Sayın Çimen;
Ben da bu noktada bilgilerimi paylaşma ihtiyacı duydum. Tanınmış şok üreticilerinin 17,4 kalite yani ülkemizdeki adıyla 630 Kalite 1.4542-1.4548 %15-17 Cr alaşımlı paslanmaz çelik kullanmaktadırlar. Malzemenin ham sertliği 38-39 HRC'dir, Kopma mukavemeti 1090 MPa dır. Çok yüksek oranda mekanik dayanıma sahiptir. Krom alaşımlı olmasına karşın krom oranının düşük olması ve içindeki diğer bileşenler nedeni ile manyetiktir mıknatıs çeker. Uzay teknolojisi ve silah sanayide namlu üretiminde kullanılmaktadır.
Kısmet olur ise pazartesi günü bende elimdeki kicks Hf ported şokun teknik resimlerini çıkartmayı düşünüyorum.
Selamlar...
Murat Bey İlginiz için teşekkürler .
Evet bende 17-4 sınıfından 630 paslanmaz çelik kullanacağım.
Bende her hangi bir üreticinin yapmış olduğu bir şok yok tamamiyle kendi tecrübelerimiz avcı abilerimizle kardeşlerimizle yapmış olduğumuz
istişareler üzerine şu anki değerlere ulaştık sadece yabancı şoklar bizim vizyonumuzu değiştirdi. Yoksa tasarım ve ölçüler tamamiyle 2,5-3 yıllık
bir ar-ge nin ürünü ...hatta arkadaşlar elinde bulunan şokları göndermek istediler kabul etmedim sadece Tuncay hocam da ki tapa freni olan şoku
seneye incelemek için istedim ki kendisi şimdi de göndereceğini söyledi şuan erken daha biraz daha yol almak lazım.
İkinci sorum 630 malzemenin ham sertliği bana yeterli geldi daha sertleştirmeye gerek var mı ? zaten Bende ki tüfeğin fabrika şokları 25 geliyor ...