Yorumlar için teşekkür ederim.
Doğu Bey farklı bir yorum getirmiş. Kendisine ayrıca teşekkür ederim. Şu anda tasarım çizgimiz Doğu Beyin de söylediği gibi klasik bir çizgide ilerlemekte. Ancak ayrıntıya inildiği zaman bilindik Huğlu modellerinden ayrıldığını bir Akdaş kullanıcısı daha iyi görecektir. Kabza ve el kundağının şekillendirilmesinden, tüfeklerin omuzlanabilme hızına, dengesine her şeyiyle kullanım keyfi bizim için ön plandadır. Omuzlayıp da bana uymadı diyen olmuyor.
Tüfeklerimizin ağırlığını özellikle Webley&Scott ve SKB belirlemektedir. Akdaş ürünlerde ağırlıkta istenilen şekilde ayarlama yapmak mümkündür. 2,6 kg süperpoze de ürettik, isteyene 3,3 kg kinetik yarı otomatik de…
Kinetik ve gazlı modellerimizin ağırlığı zaten piyasa ortalamasının belirgin şekilde altında, süperpozeler ise ortalama diyebiliriz. 71 cm namlu 3,20-3,30; 61 cm namlu 3,1 – 3,25 kg…
Burada esas önemli olan tüfeğin dengesidir (çok yüksek ağırlıklar hoş değildir elbet). Ben açıkçası örneğin 2,9 kg 71 cm namlulu bir alüminyum tüfeği dengesizliği yüzünden daha yorucu buluyorum ve alüminyum modellerimizi soranlara durumu açıkça belirtiyorum.
Motosiklet kullananlar bilir; ağırlık merkezi dengesiz yüksek olan örneğin 170 kg bir motosiklet, ağırlık dengesi ustaca ayarlanmış 200 kg’lik bir motosikletten daha ağır hissettirir ve kullanıcısını yorar. Önü ya da arkası aşağı çeken bir tüfekte de durum aynısıdır bildiğimiz gibi…
Şu aşamada tasarımda kökten değişiklik yapma gibi bir çalışmamız yok. İlerde ürün portföyümüze ekleyeceğimiz modellerde Doğu ve Özgür Beylerin talepleri elbet dikkate alınacaktır. Umarım Akdaş ürünleri yaygınlaştıkça deneme şansı bulur, anlatmak istediklerimi bizzat tecrübe ederseniz.
Vakit ve imkânınız varsa fabrikamıza bekleriz, poligonumuzda atış denemeleri yaparız hep birlikte.
Osman Bey o kadar gelmişsiniz, hiç oldu mu şimdi? Keşke bir merhaba deseydiniz, tanışmak isterdim doğrusu. Engin birikiminizden faydalanır, beyin fırtınası yapardık; illa ki yabancı olsun mantığını, yerli tüfeklerin neden yanlış seçim olduğunu en ince ayrıntısına kadar doğru kişi ile tartışırdık…
Selamlar...