buralara yeni ve acemi bir eniği olanlar gitsin bence,
köpek av görür patlar fişek gibi olur,
kuş vurmaksa maksat, yaban eti için doğaya legal yollardan gidilsin, avlanılsın
et yemekse maksat, her yerde tavuk et sucuk dolu , kasaba gidilsin
özel avlaklardaki ilaç şişesi olmuş doğal olmayan besleme çiftlik hayvanını vurmayın yemeyin yedirdiğiniz sabilerede yazık, antibyotik ilaç şişesi = besleme av hayvanı, isterseniz deneyin bağırsaklar cırt olur , onca ilaç vermezlerse yaşayamaz besleme keklik sülün vs. kanatlı ve kafes hayvanları,..
ellemeyin benim doğal avlanma alanlarımı, salmayın keklikleri doğal alanlara bakteri taşıyor dışkısında, doğal ortamdaki kekliğe bulaştırıyor, o keklikleri doğaya bırakanlar kuluçka zamanı av yapan kadar suçluluk duymalı bence, düğün havasında bir eda ile salım yapılıyor marifetmiş gibi, salım yapacağına fidanlık ve yaban av hayvanı popilasyon sahalarına kekliğin yiyebileceği yağlı tohum ve bitki tohumları atılsın bahar öncesi ve gerçek anlamda tüm bölge halkı korusun alanı, ortamı olmazssa neylesin yaban hayvanı herkes avlama peşinde garibimi, yattığı yeri düşünen yok her avın kursak ve taşlığını kontrol ederim keklikten tohum çıktığını göremedim ne kursak nede taşlıktan eksikler çooook fazla biz bozduk sonuda bizim ellerimizde umarım geç kalmayız insanlar olarak, kahin yada kehanete gerek yok,..
bunlar benim fikirlerim ,..
saygılarımla,..