Gönderen Konu: gazlı otomatiğe pompalı namnusu yaptırmak  (Okunma sayısı 17470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: gazlı otomatiğe pompalı namnusu yaptırmak
« Yanıtla #50 : 24 Kasım 2014, 21:34:36 »
... Namnu işini yapamadılar ama ustanın dediğinine göre piston sökülü olunca gayet de pompalı gibi çalışıyormuş ...
Bunu en başta yazmıştım :) Şimdi de şunu yazıyorum; piston olmadan epey gaz kaçağı olur. Gazlılarda kaçaktan bahsetmem aslında. Tartışmaya değmez. Fakat bu sefer kaçak önemli. Yani bence önemli.

Gözünüz aydın. Görüntü karizma gerçekten.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 21:36:52 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 24 Kasım 2014, 22:43:20 »
o tüfek şeritli namnu 66 cm. Ön taraf epeyce ağır.
 orjinal pompalı namnusunu buldum ama kepe takamadı adam, deli olucim.
namnu kep montajını becerebilirsek şarjörü alttan 5 cm kısaltıcam., daha kısa namnuyla  dengesi kıvama gelecek.
 kafamdaki tasarım öyle.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2014, 09:53:12 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 24 Kasım 2014, 22:50:44 »
yanlız daha deneyemedim ben aslında iki namlu yaptırmıştım bir şeritli brde slug şeritli de delik olmayacaktı mehmet usta yanlış anlamış
slug namluyu deliksiz yapmış

Yavuz bey o namnuları geri gönderip şeritli namnunun şeridini kaldırtabilirsin, şeritsize de şerit koydurabilirsin, ama namnuların  tekrardan kroma gitmesi lazım ,konyada kroma 60 tl istiyorlar.

istanbulda ateş krom var ümraniyede gayet uygun rakama krom yapıyolar ikisi 70-80 tl gibi yapılır.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 09:18:34 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 25 Kasım 2014, 20:48:16 »
Yavuz bey o namnuları geri gönderip şeritli namnunun şeridini kaldırtabilirsin, şeritsize de şerit koydurabilirsin, ama namnuların  tekrardan kroma gitmesi lazım ,konyada kroma 60 tl istiyorlar.

istanbulda ateş krom var ümraniyede gayet uygun rakama krom yapıyolar ikisi 70-80 tl gibi yapılır.
savaşbey şerit kaldırma ile filan uğraşmam artık gerekirse yeni namlu yaptırırım benim deliksiz namluyu takıp birde sizinki gibi pompalı kundağı taktığımız zaman benim tüfekte pompalı olurmu yoksa başka işlem yakmak gerekirmi
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 25 Kasım 2014, 23:42:57 »
Sizin tüfeği görmedim ama normal bildiğimiz otomatikler gibiyse onlarda mekanizmayı çekince geride kalıyor,
Mekanizma geride kaldıktan sonra   şakırt diye yerine gitmesini sağlayan bir düzelenek var.(benimkinde o o yok)

hazneden kaşığa fişek bırakan bir düğme var.(benimkinde o da yok)
 Muhtemelen bunların hepsi birbiri ile bağlantılı  bir trafik işliyor içerde.  Belki o mekanizmanın geride kalmasını sağlayan düzenek iptal edilebilir hazneden kaşığa fişek atan düzeneğe dokunmak gerekir mi bir onu bilemiyorum.

Pompalı namnusu takınca kilidi sağlamsa mekanizma atış anında yerinde duracaktır.pompalı namnunun mekanizmayı kurmayacağı kesin.
yanlız kaşık sistemi orada soru işareti. horoz ya da tetik düşmeden yeni fişeği hazneden salar mı bilmiyorum.bir ustanın onu ayarlaması gerekebilir. gerekmeye de bilir.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2014, 09:32:36 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 26 Kasım 2014, 21:02:08 »
mekanizmanın geride kalması benim hiç aklıma gelmedi tüh ona belki pompalı tetik gurubu takarsak olabilir yada bende yedek tetik gurubu var onada ayar çekilebilir tabi tetik gurubu ile alakalı değil bu olaysanki  sadece kaşığa fişek alan düğme iptal olmuş olur mekanizmayı düşüren düğme var onu iptal etmek lazım da benim anlamadığım kaşığa fişek alan düğme ne işe yarıyor tetiğe basıncada kaşığa fişek alıyor  ben onu sonradan fişek koyabilmek için zannediyordum bir tüfekte gördüm onun düğmesi mekanizmayı düşüren düğmenin tam arka tarafında yani tüfeğin sol tarafında kalıyor magazin kilidi ben benimkinide o işe yarıyor zannediyordum benim tüfekte şöyle olay oluyor artısı ne anlamadım fişek bastın şarjöre ,tetiğe yada düğmeye bastın fişek kaşığa geldi hazneye verdin fişek kaşık boşaldı yerine fişek gelmiyor getirmek için tetiğe bassan zaten silah ateş alıyor yinede kaşığa fişek almıyor ve tek atış yapıyor  illa o düğmeye basıp kaşığa fişek alacan yoksa tek tek atıyor ne anladım ben bu işten

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 27 Kasım 2014, 00:11:27 »
tüfeğin mekanizmayı çektin kaşığın oraya bir fişek attın. Düğmeye bastın mekanizma yerine gitti.fişeğii namnuya sürdü.

Sonra alttaki kaşık açılıyor.hazneyi de doldurdun, , eğer o tetiğin ordaki pime basmazsan , sadece namnuya sürdüğünü atar, haznedekileri almaz. bendeki tüfekler öyleydi. bazıları farklı olabilir.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2014, 08:51:48 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 27 Kasım 2014, 20:13:21 »
tüfeğin mekanizmayı çektin kaşığın oraya bir fişek attın. Düğmeye bastın mekanizma yerine gitti.fişeğii namnuya sürdü.

Sonra alttaki kaşık açılıyor.hazneyi de doldurdun, , eğer o tetiğin ordaki pime basmazsan , sadece namnuya sürdüğünü atar, haznedekileri almaz. bendeki tüfekler öyleydi. bazıları farklı olabilir.
benimkide öylede bunun ne faydası var onu anlamadım

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 27 Kasım 2014, 22:03:24 »
 otomatiğe gerekirse pompanın tetik grubunu takmak fena fikir değil , ama gerek kalmaya da bilir.

Benim tüfeği pistonu sökülü olarak denedim. ( 24 gr trap fişekleriyle) atış anında pompalılardaki gibi mekanizma yerinde kalıyor, namnudaki gaz delikleri yüzünden  tüfeğin içi aşırı kirlendi. Sonuç olarak deliksiz namnu montajı tamamlanınca pompalı gibi kullanılabilecek , onu görmüş olduk.

burdurda bir bayi, çatüse benzeri bir deneme yapmış, adama gaz deliklerini ne yaptınız dedim , kaynakla tıkadım gayet de oldu dedi ,   ;D   onun yerine deliksiz pompalı namnusu takmak bence daha sağlıklı olur. ben öyle yapıcim.

kısa şarjör takıp da , mauser gibi kundak yapsalarmış güzel olurmuş.

« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 10:57:36 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #59 : 10 Mart 2015, 04:41:06 »
benimkide öylede bunun ne faydası var onu anlamadım

Abi tetiğin ordaki pim ihtiyaç anında namluya başka fişek sürmene yarıyor.Yani benim tüfeğimde öyle.Mekanizmayı iki kere elle çektiğim zaman hem namludaki hemde kaşıktaki fişeği yere atıyor ama şarjörden fişek almıyor tüfek.Sizde namluya ve şarjöre fişek besleyebiliyorsunuz bu sayede.Atıyorum çulluk avındayken karşına bir domuz çıkarsa senaryosu bu.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 10 Mart 2015, 04:44:21 »
otomatiğe gerekirse pompanın tetik grubunu takmak fena fikir değil , ama gerek kalmaya da bilir.

Benim tüfeği pistonu sökülü olarak denedim. ( 24 gr trap fişekleriyle) atış anında pompalılardaki gibi mekanizma yerinde kalıyor, namnudaki gaz delikleri yüzünden  tüfeğin içi aşırı kirlendi. Sonuç olarak deliksiz namnu montajı tamamlanınca pompalı gibi kullanılabilecek , onu görmüş olduk.

burdurda bir bayi, çatüse benzeri bir deneme yapmış, adama gaz deliklerini ne yaptınız dedim , kaynakla tıkadım gayet de oldu dedi ,   ;D   onun yerine deliksiz pompalı namnusu takmak bence daha sağlıklı olur. ben öyle yapıcim.

kısa şarjör takıp da , mauser gibi kundak yapsalarmış güzel olurmuş.

Mekanizma aşırı gaz kaçağı yüzünden yapmamıştır tüfek.Pistonu çıkartmak gazlı tüfeği tabiri caizse öldürür gücüde anormal artan gaz kaçağından dolayı düşüş yaşar.Bayi doğru olanı yapmış gaz deliklerini kaynaklamak tek yöntem.Ama namluyu öldürüyorsunuz bu seferde.Ben birdaha otomatik kullanmam diyorsanız kaynaklatın başka çaresi yok sizin projenin.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #61 : 10 Mart 2015, 10:08:00 »
klavuzla diş açılsa oraya uygun bir vida konsa
istenildiği zaman sökülüp otomatik istenildiği zaman
takılıp sizin istediğiniz gibi kullanılsa olabilirmi.
delik ne ebattaysa ona göre klavuz çekilebilir sanırsam.

alın abi bir pompalı yaaa :) her yerde lazım :)
çok dayanıklı aletler.

bu arada mert uzundur görmüyorduk seni :) arayı açma
« Son Düzenleme: 10 Mart 2015, 10:23:15 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 10 Mart 2015, 22:55:56 »
ben deliksiz namlu yaptırdım şuan sorun yok her atışta kurma kolunu çekip bırakıyorum pompalı kundağı almaya niyetim varda olurmu acaba
alıp deyeyeceğim de aslında bir pompalı alsam iyi olur satın alma belgesi için başvurdum çıkmış olabilir bir hafta oldu hangi tüfeği alma konusunda kararsızım
ilk sırada stoeger var 2. sırada winchester sxp defender 3. sırada armsan rsx1 4. sırada sarsılmaz çok kararsızım paramız olsada remington alsak metal gövde

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #63 : 10 Mart 2015, 23:02:00 »
benim anlamadığım piyasada hazır ürün (pompalı) varken neden otomatikleri
yandan kurmalı alttan ittirmeli üstten çektirmeli delik kapatmalı yapıyorsunuz.

otomatikğin yeri ayrı pompalının yeri ayrı.

kısa kundak bulup kol demirini bir şekilde kundağa sabitlersen pompalı olur
delikleri ister kapat ister kapama kapatırsan tazzik daha fazla olur.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 10 Mart 2015, 23:41:04 »
benim anlamadığım piyasada hazır ürün (pompalı) varken neden otomatikleri
yandan kurmalı alttan ittirmeli üstten çektirmeli delik kapatmalı yapıyorsunuz.

otomatikğin yeri ayrı pompalının yeri ayrı.

kısa kundak bulup kol demirini bir şekilde kundağa sabitlersen pompalı olur
delikleri ister kapat ister kapama kapatırsan tazzik daha fazla olur.
tunç bey benim tüfeğin kol demiri sabit değil de zaten kol borusu çıkmalı kaynaklı değil çıkarıp pompalı kundağını direk takabiliriz
namlunun altındaki şarjör borusuna giren parça geride olduğu için oturmaya bilir şu fuar bir gelsin iyice inceleyip olmazsa bir pompalı alacağım
stoeger p350 hoşuma gidiyor ama mekanizma döner kafa pek hoşuma gitmedi atışlarını seyrettim bazen mekanizma az birşey geri kaçıyor
winchester sxp de ise komple geri geliyor siz sadece kundağı iti yorsunuz oda pek aklıma yatmadı gazlı lardaki gibi namlu kepine otursa kilit döner kafa olmasa mekanizma benim karar vermem kolaylaşacak

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #65 : 11 Mart 2015, 00:06:06 »
armsan p612 veya rs-x1 veya x2 den bahsetmişsiniz sanki
bir inceleyin bayide sökme imkanı varsa bir bakın derim çok basit ve etkili bir
düzeneği var.
şu anda hazır kampanyalarıda var bazı bayilerde 930 a filan bulunabiliyorlar.
normalde 1000 lira üzerindeler. İncelemenizi tavsiye ederim.

pompalı tüfeklerde tetik grubuna bağlı bir kilit var kol mekanizmanın üstü kepe girdiği
anda oda kol demirini kitler. onunla oynayarak mesela

kol demirinin önüne alırsanız tüfeğiniz kinetik gibi çalışır. tepmenin şiddeti ile kol demiri geri gelirken
mekanizma kepten kurtulur ve atış sonrası mekanizma kendiliğinden çekilmiş olur. tabi bu sırada
boş fişekte tahliye olur ve yenisi kaşığa düşer sizede itmek kalır.

diğer türlü ise tamamen kitlenir her atışta hem geri çekip hem ileri itmek gerekir benim sevdiğim
tarzı budur. firmalar tetik grubundaki o kulağı eğeleyerek istenilen kıvama getirebiliyorlar.
« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 00:14:35 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

The following users thanked this post: Yavuz YILDIZ