Gönderen Konu: Neden Türkiye'de özel yapım şok üretilmiyor?  (Okunma sayısı 34424 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: Neden Türkiye'de özel yapım şok üretilmiyor?
« Yanıtla #50 : 10 Haziran 2014, 19:16:05 »
Hep düþündüðüm bir þeyi paylaþmak istiyorum,sitemizde kimin yazdýðýný hatýrlýyamadýðým bir yazý vardý,hollan@holland dýn bir çalýþaný þoktan maksimum verim almak için daralmaýnýn en az 11(12 de olabilr) cm de olmasý lazým demiþ diye yazmýþtý.Yanlýþ hatýrlýyorsam düzeltin. Bunun 5 cm si içeri girerse 6 cm si dýþarýda kalýr,onun içinde 66cm namlu lazým,onu buluruz. Kafama takýlan daralma dýþta kalan kýsýmdada olacaðý için bir sýkýntý olurmu. Serkan bey böyle bir þok yaparsanýzda alýrým.Selamlar.
Dısa dogru daralmada sokun et kalınlığı artacagından malzeme yönünden sıkıntı olmaz . Tapa ve barut gazı o kadar daralmaya müsade edermi ? Denemek lazım ama önceliğim sportif soklar daha önceligim skeet atıcıları için bir şok onu yapalım daha dar şokları yaparız.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #51 : 10 Haziran 2014, 19:20:53 »

Serkan bey gerçekten çok memun olurum ama yaptýðýnýz þoklarý öncelikle Tuncay Karaman bey ve Volkan Köydemir beye gönderip denetmeniz daha uygun olur çünki bu abilerimiz gerek bilgi gerekse tecrübe bakýmýndan yeterli donanýma sahipler .en güzel geri bildirim yapabilecek iþinin erbabý kiþiler sorduklarý sorular ve açýklamlarýndan belli, sayelerinde epeyce bilgi sahibi oluyoruz
  þok üretimi hele tüfeðe göre þok yapýmý mükemmel olur saygýlarýmla....
Ustalar kabul ederse bence bir sorun yok ziyadesiyle memnun olurum.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 10 Haziran 2014, 20:16:50 »
yaptığınız şokları en iyi tuncay kahraman.murat tepe. volkan köydemir teset eder ve yaparkende bu arkadaslarla kontak kurun.ilk çıkardığınız skeet ve ya sport şok  deneme veya satış alıcı olarak ben talibim tüfeğim frnc.affnıty. çalışmalarınızda basarılar
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #53 : 10 Haziran 2014, 20:25:59 »
yaptýðýnýz þoklarý en iyi tuncay kahraman.murat tepe. volkan köydemir teset eder ve yaparkende bu arkadaslarla kontak kurun.ilk çýkardýðýnýz skeet ve ya sport þok  deneme veya satýþ alýcý olarak ben talibim tüfeðim frnc.affnýty. çalýþmalarýnýzda basarýlar
Teşekkürederim ilginiz için ....
O zaman ilk sorumu sorayım malzeme olarak ne kullanalım 4140 mı 17-4 mü
yoksa başka malzemelermi bu gün huğlunun şoklarının sertliğini ölçtük 25 geldi
ayrıca mıknatıs tutuyor ki buda çok kaliteli olmadığı paslanmaya meyilli oldugunu gösyerdi....malum malzemeyi kullanırsak daha ucuza mal
edebiliriz .Avcılar düşünceniz nedir ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #54 : 10 Haziran 2014, 20:39:04 »
ayrıca mıknatıs tutuyor ki buda çok kaliteli olmadığı paslanmaya meyilli oldugunu gösyerdi....malum malzemeyi kullanırsak daha ucuza mal
10 Puanlık uzman sorusu  ;) hadi buyrun bakalım  :) ben şahsen o işlere çok uzağım,kağıt kalem sorsan söyleyim ama buna karışmam  :) onuda o işin uzmanları cevaplar artık  :) kolaygelsin.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #55 : 10 Haziran 2014, 21:38:03 »
Serkan bey
O zaman sıkıntı yok..Zaten Fixed şoklardaki verimin 'genel olarak' daha tatmin edici olma sebebinin mobil şoklardaki girişin mecburen çok geniş tutulması olduğunu biliyoruz..
Ben sizin uyguladığınız yöntemle çok daha başarılı olabileceğinize inanıyorum..
Allah kolaylık versin..
Teşekkürler
Tuncay Bey
Erol Hocam işin uzmanına sordum ben aldığım cevabı buraya yazsam siteyi kapatırlar :) Hacı amcam da alzaymır başlangıcı varmışta ...sağlam fırça yedik yani .
çalışmalardan bir örmek

