Gönderen Konu: Huğlu Ustaları günümüzde neden böyle tüfekler üretmezler...  (Okunma sayısı 7853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Geçenlerde elime bir Huğlu Çift Kırma geçti Aslında amacım alıp-satmaktı ama tüfekteki işçiliği görünce satmak konusunda kararsız kaldım.
Yorum Sizlerin...

• Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfeğe yazılan N.B.D harflerinin anlamı nedir?
1980-Antalya

Çevrimdışı Erkan YABAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynı tüfekten bendede var 90 yapımı sizdekinın aynısı bende harflerın anlamını öğrenemedım ama bunu bilinki kulanmasını bilene ele gecmez bi tüfek ve çok sağlam bi tüfek 90 da babam aldı kulandı ve bı kaç yıldır ben kulanıyorum misket olmak üzere bi çok tek kurşun atmama ragmen tufrekte ne bı aşınma nede bı arıza oldu bu güne kadar kıymetını bil elinde tut o tüfeği evladiyelik bi tüfek
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 13:20:20 Gönderen: Erkan YABAL »
0532 574 44 07 diyarbakır

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yaşar bey 1996 model huğlu çifte sahibiyim ben de aynen N.B.D yazıyor benimkinde de.sitenin birinde basınç testi yapılmıştır anlamına geliyor diye okumuştum bu harflerin.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynı tüfekten bendede var 90 yapımı sizdekinın aynısı bende harflerın anlamını öğrenemedım ama bunu bilinki kulanmasını bilene ele gecmez bi tüfek ve çok sağlam bi tüfek 90 da babam aldı kulandı ve bı kaç yıldır ben kulanıyorum misket olmak üzere bi çok tek kurşun atmama ragmen tufrekte ne bı aşınma nede bı arıza oldu bu güne kadar kıymetını bil elinde tut o tüfeği evladiyelik bi tüfek

+1 Bu eski tüfekler bir başka gerçekten. Bende 1970 yapım Huğlu var onda da NBD yazıyor o yüzden sormuştum. İyi günlerde kullanın.
1980-Antalya

Çevrimdışı Erkan YABAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
+1 Bu eski tüfekler bir başka gerçekten. Bende 1970 yapım Huğlu var onda da NBD yazıyor o yüzden sormuştum. İyi günlerde kullanın.

bendeki tüfekteki işlemeler bilesizinresimlerde paylaştıgınız tefekle bire bir aynı bu tüfeği nerden buldunuz
0532 574 44 07 diyarbakır

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Bu tüfeğin aynısından amcamda var. 202b modeli %90 aynı sadece işlemelerde biraz değişiklik var. tam olarak kaç model bilemiyorum ama 80 li yıllardan kalma. 71 namlu 3-5 sabit şoklu. avına doyamıyor tüfekten zehir akıyor resmen hele de keçe tapa kullandın mı tek saçma kapkara yapıyor havada can verdiriyor hayvana. NBD ibaresi şimdiki yeni tüfeklerde de var aynı zamanda eski tüfeklerin çoğunda da var (benim huğlu pozede de var) Namlu Basınç Değeri (NBD) testinden geçmiştir anlamına geliyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin..
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 13:36:24 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz

N.B.D Namlu Basıncı Denendi anlamına gelir .
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Görüş belirten bütün arkadaşlara teşekkürler...
Tüfek 76 namlu, 4/2 sabit şoklu, 70 mm yataklı. Fişek yatakları 18,4-18,4 (Ne hikmetse bu ibare artık namlular üzerine yazılmıyor.) Namlu üzerinde "Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kromlu" yazıyor.
Bu tüfeğin, Özellikle üveyik ve Tahtalı'da vereceği performansı merak ediyorum, inşallah sezon açılana kadar hevesim geçmez.
Tüfeğin özellikle üstten görünüşü çok hoşuma gitti. Açma mandalının yanındaki gravürlere benzer gravür, şimdiye kadar görmemiştim. Şu tüfek 66 namlu olsa idi tadından yenmezdi, hele bir de ejektör falan olsaydı. Pek çok Avrupa tüfeğe taş çıkartırdı.
Demek ki bizim ustalarımız böyle tüfekler üretebiliyorlar. Öyleyse neden üretmezler ki? 80 li, 90 lı yıllarda bu tüfekler üretilebildiyse, bugün daha iyilerini üretmeleri gerekmezmiydi...
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 15:57:19 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
300 tl masraf yap dipciği felan değişsin sıfır tüfekten ayırt edemezsin çok daha güzel olur Hayırlı olsun.
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Huğlu Ustaları günümüzde neden böyle tüfekler üretmezler...
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2014, 17:05:37 »
bence üretmeye üretirlerde sanırım üretimi 3 yapacakken bunu 1 e düşürüp müşteri de bulamamaktan yada daha az kar etmek istemiyorlar gibi geliyor bana bunu öyle yapacakları yerde kaliteli üretimlerde yapsalar bizde onlarıda alsak cidden güzel olurdu
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #11 : 16 Mayıs 2014, 17:26:10 »
Görüş belirten bütün arkadaşlara teşekkürler...
Tüfek 76 namlu, 4/2 sabit şoklu, 70 mm yataklı. Fişek yatakları 18,4-18,4 (Ne hikmetse bu ibare artık namlular üzerine yazılmıyor.) Namlu üzerinde "Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kromlu" yazıyor.
Bu tüfeğin, Özellikle üveyik ve Tahtalı'da vereceği performansı merak ediyorum, inşallah sezon açılana kadar hevesim geçmez.
Tüfeğin özellikle üstten görünüşü çok hoşuma gitti. Açma mandalının yanındaki gravürlere benzer gravür, şimdiye kadar görmemiştim. Şu tüfek 66 namlu olsa idi tadından yenmezdi, hele bir de ejektör falan olsaydı. Pek çok Avrupa tüfeğe taş çıkartırdı.
Demek ki bizim ustalarımız böyle tüfekler üretebiliyorlar. Öyleyse neden üretmezler ki? 80 li, 90 lı yıllarda bu tüfekler üretilebildiyse, bugün daha iyilerini üretmeleri gerekmezmiydi...

