Merhaba !
biraz konuya genel bakmak tarafsiz gözlemlemeye calismak aklimiza gelmiyor gibi.hatayi hep baska yerlerde ariyoruz,hic kendimize suc bulmuyoruz.varsa yoksa mak suclu o suclu buu suclu.bizi dinlemiyorlar vesaire.eskiden ehliyet imtihanlarini sürücü kurslari yapardi halimiz ortada,her bayram binlerce ölü var.insanlarin ölmedigi gün yok trafik kazasinda ,önüne gelene ehliyet verdiler(sinavlarda cevaplari bile kendileri söyledi ögrenciler isaretlediler)imtihandan cikan kendini Michael Schumaher yollarida formula pisti saniyor.
ayni sorun avcilar icinde gecerli, eskiden 5 dakika doktor 5 dakikada emniyette vakit gecirip avcilik belgesi alirdik,,hos simdiki sistemde sacma sapan ya,ardindan ver elini orman gölet tarla ,,keklikse keklik tavsansa tavsan ,adet önemli degil,geceleri traktörle devam katliama.soruyorum sitedeki arkadaslara icimizden kac kisi kacak avlanan kisiyi sikayet ettik ya da arkadasimiza engel olduk.hangi hayvana sahip ciktik.
Ben Samsunluym cok degil 1970 lerde bizim oralar karaca doluymus,hadi o eskidendi diyelim benim avciliga basladigimda 90 larin basinda keklik bol olur her ava cikmamizda 3-4 sürüye denk gelirdik,simdi kalmadi,resimlerine bakiyoruz.sene 2001 den beri Almanya dayim burada avlaniyorum,burada avcilarin sorunuda yok degil ama cözüm bulmaya calisiyorlar birsekilde
türkiyedeki avcilar ve avci gecinenler sorunu kendileri olusturduklari icin cözümün adresini bulmakta zorlaniyorlar.eger sorun icin cözümü bugüne kadar bulmamamkta direnirseniz,birgün gelir baskalari size bir cözüm sunar sizde buna uymak zorunda kalirsiniz.isin özü benim anladigim kadari ile budur.
sayın ümit bey,
avcılarda suç yok denilemez ama gerçek avcı sayısı benim vatanımda 10 bin kötü tahmin olsun hadi faraza realitede 20 bini geçmez, bu benim tahminim naçizane fikrimdir,..
1/ 3 milyondan fazla av silahı var belgeli belgesiz,
2/ 150 bin civarında belgeli avcı var,
3/ aradaki kaçağı siz görünüz, hal böyleyken meydan boş, bakanlıkça yapılan denetim yok denecek kadar yok, kadro ve imkanlar yetersiz kalıyor,
4/ bahsettiğim 10 bin civarı avcı avını ve avlanacağı tabiatı seven ve koruyan bir bölümüdür, camiamız sadece yersiz ve bilime dayalı olmayan ülke gerçeklerine uymayan mak kararlarıyla uygulama yanlışlıklarından bıktık bozuk bir düzenle ilerliyor bu avcılık denen tren bilmem anlatabiliyormuyum, atıyorum Macaristan-Bulgaristan-Yugoslavya modeli avcılık sistemine zemin hazırlanmadan geçişler bern anlarmasına 2000 yılında imzanın ardından günümüze daha öncesi mahvedilen tabiatın düzeltilmesi hayli zaman alır elbetteki ve o günlerden bu güne arpa boyu yolda kat edilemedi , sistem bilime ve eğitime dayalı değil, masabaşından envalter sayımıyla veya göleti olmayan - sazlık olmayan meraya ördeğe kota koymayla, mak toplantısında bölge temsilcisinin elindeki poze tüfeğe takoz takılımı diye soru soran görevli arkadaşlara vs. daha buna benzer pek çok örneklemelerle kitap olur yazacaklarım,
işte benim memleketimde bu sorunları problem ve çözümlerini benim yurdum avcısı dediğim 10 BİN civarı insan biliyor,
işte bu yüzdendir bizim sitem dolu yazı ve yazacaklarımız,..
işte bu yüzdendir bize güvenmeyen yöneticilerin yönettiği av(cılık) cılık be cılık neyapmalıyı doğruyu arıyoruz, yarınlar için kaygı ve tasalar,
ve sayın ümit bey ''avcılığı avcılar yönetmeli'' dememizdeki ortak paydada bu sebepten avlak adresinde buluşup paylaşımlarda bulunuyoruz,saygı sevgi ve hoşgörü çerçevesinde, hiçbir resmi ve özel kuruluşa hakaret etmeden ama bazen sitem dolu yazılar dökülebilir parmaklarımızdan eee.. buda doğal hakkımız etki tepki konusu sonuçta, ama çıkar ilişkisi asla değil, gerçek avcı mirasına değer verir çünki bu günün yarınını düşünendir insanı sevendir avcı,..
siz duyarlı bir insansınız sizi bilmeden kırdım veya incittiysem affola.
bunca yazıyı içerisinde olduğumuz çarpık kurallarla yaptığımız av ve avcılığı anlatmak içindi umarım beni anlamışsınızdır.
mersin' den saygı ve selamlarımla hoşça kalınız.