çoklu resim yükle
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 22:02:05 Gönderen: Serkan ÇİMEN »
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 10 Haziran 2014, 22:35:24 »
şimdi tüfeğimin şokunu inceliyorumda şok girişiyle namlu duvarlırı arasındaki kalınlık eşit değil :) alt kısımda sıfıra yakınke üst kısımda fark bariz şekilde belli parmağımla bile hissedebiliyorum kibrit çöpününü şok girişi ile namlu birleşim kısmına iz çıkartacak kadar bastırıyorum her kenardaki iz bariz farklı çıkıyo  >:( hata şokta ise sorun değilde ya namlu ucundaki vida ise  :-[
1980
ORDU

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #57 : 10 Haziran 2014, 22:43:35 »
Şok konusundaki atılımınız için tebrik ederim Serkan bey. inşallah hedeflediğiniz başarıya ulaşırsınız. ki ben ulaşacağınıza eminim. sonuçta gereken malzeme ve makine olduktan sonra gerisi sadece ölçülendirmeye bakıyor. tabi bir de ustalığa. eminim ki 300 liraya satılan şoklardaki kaliteyi yakalayabilirsiniz. eğer alttan vidalamalı şok üretirseniz yıldız çiftem için satın almak isterim.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 10 Haziran 2014, 22:49:36 »
Dısa dogru daralmada sokun et kalınlığı artacagından malzeme yönünden sıkıntı olmaz . Tapa ve barut gazı o kadar daralmaya müsade edermi ? Denemek lazım ama önceliğim sportif soklar daha önceligim skeet atıcıları için bir şok onu yapalım daha dar şokları yaparız.
Daralma aynı olacak sadece daralmanın mesafesi uzucak,neyse dediğiniz gibi siz devam edin,buna ihtiyaç var,kolay gelsin.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #59 : 10 Haziran 2014, 22:52:23 »
þimdi tüfeðimin þokunu inceliyorumda þok giriþiyle namlu duvarlýrý arasýndaki kalýnlýk eþit deðil :) alt kýsýmda sýfýra yakýnke üst kýsýmda fark bariz þekilde belli parmaðýmla bile hissedebiliyorum kibrit çöpününü þok giriþi ile namlu birleþim kýsmýna iz çýkartacak kadar bastýrýyorum her kenardaki iz bariz farklý çýkýyo  >:( hata þokta ise sorun deðilde ya namlu ucundaki vida ise  :-[
Genelde öyle olur şoku tüfeğe takıp bir pürüz varmı ona bakın ....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #60 : 10 Haziran 2014, 22:56:11 »
Þok konusundaki atýlýmýnýz için tebrik ederim Serkan bey. inþallah hedeflediðiniz baþarýya ulaþýrsýnýz. ki ben ulaþacaðýnýza eminim. sonuçta gereken malzeme ve makine olduktan sonra gerisi sadece ölçülendirmeye bakýyor. tabi bir de ustalýða. eminim ki 300 liraya satýlan þoklardaki kaliteyi yakalayabilirsiniz. eðer alttan vidalamalý þok üretirseniz yýldýz çiftem için satýn almak isterim.
Yıldız tüfeklerin şok pasolarì farklı onun bir önemi yok sadece paso yerini değiştiririz.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #61 : 10 Haziran 2014, 23:14:47 »
Daralma aynı olacak sadece daralmanın mesafesi uzucak,neyse dediğiniz gibi siz devam edin,buna ihtiyaç var,kolay gelsin.
Teşekkürler
Raha Hocam 12 cm bir şok için  18.4 bir namlu iç çapını baz alırsak şok tabanı 18,4 veya 18,6 ile başlamamız( şokun dış çapı 20.00mm)  lazım bunu standart  full şoka ilerletmemiz için dışa doğru 0,1 ile konikleştirirsek
sürekli iç çap daralacağından şokun en son noktasındaki et kalınlığı başladığımız noktadan 1.2 mm daha fazla olacaktır ki buda 17.20 şok çıkışı anlamına gelir.   ölçü verirken metrik vermeye özen gösteriyorum yanlışlık olmasın.sabitte yapa biliriz ama buna şok demekten ziyade namlu uzatması dememiz lazım gelir.hesap kitap ölçü çizim vs işleri tamaladık artık malzeme seçimine geldi sıra bir kaç şok yaptık ama bunlar deneme amaçlı çoğu standart şoklardı şimdi biraz derin sulara ilerlemek lazım derin sularda iyi malzemeden yapılmış ekipman gerekir. Ben bir malzemeye karar verdim ama yinede sormakta fayda var..
Rastgele ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 10 Haziran 2014, 23:17:54 »
           Türkiye de özel şok var.Ben Mert makine Huğlu özel yapımı 800 rsx ve 1100 rsx olmak üzere iki farklı modelini kullanıyorum.Çok memnun şekilde kullanıyorum.Bende 3 ve 4 no var.Ben 1 ve 2 şokları hemen hemen hiç kullanmam zaten.Tanesini 20 tl ye aldım.Kullandığım tüfekte çok iyi randıman verdi.Ama şüphe duyanlar yine de yurt dışından getirebilir, farklı görüşlere saygı duyulur.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 11 Haziran 2014, 08:45:28 »
Anla
Teşekkürler
Raha Hocam 12 cm bir şok için  18.4 bir namlu iç çapını baz alırsak şok tabanı 18,4 veya 18,6 ile başlamamız( şokun dış çapı 20.00mm)  lazım bunu standart  full şoka ilerletmemiz için dışa doğru 0,1 ile konikleştirirsek
sürekli iç çap daralacağından şokun en son noktasındaki et kalınlığı başladığımız noktadan 1.2 mm daha fazla olacaktır ki buda 17.20 şok çıkışı anlamına gelir.   ölçü verirken metrik vermeye özen gösteriyorum yanlışlık olmasın.sabitte yapa biliriz ama buna şok demekten ziyade namlu uzatması dememiz lazım gelir.hesap kitap ölçü çizim vs işleri tamaladık artık malzeme seçimine geldi sıra bir kaç şok yaptık ama bunlar deneme amaçlı çoğu standart şoklardı şimdi biraz derin sulara ilerlemek lazım derin sularda iyi malzemeden yapılmış ekipman gerekir. Ben bir malzemeye karar verdim ama yinede sormakta fayda var..
Rastgele ...

Anladım,peki 0,05 ile konikleştirmeye başlasak buda 12 cm de 0,60 mı yapıyor,oda 18.40 lık bir iç çap ta 17.80 lık birçıkışmı oluyor? Sen daha iyi bilirsin,onun için senin hesabına göre yapıyorum.Ayrıca 0.05 hassasiyette çalışılabilirmi? Hani hangi ölçüde şok çıkışı istiyorsak o ölçüde hassasiyet yapsak diyorum.
Sadece istişare babında soruyorum,teşekkürler.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Kicks High Flyer Ported Choke arıyorum.
« Yanıtla #64 : 11 Haziran 2014, 12:58:30 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:43:45 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #65 : 11 Haziran 2014, 13:19:13 »
Sayın Çimen 17-4 çelik..
Extented kısım Paralel Section olmak kaydıyla ..Daralma başlangıçtan 3-4 mm sonra namlu çapından başlayacak 4.6-4.7 cm sonra maksimum daralmaya ulaşılacak..Ve Oradan sonra 2-2.5 cm paralel gidecek..Bu bölümde şoka çarpan saçmaların stresi azalıp çıkacak..
Tümüyle konik şoklarda kullandım Conical Section tiplerde fakat iri saçmalarda boşluklar fazlaydı..
Extented bölüme girmeden önce içeriden tapayı frenletmek için tam çeper iç çizik atılabilir ama zor iş..
Bence denedikçe çok daha iyi sonuçlara ulaşırsınız..İlla şöyle olmalı diye bir kaide yok..
Patternmaster ve wadwizard lara da bakınız isterseniz..Özellikle Patternmaster ı n çok talebi var tüm dünyada..
Selam ve saygılarımla

Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #66 : 11 Haziran 2014, 13:38:38 »
Tuncay Hocam
Suan çizim yapıyordum aynı şeyi düşünmüşüz ölçü olarak. Malzeme olarak yine 17-4 sınıfından 630
paslanmaz çelik kullanacaz.Tapa frenine biraz kafa yorayım .
Saygılar..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #67 : 13 Haziran 2014, 18:16:29 »
18,4 namlu iç çapa göre şokları testetmek isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşırsa deneme
amaçlı gönderebilirim.öncelik 61, 66 ve 76 namlu uzunlukları ve 61 y.otomatik olabilir.
şok degerleri ben kendim numaralandırdım diger soklarla karıştırmayın.
Mod I : 17,9
Mod II : 17,7
Mod III: 17,5
 skeet 18,7
SİL : 18.6  ölçülerinde ben de deneme testlerini yapacağım testleri yapacağım silah
71 namlu 103 FE onun lütfen sağlıklı test yapıp burdan yayınlayacak arkadaşlar ulaşsın.
Saygılar
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #68 : 13 Haziran 2014, 18:28:23 »
hayırlı olsun yaptınız sanırım mutlaka denemek isterim  :)
1980
ORDU

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 13 Haziran 2014, 19:08:12 »

Sayın Çimen;
Ben da bu noktada bilgilerimi paylaşma ihtiyacı duydum. Tanınmış şok üreticilerinin 17,4 kalite yani ülkemizdeki adıyla 630 Kalite 1.4542-1.4548 %15-17 Cr alaşımlı paslanmaz çelik kullanmaktadırlar. Malzemenin ham sertliği 38-39 HRC'dir, Kopma mukavemeti 1090 MPa dır. Çok yüksek oranda mekanik dayanıma sahiptir. Krom alaşımlı olmasına karşın krom oranının düşük olması ve içindeki diğer bileşenler nedeni ile manyetiktir mıknatıs çeker. Uzay teknolojisi ve silah sanayide namlu üretiminde kullanılmaktadır.

Kısmet olur ise pazartesi günü bende elimdeki kicks Hf ported şokun teknik resimlerini çıkartmayı düşünüyorum.

Selamlar...
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2014, 19:12:16 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #70 : 13 Haziran 2014, 19:37:21 »
18,4 namlu iç çapa göre şokları testetmek isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşırsa deneme
amaçlı gönderebilirim.öncelik 61, 66 ve 76 namlu uzunlukları ve 61 y.otomatik olabilir.
şok degerleri ben kendim numaralandırdım diger soklarla karıştırmayın.
Mod I : 17,9
Mod II : 17,7
Mod III: 17,5
 skeet 18,7
SİL : 18.6  ölçülerinde ben de deneme testlerini yapacağım testleri yapacağım silah
71 namlu 103 FE onun lütfen sağlıklı test yapıp burdan yayınlayacak arkadaşlar ulaşsın.
Saygılar

Serkan şunların fotoğraflarını koysandında bi görseydik
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #71 : 13 Haziran 2014, 19:42:32 »
Sayın Çimen;
Ben da bu noktada bilgilerimi paylaşma ihtiyacı duydum. Tanınmış şok üreticilerinin 17,4 kalite yani ülkemizdeki adıyla 630 Kalite 1.4542-1.4548 %15-17 Cr alaşımlı paslanmaz çelik kullanmaktadırlar. Malzemenin ham sertliği 38-39 HRC'dir, Kopma mukavemeti 1090 MPa dır. Çok yüksek oranda mekanik dayanıma sahiptir. Krom alaşımlı olmasına karşın krom oranının düşük olması ve içindeki diğer bileşenler nedeni ile manyetiktir mıknatıs çeker. Uzay teknolojisi ve silah sanayide namlu üretiminde kullanılmaktadır.

Kısmet olur ise pazartesi günü bende elimdeki kicks Hf ported şokun teknik resimlerini çıkartmayı düşünüyorum.

Selamlar...
Murat Bey İlginiz için teşekkürler .
Evet bende 17-4 sınıfından 630 paslanmaz çelik kullanacağım.
Bende her hangi bir üreticinin yapmış olduğu bir şok yok tamamiyle kendi tecrübelerimiz avcı abilerimizle kardeşlerimizle yapmış olduğumuz
istişareler üzerine şu anki değerlere ulaştık sadece yabancı şoklar bizim vizyonumuzu değiştirdi. Yoksa tasarım ve ölçüler tamamiyle 2,5-3 yıllık
bir ar-ge nin ürünü ...hatta arkadaşlar elinde bulunan şokları göndermek istediler kabul etmedim sadece Tuncay hocam da ki tapa freni olan şoku
seneye incelemek için istedim ki kendisi şimdi de göndereceğini söyledi şuan erken daha biraz daha yol almak lazım.
İkinci sorum 630  malzemenin ham sertliği bana yeterli geldi daha sertleştirmeye gerek var mı ? zaten Bende ki tüfeğin fabrika şokları 25 geliyor ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #72 : 13 Haziran 2014, 19:54:44 »
Serkan bey, firmalar imal ettikleri şoklara herhangi bir işlem yapmiyorlar. Zira bu malzemelerin sertlik, süneklik ve toklukları mevcut haliyle yeterli. Şok imalatında malzemenin sünek  olması bilakis istenilen bir özellik. İmalat aşamasında dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan biride yüzey işleme toleransının hassas olmasıdır.  İmalat sonrası krom kaplama veya karartma yapılmaktadır.
Selamlar
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2014, 20:04:36 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #73 : 13 Haziran 2014, 20:42:43 »
Serkan şunların fotoğraflarını koysandında bi görseydik
Erol Abi yağ,un,tuz,ocak,aşcı hazır sıra helva yapmaya kaldı oda önümüzde ki hafta ilk çıkanlar çok yakışıklı değil paylaşmak istemedim . Haftaya çıkacaklara tırtıl çekilecek lazerle yazılar yazılacak şekil olarak güzel olacak ama atış sonuçlarını  hep birlikte test edip göreceğiz göreceğiz :) 
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #74 : 13 Haziran 2014, 20:51:09 »
İnşallah dörtgözle bekliyoruz hem ürünleri hem test sonuçlarını,ama senin bu azimle bu işi başaracağına inanıyorum.Buarada Remington grubunu nezaman düşünüyorsun,sabırsızlıkla bekliyorum kolaygelsin selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK