ote author=İbrahim ÇAMUR link=topic=172056.msg1215057#msg1215057 date=1401813426]
Daha önce fiyatı 3450 TL iken bayiide inceleme fırsatım oldu Benelli Premium Plus wood modeli idi tüfekte ispanya üretimi ibaresini bulamadım. Daha sonra internet üzerinde yaptığım araştırmalarla İspanyol üretimi olduğunu öğrendim aşağıda linki veriyorum
link =http://www.gmk.co.uk/?p=productdetail&id=246&title=Benelli:+Premium+Plus
(Benelli aralığının kalanı aksine Premium Plus modeli BBI (Beretta Benelli Iberica) tarafından İspanya'da üretilmektedir. Kanıtlanmış tasarımı yakından bir alüminyum alaşım alıcısı ve 'düşen blok' cıvata kilit-up içeren orijinal Benelli SL80 serisi, izler. Tek parça varil / örtü tertibatı hızlı alan sıyırma, muayene ve bakım kolaylığı için idealdir. 28 odaları ve Üstün Çelik-Shot kanıt "M / C varil 3 ile İtalya'da Beretta tarafından üretilmektedir". Bu, basit bir ışık, ama sağlam ve ultra güvenilir av silahı - çok rekabetçi bir fiyata.)
Eski Benelli BL 80 ve Beretta ES100 modellerinin yeni versiyonu. Tüfeği biraz daha kibarlaştırmışlar Şimdiki bu fiyatı yerli tüfeklerimize oranla çok uygun gibi geldi bana adı nede olsa BENELLİ
Şahsen yerli markalarımızı kötülemek ve karalamak maksadım değil ama iyi bir yerliye 1500 ile 1600, 1700 TL vereceğime 2450 TL verip üzerinde BENELLİ yazan ispanyol yapımı bir tüfeği almak bence daha mantıklı ki bana tam bir uçar avcısı tüfeği hissi verdi....
[/quote]
Galiba biraz bilgi vermek iyi olacak birincisi av bayilerinin çoğu ava bile doğru dürüst gitmez iken her konuda ahkam kesebiliyorlar her bayinin dediğine güvenmemek lazım.İkincisi Benellinin ispanyada fabrikası varmış oradan geliyormuş 2.kaliteymiş bunlar sadece kulaktan dolma bilgi.Benellinin ispanyada üretilen modeli premium plus değil bir çok modeli orada üretiliyor.Kaldı ki oradaki fabrika sadece benellinin değil,beretta benelli iberica adıyla ortak bir fabrika.Burada berettanın,franchinin,benellinin ve stoeger gibi birkaç firmanın çeşitli modellerinin üretildiği bir yer.Buradaki üretilen modellerin bir kısmı ekonomik fiyat yelpazesi içindeki modeller muhtemelen ucuz işçilik ya da standart basit modeller olmasındandır.Ancak 2013 yılı www.bbi.es sitesisindeki kataloglarında ülkemizde 7000 tlye üretilen tüfekler de var.Elbette bu tür fiyat düşüşlerine temkinli yaklaşmak akıllıca fakat abartmamak lazım neredeyse yan sanayi benelli sanan arkadaşlar var.Biraz ingilizce bilmek ve benelli markasını tanımak yeterli karar verebilmek için.Ben düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
İbrahim ve Gökay beyler size öğretici bilgiler vermeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim..