Gönderen Konu: Özel avlaklarda avlanan arkadaşlar (lütfen yorum)  (Okunma sayısı 11043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Özel avlaklarda avlanan arkadaşlar (lütfen yorum)
« : 24 Mayıs 2014, 02:55:42 »
Arkadaşlar herkese selam öncelikle. Özel avlakta avlanıp da, artısıyla eksisiyle yani kuşlar doğadaki gibi mi. Yada sadece yavru köpek eğitmek için mi gidilir. Fiyatlar uygun mu. Salınan kuşlar bulunuyor mu. Bazı arkadaşların dediğine göre tam bir rezalet, çünkü kuşu köpekler yakalıyormuş. Başka bir avlağa giden  ve başka bir arkadaşım da çok güzeldi diyor.  Avlak ismi vermiyorum şimdilik. Gitmeye değer mi açıkçası. Şimdiden teşekkürler.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Ynt: Özel avlaklarda avlanan arkadaşlar (lütfen yorum)
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2014, 04:08:54 »
Bu sitede yayınlanan bi' video izlemiştim, paralı avlakların birinde avlanıyor ahali, buluyorlar kekliği 2 metre mesafeye kadar yaklaşıyorlar, bunlar kekliğe bakıyor, keklik bunlara :) sonra güç bela uçurup vuruyorlar hayvanı. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, avcılık hayvan öldürmek değil doğayla bütünleşip av izi sürmektir. "Paralı Avlak" kelimesi bile çok itici geliyor bana.

Eskiden Trap yarışmaları canlı güvercin kullanılarak yapılırmış. Bu paralı avlaklar da aşağı yukarı aynı mantık...
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 04:12:38 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2014, 09:22:26 »
yakın ilimiz de bir özel avlağa gittik.avcı bası 3 keklik 105 tl idi.ve bize dediki zam geldi avcı bası 5 keklik ve++ 15 tl kılavuz ++ keklik 40 tl sülün 50 tl ..yani en az 250..300 tl.gel sen avlan bu paraya .bizde 4 kişi ididk 1200 tl tutuyor hemen geri vitesi taktık  avlanmadan BURDUR a döndük..çok değilmi.insallah bu düşünce devam ederse kapatmaz avlağa çünkü çok masraf etti emeğine yazık olur arkadasın
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Hüsnü DİLMEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2014, 09:57:03 »
Veli bey merhaba,
bu bahsettiğiniz avlağı ve işletmecisini çok çok iyi tanıyan ve hatta işin iç yüzünü en ince ayrıntısına kadar bilen birisi olarak size sadece şunu söylemek istiyorum
1 kişiden 12 TL  kazanmak için sabahtan akşama kadar siz olsanız gelen avcının peşinden koşarmısınız?????  evet yanlış duymadınız 12 TL
5 kişi gelmiş olsanız 60 TL para kazanacak işletme sahibi. yani cebine koyduğu 1200 TL net kar gibi anlaşılmasın. işin maliyetleri gerçekten çok yüksek bunu detayları görünce anlıyorsunuz.ve kendisine destek olmak için geçtiğimiz sezon ben ve arkadaşlarımın çoğu neredeyse her hafta oraya gittik. ve gayette güzel vakitte geçirdik.
zaten bu tip yerlere çok zengin insanlar ve guruplar gelmezse bu tip işletmelerin ayakta kalabilmeside mümkün değil.bizim saldıracağımız 3-5 kuşun parası işletmecileri ayakta tutamaz.

aslında avcılığımızın gidişatına bakarsak avcılık zaten bitiyor ve heryer özel avlak olacak. bundan kaçış yok. devlet bu işi zaten alıştırmaya başladı.
bizler yani avcılarda bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. ya şahıs olarak yada kulüpler bazında ÜRETİM TESİSLERİ açmak zorunluluk haline gelmiştir. üretim izin belgeleri ve tesisleriyle bu işe başlayanlar özel avlak işletmecilerinden daha çok kazanır hale gelecektir.
Hüsnü DİLMEN
1968 ISPARTA   0 533 389 79 79

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2014, 10:38:51 »
Bu sitede yayınlanan bi' video izlemiştim, paralı avlakların birinde avlanıyor ahali, buluyorlar kekliği 2 metre mesafeye kadar yaklaşıyorlar, bunlar kekliğe bakıyor, keklik bunlara :) sonra güç bela uçurup vuruyorlar hayvanı. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, avcılık hayvan öldürmek değil doğayla bütünleşip av izi sürmektir. "Paralı Avlak" kelimesi bile çok itici geliyor bana.

Eskiden Trap yarışmaları canlı güvercin kullanılarak yapılırmış. Bu paralı avlaklar da aşağı yukarı aynı mantık...

*/yaban hayattaki meranın hazzını özelde alamazsınız, gerçek köy yumurtasımı-çiftlikmi desem anlatabildimmi bilmem,
*/antibyotik ilaç şişesi haline gelen besleme avı yesende tuvalette cırt olduğundan uzun kalırsınız, ilaç kullanmazlarsa besleme av hayvanını hayatta tutamazsınız,
*/paranız çoksa özel avlakta harcarsınız ,

artıları eksileri siz değerlendirin benim naçizane fikirlerim,..

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2014, 11:05:58 »
Yayınlanan bir video izlemiştim, paralı avlakların birinde avlanıyor, adamlar buluyorlar kekliği dibine  kadar yaklaşıyorlar, bunlar kekliğe bakıyor, keklik bunlara  sonra güç bela uçurup vuruyorlar hayvanı. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.  Al pazardan yada kümesten sal ovaya vur. :)) Bu paralı avlaklar da aşağı yukarı aynı. Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, avcılık hayvan öldürmek değil doğayla bütünleşmektir. "Paralı Avlak" kelimesi bile çok itici geliyor bana. benim fikrimce ben, sen, o, kimse gitmezse eğer kendiliğinden biter bu paralı av işi diyorum.

NOT: En uygun yer her halde bir ada olur yada bu gibi bir yerde av hayvanlarının yaşam olanaklarını iyi karşılar bakımını süper sağlarsın doğal keklikleri ve sülünleri  burada çok sayıda üretirsin, burada ürettiğini bir şekilde yakalaya bilirde avlağının doğal ortamına (KÜMESE KOYMADAN) salarsan bu kuşları para ile avlatırsın olabilir.

METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2014, 11:30:37 »
Uşak daki Coşkunlar örnek avlağında avlandım birkaç defa.

Kuşların uçmalarında ya da arazide bir sıkıntı yaşamadım.

Sülünleri bulmak her köpeğin harcı değil. Köpeği kötü olan av vuramaz orda.

Gayet hızlı kalkıyor sülünler.

Her avcının en azından ömründe bir defa gitmesini tavsiye ederim.
Bizler için sürekli gitmek elbette ekonomik açıdan mümkün değil.

Ancak şöyle düşünüyorum,

Kayıkla ördek avlamak için atıyorum Eber'e gitmek bana, iki kişi gitsem,
yol parası 200 tl + kayıkçı 150 + bir koli fişek :) ( daha bir koli fişekten azıyla ördek avına gideni görmedim) 200 =550 böl iki kişiye adam başı minumum:275 tl.     Gidince ördek bulacak mıyım? Hava çok mu soğuk olur, yağış mı olur, ördek çalışır mı, çalışırsa ben kendimi tutamayıp 6 ördek yerine 8 ördek vurur muyum? vurursam yakalanır mıyım, yakalanırsam ne kadar ceza yerim? eş dost duysa ne derim :) vs vs vs .....

onun yerine; 40 tl den 5 sülün ben saldırırım,200 tl üstünü yol yemek parası yaparım, 5 de yanımdaki arkadaş şaldırır 10 sülün, akşama kadar avlan, ne kaza ne bela riski var :)

Tabi bu avlar her zaman yapılmıyor dediğim gibi....

Gerçi ben, keklik yada çulluk avı açıkken ne ördeğe ne de örnek avlağa gitmem ama Hani gitsen böyle düşünürdüm sanırım......
   ;D  ;D  ;D
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 30 Mayıs 2014, 01:12:19 »
batsın kapatsın gitsinler hepsi.. özel avlak açın diye yalvarmadık biz hiç kimseye..onun tasasınımı çekicez zarar etmiş batıcakmış diye.. :D avbise girmeyin dedikçe hem şikayet edip hem elden önce atlayan arkadaşlar oldu..paralı avlaklarada kimse gitmese kapatıp giderler hepsi..ne avbis nede özel avlak olur..yabandaki 3,5 dallama hangi birine gidecek o kadar özel avlağın..mantar gibi özel avlak türemeye başladı her yerde....başka meşgaleler edinsinler kendilerine..sandıkları kadar kaz değiliz ..Metin abinin dediği gibi paralı avcılık lafı bile insanı tiksindiriyor...avcılık deyince bizim aklımıza para değil,,  temiz hava,kuşlar,ormanlar ,tabiat geliyor...bu kafayla gidersek yakında avcı sayısından fazla özel avlak olucak  Türkiye'de. ha birde hala yaban tv izleyen varmı..ben sileli çok oldu yaban tv'yi kanallar listesinden...kendi adıma çok mühim bişey değil ama avcılık adına büyük bir iş yaptığıma inanıyorum..  ;D Hem dert yanıp hem izlemeyin şu kanalı arkadaşlar..reyting yapmasın ....ler.. neyse.. :D batsın gitsin dibe vursunlar.. silah firmaları bile yabandan korkusuna Bursa fuarına gitmedi ya helal olsun diyorum..çok yüz verdiler bunlara..yaban tv reklamlarını geri çekermişte cartmış curtmuş..kimse izlemese yabanın reklamıda bir halta yaramaz..izlendiği halde öylede gerçi..ben bunuı protesto ediyorum ve yerli silahta almam bundan böyle..var elimde 3,4 tane birisi avrupa..onlarla takılıcaz ömür boyu yeter..yeni silah alırsamda adam gibi bi silah alırım sıfır yada 2.el bir Avrupa...inatcıyım ve son derece kızgınım bu yaban tv'ye ve onların eline koz veren herkese...pire için yorgan yakarım..av için kilometrelerce yol gidip günlük 300 ,,500tl harcarım özel avlağa 10 lira vermem..kazanmasınlar..tutunmasınlar asalak gibi yapışmasınlar..sülük gibi kanımı emdirmem..benim 3 kuruşumla zenginde olmazlar batmazlarda ama neden girsin ceplerine benim param...neyse çok uzattık..herkese hayırlı geceler Hayırlı Cumalar arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2014, 01:32:14 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2014, 01:58:46 »
Biraz soğukkanlı düşünüp muhakeme ederseniz olaya farklı bakabilirsiniz.Şartlar ihtiyaçları doğurur.Düşünün ülkede yaklaşık 3 milyon avcı var,120 bin belgeli.belgeli olanların da bir kısmının kaçak av yaptığını düşünürseniz yıllardan beri yapılan kaçak usulsüz avların(katliamların) avı bu günkü duruma nasıl getirdiğini anlayabilirsiniz.denetleme yok,korku yok,vicdan yok. çok büyük bir kesim için ülkenin her yanı,her mevsim ve her saatte onlara mübah!.Ülkemizde binlerce ilçe onbinlerce kasaba ve köy.her yörede araştırın bakın muhakkak bu mevsimde gece far avına giden kurallar ve vicdanla alakası olmayan bir kaç kişiyi göreceksiniz.Geriye kaldı bir avuç bilinçli saf ve kanundan korkan avcı gurubu.ekim kasım gelecek de,cumartesi pazarı bekleyecek de kalırsa bulursa keklik tavşan görecek.İşte bu şartlarda ihtiyaç doğuyor,birileri (o bir avuç içinden) şöyle diyor:biz onlar gibi olamayız,hiç olmazsa paralı avlak olsun verelim 3-5 kuruşu adam gibi avlanalım. Bu ihtiyacı gören birileri de buna cevap olarak paralı avlak işine yöneliyor.Yoksa bu duruma gelmeseydik,ülkemizin her yanı doğal av kaynıyor olsaydı paralı avlak iş yaparmıydı.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2014, 02:10:48 »
Biraz soğukkanlı düşünüp muhakeme ederseniz olaya farklı bakabilirsiniz.Şartlar ihtiyaçları doğurur.Düşünün ülkede yaklaşık 3 milyon avcı var,120 bin belgeli.belgeli olanların da bir kısmının kaçak av yaptığını düşünürseniz yıllardan beri yapılan kaçak usulsüz avların(katliamların) avı bu günkü duruma nasıl getirdiğini anlayabilirsiniz.denetleme yok,korku yok,vicdan yok. çok büyük bir kesim için ülkenin her yanı,her mevsim ve her saatte onlara mübah!.Ülkemizde binlerce ilçe onbinlerce kasaba ve köy.her yörede araştırın bakın muhakkak bu mevsimde gece far avına giden kurallar ve vicdanla alakası olmayan bir kaç kişiyi göreceksiniz.Geriye kaldı bir avuç bilinçli saf ve kanundan korkan avcı gurubu.ekim kasım gelecek de,cumartesi pazarı bekleyecek de kalırsa bulursa keklik tavşan görecek.İşte bu şartlarda ihtiyaç doğuyor,birileri (o bir avuç içinden) şöyle diyor:biz onlar gibi olamayız,hiç olmazsa paralı avlak olsun verelim 3-5 kuruşu adam gibi avlanalım. Bu ihtiyacı gören birileri de buna cevap olarak paralı avlak işine yöneliyor.Yoksa bu duruma gelmeseydik,ülkemizin her yanı doğal av kaynıyor olsaydı paralı avlak iş yaparmıydı.

