Herkese merhaba,
Malum karga sezonunun açılmasına 3 aydan az zaman kaldı. Evimin balkonundan her sabah şehir çöplüğüne doğru uçup, gün batımında şehre geri dönen binlerce kargayı (ben onlara "uçan fare" diyorum
) izlerken karga mührelerimi nasıl yaptığıma dair bir video hazırlamak geldi içimden ve işte sonuç:
1-)
http://goo.gl/mXsRYJ bu linke tıklayıp beğendiğimiz herhangi bir karga silüetini bilgisayara kaydedip yazıcıdan çıktı alıyoruz (veya flaşa kaydedip herhangi bir kırtasiye-internet kafeden yazdırabilirsiniz).
2-) Yazıcıdan çıkardığımız karga silüetini makasla kesip, bir mukavva üzerine karga çizmek için şablon olarak kullanıyoruz sonra mukavvaya çizdiğimiz kargaları maket bıçağı yardımıyla kesip çıkarıyoruz.
3-) Kargamıza hacim vermek için boş tuvalet kağıdı rulosunu dikine kesip kanat yerlerine yapıştırıyoruz. (Not: bu adımı atlayabilirsiniz, mukavvaları siyaha boyayacağımız için uzak mesafeden kargalar 3 boyutlu görünecektir, ben yine de ekledim).
4-) Siyah sprey boya ile kargalarımızı siyaha boyuyoruz. (piyasada 2.5 - 3 liraya satılan sprey boyalar 10 kargaya ucu ucuna yetiyor)
Bu şekilde 10 adet karga mühresinin maliyeti 5 TL'yi bulmuyor. Mühreleri dizdikten sonra ortalarına beyaz bir oyuncak ayıcık koyup, ayının etrafına pamuk parçaları saçınca çok iyi sonuçlar aldım. Uzaktan bakınca oyuncak ayı tavşan, pamuk parçaları da tavşanın dağılmış tüyleri gibi duruyor.
Youtube'a giremeyenler için, çalışan DNS adresleri:
195.46.39.39
195.46.39.40