Gönderen Konu: gazlı otomatiğe pompalı namnusu yaptırmak  (Okunma sayısı 17468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: gazlı otomatiğe pompalı namnusu yaptırmak
« Yanıtla #25 : 08 Haziran 2014, 23:43:21 »
valla denir denmesinede dil kurumunun buna standart bir kelime oturtması lazım.
bende isterim mesela
bolt ekşın yerine vidalı hareket , yada sürgülü ne bileyim....
lever ekşın yerine levyeli hareket, tetik arkasından kurmalı  filan demeyi
ama tam karşılıklarını dil kurumu yada topyekün biz avcılar belirleyecez biz öyle diyince öyle kabul görecek.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 09 Haziran 2014, 04:51:23 »
Tabancatufek sitesine bakan herkes bilir orada inanılmaz özenti bir dil kullanılıyor, hatta bu tanımları cok kullanınca "ben daha çok biliyorum siz bilmiyonuz, bana saygı duyun cahiller" mesajı vermeye çalışan tipler var,, adam bore sight diyor başka birşey demiyor.  Bu tanımlamalar karşısında  benim "beyşehirce" dediğim  yerel dil de incelenebilir.  Picatinny raya kırkayak diyor adamlar:) kaynak sağlam , anadolu türkçesi.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2014, 08:59:17 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 09 Haziran 2014, 23:04:17 »
en güzeli elle kurmalı olur bolt action yerine .kafama takılan soru gazlı tüfek mekamizma ve kinetik çalışan tüfek aslında bu işi bozan av fişeklerinin farklı gramajda olması tek gramaj olsa fişekler sorun kalmayacak yay ona göre ayarlanır sorun olmaz ne gaz kaybı nede döner kafa mekanizma nede kilit sistemi ben bu sistemi deneyeceğim ama tüfeği bir yere sabitleyip tetiği iple çekmek lazım namlunun geleceği günü iple çekmem gibi askeri tüfekler aynı olduğu için sistemleri böyle çalışıyor av tüfeklerinin gövdesi de çelik olsa sıkıntı olmaz
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 09 Haziran 2014, 23:34:54 »
Açıkcası Türkçe bir şey olsun da, çamurdan olsun derim. Mesela bir ŞOK çıkardık ki, biri diyor bu şok mu yapıyor. Hee, ama takmazsan şok oluyorsun. Türk Dil Kurumu'nu beklemeye gerek yok. Onların ortaya koydukları da yalnızca tavsiyedir, beğenilirse... Mesela bilgisayar onların ortaya attıklarından ama beğenildi. Günümüzde her şeye yetişemezler, bu da gerçek.

Otomatiğe pompalı namlusunun faydası olmayacağını düşünüyordum, hala aynı yerdeyim. Şimdi aklıma geldi, diyelim fişek sert patladı, şişti sıkıştı; nasıl çıkarılır? Sürgü koluyla çekmek mi, pompalı kundağından çekmek mi daha kolay? Şıkır şıkır açlışsa, zevkine mekanizma kollu tüfek gibi kullanılır ama eğer fişek daha hızlı çıksın istiyorsak, başka maksat yoksa, bu zamana kadar okuduğum, araştırdığıma dayanarak söylüyorum; değmez, o deliklerin olmamasının etkisi olmaz. Onun yerine daha süratli bir fişek, daha ağır bir çekirdek misli misli farklı olur, delikli-deliksiz arasındaki farka göre.

Bu arada bildiğim gördüğüm tüfeklere göre; gazlı yarı otomatiklerde kildin açılması için sadece sürgü kolunun çekilmesi veya piston kollarının itilmesiyle olduğunu biliyorum. Gaz itmezse, kol elle çekilmezse kilit yerinden oynamaz. Kinetikler zaten burada konumuz değil sanıyorum. Pompalılarda ise gazlılardan farklı olarak kapak takımını arkadan destekleyen bir mil oluyor. Tetik düşürülünce mil destek pozisyonundan kaçıyor, kilit dili açılma konumuna geliyor. Bu mecburi. Çünkü ateş ederken el kundağını çok az bile geri çekiyor olsak namlu kilidinden gevşer hatta tamamen kurtulur. Deliksiz namluysa, pompalı daha uygun diye düşünüyorum. Şayet bu proje tamamlanırsa, imkan olursa kronografla 10'ar atış ortalamasını alıp, kıyaslayarak ne kadar hız farkı oluyormuş görün, emin olun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 10 Haziran 2014, 10:23:20 »
  tek kuşun atıcısıyım onu da yerli aliminyum kasa tüfekle 28 gramı geçmeden atıyorum. 34 grama göre daha da hızlı.

