Gönderen Konu: DÜNYA DA AVCILIK TÜRKİYE DE AV ( CILIK )  (Okunma sayısı 7808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
DÜNYA DA AVCILIK TÜRKİYE DE AV ( CILIK )
« : 24 Mayıs 2014, 12:50:59 »
X Derginin Köşe Yazısında Gözüme Çarptı.

Av turizmi için İspanya modeli;

İspanya 6 milyar dolarlık av turizmi geliriyle tüm Avrupa ülkelerini kıskandıracak düzeyde. Av turizminden Almanya 150, Fransa 90, Macaristan 25 milyon, Türkiye ise 10 milyon dolar kazanıyor. Geçen gün görmüştüm , Yaklaşık Olarak 23 Milyon TL Civarında bir paradan bahsediliyor.

Yazı Devam Ediyor,

İspanya 6 milyar dolarlık av turizmi geliriyle sadece Türkiye`yi değil, diğer Avrupa ülkelerini de kıskandıracak düzeyde. Av turizminden Almanya 150, Fransa 90, Macaristan 25 milyon dolar kazanıyor. Güney Afrika`nın yıllık geliri ise 500 milyon doları buluyor. Geyik ve karaca gibi av hayvanlarının yaşam alanlarına sahip olan Almanya`da yılda 58 bin geyik ve 1 milyon 200 bin civarında karaca avlanırken Türkiye`de 40 geyik, 30 karacanın avlanmasına izin veriliyor. 

Türkiye'de avlanılmasına izin verilen yaban hayvanları türlerine ve avlanma sürelerine göre yıldan yıla değişmektedir. Bu değişiklikler her yıl düzenlenen Merkez Av Komisyonu Kararları ile belirlenir. Neye göre belirlediğinden Bahsetmiyor.

Yazı Devam Ediyor,

Büyük av hayvanlarından ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi (şamua), yaban keçisi (bezoar), yaban domuzu, vaşak, kurt, çakal, tilki, av turizmi başlığı altında yerli ve yabancı avcıların kullanımına bedeli karşılığı sunulmuştur. Bunların dışında kalan avların, yabancı avcılara avlatılması sadece özel avlaklarda mümkündür. Yabancı avcılar özel avlakların haricinde, yukarıda adı geçen av hayvanlarından başka av hayvanlarını avlayamazlar.

Özel Avlaklarda Kelimesi Çok Güzel Çağrışım Yaptı Bende.

Türkiye`de av turizmi lisansı alan 48 seyahat acentesi var. Ancak 12 tanesi aktif olarak turist getiriyor. Bu 12 şirket en fazla 1500 yabancı avcıyı Türkiye`ye getiriyor.

Türkiye`deki av tüfeği sayısı 3 milyonun üzerinde. Türkiye`de 600 bin avcı var. Ancak her sezon alınması gereken Avlanma Belgesi`ne geçen yıl 70 bin avcı başvurdu. Devlete ait 25, özel sektöre ait 8 avlak (avlanma alanı) var.  Bu Alanların Son Sayısı Hakkında Kesin Bilgim Yok. Sadece Alıntı Yaptım.

Yabancı Avcılara Tanınan İmtiyazlar Bizde Yok.

Bir Başka Konu Başlığında Forumda Dile Getirmiştim. Devlet Avlaklarını Özelleştirecek.  İspanya Modeli......

Bize 4915 Nolu Yasayı Dayatacaklar , Yabancılara Herşey Serbest...

Konunun Özeti Avcılar Olarak Ne Yapabiliriz?

Torunlarımız Bize Dede Bu Özel Avlaklarda Siz Önceden Para Vermeden Avlanıyor muydunuz?  Niye şimdi parayla avlanıyoruz? Siz bunlar olurken ne yaptınız? Dediğinde,

Biz ise sadece şunu diyeceğiz,

Seyrediyorduk.....

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DÜNYA DA AVCILIK TÜRKİYE DE AV ( CILIK )
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2014, 14:06:59 »
Hepsine katılıyorum,söylenecek söz yok.Sözün bittigi yer.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

cem öztürk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2014, 16:15:36 »
Abilerim almanyada  yasayan birisi olarak bu konu hakkini biraz bilgi sahibiyim bi kac arastirma yaptim.oncelikle gorundugu kadar basit degil.oncelikle avcilik kursuna gidiyorsun.6 ay gibi suruyo fiyati 1500 Euro.sonunda sinava Tabi tutuluyo sozlu ve yazili.daha sonra yivli silah can paasi.zaten keklik Bildircin ve tavsandan eser yok.tarlalara Traktorlerle islenebildigi icin bitirmisler.tavsan ormanda vardir belki.bugune kadar hic av yapilirken gormedim.ama karaca Ordek domuz var.bu arada almanyada cok uzun suredir degilim.yazdiklarim dogu almanya Dresden icin gecerlidir.baska yerlerde nasil bilmiyorum.

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2014, 22:46:18 »
Cem Bey,

Almanya daki durumu bilmiyorum , ancak birçok sürek avı yapıldığını duymuştum.

Mesela almanya ya özgü Alman Tavşanı bol miktarda var ve sürek avı yapılıyormuş. Sülün avı , tahtalı güvercin avı, ördek ve kaz avı ve domuz avları için birçok örnekleme yapmak mümkün.

Değinmek istediğim konu avlanmak için avlanacağınız meranın sahibine para ödemeniz gerekiyor veya izin almanız gerekiyormuş.

Bir bakıma özel avlak gibi. Sadece avlak sahibi kuş salmıyor o kadar. Türkiye de aynı çizgide devam ediyor. İspanya özellikle keklik konusunda uzmanlaşmış. İnternette bol miktarda videoları var.

Federasyon veya Kulüpler bazında yapılan çalışmalar, bakanlığın olsun Merkez Av Komisyonunda olsun sesimizi duyuramıyoruz.

En basitinden almanya da bohçacı diye bir tabir var mı cem bey? Yavru zamanı veya usulsüz avlanma yapan, yapabilen?

Ben sanmıyorum.

Peki Bizim Ülkemizde Var mı? Bol miktarda mevcut. Peki bunları önleyen yeterli donanıma sahip bir bakanlık var mı bizde yok.
Bakanlığın getirmeye çalıştığı tam olarak bu...

Özelleştir ve Korumayı Özel sektör Yapsın

Böyle olursa ne olur. Kaçak Avcılığın Kökü Kazınır... Sonuç ne olur parası olan avlanır parası olmayan piknik yapmaya bile ormana giremez.

Nacizane fikrim budur.

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Adnan AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2014, 22:56:58 »
            Serdar bey
  Her şey zaten başlıkta bitmiş AV (CILIK)  malesef artık cılkını çıkarıyolar daha ne olur Allah sonunu hayır etsin...
BoDrUm    1976

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2014, 23:12:05 »
Sistem fazılsa uyulur, şu anda siteme güç bela yetişebiliyorum. Bu gün ben ona yetişecem diye uğraşırım, bir gün gelecek sistem bana. Doru kurallarda insan yapısı, yanlış kurallarda. Kurallara uyanda insan, uymayanda. Hele bi eteklerindeki taşları döksünler, yetişebilirsek elbetteki, zevkle sisteme uyarız. Yetişemezsek, sistem bize uyar.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 23:29:43 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2014, 23:25:16 »
Adnan Bey,

Zaten en son çıkan Merkez Av Komisyonundaki kararlara kızdığım için Cılık yazdım.

Avbis için dernekler olarak federasyon olarak kaldırılsın diye ne kadar çaba sarf edildi, komisyona katılacak üyelere ne diller döküldü herkes biliyor.

Kamil Üçbaş bey İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyon Başkanı bile Avbis yüzünden belgesini dondurdu. Örnek olmak sesini duyurmak için.

Bence sonu belli . Bu Benim görüşüm , Avbis Özel Avlakların İlk Adımı. Alıştırma Politikası.

İnternet başına geçip , Avlak veya Mera Seçeceğiz , İnternet Bankacılığı ile Kredi Kartımızdan Para Hesaplarına Aktaracağız , ertesi gün ava gideceğiz , vurduğumuz av başına para ödeyeceğiz. Bu Kadar Basit.

Sanırım 3 yada 4 ay önce mecliste gündeme gelmişti. Avcılık adına toplanan maliye harçları ne yapılıyor diye soru önergesi vermişlerdi.

Sorunun cevabı aynen şu şekildeydi. Maliye adına alınan paralar devlet kasasına girer. Anayasanın bilmem kaçıncı maddesi kaçıncı fıkrası misali.
Devlet adına alınan bu para bakanlık için harcama olarak kullanılamaz falan dendi.

Anladığım kadarıyla , Biz diyoruz ya o kadar vergi verdik hani keklik salınmıyor , yemleme yapmak için bile vatandaş eline cebine atıyor, nereye gidiyor bu kadar para diye dövünüyoruz.

Orman bakanlığına o paradan pay verilmiyor. Bakanlık kendi öz imkanları ile sürdürmeye çalışıyor. Tabiri caiz ise Ağaç ve Tomruk Satılıyor.

Kaçak avcılığı bırakın araca mazot katacak parayı zor buluyor benim anladığım kadarıyla.

Bakanlığın kendine hayrı yokken yapacağı tek olumlu şey özelleştirme olacak. Yap işlet devret modeli. Anayasada Zaten Özel Avlak için yasada mevcut. Biraz esnettiler mi parası olan 49 sene kiralayıp işletebilecek.

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2014, 23:26:07 »
Gözü paradan başka şey görmeyenlere doğruları anlatamazsınız :( doğal avlarımızı inşallah kaybetmeyiz
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Adnan AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2014, 23:34:04 »
Malesef son yıllarda  avcılık sektörüde  rant kapısına döndü bence kimse ne avcıyı nede  doğal avlakları düşünüyor herkes kesesini düşünüyor acı ama gerçek ha  naçizane fikrim  bu olayların gelişmesinde YABAN  tv ninde payı var gibi   yanlışım varsa düzeltin lütfen  saygılar...
BoDrUm    1976

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2014, 23:47:01 »
Valla Herkes bizi inek gibi sağıyor bana kalırsa.

Avcılar için Üretildi , Mont
Avcılar için Üretildi , Kamuflaj
Avcılar için Üretildi , X Marka Tüfek Kuşu Kendi Bulup Vuruyormuş
Avcılar İçin Üretildi , X Marka fişek
Avcılar için üretildi , x marka köpek maması köpekleriniz başka mama yemesin avda performansı artsın

Eee hepsini al , devlete düğmeye varasıya kadar vergi öde,

Avcılar imza toplasın , Av günleri ve Avbis Kaldırılsın diye ikisi de aynı. Pardon Aynı değil , Bıldırcın ve Üveyikte Salı günü de av gününe eklenmiş. Şaka gibi.

Haritlar belli olmadı. Avbis kaç tane av merasını kapsayacak göreceğiz. Elimizi kolumuzu sallaya sallaya gittiğimiz meralara gidemeyince DONK diye kafamıza inecek ama iş işten geçmiş olacak.
SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2014, 00:22:08 »
Gözü paradan başka şey görmeyenlere doğruları anlatamazsınız :( doğal avlarımızı inşallah kaybetmeyiz

bize baktıkları göz,

Napolyon modeli,

avcılık eşittir,

para,..

para,..

para,..

bu avcı camiasının geneli kuzu gibi olunca başımızdan çakallar gibi eksik olmazlar canları ne isterse onu uygulatırlar bize , ne doğruyu iyiyi uygular nede bizi dinlerler,..
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

cem öztürk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 25 Mayıs 2014, 12:57:41 »
Serdar bey tabikide Yok .mesala ordekler kucuk Su akintilarinda bir suru var (yaban ordegi) kimse vurmuyo insanlar bilincli yanlis anlasilmasin bu avlar yapilmiyo demiyorum.daha cok paraya dayali gorusundeyim.Eger ileriki zamanlarda surek avlarina katilirsam daha ayrintili bilgilerle gozlemlerimi paylasirim

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2014, 13:22:25 »
Merhaba !
biraz konuya genel bakmak tarafsiz gözlemlemeye calismak aklimiza gelmiyor gibi.hatayi hep baska yerlerde ariyoruz,hic kendimize suc bulmuyoruz.varsa yoksa mak suclu o suclu buu suclu.bizi dinlemiyorlar vesaire.eskiden ehliyet imtihanlarini sürücü kurslari yapardi halimiz ortada,her bayram binlerce ölü var.insanlarin ölmedigi gün yok trafik kazasinda ,önüne gelene ehliyet verdiler(sinavlarda cevaplari bile kendileri söyledi ögrenciler isaretlediler)imtihandan cikan kendini Michael Schumaher yollarida formula pisti saniyor.
ayni sorun avcilar icinde gecerli, eskiden 5 dakika doktor 5 dakikada emniyette vakit gecirip avcilik belgesi alirdik,,hos simdiki sistemde sacma sapan ya,ardindan ver elini orman gölet tarla ,,keklikse keklik tavsansa tavsan ,adet önemli degil,geceleri traktörle devam katliama.soruyorum sitedeki arkadaslara icimizden kac kisi kacak avlanan kisiyi sikayet ettik ya da arkadasimiza engel olduk.hangi hayvana sahip ciktik.
Ben Samsunluym cok degil 1970 lerde bizim oralar karaca doluymus,hadi o eskidendi diyelim benim avciliga basladigimda 90 larin basinda keklik bol olur her ava cikmamizda 3-4 sürüye denk gelirdik,simdi kalmadi,resimlerine bakiyoruz.sene 2001 den beri Almanya dayim burada avlaniyorum,burada avcilarin sorunuda yok degil ama cözüm bulmaya calisiyorlar birsekilde
türkiyedeki avcilar ve avci gecinenler sorunu kendileri olusturduklari icin cözümün adresini bulmakta zorlaniyorlar.eger sorun icin cözümü bugüne kadar bulmamamkta direnirseniz,birgün gelir baskalari size bir cözüm sunar sizde buna uymak zorunda kalirsiniz.isin özü benim anladigim kadari ile budur.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2014, 13:23:45 Gönderen: Ümit BOLAT »
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 25 Mayıs 2014, 22:31:21 »
Merhaba !
biraz konuya genel bakmak tarafsiz gözlemlemeye calismak aklimiza gelmiyor gibi.hatayi hep baska yerlerde ariyoruz,hic kendimize suc bulmuyoruz.varsa yoksa mak suclu o suclu buu suclu.bizi dinlemiyorlar vesaire.eskiden ehliyet imtihanlarini sürücü kurslari yapardi halimiz ortada,her bayram binlerce ölü var.insanlarin ölmedigi gün yok trafik kazasinda ,önüne gelene ehliyet verdiler(sinavlarda cevaplari bile kendileri söyledi ögrenciler isaretlediler)imtihandan cikan kendini Michael Schumaher yollarida formula pisti saniyor.
ayni sorun avcilar icinde gecerli, eskiden 5 dakika doktor 5 dakikada emniyette vakit gecirip avcilik belgesi alirdik,,hos simdiki sistemde sacma sapan ya,ardindan ver elini orman gölet tarla ,,keklikse keklik tavsansa tavsan ,adet önemli degil,geceleri traktörle devam katliama.soruyorum sitedeki arkadaslara icimizden kac kisi kacak avlanan kisiyi sikayet ettik ya da arkadasimiza engel olduk.hangi hayvana sahip ciktik.
Ben Samsunluym cok degil 1970 lerde bizim oralar karaca doluymus,hadi o eskidendi diyelim benim avciliga basladigimda 90 larin basinda keklik bol olur her ava cikmamizda 3-4 sürüye denk gelirdik,simdi kalmadi,resimlerine bakiyoruz.sene 2001 den beri Almanya dayim burada avlaniyorum,burada avcilarin sorunuda yok degil ama cözüm bulmaya calisiyorlar birsekilde
türkiyedeki avcilar ve avci gecinenler sorunu kendileri olusturduklari icin cözümün adresini bulmakta zorlaniyorlar.eger sorun icin cözümü bugüne kadar bulmamamkta direnirseniz,birgün gelir baskalari size bir cözüm sunar sizde buna uymak zorunda kalirsiniz.isin özü benim anladigim kadari ile budur.

sayın ümit bey,

avcılarda suç yok denilemez ama gerçek avcı sayısı benim vatanımda 10 bin kötü tahmin olsun hadi faraza realitede 20 bini geçmez, bu benim tahminim naçizane fikrimdir,..

1/ 3 milyondan fazla av silahı var belgeli belgesiz,

2/ 150 bin civarında belgeli avcı var,

3/ aradaki kaçağı siz görünüz, hal böyleyken meydan boş, bakanlıkça yapılan denetim yok denecek kadar yok, kadro ve imkanlar yetersiz kalıyor,

4/ bahsettiğim 10 bin civarı avcı avını ve avlanacağı tabiatı seven ve koruyan bir bölümüdür, camiamız sadece yersiz ve bilime dayalı olmayan  ülke gerçeklerine uymayan mak kararlarıyla uygulama yanlışlıklarından bıktık bozuk bir düzenle ilerliyor bu avcılık denen tren bilmem anlatabiliyormuyum, atıyorum Macaristan-Bulgaristan-Yugoslavya modeli avcılık sistemine zemin hazırlanmadan geçişler bern anlarmasına 2000 yılında imzanın ardından günümüze daha öncesi mahvedilen tabiatın düzeltilmesi hayli zaman alır elbetteki ve o günlerden bu güne arpa boyu yolda kat edilemedi , sistem bilime ve eğitime dayalı değil, masabaşından envalter sayımıyla veya göleti olmayan - sazlık olmayan meraya  ördeğe kota koymayla, mak toplantısında bölge temsilcisinin elindeki poze tüfeğe takoz takılımı diye soru soran görevli arkadaşlara vs. daha buna benzer pek çok örneklemelerle kitap olur yazacaklarım,

işte benim memleketimde bu sorunları problem ve çözümlerini benim yurdum avcısı dediğim 10 BİN civarı insan biliyor,

işte bu yüzdendir bizim sitem dolu yazı ve yazacaklarımız,..

işte bu yüzdendir bize güvenmeyen yöneticilerin yönettiği av(cılık) cılık be cılık neyapmalıyı doğruyu arıyoruz, yarınlar için kaygı ve tasalar,

ve sayın ümit bey ''avcılığı avcılar yönetmeli'' dememizdeki ortak paydada bu sebepten avlak adresinde buluşup paylaşımlarda bulunuyoruz,saygı sevgi ve hoşgörü çerçevesinde, hiçbir resmi ve özel kuruluşa hakaret etmeden ama bazen sitem dolu yazılar dökülebilir parmaklarımızdan eee.. buda doğal hakkımız etki tepki konusu sonuçta, ama çıkar ilişkisi asla değil, gerçek avcı mirasına değer verir çünki bu günün yarınını düşünendir insanı sevendir avcı,..

siz duyarlı bir insansınız sizi bilmeden kırdım veya incittiysem affola.
bunca yazıyı içerisinde olduğumuz çarpık kurallarla yaptığımız av ve avcılığı anlatmak içindi umarım beni anlamışsınızdır.

mersin' den saygı ve selamlarımla hoşça kalınız.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2014, 21:00:26 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 26 Mayıs 2014, 14:17:13 »
Lütfen Yazımı Başından Sonuna Kadar Okuyun.

1/7/2003 tarihli ve 4915 Kara avcılığı kanunu 13 maddesine dayanarak hazırlanan,

Madde 5:
Avcı Eğitimi Kursu Yürürlüğe girmiştir.

Kursun içeriği ile ilgili bir çok madde mevcuttur. Tarih Önemli 1/7/2003 av sezonunun açılmasına yaklaşık 1,5 ay kala.

Bir yıl sonra
16/05/2004 yılında aynı 4915 Kara avcılığı kanunun bu sefer 11. maddesi düzenlendi.

Mevzuat şu : AVLAKLARIN KURULUŞU, YÖNETİMİ VE DENETİMİ ESAS VE USULLERİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

Bu madde ile ne değişti,
Devlet Avlağı,
Genel Avlak,
Örnek Avlak,

Daha sonra aynı kanunun,
11. Maddesi 27. Kısmına ilave yapıldı ÖZEL AVLAK.

Madde 29 - Özel avlaklar, sahipleri veya işletmecileri tarafından yönetilir, işletilir veya işlettirilir.

Buraya dikkat bakanlık , orman ,milli parklar veya jandarma ibaresi geçmiyor. Sahipleri veya İşletmecileri....

Madde 23 - Avlaklarda, avlakların büyüklüğüne ve özelliğine göre koruma hizmeti işlemi yapmak için avlanma planı doğrultusunda belirlenen sayıda personel istihdam edilir. Bu personel öncelikle yöre halkından sağlanacak olup, bu hususla ilgili esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenir.

Özel avlaklarda ki çalışacak personelin bile durumu belli , yöre halkından sağlanacak. İlgili esaslar bakalıkça belirlenir demesi çok güzel.
Buda demek oluyor ki devlet kendi çapında özel avlak açma teşebbüsünde bulunursa kendi personelini atayacak. Yani KPSS ile muhasebe veya x bölümden alakasız kişiler avlak yönetiminin başına gelecek.

Yok böyle bir teşebbüste bulunmaz ise , bu sefer özel avlak sahibi kendi adamını kendi belirleyecek. Adama açıktan para öde gece farla domuz avlasın. gece farla yemleme yapsın başka hayvan vursun. Devlet bu sefer hiç ispat edemez cezada kesemez. Kanun açık açık belli , Özel avlaklar sahipleri tarafından yönetilir. Özel avlaklarda kanatlı hayvan olarak almaya bilirsiniz. Memeli türlerinden bile izin veriliyor. Sadece %10 komisyon öde gerisi boş.

Avlanma İzni Verilmesi
Madde 31 - Özel avlaklarda üretilip salınan türlerin avlanması için verilen izin avlak sahibi veya işletenlerce ücreti karşılığı verilir. Bu ücretin yüzde onu döner sermaye işletmesine yatırılır. Aksi takdirde özel avlak kuruluş izni iptal edilir.

Madde 31 konunun özeti devlet %10 komisyon alır. Verilmez ise özel avlak iptal edilir.

Denetim Hakkında Şu Yazıyor,
Madde 34 - Avlakların ve burada yapılan işlemlerin denetlenmesi Genel Müdürlük tarafından yapılır veya yaptırılır. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile mülki amirliklere verilen denetim hakkı saklıdır.

Yapılan denetimlerde, özel avlaklarda bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uyulmadığının tespit edilmesi durumda avlağın tescili, tescili yapan makamın re'sen iptali ile sona erer.

Özel avlak sahibinin vazgeçmesi durumunda ise özel avlak sahibinin bu durumu izin veren makama bildirmesi ve makamında uygun görmesi durumunda avlak tescili iptal edilir.

Yapılan denetimin ne zaman , ne şartlarda veya ne şekilde olacağına dair bir durum yok.

Şimdi diyebilirsiniz,

Biri 2003 te çıkmış yasa , biri 2004 te çıkmış yasa. Serdar 10 sene önce aklın neredeydi diyebilirsiniz.

Ben 2004 yılında üniversitede öğrenciydim. Babam ozamanlar kendi çapında çalışma yaptı oda bir yere kadar.

Sizde bilirsiniz ki avcılar ve atıcılar kulüpleri 2003 yılından sonra kırmızı defteri orman bölgeye götürüp maliye harcını yatırmaktan ibaretti.

Şimdi potansiyel söz sahibi olabilecek kişiler işin başında.

Şuan sene 2014 artık

Avbis 2013 te çıktı. Temelleri 10 sene öncesine dayanıyor. Bir 10 sene sonra olacaklar bellidir.

Sitemizde saygı değer abilerimiz var. Ne olacak bu halimiz ne yapabiliriz bize yol gösterir mi? En azından şu yazdıklarıma mümkün değil olamaz diyebilir mi?

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2014, 14:52:49 »
bunlar böyle saçma sapan kurallarla avcıyı soymaya kalktığı sürece hiç bir şey düzelmez sanırım hiç kimse hak verdim şurada mantıklı bir iş yapmışlar helal olsun diyemez
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 24 Temmuz 2014, 13:13:54 »
Tüm Türkiye genelinde Avbisi protesto gösterileri yapılıyor, dilekçeler gönderiliyor , malum tv kanalindan ses seda yok.

Hani her zaman Türkiye avcısının yanındaydınız. Hani Avcının sesini duyurmak için yayın yapıyordunuz.

Yayınları izliyoruz , hepsi özel avlaklarda son model teçhizatla gelmiş , üstlerinde reklam panoları gibi elbiseler , tüfekler ,

Zorla evcil kuşları uçurup yakın mesafeden vurup özendirme yapıyorlar. Doğal hayatın içine ettik zaten , kendi elimizle sömürüyoruz.

Konuşmaları izledim , keşke Türkiye'nin her yerinde özel avlaklar açılsa , herkes bir iki tüfek atsa falan diye konuşuluyor....

Bahane de hazır , köpeklerimize antrenman oluyor. Stres atıyoruz. Özel avlak merası da böyle çalılık falan dikenler falan var yayın 10dk sonra reklama giriyor. Avcı pantolonu dikene çalıya dayanıklı falan diye....

Resmen bilinç altımıza empoze ediliyor Özel avlaklar. 

Avcının dostu yok. Keklik misali hissediyorum. Doğadaki karıncadan tutun, atmaca , tilki , fare , sansar , karga hepsi yemek için sıraya girmişler. Bunlarda böyle işte bizleri çantada keklik görüyorlar. Avın bol olduğu meralarda paralı kan emicileri , avın kıt olduğu veya kervan geçmez meralarda da gariban avcıları avlandıracaklar.

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #17 : 24 Temmuz 2014, 17:30:06 »
İspanya yada Almanya bizim için bir örnek teşkil edebilir fakat sadece fikir aşamasında kalır.Bahsedilen ülkelerde bulunan avlanma sistemleri avlak işletmeleri ve avcı kapasitesi Türkiye'nin çok çok ilerisinde..Bu sistemlerin Türkiye'ye uygulanması yıllar alacaktır..
Sonra zamanlarda Milli Parklarda bahsedilen Amerika-Kanada modeli Türkiye'deki sisteme daha kolay yerleştirilebilecek bir sistem..Özellikle göçmen kuşlara yönelik bir sistem..Tamamen maddi güce bağlı limitsiz avlanma sistemi...Ne yazık ki çok yakında sinemalarda...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #18 : 24 Temmuz 2014, 20:25:29 »
       Ben Sürdürlebilir Yaban Hayatı kelimesini çok beğeniyorum. Yaban hayatını bir sonraki nesillere taşımak hepimizin görevi. Fakat bu tanımı destekler bir cümle daha eklenmeli Uyulabilir Avlak Yasası. Uyulmayacak yasayı çıkarsan ne olur çıkarmasan ne. Benim için AVBİS yok hükmündedir. Saçmadır, ben uymam uyanada karışmam.
       Diğer devletler, bu tür çalışmaları milleti için, milletinin ortak düşünce ve ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile çıkartır. Asla başka milletin modelini baz almaz. Bizde ise amaç avcıyı sömürmek, araç ise diğer ülke modelleri olacak.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2014, 20:30:25 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 25 Temmuz 2014, 21:25:59 »
Biz neredeyiz arkadaşlar avcılık ile ilgili onlarca yazı ve metin yayınladık bir çoğunda da DKMP nin açıklarını usulsüz ve tanımına uymadan hayatımıza soktuğu yada mote ettiği uygulamaları dile getirdi. Kim okudu. Kim önemsedi. Hala aynı tavır ferman padişahınsa dağlar benim. Doğru yakalanıp cezayı yiyene kadar dağlar senin. Sonra fermanı kolunun altına sokup gönderirler evine. Olmaz bu tutum ya da savunma doğru değil olmaz. Çuval başımız iyice geçmeden tedbirler alınmalıdır. Sırf Sebati bey istedi diye bu ülkede ilginç bir uygulama yıllardır devam ediyor. Nedir derseniz koruma alt limiti dünyada 4 olarak belirlenmiştir. Gel gör ki Sebati bey bize iki keklik bir kayada öter mi türküsünü söyletiyor. Bu nasıl bir keyfiyet bilen varsa söylesin. 4915 sayılı kara avcılığı kanunu kaç avcı okudu bilmem okumayan varsa bir  okusun bakalım avcı lehine tek bir madde var mı. Bu durumdan vazife çıkartıp avcıya zulüm etmek için kurulan bir yapılanmadır DKMP .Avcı biraz bastırdı mı derhal MAK içine en katı Haytapcıyı soktu bunlar. 4915 içinde avcı lehine çalışan ne kadar madde varsa içinden cımbızla çekip yasladılar avcının sırtına. Önce Avrupada ki kurumlar nasıl çalışıyor ona bir baksınlar.Avrupa zihniyeti diyecekse birisi önce şunu öğrensin Avrupa da Milletine karşı olan bir Devlet kurumu yoktur. Sen 130 bin avcıyı yok say sonra çık ortaya bana avrupa modeli diye masa başından diktatörlük yap.

Çevrimdışı Yetkin YILMAZ

• *
  • Çarşambalı 55
« Yanıtla #20 : 28 Temmuz 2014, 15:59:32 »
        Bizim ülkemizde AVCILIK veya AV TURİZMİ yoktur RANT vardır PEŞKEŞ ÇEKMEK vardır DKMP nin gözünde SAGILACAK AVCI vardır..!

1978 / SamSun

Çevrimdışı Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 29 Temmuz 2014, 12:57:56 »
her ne olduysa son on yılda oldu,gelecek 2015\2016 av döneminde avlakların tamamı devlet ve genel avlak olacak gibi gözüküyor,örneğin bu dönem ki ÇANKIRI haritasına bakınız.ve SERDAR AKKAN`nın yazısını çok yerinde buluyorum. Avbis 2013 te çıktı. Temelleri 10 sene öncesine dayanıyor. Bir 10 sene sonra olacaklar bellidir.

Sitemizde saygı değer abilerimiz var. Ne olacak bu halimiz ne yapabiliriz bize yol gösterir mi? En azından şu yazdıklarıma mümkün değil olamaz diyebilir mi?
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #22 : 29 Temmuz 2014, 13:03:42 »
Sebahattin ağbi şu anda yapılabilecek en gerçekçi hareket aşağıdaki linkte verdiğim tarzda demokratik tepkimizi ortaya koymaktır her bölgede bu eylemlerin yakın zamanda devam edecek bu eylemlere avcımız destek olursa netice alınacaktır eminim.

Karadenizli Avcılar KOTALI AVCILIĞA HAYIR Dedi !!!
http://avlakforum.com/forum/kayhaf-karadeniz-av-yaban-hayati-avcilik-federasyonu/karadenizli-avcilar-kotali-avciliga-hayir-dedi-!!!/

Avcılar eylem yaptı Avlak sistemine hayır dedi ORDU KAYHAF 
http://avlakforum.com/forum/kayhaf-karadeniz-av-yaban-hayati-avcilik-federasyonu/avcilar-eylem-yapti-avlak-sistemine-hayir-dedi-ordu-kayhaf/

her ne olduysa son on yılda oldu,gelecek 2015\2016 av döneminde avlakların tamamı devlet ve genel avlak olacak gibi gözüküyor,örneğin bu dönem ki ÇANKIRI haritasına bakınız.ve SERDAR AKKAN`nın yazısını çok yerinde buluyorum. Avbis 2013 te çıktı. Temelleri 10 sene öncesine dayanıyor. Bir 10 sene sonra olacaklar bellidir.

Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2014, 15:04:52 »
Demokratik tepkimizi veriyoruz zaten. Yürüyüşler ile sosyal medya üzerinden v.s. Sesimizi duyan yok ona kızıyoruz. Problem orada başlıyor.       

Şimdi özel avlak , kotalı avcılık , devlet avlağı , genel avlak diye parsel parsel ayrılıyor. Kota doldu yasak, merada köpek gezdirme yasak , limit üstü kuş vurma yasak , cumartesi , pazar , çarşamba ve resmi tatil dışında ava gitme yasak , tüfeğine takoz takmazsan yasak , sen bizim taraftan değilsin burda avlanamazsın ava gelirsen arabanın lastiğini keseriz arabana zarar veririz buda yasakçı zihniyetin halk versiyonu....

Devlet ya el atacak ya el atacak başka yolu yok bu işin. Yasal avcılara bölgesel yöre insanı tarafından yasak devam ederse çok problem yaşanacak bu sene... Zaten AVBİS ile mera daraltıldı. Çoğu bölgede yığılma olacak ben inanıyorum ki bu sene sürtüşmeler yaşanmaması kaçınılmaz. Bu da Kotalı avcılıkta direten DKMP suçu olur. Gerçi onların cevabı hazır, ava gittiğiniz merada size sorun çıkaran olursa hemen bizi arayınız veya jandarmaya haber veriniz.....

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 29 Ağustos 2014, 15:48:25 »
2014 - 2015 sezonu açıldı. Herkese öncelikle kazasız belasız avlar dilerim.

Malesef 23 Ağustosta Açılan Av Sezonu Batıakdeniz bölgesinde yani benim bölgemde yarın açılıyor.

Ancak Türkiye Geneli Av Pulumu Aldığım için Muğla'ya gittim arkadaşlarımla. Köpeklerimizi gezdirdik. Yaklaşık git gel 400km den fazla yol yaptık,akşama kadar gezdiğimizde sadece 1 tane bıldırcın gördük oda bize el salladı. Ama ortamımız güzeldi. Odun ateşinde çay, köpeklerimizin sağa sola özgürce koşmaları, arkadaşlar ile aramızda geçen sohbetler falan güzel bir haftasonu olabilirdi.

1 ) Merada gezerken çoban denk geldi. Biraz sohbet ettik soframızı paylaştık sohbet arasında bize dedi ki abi buraya teyp attılar haftaiçi yüzlerce fişek atıldı bıldırcın kalmadı dedi.(Zaten göç başlamadı büyük ihtimalle yerli bıldırcın tabir ettiğimiz bıldırcınlardı) Çobanlada avcılık belgen yok seni şikayet ederiz diye konuşma geçmiş. Gelen bohçacılar hem avcılık belgesi soruyor utanmadan , hemde teyp atıp kaçak zamanda kaçak usuller ile avcılık yapıyor. Çobana dedim ki jandarmayı arayıp şikayet ettin mi dedim, hayır dedi. Başına birşey gelmesiden çekiniyormuş. Korkma dedim telefonumu verdim. Sen bıldırcın sesi duyarsan beni ara ben şikayet ederim dedim.

2 ) Akşam üstü dönerken yolda mola verdik. Mola verdiğimiz benzinlikte başka bir avcı grubu denk geldi. Biraz sohbet ettik. Konuşma arasında bizim yasak diye gitmediğimiz merada avlanmışlar hemde dolu dolu ikigün. Cuma günü geceden gitmişler. Biz önce tarttık. Nasıl av vurdunuz mu bari falan dedik. İlkgün yani cumartesi günü 58 pazar günü 67 tane üveyik vurmuşlar bunlar iki kişi. Biz önce inanmadık hadi canım nerde okadar av falan dedik bağajı açtıklarında morgla karşılaştık. Bizde başladık verip veriştirmeye sürtüşmeler başladı tabi adamlarla giriştik. Arabaya binip kaçtılar. Plakasını aldık. Emniyete haber verdik. Jandarmaya ve Ormana haber verdik. Adamlarda bizi şikayet etmiş darp ettiler diye , polisler bizi durdurdu. Biz evraklarımızı gösterdik kaçak avlandıklarını o yüzden aramızda sürtüşme geçtiğini söyledik, biliyorum ki onlara kimse birşey demedi. Bu Haftada ava gelirler bir 60 -70 kadar üveyik vurar , bu mevsimde kekliğe de giderler farlada tavşan avlarlar herşeyi yapar bunlar.

Geçen Hafta dedim içimden avının da avcılığının da....

Ben özel avlaklar açılmasın diye kızıyordum. Bu Hafta vazgeçtim.Avlaklara devlet nasılsa sahip çıkamıyor, Özel Avlaklar açılsın kardeşim , bu ve buna benzer avcılar nasıl avlanıyormuş veya avlanabiliyormuymuş görürüz ozaman.
SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