haklısınız ama burda sorun çoluk çocuğun elinde 200,,300liralık otomatik her önğne gelen ava çıkıyor denetim yok..şikayet etsen bile ilgilenen yok..nereye gidiyor bizim verdiğimiz vergiler..devletin işine geliyor denetlemek güç deyip özel avlağa teşvik ediyor insanları..herşeyde olduğu gibi burdada rant , çıkar ..adam gibi denetleseler heryer hala av kaynıyor olucaktı..projektörle av yapıyorlar diye en iyisi özel avlakmı oluyor..projektörle avladıklarıda bizim avlarımız..milli parklarda çalışanlar ne iş yapıyor..onların maaşı sizin,bizim cepten çıkıyor..işleri ne ? gece gündüz denetlesinler...ben bıldırcın avına gidiyorum merada 20 avcı varsa tek belgeli benim 19 taneside belgesiz..çoğununda yaşı bile tutmuyor..burda suçlu kim..vergisini yatırıp belgeyle avlanan bizlermi...öyle olmasın en güzeli özel avlak açılsın orda avlanalım belgemiz varmı diyeceğiz..belgesizleri  caydırıcakmı özel avlak..onlar için farkedermi....bunlar boş bahaneler..hükümet gibi alıştırıyor bizi yaban tv herşeye..bundan bi 10 yıl sonra evden dışarı çıkamıcaz elimize tüfek alıp..evimizin bahçesi hariç heryer özel avlak olucak..özel avlakda kendi ürettiğin yetiştirdiğin kuşu avlatırsın , yabani hayvanları doğanın bize verdiği nimetleri,göçmen kuşlarıda özel avlakda avlatamazsın..Türkiyede maaalesef öyle olmuyor bu işler..adam geliyor kapatıyorum kardeşim bu dağı burası özel avlak diyor..içindeki kuşuda domuzuda herşey özel avlağın oluyor nasıl oluyorsa..şimdi kırklareliye özel avlak açıcaklar neden..başka yermi kalmamış..adam göç yolları üzerinde olduğunu yaz kış avcının yoğun olduğunu biliyor orada..çulluk,üveyik,bıldırcın,ördek,kaz hepsini parayla avlatıcak kendisi yetiştirmiş gibi..Kırklareli'nin tamamını mı çeviricek adamlar dersiniz belki ama bi tanesi açtımı 100 tanesi daha açacak özel avlak ve  bir metrekare bile genel avlak kalmayacak kalsada avlatmayacaklar....biz vurdumduymaz davrandıkça zamanla her baskıya alıştıkça herşeyi zorla yaptıracaklar..hiç durmayacaklar...avcılık bitmiştir yabanla birlikte..geçmiş olsun Türk avcısına.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2014, 02:35:56 Gönderen: Şahin BİTEN »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2014, 02:20:16 »
Tabi ki suçlu biz değiliz.Ama biz bir avuç,azınlıkta kaldık ve savaşı kaybettik.ne yapabiliriz ki.onlar gibi cazgırlık mı yapalım.karakterimize ters yapamıyoruz.ya avı bırakacağız,veya onlar gibi yasak, kural dinlemeyip onların sınıfına geçeceğiz.bu ikisini de yapamayacağımıza göre başka çözüm ne kalıyor.o zaman bir çözüm ve çıkar yol önerin.
1956 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 30 Mayıs 2014, 02:25:29 »
valla Cengiz abim bir yol bilsem önericem ama yok işde  :( derdimiz avda değil onuda geçtim..sizde çok iyi bilirsiniz ki biz avcılar  özgürlüğümüze düşkün insanlarızdr..illa av değildir bizim için herşey..tüfek boşta olsa omzumuza vurup çıkıcaz illaki dağa bayıra ormana...kapalı yerde duramayız biz..bünye alışkın değil..bu adamlar özgürlüğümüzü alıyorlar elimizden.. tek yol özel avlağa gitmemek..para kazandırmamak..yaban tv ürünlerini protesto edip satın almamak..kanallarını izlememek..son çare belgeyi iptal ettirmek...her yıl avcılık belgesi harcını  agustosta yatırırdım bi sorun olmazdı..3,5 kuruş gecikme zammı alırlar..geçen ihtarname gelmiş maliyeden 7 gün içinde yatırın diye yoksa icraya vericeklermişde falanda filan....devlet çok sıkıştı paraya sanırsam ..paraların hepsini sıfırladılar tabi , nakitleri bitti bu yıl acele ediyorlar  :D
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2014, 02:30:37 Gönderen: Şahin BİTEN »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2014, 02:50:56 »
Ben de onu vurgulamaya çalışıyorum.Başka çözüm yok. bir..yazımın başında belirttiğim gibi şartlar ihtiyaçları doğurur.iki...yaban tv olmasa özel avlak olmayacak mıydı.toplum içinde var olan sorunlar bazı ihtiyaçları kendiliğinden doğurur,bunu engelleyemezsiniz.ben istemez miyim istediğim mevkide doğaya çıktığımda av bulup birkaç sıkı atıp zevkimi tatmin etmek.eğer bu imkan olsa kimsenin aklına özel avlak gelir mi?ama şu anki durum korkunç.birsürü ruhsat belge harcı vs ver,her hafta benzin yak,sonuçta tüfek atmadan gel.özel avlağı kimse tercih etmez elbette eğer av bu duruma gelmeseydi. biz özel avlağa karşı çıkacağımıza yasak avla nasıl mücadele ederiz.tüm ülkede avı nasıl tekrar bol hale getirebiliriz,bunun mücadelesini verirsek ve (zannetmiyorum da)başarılı olursak zaten özel avlak kendiliğinden yok olur.
1956 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2014, 02:53:44 »
doğru söylüyorsun abi..katılmamak mümkün değil..kaçak avcılığın önüne geçilmediği müddetce hiçbirşey çözülmez..başımıza daha çok çorap örerler..

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2014, 03:34:43 »
valla Cengiz abim bir yol bilsem önericem ama yok işde  :( derdimiz avda değil onuda geçtim..sizde çok iyi bilirsiniz ki biz avcılar  özgürlüğümüze düşkün insanlarızdr..illa av değildir bizim için herşey..tüfek boşta olsa omzumuza vurup çıkıcaz illaki dağa bayıra ormana...kapalı yerde duramayız biz..bünye alışkın değil..bu adamlar özgürlüğümüzü alıyorlar elimizden.. tek yol özel avlağa gitmemek..para kazandırmamak..yaban tv ürünlerini protesto edip satın almamak..kanallarını izlememek..son çare belgeyi iptal ettirmek...her yıl avcılık belgesi harcını  agustosta yatırırdım bi sorun olmazdı..3,5 kuruş gecikme zammı alırlar..geçen ihtarname gelmiş maliyeden 7 gün içinde yatırın diye yoksa icraya vericeklermişde falanda filan....devlet çok sıkıştı paraya sanırsam ..paraların hepsini sıfırladılar tabi , nakitleri bitti bu yıl acele ediyorlar  :D

Otoyolların, köprülerin bile satıldığı bir ülkede yaşıyoruz meralar satılmış çok mu?...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2014, 03:43:19 »
batsın kapatsın gitsinler hepsi.. özel avlak açın diye yalvarmadık biz hiç kimseye..onun tasasınımı çekicez zarar etmiş batıcakmış diye.. :D avbise girmeyin dedikçe hem şikayet edip hem elden önce atlayan arkadaşlar oldu..paralı avlaklarada kimse gitmese kapatıp giderler hepsi..ne avbis nede özel avlak olur..yabandaki 3,5 dallama hangi birine gidecek o kadar özel avlağın..mantar gibi özel avlak türemeye başladı her yerde....başka meşgaleler edinsinler kendilerine..sandıkları kadar kaz değiliz ..Metin abinin dediği gibi paralı avcılık lafı bile insanı tiksindiriyor...avcılık deyince bizim aklımıza para değil,,  temiz hava,kuşlar,ormanlar ,tabiat geliyor...bu kafayla gidersek yakında avcı sayısından fazla özel avlak olucak  Türkiye'de. ha birde hala yaban tv izleyen varmı..ben sileli çok oldu yaban tv'yi kanallar listesinden...kendi adıma çok mühim bişey değil ama avcılık adına büyük bir iş yaptığıma inanıyorum..  ;D Hem dert yanıp hem izlemeyin şu kanalı arkadaşlar..reyting yapmasın ....ler.. neyse.. :D batsın gitsin dibe vursunlar.. silah firmaları bile yabandan korkusuna Bursa fuarına gitmedi ya helal olsun diyorum..çok yüz verdiler bunlara..yaban tv reklamlarını geri çekermişte cartmış curtmuş..kimse izlemese yabanın reklamıda bir halta yaramaz..izlendiği halde öylede gerçi..ben bunuı protesto ediyorum ve yerli silahta almam bundan böyle..var elimde 3,4 tane birisi avrupa..onlarla takılıcaz ömür boyu yeter..yeni silah alırsamda adam gibi bi silah alırım sıfır yada 2.el bir Avrupa...inatcıyım ve son derece kızgınım bu yaban tv'ye ve onların eline koz veren herkese...pire için yorgan yakarım..av için kilometrelerce yol gidip günlük 300 ,,500tl harcarım özel avlağa 10 lira vermem..kazanmasınlar..tutunmasınlar asalak gibi yapışmasınlar..sülük gibi kanımı emdirmem..benim 3 kuruşumla zenginde olmazlar batmazlarda ama neden girsin ceplerine benim param...neyse çok uzattık..herkese hayırlı geceler Hayırlı Cumalar arkadaşlar.
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Adnan AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 30 Mayıs 2014, 10:24:19 »
         Şahin  Kardeşim
 Senin  söylediklerine kesinlikle katılıyorum  her avcı senin gibi düşünürse 2 yıl  içinde ne özel avlak kalır nede bu işe kalkışacak insanlar  ama  bu şirketler nemalandıkları sürece ilerliycek ve  bu işin cazibesi artacaktır. Ben şahsen  500 km yol gider avlanırım ama özel avlaga gitmiycem  kısacası olayın baş aktörü avcılar  birlik olup bi tepki göstermediğimiz  zaman  bu düzen böyle devam eder  saygılar.
BoDrUm    1976

Çevrimdışı Rahim Özgür AKINCI

• Müdavim Üyemiz
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
« Yanıtla #17 : 30 Mayıs 2014, 10:50:42 »
Paralı avlak adı bile avcılığıga yanlıs geliyor insana parayla vur hayvanı olsa daha iyi...şahsıma boyle bir avcılığı kabul etmem insanlar edermiş orasinida bilmem bu iş parası olana zevk hizmeti
Devlet hizmet edecekse vatandaşina denetlemeyi artıracak özel avlak da müsait yerlerde olsun ondan da zevk alan olur mutlaka birileride para kazanır
Rahim Özgür AKINCI
KONYA-1979             0535 674 29 63

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 30 Mayıs 2014, 12:00:01 »
Bence paralı avlaklar bize atalarımızdan miras kalan av kültürünü unutturur.Avda nasip işi vardır şans vardır peki paralı avlakta ne vardır?Sadece para vardır.Avcılık deyince zengininde fakirinde (kaldıki av fakirlere daha münasiptir)dağda beraberce av kovalayıp,av sohbetleri yapıp,kibirden sıkıntıdan,şehrin kasvetinden kaçıp özgür olduğunu azda olsa hissettiği aktivite benim aklıma gelir.Avcılığı gerçeğinden saptırmak yerine kaçak avcılığın önüne geçmek çok mu zor???Milli parklardaki memurlar işini yapsa olmaz mı yani?Ama işin kolayı var çek teli, koy kapıyı, sal kuşu, al parayı!!! Gece far ile avlananda,tüfeğine takoz takmayanda,yasak yerde avlananda,haftanın yedi günü avlananada hiçbirşey olmadıysa suçlu devlete her sene parasını yatıran biz avcılar mı???Değilse neden olanlar en çok bizim aleyhimize oluyor??? Maalesef yanlış uygulamalar hep kanuna nizama uygun insanları vuruyor.Ben kendi adıma kendi meramda hiç av görmesemde dolaşmaya razıyım arkadaş,sen kim oluyorsunda beni sınırlandırıyorsun?Hani hep deriz ya bizler özgür ruhlu insanlarız öyle sıkılmaya gelemeyiz diye hepsi palavra 3-5 sene sonra herkes tıpış tıpış parasını verip insandan kaçmayan,evcil hayvanlara sıkı atmak zorunda kalacak.
Av resimlerimiz çok skorlu olacak belki ama öncekiler gibi heyecanlı olmayacağız o resimlere bakarken veya çocuklarımıza gösterirken.
Ava giderken karşımıza neyin çıkacağını bilemeyiz ve daha heyecanlı olur mesela ben genelde tavşana giderim ama meşelerin dibinden çıkan domuz bana aşırı bir heyecan verir peki bu heyecanı paralı avlakta yaşama şanşımız kaç? gideceksin avlağa vereceksin paranı abi keklik salda vuralım deyip en güzel arazilerde yalnızca çaylakların vuramayacağı kümes hayvanlarını vurup evin yolunu tutacaksın sonrada ben avcıyım deyip vurduğun kuşlarla övüneceksin öyle mi? Övünme...Ben avımıza avcılığımıza dil uzatanlara,çamur atanlara ben özgür hayvanı avlıyorum sizin gibi kümesten yemiyorum derim
peki şimdi bizde kümesten yemeyecek miyiz?vuracağımız hayvan onlardan çok mu farklı olacak?
Bu konuda hepimiz hassas olmalıydık ama olamadık ve kaybettik... GEÇMİŞ OLSUN...
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 31 Mayıs 2014, 00:42:53 »
Sevgili Kadir kardeşim,
Günümüz meralarında avcı baskısı o kadar çok arttı ki bazen özellikle açılışta gittiğimiz av yerlerinde araba park edecek yer bulamıyoruz. Yakında buralara seyyar satıcılar da gelirse şaşırmayın. Teypçilik yüzünden bıldırcının yüzünü görmez olduk. Keklik açıldığında ise yazın avlanmaya başlayan bohçacılardan kalma 3-5 kekliği, ilk iki hafta vurabilirsek ne ala. (Hatta bazı bölgelerimizde onu göremeyenlere de var.) Dolayısıyla keklikler keçinin çıkamayacağı kadar sarp yerlere çekiliyor. Oralarda da dolaşmak hele ki köpeksiz keklikten et almak çok çok zor.
Bu durumda iki soru çıkıyor karşımıza. Birincisi köpek nasıl yetişecek? Kekliğin 100 metre öteden kalktığı bir ortamda köpek nasıl yetişir? (Öte yandan bu sarp yerlerde kalan 3-5 kekliği vurmak iş midir? Avcılık mıdır? Çünkü hayvanın o merada neslini sürdürebilmesi o 3-5 kekliğe bağlıdır... Böyle bir ortamda köpek yetişmez; aksine av görmeyen hayvan, yozlaşır...
İkinci soru. Genç avcılar dağda kekliğin arkasından seke dursunlar. Yaşını başını almış ama aklı ve gönlü keklikte olan avcılar ne yapsın?  Kendinizi bir an onların yerine koyun.Sakın bana ne demeyin. Düşmez kalkmaz bir Allah, hepimiz yaşlanıp güçten düşeceğiz.  Ya canımız o zaman da kekliğe gitmek isterse...
 Yanlış anlaşılmasın. Hiçbir özel avlakla göbek bağım yoktur. Ancak sezon boyu  ava gidip keklik görmeyen köpeklerimize ilaç olur kaygısıyla gittiğimiz Uşak avlağında iki köpeğimiz de canavar oldu, ava niçin gidildiğinin bilincine vardılar. Asfaltta gezer gibi avlanan hayvanlar, bir günde fırtına gibi oldular. Aldığım diğer köpek arkadaşın köpeğiydi. Geri getirdiğimde bana "Siz bu köpeğe ne yaptınız böyle? Köpek bambaşka olmuş." dedi. Kendi köpeğini tanıyamadı.
Köpek avla eğitilir. Bir kere köpek eğitmek için avlaklar ideal yerlerdir.
Öte yandan yaşlı avcıların keklik avı özlemini giderebilmesi bakımından uygun mekanlardır.
Ancak şunu özellikle belirtmeliyim. İçinde doğal keklik popülasyonu bulunan yerlerin özel avlak yapılmasına kesinlikle karşıyım. (Mesela Gökçe Ada gibi) Lakin av merası olma özelliğini yıllar önce kaybetmiş, içinde keklik popülasyonu olmayan yerlerin özel avlağa dönüştürülmesinin de kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Ben keklik avı açıkken avlağa pek gitmiyorum. Genellikle keklik sezonu kapandıktan sonra bir kez gidiyorum.Ferma görüyorsun, kuşların uçuşları gayet iyi; atış yapıyorsun, aport görüyorsun... Hasılı bütün kurtları döküyorsun. Dahası av kapandıktan sonra üç ay av aramıyorsun.
Köpeklerin kuşları  canlı yakalama meselesine gelince.Giden de konuşuyor gitmeyen de konuşuyor.Uşak'ta ben 3 kez ava gittim bir kere bile köpekler canlı kuş yakalayamadı.İlk zamanlar olmuş o işler ama sonra çaresi bulunmuş. Aşağıya attığım videoda çalının içinden koşturarak çıkan bir keklik var. Bakın bakalım keklik köpeğe kendini yakalatıyor mu? Sonra da yaptığı bir manevra var.İzleyin...
Bu yıl bizden iki hafta sonra giden arkadaşların köpekleri iyi olmadığı için sadece 3 tane vurabilmişler. Ha benim köpeğim süperdir, ben zevk almam diyorsanız sülünü deneyin. O şeytanlardan memnun kalacaksınız.   Rastgele...

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 31 Mayıs 2014, 21:31:42 »
Oğuz abi teşekkürler: seninle hemfikiriz, özel avlaklar olmalı tabiki. parasını veren gitsin avlansın......Mesela köpeğini yetiştirsin......dağlarda av aramakta zorluk çekenler...... ve sezon kapandığında bu avlaklarda avlanılabilir. Ama tüm ülkemiz özel avlağa dönüştürülmesin. Teşekkürler.
..........fiyatlar nedir abi... ben Aydın' dayım ve asgari ücretle çalışıyorum .. ve evim kira... avlaklar da avlanmak biraz külfetli oluyor sanki.. yol ... yemek.. konaklama ve kuşların parası ne kadar tutar acaba.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 31 Mayıs 2014, 23:08:19 »
Hayvanlar kuluçka döneminde olduğu için avlaklarda da sezon kapandı. Geçen sene keklik 25, sülün 37,5 tl idi. Kılavuza grup olarak 30 tl verdik. En az 6 keklik veya en az 4 sülün saldırman gerekiyor. Yeni sezonda fiyatlar değişecektir. İnşallah uygun bir fiyat çekerler. Tüfek ruhsatını getirmen şart. Takozu istersen çıkarabiliyorsun. Çok kuş saldırıp uzaktan gelenler için konaklama yapabiliyorsun. Benim bildiğim kadarıyla konaklamaya bir ücret alınmıyor. Zaten kalmaya gerek yok. Bir gün yetiyor...

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #22 : 31 Mayıs 2014, 23:18:43 »
Ben özel avlaklara karşıyım.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2014, 23:20:20 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #23 : 31 Mayıs 2014, 23:24:34 »
şahin abi seninle aynı fikirdeyim bende yıllık 300 tlye yakın para çıkıyor av için cebimizden devlete sadece avcıdan alınan parayı ayrı değerlendirseler ve doğal yaşam alanlarında yemleseler kekliği sülünü özel avlaklar gerek olmayacak ama çalıştıramıyorlarki memurlarını asli görevleri olan denetlemeleri bile yapamıyorlar çiftliklerde yetiştiriyorlar fakat kuş kaçmayı bilmiyor ki salındıktan sonra çakalın tilkinin ve etcil tüm yabanın yemi haline geliyor önemli olan doğal yaşam alanlarında beslemek ve korumak av bayiilerini de denetlemeleri gerekir başkasının teskeresiyle tüfek satıyorlar veya teskere sahibi alıyor teskeresiz şahsa satıyor senede bir çat kapı tüfek sayımı yapsalar fena olmaz bir de koruma amaçlı tüfek tabiri kullanılıyor av belgesi olmayana satılması yasaklansın hemen hemen her gün av tüfeği ile cinayet var arkadaş
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2014, 23:29:26 Gönderen: Mehmet KILIÇ 41 »
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 31 Mayıs 2014, 23:37:43 »
Ben de  özel avlak lara karşı bir insanım özel avlaklara gerek   yok  zaten bazı kuş satan larda ve pazarlarda keklik satılıyor satın al götür  tarlaya gidip hayvanı sal ve vur bence aynı şey  ::)
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2014, 23:38:59 Gönderen: Abdurrahman ERSÖZ »
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huğulu 103 ce 66 namlu