yeni öğrendim remintonun 24 gram tek kurşunları da varmış, bu projeyi yaparsam zaten  en fazla 24-28 gram tek kurşun atmak yeterli. aliminyum kasaya çok güvenmemek lazım. dağılabilir. adamın ağzını yüzünü dağıtabilir.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 10 Haziran 2014, 22:19:40 »
Açıkcası Türkçe bir şey olsun da, çamurdan olsun derim. Mesela bir ŞOK çıkardık ki, biri diyor bu şok mu yapıyor. Hee, ama takmazsan şok oluyorsun. Türk Dil Kurumu'nu beklemeye gerek yok. Onların ortaya koydukları da yalnızca tavsiyedir, beğenilirse... Mesela bilgisayar onların ortaya attıklarından ama beğenildi. Günümüzde her şeye yetişemezler, bu da gerçek.

Otomatiğe pompalı namlusunun faydası olmayacağını düşünüyordum, hala aynı yerdeyim. Şimdi aklıma geldi, diyelim fişek sert patladı, şişti sıkıştı; nasıl çıkarılır? Sürgü koluyla çekmek mi, pompalı kundağından çekmek mi daha kolay? Şıkır şıkır açlışsa, zevkine mekanizma kollu tüfek gibi kullanılır ama eğer fişek daha hızlı çıksın istiyorsak, başka maksat yoksa, bu zamana kadar okuduğum, araştırdığıma dayanarak söylüyorum; değmez, o deliklerin olmamasının etkisi olmaz. Onun yerine daha süratli bir fişek, daha ağır bir çekirdek misli misli farklı olur, delikli-deliksiz arasındaki farka göre.

Bu arada bildiğim gördüğüm tüfeklere göre; gazlı yarı otomatiklerde kildin açılması için sadece sürgü kolunun çekilmesi veya piston kollarının itilmesiyle olduğunu biliyorum. Gaz itmezse, kol elle çekilmezse kilit yerinden oynamaz. Kinetikler zaten burada konumuz değil sanıyorum. Pompalılarda ise gazlılardan farklı olarak kapak takımını arkadan destekleyen bir mil oluyor. Tetik düşürülünce mil destek pozisyonundan kaçıyor, kilit dili açılma konumuna geliyor. Bu mecburi. Çünkü ateş ederken el kundağını çok az bile geri çekiyor olsak namlu kilidinden gevşer hatta tamamen kurtulur. Deliksiz namluysa, pompalı daha uygun diye düşünüyorum. Şayet bu proje tamamlanırsa, imkan olursa kronografla 10'ar atış ortalamasını alıp, kıyaslayarak ne kadar hız farkı oluyormuş görün, emin olun.
volkan abi gaz deliksiz namlu ben yaptırıyorum namlu yaptırmanın sebebi daha etkili olsun diye değil tabiki birazda fantazi olsun zaten delikli namlum var birazda hoşlanıyorum elle kurmalı tüfekten aslında a1618 tüfek hoşuma gitti ama namlusu filan çok etli lakin mekanizmasını pek sevmedim dayanıksız gibi duruyor alma ihtimalim var bakalım namlum çabuk gelirse test yapacağım geçen senede gönderdim üç ay sonra geldi tüfeğim  tüfeğin resmini yükleyecektim siz bir konu açmıştınız dragon av tüfekleri orada tüfek gelince resmini yükleyeceğimi yazmışım tabi tüfeğin gelmesi  uzun sürünce unuttum geçen gün konuyu gördüm aklıma geldi sizden özür diliyorum konu açmayı düşünüyorum benim tüfekten kullanan varmı memnunlarmı ben hiç kimsede görmedim resimlerini de yükleyeceğim bir aksilik çıkmazsa tabiki

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 10 Haziran 2014, 23:41:32 »
dragon üzümlü tüfeği heralde. bursadaki bayilerde var. ben onun soğutma sacını benim tüfeklerden birine takmıştım:)

testin sonucunu merakla bekliyorum, yüksek gramaj atmana gerek yok önemli olan sağlıklı çalışsın.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 11 Haziran 2014, 09:00:23 »
Bolt actiona sürgü hareketli diyelim tamam kabul ama şu mauser e mavzer demesek artık :D
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 11 Haziran 2014, 11:48:02 »
her sürgülü tüfeğe mavzer demek bizim her sakallıya hacı abi deme huyumuz gibi birşey.

jeep de marka ama halk arasında tüm arazi araçlarına cip deniyor. alışkanlıkları değiştirmek biraz zor.

sürgülü tüfek diyelim bence.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 12 Haziran 2014, 20:20:59 »
volkan abi bana küstümü ne yaptı acaba bu arada savaş bey benim tüfeğim markası fortune  gövde dragon a benziyor koruma sacı filan var ama sağlam tüfek forumda benden başka kimse kullamıyor sanırsam 5 yıl garantisi var hangi firma 5 yıl garanti veriyor merak ettim birde benim atış testi bayrama olacak memlekete gidebilirsem inşaallah

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 12 Haziran 2014, 21:17:37 »
yavuz bey üzümlü tüfekleri camiada çok tercih edilmez , sağları solları belli olmaz , ama içlerinde taş gibi sağlam olanları da denk gelir.. şans işi.

gene de olabildiğinde düşük gramaj öneririm.  zaten düşük gramaj , hem tüfeği, hem sizi daha az sarsar hem de daha hızlı.

tüfeğin resmi varsa görelim.

gazsız namnu ile nasıl çalışacak çok merak ediyorum.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #36 : 12 Haziran 2014, 23:02:57 »
Yavuz Bey kardeşim geldim ;) Rica ederim, ne zaman uygun olursanız o zaman yüklersiniz. Unutula da bilir, insanız.

Mekanizma kollu (veya nasıl tanımlarsanız) bir tanesini daha ufacık bir avcıyken görmüştüm. Yivliden bozmaydı. Çok da ilgimi çekmişti. Öyle tüfeği kullanmanın zevki başka olur muhakkak. Kullananların yorumlarını bir alalım da. Malum, bunlar sivil silah sanayimizde daha yeni. Yerli gazlı furyası başladığı 90'larda çok da heves etmeme rağmen bir türlü satın alacak kadar güvenememiştim. Mesela kilitler çok emanet, gevşek yapılı biçimdeydi. Kinetikler çok daha iyiydi, görece. Bugün gazlıların en kötüsü bile bence o yılların çoğu gazlı modelinden daha iyi. Demek istediğim, zamanla sürgü kollular da gelişecek. Belki yivli av tüfeği bile yaparlar. Alırız alamayız bilemem ama bir yerden başlamaları iyi.

Tabi gazlıdan bozma da olabilir hatta bana da cazip görünüyor şu anda. Şakır şukur :) İnşallah hoşunuza gidecek bir şey olur.

Mert Bey, aynen Savaş Bey'in yorumuna katılıyorum. Eskiden beri çevremdeki avcılar da ben de çalışmayan(fişekten ya da tüfekten hata) yarı otomatik için mavzer gibi kullandım, kullanmak zorunda kaldım falan deriz, demişizdir. Mauser olsa da olmasa da kolluların alayı mavzerdir :) Kağıt medillerin Selpak, ç. deterjanlarının Omo olması gibi. Malum şeyler...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 23 Haziran 2014, 13:17:03 »
volkan abi bana küstümü ne yaptı acaba bu arada savaş bey benim tüfeğim markası fortune  gövde dragon a benziyor koruma sacı filan var ama sağlam tüfek forumda benden başka kimse kullamıyor sanırsam 5 yıl garantisi var hangi firma 5 yıl garanti veriyor merak ettim birde benim atış testi bayrama olacak memlekete gidebilirsem inşaallah

Önemli olan garanti değil tüfeklerinin arkalarında durmaları yavuz bey.Benim sipahi tüfeğimde 5 yıl garantili hemde muhattabım istanbulda.İçim rahat basıyorum tetiğe.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 28 Ekim 2014, 11:02:13 »
gazlı tüfeğime aynı markanın orjinal kepi ve pompalı namnusunu bulmuştum, konyaya gönderdim. usta bu namnunun dişi fazla bol açılmış bu kepin bilmeme ayarı  namnuya göre fazla bol , ilaçla yapıştırırız ama sağlıklı olmaz yerinden oynar,
 onun yerine pistonu söktüm atış yaptım, pistonu sökünce pompalı gibi çalışıyor el kundağı da uydurdum dedi.

peki dedim gaz deliklerini kapatmadın o geliklerden gaz gene geçiyor nereye gidiyor atıcıya zarar vermesin dedim,
otomatikteki gibi  gaz kaybı oluyor ama önemli değil otomatikte fazla gazın çıkışını hesaplarlare nerden çıkıyorsa bunda da ordan çıkıyor bir fark yok dedi. (gerçi bunlarda gazın geçtiği pistonun tam karşısında şarjör var bişey olmaz.

buradan şu sonuç çıkıyor,  pistonu çıkarılan ve el kundağı uydurulan her otomatik aynı zamanda bir pompalı olarak kullanılabilir .
el kundağının tam gaz deliklerinin oraya gelen yerine bir çelik saç eklenirse gaz kaybı da azaltılabilir.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 11:48:15 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #39 : 28 Ekim 2014, 11:15:48 »
benellinin  namlusu kevgir gibi delikli olanı varya
demekki bi yerden sonra delik sorun yaratmıyor.

o kadar uğraşana kadar al bir pompalı be kardeş.
valla alıştınmı daha iyisi yok gibi gelecek.

otomatiği pompalı gibi kullanınca acep mekanizmadaki
kulak laçka olurmu ki? sonuçta hep o kulaktan fişek süreceksin.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 28 Ekim 2014, 11:42:19 »
yok hocam kulaktan fişek sürmicem, bildiğin pompalı el kundağınin içi kızağa göre ayarlanacak. kulakla işimiz yok. yapmış adam onu zaten.
tabi ki uğraşana kadar pompalı almak daha mantıklı da ben konyaya şarjör için yolladım onu, bir ustada varmış gönder tüfeği ayarlarını yapalım dedi. göndermişken bir deneyelim dedik.  sonuç olarak pistonu sökünce pompalı gibi çalışıyormuş denemiş olduk. . piston borusunun zaten iki tarafı delik,  gaz ordan çıkıp gidiyordur.

gaz odası  çelik macunu ile kapatılır,  piston da  ters takılırsa gaz hiçbir yere giremez, doğal olarak da kızağı itemeyecek. denemek lazım.

gene en sağlıklısı   bu işi deliksiz pompalı namnusuyla yapmak .
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 11:49:54 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #41 : 28 Ekim 2014, 11:50:35 »
bu senin uzun namlu kerar mı?
yazık etme o tüfeğeeeee :)

güzel tüfek o...

atışta bikaç el atmıştım. hem tepmiyor hemde
güzel yolluyor saçmayı. git huğluyu parçala :)
her yerde yedek parçası var nasılsa. bu tüfeği
koy kenara.
1978 Bursa

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 28 Ekim 2014, 11:55:08 »
evet o tüfek.
 kerarlar ağır tepmesi az ben de seviyorum.  ikisine 51 namnu yaptırdım savunma amaçlı piyade tüfeği gibi bişey oldu.  ikinci el gideri olan tüfekler değil, diğer ikisini yedek parça niyetine  tutuyorum. :D     

kepin dişinin namnunun dışına göre geniş olması ya da tam tersi olması çok canımı sıktı.   bilmemne ayarı bozukmuş.     kepin içinin kaynakla doldurulup yeniden diş açılması gibi bir çözümle halledilemez mi diye düşünüyorum tunç.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2014, 15:26:53 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #43 : 28 Ekim 2014, 12:03:56 »
abi onun ilacı varda tutarmı bilmem.
kaynak yapmıyorlar.

kep vidalı namlu vidalı ilaçlayıp sıkıyorlar.
kaynak gibi oluyor. kepte ve namluda tur dönecek
kadar yer varsa yaparlar gibime geliyor.

ramazan usta benim namluda  öyle bir sorun vardı.
yaklaşık yarım milim kadar düzeltmişti. (orjinal armsan namlusunda)
ben aldıktan 1 sene sonra farkettim de kullanımı
etkilemiyor diye önemsememiştim. yedek namlu için tüfek
gidince usta söyledi biraz fark var diye yapayım mı dedi
yapılıyorsa yap ustam dedim. yeri varsa yapılır dedi. yapmış
sıfıra sıfır ücret bile talep etmedi.

bana olur gibi geliyor koysana bi ara fotosunu benimkine
benziyormu bakem...
1978 Bursa

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 28 Ekim 2014, 12:08:37 »
 pompalı namnusunda gaz deliği olmadığı için  otomatikteki gibi kepi ayarlarken  illa gaz delikleri aşağıya bakacak diye bir zorunluluk yok.
kepi istediğin kadar sık  yani. bilmemne ayarı bozukmış. acaba kepin kasaya giren kısmında mı bir ayarsızlık var diye düşündüm ,adamla tekrar konuştuğumda sorucam da üzümlüce konuşuyor pek anlamadım. adam o namnuya bilezik uydurmaya üşenmiş olabilir.milimetrik çalışılan bişey .

bir ara resim koyarım  ok.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 12:10:24 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #45 : 28 Ekim 2014, 12:34:20 »
yaw uzun namlulu tüfeklerine dokunma :)
senle ulubatta kanallarda ördek arıyacaz daha.

kısa namlu ile avcılık olmaz. çıkar kafandaki taktik
silah fikrini artık :) ben taktik tüfeğimi bozdum harika
av tüfeği oldu. 

çok zor durumda kalırsan uzun namlunu demir testersi ile
kesersin o zaman kadar uzun namlu tüfek olsunlar :)

bende önceden namlu uzatma ile işi hallederim diyordum
ama randımanlı olmuyor. aradan bi yerden ya kaçırıyor yada
bi yerde genişleyip daralıyor sonrada şoka giriyor saçma
grupman kötü oluyor.
namlu uzatma kullanacaksan tüfek iç çapına göre kullanacaksın.
mesela tüfek iç çapı 18.40 mı iç çapı 18.30 olan namlu uzatma
takacaksın onunda ucuna 2 şok gibi bir şok takınca güzel oluyor yoksa
olmuyor.
1978 Bursa

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 28 Ekim 2014, 15:04:59 »
Selamlar Savaş kardeş. Hem pompalı hem de yarı oto olarak kullanılabilen Vursan 95 gibi bir tüfek edinseniz daha iyi olmaz mı?
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 28 Ekim 2014, 17:45:49 »
Vursan ilk otomatik tüfeğimdi  1994-2010 arasında kullandım iyidir onlar, 95 a kullanmadım ama onların da iyi olduğunu tahmin ediyoruö. Çift amaçlı kullanım için önerimiz mantıklı, Ben tüfek fazlalığından dolayı biraz da meraktan bu işi kurcalıyorum. Becerebilirsek koleksiyonda yeni bir tat, yeni nir doku, yeni bir ses, yeni bir nefes olacak. :D bulduğum  Pompalı namnusunda sorun çıkmasa değişim ve dönüşümü gerçekleştirecektik,  neyse bakacağız.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2014, 17:48:13 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 24 Kasım 2014, 20:57:43 »
Tüfeğim 6 haftanın  sonunda gelebildi konyadan. Hiç Gelmeyecek sandım. Namnu işini yapamadılar ama ustanın dediğinine göre piston sökülü olunca gayet de pompalı gibi çalışıyormuş , kendi kendimi yeterince gazlayabilirsem trap fişeği ile denicem. ;D. YanLız el kundağını güzel uydurmuşlar orjinal gibi  ;D

« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 20:59:14 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 24 Kasım 2014, 21:31:18 »
savaş bey o tüfeğe hiç pompalı olmuşmu allah aşkına ;D
bende deliksiz namlu yaptırdım kilitt kırılır mı diye sordum mehmet ustaya kırılabilir dedi kırılırsa gönder değiştiririz dedi
yanlız daha deneyemedim ben aslında iki namlu yaptırmıştım bir şeritli brde slug şeritli de delik olmayacaktı mehmet usta yanlış anlamış
slug namluyu deliksiz yapmış az birşey de gez yamuk kaynatılmıştı bende ayar yerini söküm hafif tersi istikamette yamulttum şimdi üstten bakınca yada nişan alınca yamukluk gözükmüyor bayramda köye gittim de aptal gibi namluyu götürüp denemedim zaten bu sevdadan vaz geçtim bir tane pompalı alacağım ama üzümlümü fortunemi alsam yoksa armsan hatsan sarsılmaz stoeger mi alsam üzümlü tüfeklerin artısı çok bir kere namlu ve yedek parça direk fabrikasında al yugun fiyata mehmet bey sağ olsun tüfeği göndermiş para istemeden .diğer firmalarda bu olay yok bayiye git odan dağıtıcıya dağıtıcı fabrikaya 250 tl lik namlu gelsin sana 400-600tl arası fiyata bu arada savaş bey tüfeğinize birde teleskobik dipçik taksaydınız harika olurdu
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 21:33:20 Gönderen: Yavuz YILDIZ »