Alkan hocam bizim memlekette bunun gibi durumlarda ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ yere geldin derler  :)şimdi sizin sorunuzda tam orası  ;) neden millet yana yakıla eski HUĞLU ve ÜZÜMLÜ koop. tüfeklerini arıyor tercih ediyor elinde olanda gözü bakıyor sizce ?Maalesef bugün teknoloji ilerledi ama aynı kalite yok,yeni ürünlerden şikayet üstüne şikayet haksızlıkmı yapılıyor sizce?seri üretim birim zamanda mümkün olduğunca fazla üretim maliyet hesabı vesaire,sonuç ortada.  :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2014, 17:43:52 »
Alkan bey önceden çifte ve poze dendiği zaman Üzümlü ve Huğluyu bilirim..Otomatik dendiği zaman da Vursanı bilirim..İlk çıktığında Vursan 92a almıştım ve şuanda tüfek ağabeyimde hala şıkır şıkır..Üzerindeki ağaç şimdilerin numarayla özel üretim dedikleri ağaçtan..Mübalağasız 4 numaraya yakın şahane bir cevizi var ve hala cam gibi...Aynı zamanda üzümlü pozem var oda hala cam gibi sadece namlu içinde biraz karıncalanma var..Ondaki gravürde aynı sizdeki huğlu gibi işçilik mükemmel..Kundak ona keza namlu zaten söylemeye gerek yok şimdiki gibi boğma değil raybalama şoktur..Kundak ise tornadan çıkma değil özel eğim verilmiş yanaklı kundaktır...
Diyeceğim odur ki; o zaman bu özellikler ağacı olsun namlusu olsun işlemesi olsun standart üretiliyordu..Şimdi ise parayla yaptıramıyorsunuz...Raybalama zaten yok!!! Diğerlerine de ağacı numaralı olursa dünya para gravür dünya para....
Önceden az firma olduğundan rekabet iyiydi ve çok mükemmel işçilik vardı..Şimdi ise herşey TİCARİ.........!!
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2014, 18:49:12 »
anladığım kadarıyla nitelik yerini niceliğe bıraktı maalesef
üret üretebildiğin kadar ondan sonra kalite ara dur.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2014, 19:13:33 »
Alkan hocam şahsi fikrim şimdiki tüfekleri süslemeyi albeni vermeyi bilmiyolar..kullanılan malzemenin ve kalitenin aynı olduğunu düşünüyorum ben fakat çok fazla tüfek ürettiklerinden eskisi kadar ince işe girmiyolar ve tüfekler kaba görünüyor özellikle çift kırmaları(bence)..ama bu sadece huğluya özgümü bilmiyorum, şimdiki berettalar veya browningler  s56 veya B25 kadar çekici gelmiyor bana  ???

Ben de sizin gibi bi yıllanmış şarap buldum(benden bir yaş büyük :) ) bu vesileyle resimlerini paylaşmak isterim..

ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
ImgLand.net image
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 19:14:58 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2014, 20:37:56 »
Bence istediklerinde çok güzel yapıyorlar. Ben bikaç yıl önce adanada bir bayide huğlunun amerikaya ihraç ettiği bir çifte görmüştüm üzerinde amerikan usa huğlu yazıyordu kostik boyalı menevisliydi kubuzu inanın okadar kaliteliydiki görmek lazım.bayi ihraç fazlası demişti başka yokmuş, ağırlığı dışında kusursuzdu inanın, , almamakiçin zor tuttum kendimi.
İsteseler harikalar yaratıyorlar ama isterlerse ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin