bu adamlar paradan vazgeçmezler avcı camiası bi şekilde parayı boğazından keser yine verir veriyoruz da mecbur bırakılıyoruz, avlak olmayan yerlerde avlanmaya göz yumacaklar ve gece avını sıkı tutacaklarmış aldığım gayrıresmi duyum bu nekadar doğru nekadarı yanlış bilinmez yaşayıp göreceğiz, sonumuz pekde hayılı değil ama yinede allah sonumuzu hayreylesin demekten kendimi alamıyorum,
saygıkarımla.
valla üstadım gündüz göz yumuyorlarsa gece hayli hayli göz yumarlar..gece göz yumdurmayacak kadar ilgileri alakaları yada personelleri olsa gündüzde adım attırmazlar bunlar adama...göz yumucaklar nasılsa diye gideriz ava enselerler...inşallah tamamen göz yumarlar..eskiden agustos 15 dedimiydi güvercin , keklik , bıldırcın , üveyik hepsi bir açılırdı ava..siz bilirsiniz benden yaşça büyüksünüz..kimsedede belge filan yoktu..herkes kaçak avlanıyordu buralarda hemen hemen..o zaman bile bitmedi bu av..avlaya avlaya bitmezdi keklik vs... suçu avcılara atıp bahane buluolar habire.. ben köyde büyüdüm..köy çocuğuyum halada köyde oturuyorum..buralarda keklik nasıl azaldı anlatayım iyi dinleyin...bu avbiscilerde dinlesinde birebir avcının ağzından,, belki bişiler kaparlar..
eskiden dağlardaki tarlara buğday ekerdi herkes..dedem rahmetli düne kadar öküzle çift sürerdi..köyde herkeste traktör yoktu..domates,karpuz vs bahçe yapan yoktu..artezyen nedir bilmiyordu insanlar..bi kaç kuyuya su motoru kurarlardı mazotlu pancar tipi onla sularlardı..elektrik yoktu her tarlada..direk dik eletrik getir kuyunun başına masraflı iş..herkes tütün ve buğday ekerek geçimini sağlardı..her tarlayı karpuz domatesle doldurmazlardı..anız boldu.buğday yulaf arpa tarlasıydı her yer.keklikler iyice beslenirdi anızlarda...ağustosda palazlar 2,3 yıllık yetişkin keklik gibi olurlardı.
dediğim gibi traktör azdı..2,3kişide..çiftci 2,3 dönüm tarla sürdürecek bir dünya para verirdi bu traktör sahiplerine...o yuzden tarlayı sadece ekip biçeceiği zaman sürdürürdü insanlar..bu sene buğday ekip ürünü kaldırdıysa ertesi sene tütün dikeceği zaman mayısta sürdürürdü bi daha..şimdi her evde traktör var adam buğdayı kaldırdımı hemen sürüyor tarlayı..anız yok..kuşların beslenebileceği yiyebileceği hiçbişey yok..inanın bana şu anda koskoca köyde bir iki tane sürülmedik anız kaldı oda yulaf tarlası..baharda yeşilken biçip balya yaptılar..kekliğin beslenebileceği bir arazi değil..gerisi hep sürüldü tarlaların ortalık kıpkırmızı..dağ kenarlarında keklik beslenecek tarla yok..olanıda zaten her yer keçi çoban..kuş ovaya inemiyor..dağda bu sıcakda bu kuraklıkta ne yesin garibim..kırıldı gitti keklik..
2. faktör dağı taşı zeytinle doldurdular..zeytinleri domuz kırıyor diye herkes zeytin tarlasına zehir koyuyor..tilki tavşan keklik çakal hepsi yiyor o zehirli yiyeceği..bi tek domuz yemiyor nedense..kekliği toptan kırdılar..avlamakla tükenmezdi keklik o kadar çoktu..ben tek kırmayla giderdim eskiden uçar filan yok tabi..iyice yanaşayım diye uğraşırdım..bir kalkarlardı kapkara bulut gibi gökyüzü..ama şimdi nerde
sesine hasret kaldık.. hala avcılarla uğraşıyorlar ya helal olsun..suç avcıların değil..herkes bohçacı olsa palazken başlasa avlamaya yine tükenmezdi bu kuş..yazıklar olsun ömründe keklik görmemiş masa başında atıp tutan , yazıp çizen insanlara.