Bence paralı avlaklar bize atalarımızdan miras kalan av kültürünü unutturur.Avda nasip işi vardır şans vardır peki paralı avlakta ne vardır?Sadece para vardır.Avcılık deyince zengininde fakirinde (kaldıki av fakirlere daha münasiptir)dağda beraberce av kovalayıp,av sohbetleri yapıp,kibirden sıkıntıdan,şehrin kasvetinden kaçıp özgür olduğunu azda olsa hissettiği aktivite benim aklıma gelir.Avcılığı gerçeğinden saptırmak yerine kaçak avcılığın önüne geçmek çok mu zor???Milli parklardaki memurlar işini yapsa olmaz mı yani?Ama işin kolayı var çek teli, koy kapıyı, sal kuşu, al parayı!!! Gece far ile avlananda,tüfeğine takoz takmayanda,yasak yerde avlananda,haftanın yedi günü avlananada hiçbirşey olmadıysa suçlu devlete her sene parasını yatıran biz avcılar mı???Değilse neden olanlar en çok bizim aleyhimize oluyor??? Maalesef yanlış uygulamalar hep kanuna nizama uygun insanları vuruyor.Ben kendi adıma kendi meramda hiç av görmesemde dolaşmaya razıyım arkadaş,sen kim oluyorsunda beni sınırlandırıyorsun?Hani hep deriz ya bizler özgür ruhlu insanlarız öyle sıkılmaya gelemeyiz diye hepsi palavra 3-5 sene sonra herkes tıpış tıpış parasını verip insandan kaçmayan,evcil hayvanlara sıkı atmak zorunda kalacak.
Av resimlerimiz çok skorlu olacak belki ama öncekiler gibi heyecanlı olmayacağız o resimlere bakarken veya çocuklarımıza gösterirken.
Ava giderken karşımıza neyin çıkacağını bilemeyiz ve daha heyecanlı olur mesela ben genelde tavşana giderim ama meşelerin dibinden çıkan domuz bana aşırı bir heyecan verir peki bu heyecanı paralı avlakta yaşama şanşımız kaç? gideceksin avlağa vereceksin paranı abi keklik salda vuralım deyip en güzel arazilerde yalnızca çaylakların vuramayacağı kümes hayvanlarını vurup evin yolunu tutacaksın sonrada ben avcıyım deyip vurduğun kuşlarla övüneceksin öyle mi? Övünme...Ben avımıza avcılığımıza dil uzatanlara,çamur atanlara ben özgür hayvanı avlıyorum sizin gibi kümesten yemiyorum derim
peki şimdi bizde kümesten yemeyecek miyiz?vuracağımız hayvan onlardan çok mu farklı olacak?
Bu konuda hepimiz hassas olmalıydık ama olamadık ve kaybettik... GEÇMİŞ OLSUN...