Gönderen Konu: Neden Türkiye'de özel yapım şok üretilmiyor?  (Okunma sayısı 34462 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Neden Türkiye'de özel yapım şok üretilmiyor?
« Yanıtla #75 : 13 Haziran 2014, 21:00:18 »
Erol Abi yağ,un,tuz,ocak,aşcı hazır sıra helva yapmaya kaldı oda önümüzde ki hafta ilk çıkanlar çok yakışıklı değil paylaşmak istemedim . Haftaya çıkacaklara tırtıl çekilecek lazerle yazılar yazılacak şekil olarak güzel olacak ama atış sonuçlarını  hep birlikte test edip göreceğiz göreceğiz :)
Allah utandırmasın. merakla bekliyorum.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #76 : 13 Haziran 2014, 21:00:27 »
870 expresi Babamdan kurtara bilsem düşünüyorumda vermiyo tam bek zamanı
napalım bekleyecez gari ....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #77 : 13 Haziran 2014, 21:15:02 »
870 expresi Babamdan kurtara bilsem düşünüyorumda vermiyo tam bek zamanı
napalım bekleyecez gari ....
Göndereyim benim ALTAY`ı komple sana  :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #78 : 14 Haziran 2014, 00:39:25 »
Serkan abi müsait olduğun zaman haber ver atlar gelirim her türlü test yaparız (66 namlu FE veya 66-71 namlu armsan 612)
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #79 : 14 Haziran 2014, 09:01:16 »
Bu iş sensiz olmaz Tolga ...belki ben gelirim manisaya ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 18 Haziran 2014, 11:44:25 »
Elimdeki Kicks Ported şokun çizimlerini bitirdim, çizim ve model resimleri hazır, Sıra imalatta....

« Son Düzenleme: 18 Haziran 2014, 11:50:42 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Mehmet YAŞA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 18 Haziran 2014, 12:06:17 »
Elimdeki Kicks Ported şokun çizimlerini bitirdim, çizim ve model resimleri hazır, Sıra imalatta....

güzel bir çalışma olmuş elıne saglık umarım başarıya ulaşırsın...bizlerde satın alır kullanırız inşallah...
Mehmet yaşa
1980-İPSALA / EDİRNE

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #82 : 18 Haziran 2014, 20:01:12 »
Murat TEPE Hocam 1,4542 25mm çubuk lazımsa yardımcı olurum . Çalışma güzel olmuş.
Kolay gelsin...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #83 : 19 Haziran 2014, 00:49:08 »
Murat Bey güzel görünüyor, elinize sağlık. 2 soru:

1. Bu şokun iç geometrisi baştan uca aynı açıyla konik mi?

2. Bu ölçüleri neyle çıkardınız?

Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #84 : 19 Haziran 2014, 08:31:48 »
Murat TEPE Hocam 1,4542 25mm çubuk lazımsa yardımcı olurum . Çalışma güzel olmuş.
Kolay gelsin...

Sayın Çimen;
Teşekkür ederim, malzemeyi bu gün malzemecime sipariş geçeceğim, eğer temin edemezlerse dönüş yaparım size.

« Son Düzenleme: 19 Haziran 2014, 08:34:01 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 19 Haziran 2014, 08:40:26 »
Murat Bey güzel görünüyor, elinize sağlık. 2 soru:

1. Bu şokun iç geometrisi baştan uca aynı açıyla konik mi?

2. Bu ölçüleri neyle çıkardınız?

Selamlar

Sayın Köydemir, Teşekkür ederim.

1- Şokun boyu 109mm ve ilk 64mm lik kısmı şok ölçüsüne göre açılı bir şekilde ve son 45mm lik kısım düz devam etmektedir. Alttaki resimden görebilirsiniz.

2- Ölçüleri çıkartmak mesleğim icabı tam benlik bir iş, Her türlü ölçü aleti mevcut elimde.

Selamlar.
KAYSERİ / 1976
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #86 : 19 Haziran 2014, 10:15:41 »
Murat bey, eliniz kolunuz dert gormesin. Çok güzel ve yerinde bir çalışma.  Bu şok konusunda çok ciddi paralar isteniyor.  CNC torna ile üretmesi pek zor olmasa gerek.
Her türlü yardıma gazırım diyeceğim ama, siz benden daha tecrubelisiniz. Otomativ şehri Bursa dan malzeme konusunda elimden gelen yardımı yapabilirim.

ALLAH utandırmasın.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Ali AĞIR

• Free Üye
  • *
  • HUĞLUDA AV BAYİSİYİM+TÜFEK USTASIYIM
« Yanıtla #87 : 19 Haziran 2014, 12:16:19 »
slm arkadaşlar biliyorsunuz belki mesleğimiz tüfek üretmek ve yerli yabancı her marka tüfeğin her türlü tamiri ve yenilemesini yapmak bu nedenle çok değişik tüfek için şok ürettik şok konusunda 05334587124 den ulaşırsanız elimizden geleni yaparızhttps://www.facebook.com/ali.agir1/media_set?set=a.1459371359108.2059756.1078137581&type=3 verdiğim linkte birçok yerli markaya ve berettaya ürettiğimiz sporting şok görüntüsü vardır elimizde uzatma ve diğer tiplerde şoklar mevcuttur
ALİ AĞIR+ HUĞLU-KONYA + TÜFEK USTASI+AV BAYİİ+ 05334587124+ İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM---- BOSCH

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #88 : 19 Haziran 2014, 22:03:33 »
Murat Bey tekrar teşekkürler. Son resimlerden üsttekinde son, düz (paralel) bölümü daha net gördüm bu sefer. CNC makinaların tarayıcıyla ters mühendislik (reverse engineering) uygulanarak, numuneden tasarım çizimine gidildiğini biliyorum. Ülkemizde de bunu yapanlar var. Mamafih böyle bir numunenin tarayıcıyla ölçülendirilmesi gerekir mi, olsa daha mı iyi olur, fikrim yok. Fakat çok pratik, çok kolay bir yöntem olduğunu sanıyorum; belki de daha hassas. % 0,1 mm veya daha hassas ölçü alınıyormuş galiba. Bunu yeni öğrendim ve doğrusu etkilendim. Sizin de mühendislikle bir ilginiz olduğunu bildiğimden, acaba öyle bir şeyle mi ölçtünüz diye merak etmiştim. Belki onunla ilgili de bir şeyler soracaktım. Neyse, mesleğinizle ilgili olduğuna göre hangi yöntemin uygun olacağını iyi bilirsiniz. Bu projeniz biterse sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Aynısı Serkan Bey'in çalışmasında da geçerli. Onunki yepyeni, sıfırdan bir projeymiş; öyle demişti. Muvaffakiyetler dilerim, ikinize de.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #89 : 20 Haziran 2014, 08:50:56 »
Murat Bey tekrar teşekkürler. Son resimlerden üsttekinde son, düz (paralel) bölümü daha net gördüm bu sefer. CNC makinaların tarayıcıyla ters mühendislik (reverse engineering) uygulanarak, numuneden tasarım çizimine gidildiğini biliyorum. Ülkemizde de bunu yapanlar var. Mamafih böyle bir numunenin tarayıcıyla ölçülendirilmesi gerekir mi, olsa daha mı iyi olur, fikrim yok. Fakat çok pratik, çok kolay bir yöntem olduğunu sanıyorum; belki de daha hassas. % 0,1 mm veya daha hassas ölçü alınıyormuş galiba. Bunu yeni öğrendim ve doğrusu etkilendim. Sizin de mühendislikle bir ilginiz olduğunu bildiğimden, acaba öyle bir şeyle mi ölçtünüz diye merak etmiştim. Belki onunla ilgili de bir şeyler soracaktım. Neyse, mesleğinizle ilgili olduğuna göre hangi yöntemin uygun olacağını iyi bilirsiniz. Bu projeniz biterse sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Aynısı Serkan Bey'in çalışmasında da geçerli. Onunki yepyeni, sıfırdan bir projeymiş; öyle demişti. Muvaffakiyetler dilerim, ikinize de.

Sayın Köydemir;
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sizin de bahsettiğiniz gibi ülkemizdede yaygınlaşmaya başlamış olan (Coordinat measuring machine)CMM adı verilen lazer tarayıcılı ömçüm makinaları ile şokun ölçümü mümkün fakat, bu makinalar alışıla gelmiş geometrik şekillerden ziyade geometrisi daha karmaşık parçaların ölçümünde kullanılmaktadır. Örnek olarak insan yüzü modeli, araç kaportaları, karmaşık hassas makina parçalarının ölçümü v.b. kullanılmaktadır. Şokun ölçümü daha basit ölçü aletleri ile hassas olarak rahatlıkla yapılabilmektedir.  Ben bu tür parçaların teknik resimlerinde yüzey işlem toleransı 0,01mm vermekteyim.  Ölçümden ve modellemeden ziyade daha önemlisi üretim süreci ve bu süreçteki hassasiyettir. Bu süreci ve sonucunu inşaallah burada sizlerle paylaşacağım. Selam ve sağlıcakla.

« Son Düzenleme: 20 Haziran 2014, 10:21:10 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 20 Haziran 2014, 23:42:39 »
Muratcığım senin bu sok işini basaracağındanve avrupa pahalı şoklardan avcı dostlara kurtaracağından adım veli gibi eminim,ilk cıkardığın 0.720 veya 0.725 inç sok olursa adresime ptt ödemeli hemen göndersaygılar
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2014, 23:44:29 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #91 : 20 Haziran 2014, 23:59:23 »
Veli abi silindir istiyosun o zaman benden alacan :) Murat Abi full şok işliyor.
Ben not almıştım size göndereceğim anfinty ye göre ücretsiz :)
Rastgele ....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 21 Haziran 2014, 00:23:57 »
serkan bey ben de affinitye uygun bir mod. şok istiyorum. sıraya alın benide  ;D
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 21 Haziran 2014, 00:32:45 »
Veli abi silindir istiyosun o zaman benden alacan :) Murat Abi full şok işliyor.
Ben not almıştım size göndereceğim anfinty ye göre ücretsiz :)
Rastgele ....
keklik tavsan için sizden ördek için murat dan şoklarınızı dört gözle bekliyorum.yıkalım artık su avrupa sok hastalığını sizin gibi azimli avcı sevdalısı dostların sayesinde.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #94 : 21 Haziran 2014, 18:55:51 »
sn.ÇİMEN sn.TEPE
Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim...
20 no şok çalışmalarınız olursa yapacağınız şoklardan bende sahip olmak isterim....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #95 : 21 Haziran 2014, 19:11:23 »
Aşağıdaki linkten bir iki bölümün "naçizane" çevirisini yaptım.

