Gönderen Konu: Özel avlaklarda avlanan arkadaşlar (lütfen yorum)  (Okunma sayısı 11037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Özel avlaklarda avlanan arkadaşlar (lütfen yorum)
« Yanıtla #25 : 31 Mayıs 2014, 23:40:11 »
kimse özel avlağa gitmezse özel avlak diye birşey kalmaz
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #26 : 31 Mayıs 2014, 23:46:48 »
Ben de  özel avlak lara karşı bir insanım özel avlaklara gerek   yok  zaten bazı kuş satan larda ve pazarlarda keklik satılıyor satın al götür  tarlaya gidip hayvanı sal ve vur bence aynı şey  ::)

+1
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 01 Haziran 2014, 00:31:18 »
Herşey zamanla özünden uzaklaşıyor. Avcılık etiği tarihe karışıyor
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Mahmut HOCAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 01 Haziran 2014, 00:40:33 »
Bizim ülkemizde biraz zor abi..
  • Ata Neo
  • Huğlu Ventus
1996/Mersin

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 01 Haziran 2014, 00:44:39 »
Özel avlakları kaldırınca sorun çözülüyor mu?Özel avlağı var eden sorunlar durdukça ne yapacağız.meydanı bohçacılara bırakmaya devam edelim.Biz de gezinmek için dağa bayıra çıkalım.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 01 Haziran 2014, 00:45:00 »
Bizim ülkemizde biraz zor abi..
İnsanın avcılığa bakış açısına göre değişir.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 01 Haziran 2014, 01:23:56 »
Özel avlakları kaldırınca sorun çözülüyor mu?Özel avlağı var eden sorunlar durdukça ne yapacağız.meydanı bohçacılara bırakmaya devam edelim.Biz de gezinmek için dağa bayıra çıkalım.
avcılık artık rant işi oldu CENGiZ bey sorunların çözümü nü görüyoruz dediğiniz gibi bu sorunları maşallah YABAN TV çözer ,başkası çözemeyince biz e ne kaldı paranı yatır dağda gez , ama yinede paralı avı tasvip etmiyorum. Ben ce etik değil.
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huğulu 103 ce 66 namlu

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 01 Haziran 2014, 01:52:39 »
avcılık artık rant işi oldu CENGiZ bey sorunların çözümü nü görüyoruz dediğiniz gibi bu sorunları maşallah YABAN TV çözer ,başkası çözemeyince biz e ne kaldı paranı yatır dağda gez , ama yinede paralı avı tasvip etmiyorum. Ben ce etik değil.
özel avlağın bu şekilde oluşu normal değil.yani kafesten 4 tane keklik sal git vur.olması gereken bu değil.yoksa paralı kısmı yanlış değil ama böyle olmamalı.biz şu anda para vermiyormuyuz,her yıl avcılık harcı+av pulu 300 liraya yakın veriyoruz.karşılığında parayı alan devlet ne yapıyor bize,hiç bir şey.ya para al ,şimdi aldığın gibi ama bana av yapacak ortam yarat,ya da ben özel avlakta avlanıp para vereceksem benden devlet olarak harç vs alma.birçok avrupa ülkesi ne yapıyor;meraları koruyup avı doğal ortamda yaptırıyor. karşılığında av başına ücret alıyor.bunu ha devlet yapmış,ha şahıs yapmış.sonuçta bir emek ve uğraş var av ortamını oluşturup korumak için.bunun bir karşılığı olmalı.bazı arkadaşlar diyor ki;ülkemin dağı bayırı benim,niye parayla avlanayım.peki biz o dağı,doğayı koruduk mu?kim bitirdi avı,hep devleti suçladık.peki bizim hiç mi suçumuz yok,senenin 12 ayı hiç bitmeyecek gibi avlanıp kökünü kurutan kim?ben,sen onlar,yani biz.hiç doğal alan bırakmadan her tarafı tarım arazisi yapan kim?her bataklığı kurutup biraz daha ürün ekeceğim diyen kim?avrupanın yasakladığı tarım ilaçlarını sonuna kadar atan kim?uzaydan mı geldiler.biziz bunlar.biz .devlet suçlu kabul.yabantv suçlu kabul.ama nasrettin hocanın dediği gibi hırsızın hiç mi suçu yok.özetle biz özel avlağa karşı çıkacağımıza bizdeki gibi değil de avrupa ülkeleri gibi doğal özel avlaklara taraf olmalıyız.hiç kimse ağlamasın,50 yıllık av talanı sonucu olacağı buydu.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 01 Haziran 2014, 08:06:46 »
Sayın CENGiZ bey sonuna kadar size katılıyorum ,far avı yapılr biz görürüz ama susarız ,arkadaşımız bıldırcına teyp kurar biz görürüz ama susarız,keklikte kafes avı yapılır biz susarı , biz bunları görürüz ama arkadaş için veye yapanı görürüz işimize gelmeyince görmezden geliriz bohçacılar ayrı bir dert. Kontrol yok (tavşan avına gitmiştik ormanlık bir alan ooo bir baktık  aynı yerde 10,15 adet kişi var biz ava başladık 3saat sonra beyaz bir araba biz sen tarafa geliyor bir kaçı av koruma geliyor diye bağırdı arabanın karşısında yalnız 2 kişi kaldık tüm avcılar ormanın içine girmiş ) sonuç leblebi dağıtır gibi ucuz silah ruhsatsız bir sürü silah denetim yok buna av ne yapsın avcı ne yapsın evet haklısınız ama paralı avlak dışında bir çözüm olmalı . Av bölgesini internet üzerinden gün al av bölgesini tamamen kontrol altında tut örneğin her gün serbest yap av popülasyon u azalınca orada avlandırma ama sıkı kontrol et bohçacılar yanından bile geçemesin
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2014, 08:12:20 Gönderen: Abdurrahman ERSÖZ »
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huğulu 103 ce 66 namlu

