Gönderen Konu: 2014-2015 MAK Kararları  (Okunma sayısı 9535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
2014-2015 MAK Kararları
« : 20 Mayıs 2014, 22:51:34 »
2014-2015 MAK Kararları açıklanmış. Öter ardıç avı ve salı günleri üveyik, bıldırcın, domuz avı serbest bırakılmış.

Word dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz ;

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/05/20140528M1-3.docx
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2014, 15:44:18 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
1980-Antalya

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 2014-2015 MAK Kararları
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2014, 23:38:32 »
2014-2015 MAK Kararları açıklanmış. Öter ardıç avı ve salı günleri üveyik, bıldırcın, domuz avı serbest bırakılmış.
http://www.yabantv.com/haber/16893-iste-mak-kararlari

içinde yaban tv olan her ama herşey bende kaşıntıya sebep bunu hep söylüyorum ve söyleyeceğimde, bir ömür onları affetmeyeceğim, bu haber kaynağıda olsa aynı şey sayfanın altınada haber kaynağı dahi gösterilemez kopyalanamaz diye zırvalarla süslemişler ne zaman kimin sayesinde geldiniz o aşamaya be yahu , siz haber kanalı değilmisiniz avla ilgili avcılıkla ilgili ticari amaç gütmeden haberlerinizi paylaşmak ne zaman suç unsuru oldu,..
 herneyse, pardon konuyu kirletmeyeyim özür dilerim arkadaşlar,kendi kişisel fikrimdir saygı duyanda olur duymayanda .

bilgilendirme için teşekkürler emeğinize sağlık yaşar bey.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2014, 23:56:30 »
televizyonda teyip yasak diyip köylüye teyip kurduran zihniyet yüzünden bu durumdayız dedemin zamanında temmuz zamanı av sezonunu açan mak elinden gelse 1 şubat açıp 15 şubat kapatacak.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2014, 10:39:13 »
açılış kapanışlar çok mantıksız olmuş, bir ilk diyebiliriz, keklik ve tavşan farklı tarihlerde, tavşana çıktık keklik kalktı git mi dyeceğiz, ördek avı  neden daha geç neden daha erken ,,,,,,, bir sürü zırvalamışlar yine, 2013 de avcıladan 23 milyon tl toplanmış, birlik beraberlik olsa istediğimizi yaptırıırz ama yok işte, her sene aynı mantık aynı şeylerrr hekes sezondan ne koparırısam kar  diye düşünüyor ve ses çıkmıyorrr
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Muhammet AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2014, 10:40:27 »
her sene saçmalık çoğalarak büyüyor 4 ekim de tavşan açılacakmış 15 ekim çarşamba keklik açılacakmış , tüm türkiye aynı anda açılıp aynı anda kapanıcak yanlış hatırlamıyorsam 15 şubatta çulluk 22 şubatta ördek kapanacak neye göre kime göre ?  toplantıya katılan bölge temsilcileri ne dedi bunlara çok merak ediyorum bitmez bu yanlışlıklar 4 ekimde  tavşana git vur keklikleri kim engel olucak ki ? hayırlısı diyeceyim ama pek hayra gitmiyor artık
Muhammet AKDENİZ
1982 Alaşehir/Kütahya

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2014, 10:43:19 »
harita belli oldumu acaba
1993 ANKARA

Çevrimiçi B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2014, 10:54:46 »
arkadaşlar açılışa degıl yakında ozel avlak mısalı parayla turızm yapıcaklar deden toruna babadan oğula gecen bu ata sporumuzunda ıcıne edıcekler az kaldı ama bızım avcı camıası ama hıc umrumda degıl federasyon başkanımız toplantıya alınmıyor bundan otesı varmı demekkı bız paramızı pulumuzu boşuna alıyoruz avcıları muhattap alan yok bende bundan oturu dıyorumkı okadar kanun kanun dedık ama bence en guzelı bohçacılık al bı tane uzumlu otomatık kullan ormancı gordunmu at sılahı gıt ne gerek okadar fısek tı tufektı kopektı masraf edıyoruz ondan dolayı bence bırlık beraberlik olma zamanı dıyorum ben
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2014, 11:05:25 »
Kocaeli ve Sakarya da su kuşu avı yapan arkadaşlarıma pek hoşlanmayacakları bir haber vereyim. Kesin olmamakla birlikte!!! Sapanca gölü bu yıl ava yasak bölge olacakmış. 2014 ocak ayından bu yana bu konuda çalışmalar yapılıyormuş.

Haritalar çıkınca gerçek ortaya çıkacak. Ama bu benim için çok kötü bir haber.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2014, 11:22:55 »
YABAN TV avcılıkla ilgili Türkiye`de tek otorite olma gayreti içinde,ilk kurulduğu günden beri adım adım bu doğrultuda ilerliyor.Bütün camiayı hegemonyası altına alma ve istediği gibi şekillendirme çalışmaları en başından beri yürütülüyor,ve bu konuda da epey yol aldılar büyük ölçüde başarılı oldular.Bunu daha önce fuar olayında ve pekçok yerde gördük,fakat maalesef pekçok insan halen bunun farkında değil.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Kamil SİNER

• *
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2014, 19:41:31 »
her konu da olduğu gibi av meselesinde de ülke olarak farkımızı gösteriyoruz....
Yasaklar şehirlerdeki avcıları etkiliyor kırsal kesimdeki avcılar için bu tarihlerin limitlerin pek bir anlamı yokk
av günlerinin mantığını hala anlamış değilimm  neden  avcıları aynı gün meralarda sıkıştırıyorlarr  av 7 gün serbest olmalıı... tek sıkıntı buu bence
Kamil SİNER
1989 MUĞLA
Muğla Üniversitesi

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2014, 00:20:51 »
"Bagaj limitlerinde 2 gün arka arkaya Cumartesi Pazar ifadesi kaldırıldı" burada tam anlamıyla ne demek isteniyor arkadaşlar,önce bagaj limiti  avcının beyanına göreydi şimdi eskisi gibi 2 gün avlanmak istediğin bölge müdürlüğüne 2 gün avlanacağımızı bildirmemizmi gerekiyor? yoksa salı ve çarşamba günleride arka arkaya avlanabileceğimiz için sadece gün isimlerimi kaldırıldı?
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2014, 00:22:47 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2014, 22:30:45 »
Merkez Av Komisyonu, komisyona katılan avcıların figuran olduğu, başımıza çorap örmeye çalışanların amaçlarına hizmet eden bir komisyondur. Avcıların tamamı bir konuya itiraz etse bile zerre-i miskal bir şeyi değiştiremediği, isteklerini gündeme, yürürlüğe sokamadığı; zaten soksa bile bilimsel, akılcı çözümlerin üretilmesi mümkün olmayan bir yalandan ibaret. Tek tesellisi, eğer olabilirse, tüm avcı temsilcilerinin ortak sorunların çözümünde oybirliği, gönül birliğinde olmasıdır. O bile olmuyor.

Benim ümidim bizlerin kurduğu federasyonlarda. Eğer bu düzeni değiştirecek bir çözüm bulabilirlerse, ondan sonra tünelin ucunda ışığı görmeye başlarız. Yoksa, bindik bir alamete...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 23 Mayıs 2014, 10:17:46 »
Merkez Av Komisyonu, komisyona katılan avcıların figuran olduğu, başımıza çorap örmeye çalışanların amaçlarına hizmet eden bir komisyondur. Avcıların tamamı bir konuya itiraz etse bile zerre-i miskal bir şeyi değiştiremediği, isteklerini gündeme, yürürlüğe sokamadığı; zaten soksa bile bilimsel, akılcı çözümlerin üretilmesi mümkün olmayan bir yalandan ibaret. Tek tesellisi, eğer olabilirse, tüm avcı temsilcilerinin ortak sorunların çözümünde oybirliği, gönül birliğinde olmasıdır. O bile olmuyor.

Benim ümidim bizlerin kurduğu federasyonlarda. Eğer bu düzeni değiştirecek bir çözüm bulabilirlerse, ondan sonra tünelin ucunda ışığı görmeye başlarız. Yoksa, bindik bir alamete...

ve daha bir çok federe konfedere dernek birleşse (ayhak ı bi kenara koyun güdümlü füze safı belli değil) şu avbis denilen sisteme girmese ve ava gitse ceza yazacak memura ceza kestirmese dirense emniyet jandarma av günleri avcıları ağırlar mahkemeye çıkana dek bu bile tepkidir benzeri pekçok eylem var ama volkan beyin dediği gibi birlik lazım oda bizim eksiğimiz,..
 eğitim
 eğitim
 eğitim,..
millet cahil, başına örülen çorabı lengerli fotür şapka zannediyor, cehaleti bir an önce atlatmamız temennilerimle.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Mustafa AYDINLIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2014, 22:18:23 »
merhabalar ben aileye yeni katıldım.önceleri avcıyı arayıp soran bile yoktu.Avcılığın atalarımızdan gelen bir içgüdü olması vesilesi ile zaaflarımızı iyice kullanıp bizleri birer para kaynağı olarak görüyorlar.Bir zamanlar keklikleri limit tanımadan (tabiki o zamanlar yasal olarak bir limit sınırlaması yokmuş) vurup arabanın kaportası görünmeyecek şekilde dizenleri duayen olarak tanıtanlar bugün bizlere limitlere uyalım ve sürdürülebilir avcılık hikayeleri söylüyorlar.
1980 ADANA
KARLI DAĞLAR İZİN VERMESEDE KINALI KEKLİĞİN HASRETİ DAHA BASKIN GELİYOR.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2014, 09:02:57 »
Yorumlara aynen katılıyorum. olmadık ve olmaması gereken işler. limitler değişmemiş, ama sürelerde yine sapıtmışlar. ben keklik ve tavşan avı yapmıyorum listemde yok ama yapan arkadaşlar bu sürelerde mağdur olacaklar. biri 4 ekim biri 1 kasımda başlıyor. böyle iş mi olur ? yalnızca ördek bitiş tarihi azcık mantıklı gibi geldi çünkü şubatın son haftasında vurduğum 2 tane boz dişi ördekten yumurta çıkınca canım sıkılmıştı geçtiğimiz sezon. ördeklerin göç huyu da değişiyor artık. havalar eskisi gibi değil. dengesiz. kışlar bile yaz gibi geçiyor. böyle olunca da hayvan kuluçka dönemine erken giriyor. kendi bölgemden örnek vereyim Karadeniz bölgesinde ördeğin esas göç zamanı ocağın yarısından şubatın yarısına kadar ki 1 aylık süre. kuzey avrupa ve rusyada havalar iyice sertleşince karadenize inip oradan da kıyılara geliyorlar. onun haricindekilerin çoğu yerli ördekler. esas göç ördekleri her sezon tam tekmil ocak sonu şubat başı gibi ortalığa dökülüyorlar. hele de hava şartları uygunsa tamam. konaklama hazır. yine de bu mak kararlarını alanların avcıyı gerçekten her konuda düşünmesi ve mağdur etmemesi gerekir. ben bu sene belgemi ya vizeletmiyecem, ya donduracam ya da iptal edecem. bu sezon belgeli avcılık yok artık. boşuna para ödüyormuşuz. ben 3-4 çullukla yetinirken elin adamı günde 40-45 tane vuruyorsa benim her sezon başı bu parayı ödemem kendi adıma biraz aptalca oluyor. onlara yakalanana kadar herşey serbest. adamların mantığı bu.. ben de belgemi iptal ettirip öyle av yaparım. belgemi iptal etsem de 3-5 çulluk 3-5 ördek keyfime bakarım. bilinçli avcılık yine cebimde durur. şartlar bunu gerektiriyor artık bizi zorluyorlar. enayi durumuna düşüyoruz...
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 09:05:30 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 24 Mayıs 2014, 12:09:58 »
Konunun Özeti,

Merkez Av Komisyonunun Şapkadan Her Sene Tavşan Çıkardığı Gibi, Yine Tavşan Çıkardı. Şaşırmadım...

Ne Milli Parkların , Ne Orman Bölgelerin Nede Merkez Av Komisyonunun Çalışması Yok, Yol Haritası Bile Yok.

Kısa Vadeli , Uzun Vadeli , Kuraklık , Kıtlık v.s. v.s.

Tarlalara Atılan Dönüm Başına Ziraai Gübre Kaç Milyon Ton , Artık Sığırcık Göçleri Eskisi Gibi Değil.

Böyle Devam Ederse 5 Yıl İçerisinde Av Kalmayacağını Kalsa Bile Çok Sayılı Bölgelerde Kalacağını Kalan Bölgeleri de Merkez Av Komisyonun Ava Yasak Alan Olarak Kabul Edeceğini  Bu Sitede Herkes İle Tartışırım.

Kendi Çapımızda Bizde Araştırmalar Yapıyoruz. İklim Değişikliği Nedeniyle Göç Yolları ve Hayvanların Karakterleri Değişiyor. 10 Sene Önceki Ülkemize Gelen Kaz Popülasyonu Şuan Yarısı Bile Değildir. Sadece Örnek...

Ve Bütün Bu Problemlerin Kaynağı Olarak Biz Avcılar Gösteriliyor. Keklik Azaldı , Avcılar Azalttı. Ördek Gelmedi Avcılar Vurdu. Çulluk Yok Avcılar Kökünü Kuruttu, Bıldırcın Yok Avcıların Suçu Hep Avcı Hep Avcı... Her Platformda Hayvan Hakları Savunucuları Hakaretler Savuruyorlar. Eline Mikrafon Alıp veya İnternet Başında Klavyede Oturarak Ahkam Kesiyorlar...

Ziraai İlaçların Yeraltı Kaynaklarına Verdiği Zararı Söyleyen Yok Ama. Orman Bakanlığı Kulaklarını Tıkamış 3 Maymunu Oynuyor.

Dağ Yamaçlarında veya Eteklerinde Tarlası Olan, Su Kaynaklarına Yakın Olan , v.s. gibi kritik noktalar tespit edilip hayvanların yemlendiği yayıldığı noktalarda öncelikle Ziraai Tarım İlaçlarını Yasaklamaları Lazım , Çobanların Hayvanlarını Otlatmak için götürdüğü meralarda ezilen keklik yumurtalarını , çoban köpeklerinin yediği göcen tavşanlarını karaca yavrularını hiç hesaba katan yok.

Biz Avcılar Olarak Ne Yapabiliriz Sorusunun Cevabı Bence Kendi İçimizde. Limit olayına avlanma gününe pek takılmıyorum. Nasılsa Çoğumuz Çalışıyoruz. Hafta içi kaç gün ava gidebiliriz. En Fazla Sezon içinde ya 3 tür ya 4. İstisnaları saymıyorum. Ava gidebileceğimiz gün Pazar günü. Oda işimiz çıkmazsa.

Av Hayvanlarını biz bitirmedik. Bitiremeyiz. Ne Limit ile Ne Avlanma Günü İle Alakası Yok. Zaten Popülasyonlar Az. Vicdan Meselesi.

Tek korkum ve Olacakları Önceden Kestirebilmem Nacizane Fikrimdir. Kotalı Avcılık Demek Şimdiki Tabiri İle AVBİS Devletin Özel Avlaklara Yönelmesidir.

Zaten Yeterli Personel Yok , Koruma Yok , Bilinç Yok , Yol Haritası Yok En Basiti Yap İşlet Devret Modeli İle,

Devlet Üretme Çiftliklerinde Ürettiği Av Hayvalarını Özel Avlaklara Satmak , Avcılardan Maliye ve Ruhsat Harcını Almak, Devletin Sattığı Av Hayvalarını ve Limitleri , Avlakların Korunmasını ve Avlatma Şeklini Özel Sektöre Vermek. Bir Taş İle 3 Kuş Vurmak Deyimi. 2 Kuşuda Geçiyor.

5 Yıla Kalmaz Olacaklar Budur. Federasyonların veya Kulüplerin elinden gelen hiç bir şey yok. Zaten Avcıları Dinleyen de Yok.

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Soner ÇAPANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 25 Mayıs 2014, 07:18:51 »
SERDAR KARDEŞİM HERŞEYİ ÖZETLEMİŞİN. YÜREGİNE SAĞLIK, BU MALUM DURUM DÜZELMEZ DÜZELTİLEMEZ PARALI AVCILIK HAA HEMDE KENDİ ÜLKEMİZDE...kalın sağlıcakla.
1983 soner çapanoğlu manisa+ YOZGAT

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Mayıs 2014, 09:24:12 »
GÜLERMİSİN?     KIZARMISIN?   ÇİL KEKLİK MARDİN'DE SERBEST DİYOR AMA ................... ÇİL KEKLİK MARDİN'DE YOK   Kİ?  MARDİN'DEKİ KUŞUN ADI KUM KEKLİĞİ BİRADER............................... MARDİN'DE ÇİL KEKLİK YOK...............ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜTORUM YAHU DAHA KUM KEKLİĞİ İLE ÇİL KEKLİĞİ BİRBİRİNDEN AYIRT EDEMEYECEK KADAR CAHİL BU ZATI MUHTEREM İŞTEN ANLAMAZLAR, ÜLKEMİN AV GELECEĞİNE NASIL KATKIDABULUNABİLİRLER.?????    ...BU GİDİŞLE MARDİN'DE KUTUP AYISI AVI SERBEST DESELER ARTIK HİÇ ŞAŞIRMAYACAĞIM.YAZIK YAZIK YAZIK  Kİ NE YAZIK. KILAVUZU KARGA OLANIN BURNU BOKTAN ÇIKMAZ. VALLA BEN BUNLARA LAYIK DEĞİLİM.SİZ GERÇEK AVCILARINDA BUNA LAYIK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. AMA GERÇEKTEN CAHİL OLUPTA AĞZI ÇOK ÇENE YAPAN İNSANIMIZ VAR NE YAZIK Kİ. SABAH SABAH MORELİM BOZULDU.
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 25 Mayıs 2014, 12:34:23 »
Yürekleri varsa o toplantıyı terk ederlerdî o toplantıyı  kumal kuşu gibi orurmazlardı ilk önce seçtiğiniz temsilcilere bi bakın  ondan sonra sıra mak kararlarına gelsin  ben orda olsam avcı camiasımın yascip etmeyeceğî hiç vi kararın altına imzamı atmazdım ve o roplantrıyı terk ederdim buna rağmen kararlar alınırsa anayasa mahkemesine bîreysel başvuru hakkımı kulanırdım
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
« Yanıtla #19 : 25 Mayıs 2014, 14:39:09 »
Yarın avbisteki sistemde kotalari aciklarlar saçma alakasiz deli zirvasi kotalar gelir önümüze bizde tipis tipis uyariz. Kacak avciya gün doğuyor her gecen gün atilan her adim aleyhimize.
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #20 : 29 Mayıs 2014, 15:45:11 »
Resmi Gazete de yayınlandı, Word dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz ;

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/05/20140528M1-3.docx
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #21 : 29 Mayıs 2014, 17:59:16 »
bu ne  böyle yaaa konyanın tüm av bölgeleri genel ve devlet avlağı olmuş yazıklar olsun bizleri bu duruma düşürenlere, her şey bohçacılar için, belgeleli avcılarıda bu yola sürüklüyorlar ya ne diyeyim daha, 2013 yılında avcılardan 23 milyon tl toplanmış, o haldeyken bize yapılanlara bir bakın, herkes ben belgemi alırım bildiğim gibi av yaparım düşüncesinde, ama malesef öyle olmuyor kotalı av yaptırıldığı için sezon kapanmadan avlaklar kapanıyor ve avcı yine ortada kalıyor meydan bohçacılara kalıyor
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Erdal YAĞIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 04 Haziran 2014, 21:38:03 »
durumlar vahim doğrusu ne desek boş birileri aldı paradın tadını daha da nasıl yolsak diye bakıyorlar verilen hiç bi hizmet yok ama gelsim 23 milyon tl  bu nasıl iştir anlamadım ben
  • walther target y.oto
1984 MANİSA

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 04 Haziran 2014, 22:08:53 »
2 Haziran 2014 günü Üzüm ve kiraz bahçemde çalışırken sahiplerini görmedim ama iki tane Tavşancı (zaar veya Kupay) Tavşan arıyorlardı.Benim bahçemdeki su kabımdan su içtiler ve bagın içinde tavşan kokusunu takip ederek gittiler.Yasaga ve yasaya uyanlar mak kararlarını tartışa dursun.Adamlar avlarına devam ediyorlar beyler.Bu ülkede dürüst insanlar hep cezalandırılmıştır ve hakları hep yenmiştir.Bunu herkes böyle bilsin. GELİN HEP BERABER EYLEM YAPALIM:ORTAK KARAR ALALIM:NEYE KARAR VERİLECEK İSE UYMAYA HAZIRIM.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2014, 22:12:53 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Erdal YAĞIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 05 Haziran 2014, 16:51:57 »
2 haziranda kopay (zaarla ) av enterasan doğrusu bu sıcakta köpekler çatlar ,, av için olacağını sanmıyorum bu sıcakta av mı olur . hayret doğrusu ne insanlar var ya
  • walther target y.oto
1984 MANİSA