Sayın Erim, Sayın Donma;
Ben Affinity tüfeğimi sezonun bitimine 2 hafta kala aldım ve 3 avda kullanma şansı buldum. Bu avlarda tüfeğin standart şoklarını kullandım. Bu avlar mühre üzeri ördek avı idi, avlandığım bölgenin rakımı 1550 civarı, sıcaklık sabah saatlerinde -4 , -5 derece civarı öğleye doğru ise +8 derece civarı idi, sabah soğuk havada 3 nolu şok (17,8mm) ile 32 gr. 4-5 numara BP ve Rotwell kullandım. Hava ısınınca ise 5 Nolu şok (18,3mm) 32 gr BP 4 numara kullandım. Muazzam denilebilecek mesafelerden düşürdüğüm kuşlar oldu. Hatta tüfeğin menzilini anlayabilmek için bazı kuşlara özellikle uzak attım. Penetrasyon harika. Ertesi gün yine aynı bölgede ise 30-35km/saat rüzgar, +3, +5 derece civarı hava sıcaklığı, 5 nolu şok, 4 numara BP kullandım. Pazar günü vurduğum kuşların hem mesafe hem uçuş hızı çok fazla olmasına rağmen Affinity ile kurtuluşu olmuyor.
Kicks High Flyer Modified Ported şoka gelince, şoku Tuncay Bey ve Semih bey'in tavsiyeleri doğrultusunda aldım. Malum bu mevsimde ördek avladığımız hava şartlarını bulmamız imkansız fakat imkanlar dahilinde penetrasyon ve pattern denemesi sonuçları olumlu göstermekte. Extra full şok elbette çok yüksek atışlarda ördek ve kaz avında etkili olacaktır, ilerleyen zamanlarda ben de 0,665 veya 0,670 şok edinmeyi düşünüyorum. Tabiiki Tuncay Bey ve Semih Bey'in tavsiye ve görüşlerini hiçbir zaman gözardı etmememiz gerekir, malum her ikisi de hem affinity, hem de şoklar konusunda oldukça tecrübeliler.
Selam ve sağlıcakla....