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 02 Haziran 2014, 22:07:09 »
bohçacılar da kına yaksın artık geçen hafta bir bohçacı yakalanmıştı bu mevsimde av yapıyor ne diyeceğimi bilemiyorum yapacaksan en azından sezonda yap bazılarıda limit filan dinlemiyor o kadar para vermişim kim takar limiti diyor sonunda olacağı bu av filan kalmadı artık tüfek evde duracak ben ona bakacağım oda bana bizler burada kendimizi yırtıyoruz kimsenin umrunda değil devlet bohçacılara ve limit aşanlara silah ruhsatı vermemesi lazım siciline işleyecek bir daha ruhsatlı tüfek alamayacak :not kim bohçacı yada limit aşan görürse hemen ihbar etmesi lazım
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 22:09:30 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #35 : 03 Haziran 2014, 21:52:24 »
eylül ayının başlarıydı balığa gittim akşam saatleri bi abi geldi yanıma  sohbet ettik geç saatlere kadar bana yaşamış olduğu bir olayı anlattı  bulunduğumuz göletin arka tarafında ayrı bir küçük gölet var orada balık avladığı sırada yalaşık 150 metre ötesine o gelmeden önce bir araç gelmiş. sadece takır takır tüfek seslerini duyuyor adam seri şekilde kıyıdaki ördekleri katletmiş daha sezonu bile değilken ve hatta anlattığına göre av günü bile değil ne oluyor diye bakacakken herif ördekleri toplamış da binmiş gidiyor  aramış jandarmayı plaka istemiş adamcağız nereden görsün uzaktan plakayı sadece rengini söylemiş 156 da yapacak bir şeylerinin olmadığını söylemiş ama yinede ekibi yollayacağını belirtmiş ekip geliyor gelmesine fakat 1 buçuk saat sonra yani aramasına arıyorsun ama sonuçsuz olunca bir daha arar mı artık adam evet dediğiniz gibi gördüğümüz an ihbar edelim ama yakalayamadıktan sonra aradığına pişman olur insan
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 03 Haziran 2014, 22:37:19 »
 buralara yeni ve acemi bir eniği olanlar gitsin bence,

köpek av görür patlar fişek gibi olur, ;D

kuş vurmaksa maksat, yaban eti için doğaya legal yollardan gidilsin, avlanılsın

et yemekse maksat, her yerde tavuk et sucuk dolu , kasaba gidilsin

özel avlaklardaki ilaç şişesi olmuş doğal olmayan besleme çiftlik hayvanını vurmayın yemeyin yedirdiğiniz sabilerede yazık, antibyotik ilaç şişesi = besleme av hayvanı, isterseniz deneyin bağırsaklar cırt olur , onca ilaç vermezlerse yaşayamaz besleme keklik sülün vs. kanatlı ve kafes hayvanları,.. >:(   

ellemeyin benim doğal avlanma alanlarımı, salmayın keklikleri doğal alanlara bakteri taşıyor dışkısında, doğal ortamdaki kekliğe bulaştırıyor, o keklikleri doğaya bırakanlar kuluçka zamanı av yapan kadar suçluluk duymalı bence, düğün havasında bir eda ile salım yapılıyor  marifetmiş gibi, salım yapacağına fidanlık ve yaban av hayvanı popilasyon sahalarına kekliğin yiyebileceği yağlı tohum ve bitki tohumları atılsın bahar öncesi ve gerçek anlamda tüm bölge halkı korusun alanı, ortamı olmazssa neylesin yaban hayvanı herkes avlama peşinde garibimi, yattığı yeri düşünen yok her avın kursak ve taşlığını kontrol ederim keklikten tohum çıktığını göremedim ne kursak nede taşlıktan eksikler çooook fazla biz bozduk sonuda bizim ellerimizde umarım geç kalmayız insanlar olarak, kahin yada kehanete gerek yok,..

bunlar benim fikirlerim ,..
saygılarımla,..
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2014, 22:50:23 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN