Gönderen Konu: Temel İngiliz Pointer Eğitimi (Yardım)  (Okunma sayısı 6613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Temel İngiliz Pointer Eğitimi (Yardım)
« : 05 Haziran 2014, 00:03:33 »
Sayın abilerim ve sevgili kardeşlerim, 70 günlük dişi ingiliz pointer yavrum var. Anne ve baba KIF secereli kan yavru. Daha önce kopoy ve ormancı cinslerinde köpekler eğittim ancak ingiliz pointer cinsinde acemiyim. Araştırmalarıma rağmen herkes farklı farklı şeyler söylüyor. İlk olarak temel itaat eğitimi mi yapmam lazım yoksa ferma ve aport eğitimi mi vermem lazım. Köpeğimi birkaç kez meraya çıkardım. Ama şuana kadar ciddi anlamda bir eğitim vermedim. Bazı açıklamalarda ferma eğitimi verilmemelidir diyor bazı yerlerde ferma eğitimi de verilir diyor. Ayrıca silah eğitimine tam anlamda ne zaman ve ne şekilde başlamalıyım. Bazı forumları okuduktan sonra yanlış birşey yapmamayım diye korkuyorum. Hatta evde bıldırcın bakıyorum. 2-3 defa bıldırcınların bulunduğu odaya soktum. Ferma falan vermeden direk üstlerine atlıyor, kovalıyor ve ağzına almaya çalışıyor. Sıkmıyor ama ağızlıyor bıldırcını. Bu yaptığım doğru birşey mi ? Profesyonel olarak eğitim vermiş abilerimin kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum. Herkese çok teşekkürler...
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Temel İngiliz Pointer Eğitimi (Yardım)
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2014, 00:59:46 »
imzadaki köpeğim rufi ilk yetiştirdiğim kendi köpeğim bende sabırsızdım bende heyecanlıydım sizin gibi ama öğrendim ki köpeğin av için eğitilmesine bence gerek yok ne kadar çok ava gidip av görürse köpek işi çabuk kapıyor onun dışında tüfek sesi otur kalk yemek vaktinde öğretilebilir.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2014, 18:48:56 »
Arkadaşım daha köpeğin 2 aylık, bence eğitim konusunda çok acele etme, bu sezonda köpeğinin av yapacağını düşünme, bende 2012 doğumlu bir kızım var, ilk zamanlar sadece aport eğitim üzerine yoğunlaştım, ilk sezon pek bir şey yapmadı, ama sürekli yanım ava götürdüm. biraz ödül ile aport yaptırdım çokça(Ucuz sosis salam olabilir) geçtiğimiz sezon çok güzel av yaptık. Ama tam olarak ta usta olmadı. Yani çok sabırlı olman gerek, hemen istediğin gibi olmuyor. bir önceki yoruma da katılıyorum.
  • Yıldız Çifte, yıldız otomatik
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2014, 20:18:20 »
Bencede sadece tüfek sesi ve aport eğitimi vermen yeterli.otur kalk vs gibi boş şeylerle kesinlikle uğraşma bir avcıya tüfek sesinden korkmayan aport yapan ve ferma veren köpek yeterlidir.
ferma eğitimi diye zaten bişey yok tamamen içgüdüsel size düşen tüfek sesine alıştırmak ve istiyorsanız aport  istemiyorsanız onuda yapmanıza gerek yok. tabi bunlara ek olarak sabırlı olmak ve köpeğini bol bol ava götürmek gerekiyor.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2014, 00:49:03 »
Bilgileriniz için teşekkürler. Bazı yetiştirici abiler meraya çıkana kadar tüfek atma diyor köpeğin yanında. Sadece ferma verdiğinde kuşu kaldırdığı zaman atış yap diyor. Bu şekilde olunca ürkmeyeceğini söylüyorlar. Dedikleri gibi yapsam eğitim için geç kalırmıyım.? Sezon başladığında 5-6 aylık olacak. Yoksa mantar tabancasıyla falan mı alıştırayım. Ama çoğu kişi boş sese alıştırma diyor. Ateş ettiğinde gidip getireceği birşey olmalı diyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada 2 günde otur ve gel eğitiminde sonuca vardık. Her zaman söz dinlemesede işin ucunda ödül kemiklerinden olduğu için çoğu sözümü dinliyor.
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2014, 01:28:50 »
yemek verirken tencere tava çal  sonra kulağında top patlatsan umursamıyor zaten.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2014, 18:45:49 »
ilk etapda uzaktan mantar tabancasıyla atış yap, daha sonra atış yaptığın mesafeyi yaklaştır yani sen köpeği severken birisi 30 mt uzakta mantar tabancasıyla atış yapsın sen köpeğin tepkisine göre köpeği sev okşa sonra arkadaşın 20 mt  den atış yapsın sonra 10 mt derken alışır gider. daha sonra bu yöntemi av tüfeğiyle yap ve başlangıç mesafen biraz daha uzak olsun.
kesinlikle hiç tüfek sesi duymamış bir köpeğin önünde direk av tüfeğiyle atış yapma o aklı verenlerede benden selam söyle.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 22:58:03 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Mustafa AYDINLIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Haziran 2014, 19:14:27 »
refik kardeşim av köpeği yetiştirmek tamamen sabır işidir.Öncelikle bunu kabullenmek lazım.Yetiştirme bıldırcınla köpek yetiştirmenizi tavsiye etmem.Çünkü av köpeğinin yetiştirme bıldırcına yaptığı davranışlarla doğal av hayvanına yaptığı davranışlar çok farklıdır.Yetiştirme bıldırcın köpek yaklaşmaya başladığında zıplamaya başlıyor avda çok iyi ferma veren köpekler bile beklenmedik davranışlar sergiliyor.Mera yarışmalarını izlediğimizde bunu çok daha açık olarak görebiliyoruz.
Ferma zaten pointerlerin genlerinde var bunun için hiç şüpheniz olmasın.Siz daha çok aport eğitimi üzerinde durun.Silah eğitimlerini de yemek yerken yapmanız daha iyi olur.Yemek yerken kafasının üstünde ellerinizi birbirine vurun.Buna bir süre devam edip tepki vermezse iki odun parçasını birbirine vurmaya çalışın.Tabiki bunları yaparken tüfeğinizi getirip köpeğinizin çok yakınında bir yere dayayın ki sesin tüfekten çıktığı dürtüsü oluşsun.Daha sonraki aşamada fişeğin sadece kapsül takılı halinde ateş edin(Mantar tabancasından daha az şiddette ses çıkarıyor ve köpeğin tüfekle birebir eğitimi gerçekleşiyor.)Daha sonraki aşamalarda uzak mesafelerden başlayayıp kademeli olarak yaklaştırarak  normal tüfek atışlarına başlayın.Daha faydalı olacaktır.
1980 ADANA
KARLI DAĞLAR İZİN VERMESEDE KINALI KEKLİĞİN HASRETİ DAHA BASKIN GELİYOR.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Haziran 2014, 19:15:49 »
Tabiki köpekle yapılan eğitimlerin vazgeçilmezi bol bol sevmek ve ödüllendirmek.
1980 ADANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Haziran 2014, 22:55:15 »
avdaki kadim dostum kızım şilanın 2012 yılını kasım ayında eğitim amaçlı kısa süreli bir bıldırcın gezintisinde kanat kırığı bıldırcına 5 aylık iken yaptığı hareketleri https://www.youtube.com/results?search_query=%C5%9Filan%C4%B1n+fermas%C4%B1 buradan izleyebilirsiniz.
1980 ADANA

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Haziran 2014, 23:05:39 »
avdaki kadim dostum kızım şilanın 2012 yılını kasım ayında eğitim amaçlı kısa süreli bir bıldırcın gezintisinde kanat kırığı bıldırcına 5 aylık iken yaptığı hareketleri https://www.youtube.com/results?search_query=%C5%9Filan%C4%B1n+fermas%C4%B1 buradan izleyebilirsiniz.
Mustafa bey bunlar ölçü değil,buda benim paşanın 2 aylık iken kanada verdiği ferma 2 AYLIK KARA KAFA POİNTER FERMA

Ama bu videodaki paşa ilk fermasını bıldırcına yanılmıyorsam 9 aylıkken verdi böyle kıyaslanmaz yani
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Haziran 2014, 23:22:10 »
osman bey bende zaten ölçü olsun diye yazmadım.Zamanla bir şeylerin ortaya çıkacağını belirtmek amaçlı idi.köpeği ne kadar çok ava götürürsen okadar çok yeteneğini geliştiriyor zamanla.zaten bir av köğeğinin tam anlamıyla olmaya başladığını söylemek için 2-3 yaşına gelmesi lazım.tecrübeleri zamanla kazanıyorlar.
1980 ADANA

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2014, 02:11:40 »
Bilgileriniz için çok teşekkürler. Şimdilik sadece aport eğitimi üzerinde yoğunlaşacağım ve ses eğitimine başlayacağım. Hayırlısı artık göreceğiz bakalım. :)
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2014, 02:28:35 »
CANLI BILDIRÇINI YAKALATMAK BİRİNCİ YANLIş VEYA av eğitimi verdirmek başlı başına yanlış.Mutlaka kafes kuşuda olsa yakalamamalı ve uçabilenleri kullanılıp önünde silah ile vurulup aport yaptırmalıköpeğe silah sesi ve getirmeyi öğret gerisini av merasına bırakın devamlı araçla merada gezdirin hem araca binmeye alışır hem merada gezmeye ve ava girince gerçek avla ava devam edin.zaten gel dediğiniz de yanınıza geliyorsa yeter bırakın gerisini gerçek avda öğrensin.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2014, 22:31:19 »
Silah sesi eğitimine 2 gün öncesi başladık. Yemek yerken mantar tabancası ile birkaç el atıyorum hiç tepki vermiyor. Ancak bugün arkadaş ile meraya çıkardık. Daha önce birkaç kez çıktı ama silah atışı yapmamıştık. Yaklaşık 80-100 metreden arkadaş atış yaptı biz gezerken. Korktu mu bilmiyorum ama beni bırakıp 5-10 metre arkama kaçtı. Titreme kuyruğunu kıstırıp kaçma tarzı birşey değil. Sonra ben birşey olmamış gibi ilerlemeye devam ettim. Beni terketmiyor ama biraz geriye doğru kaçıyor. Yanlış birşey yapmıyorumdur umarım. Üstadlarımızın yorumlarını bekliyorum.
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 09 Haziran 2014, 00:14:06 »
Silah sesi eğitimine 2 gün öncesi başladık. Yemek yerken mantar tabancası ile birkaç el atıyorum hiç tepki vermiyor. Ancak bugün arkadaş ile meraya çıkardık. Daha önce birkaç kez çıktı ama silah atışı yapmamıştık. Yaklaşık 80-100 metreden arkadaş atış yaptı biz gezerken. Korktu mu bilmiyorum ama beni bırakıp 5-10 metre arkama kaçtı. Titreme kuyruğunu kıstırıp kaçma tarzı birşey değil. Sonra ben birşey olmamış gibi ilerlemeye devam ettim. Beni terketmiyor ama biraz geriye doğru kaçıyor. Yanlış birşey yapmıyorumdur umarım. Üstadlarımızın yorumlarını bekliyorum.

Korkulacak bir durum yok ancak siz köpeği severken veya köpeğinizle oynarken arkadaşınız atış yaparsa daha sağlıklı olur,yani köpeğiniz meşgulken silah sesine çok fazla tepki vermez verse siz onu hemen sevip okşarsanız korkulacak bir durum olmadığının farkına varır. daha ileriki aşamalarda köpeğiniz seberst dolaşırken atış yapın.silah sesi eğitimi çok önemlidir herhangi bir yanlış geri büyük sorunlara yol açabilir.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 19 Haziran 2014, 23:33:18 »
Sanırsam bir sorunum var. Yaklaşık 3-4 hafta önce köpeğimi meraya çıkarmıştım. Çoban köpeğinin biri havladığında korkup kaçmıştı. Şimdi sokakta yada kırda köpek sesi duysun ürküyor. kaçmaya çalışıyor. Bu korkusunu zamanla yener mi ? yoksa kalıcı olma ihtimali var mı?
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 20 Haziran 2014, 00:12:54 »
Daha önce köpeklerle bir sorun yaşadımı? köpeğinizi biraz sosyalleştirin ve başka köpeklerle tanıştırmayı tavsiye ederim.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Refik ARDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 20 Haziran 2014, 00:43:33 »
zaten evde 2 tane köpeğim daha var onlara karşı bir sıkıntısı yok. genelde beraber gezdiriyorum. ama havlama sesinden irkiliyor sürekli. kaçmak istiyor.
1985 Uzunköprü / Edirne

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 20 Haziran 2014, 18:48:11 »
Zaten pointerler ürkek ve korkak bir hayvandır kokrması normaldir ama aşırı olmamak kaydıyla. yetişkin olduktan korkusunu yenecektir.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219