http://allaboutshooting.com/article_info.php?articles_id=256

"When it comes to choke tubes, it's not really about the exit diameter (many times incorrectly referred to as constriction) but rather about the internal geometry."

Şoklara gelince, o aslında çıkış çapıyla ilgili değildir. Çoğu zaman hatalı olarak daralma ile ilişkilendirilir ama daha ziyade iç geometriyle alakaldır.

"Many choke tube manufacturers are justifiably reluctant to discuss the internal geometry of their chokes. Therefore, some shooters do not have an understanding of this topic or understand its importance to patterning a shotgun."

Birçok şok üreticisi makul sebeplerle şoklarının iç geometrisiyle ilgili tartışma konusunda isteksizdir. Bu nedenle bazı atıcıların bu konuyu veya av tüfeklerinde saçma dağılımına dair önemini anlaması zordur.

(çeviriyi kelime kelime değil, mealen yaptım. Tam çevirince güzel olmuyor. Hata varsa affola)

Böyle devam ediyor. Bunları yazan da bir şok imalatçısı. Buraya kadar okuduğumdan sonra, şayet şokun etkisi daralmadan farklı bir şeyden dolayı ise, iç geometriyle ilgiliyse, bu ne demektir diye merak ediyorum. Bu doğruysa, aynı firmanın çeyrek şokuyla yarım şoku arasında daralma haricinde bir fark olmalı değil mi? Daralma haricinde, daralma açısı, uzunluğu veya başka bir şeyleri farklı olmalı. Hatta belki daralmayla ilgili değildir de, başka ölçülerle ilgili bile olabilir. Bu adamlar yıllardır bunlarla uğraşıyor. Bir şeyler keşfetmiş olmalılar ama nelerdir acaba?
1968

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 21 Haziran 2014, 19:25:08 »
Aşağıdaki linkten bir iki bölümün "naçizane" çevirisini yaptım.

http://allaboutshooting.com/article_info.php?articles_id=256

"When it comes to choke tubes, it's not really about the exit diameter (many times incorrectly referred to as constriction) but rather about the internal geometry."

Şoklara gelince, o aslında çıkış çapıyla ilgili değildir. Çoğu zaman hatalı olarak daralma ile ilişkilendirilir ama daha ziyade iç geometriyle alakaldır.

"Many choke tube manufacturers are justifiably reluctant to discuss the internal geometry of their chokes. Therefore, some shooters do not have an understanding of this topic or understand its importance to patterning a shotgun."

Birçok şok üreticisi makul sebeplerle şoklarının iç geometrisiyle ilgili tartışma konusunda isteksizdir. Bu nedenle bazı atıcıların bu konuyu veya av tüfeklerinde saçma dağılımına dair önemini anlaması zordur.

(çeviriyi kelime kelime değil, mealen yaptım. Tam çevirince güzel olmuyor. Hata varsa affola)

Böyle devam ediyor. Bunları yazan da bir şok imalatçısı. Buraya kadar okuduğumdan sonra, şayet şokun etkisi daralmadan farklı bir şeyden dolayı ise, iç geometriyle ilgiliyse, bu ne demektir diye merak ediyorum. Bu doğruysa, aynı firmanın çeyrek şokuyla yarım şoku arasında daralma haricinde bir fark olmalı değil mi? Daralma haricinde, daralma açısı, uzunluğu veya başka bir şeyleri farklı olmalı. Hatta belki daralmayla ilgili değildir de, başka ölçülerle ilgili bile olabilir. Bu adamlar yıllardır bunlarla uğraşıyor. Bir şeyler keşfetmiş olmalılar ama nelerdir acaba?

Elimde 17.90 dıştan şok ile %80-85 arası grupman yapmam bu geometri olayı ile alakalı galiba.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2014, 19:29:39 Gönderen: Mustafa GÜRHAN »
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #97 : 21 Haziran 2014, 21:56:15 »
Sayın Köydemir
Bizim uğraştığımızda bu iç geometri . Yerli şokların bir çoğu sadece daralma farkı var.
Geometrik bir fark yok . Önümüz de ki hafta sonu çiçekli köyde skeet müsabakası var.
Müsaitseniz veya başka bir yerde buluşup istişare yapmak isterim.Bir kaç islediğim şokları
inceleyip fikrinizi almak iyi olurdu belki bir iki atış yaparız ...
Saygılar..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 22 Haziran 2014, 14:53:48 »
  :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:49:48 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 22 Haziran 2014, 14:56:24 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:49:30 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980