Gönderen Konu: Fişek barutları hakkında soru.  (Okunma sayısı 6040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Fişek barutları hakkında soru.
« : 13 Mayıs 2014, 18:11:21 »
Herkese merhabalar.Tüfeğim 50cm namluya sahip ve teknik olarak öğrendiğim kadarıyla kaliteli fişekler için yeterli olsada yavaş yanan barutlu fişekler için performans kaybı yaşayabileceğimi öğrendim.Bir fişeğin hızlı yananmı kısa yananmı baruta sahip olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Yada hızlı yanan baruta sahip yerli fişeklerimiz nelerdir ? Saygılar...
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Ynt: Fişek barutları hakkında soru.
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2014, 20:07:11 »
Kaliteli fişeklerin internet sitelerinde hangi barut kullanıldığı yazıyor genelde veya yazmasa bile popüler fişeklerin barutları forumlarda vs kullanıcılar tarafından inceleniyor. Bu şekilde barut ismini öğrenip internetten araştırabilirsin barutu. Fişeğin fps hızı da bir fikir verebilir.
Yerlilere gelince ne çıkarsa bahtına. Hangisi denk gelirse onu koyuyorlar genelde. Çoğu fişeğin barutu - tapası sürekli değişiyor. 10 liraya mucize bekleme...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2014, 01:45:49 »
yanan kısmın gücü 20-30 metre de deler geçer merak etme sen.
senin asıl sorunun o namlu ile aradan avı kaçırma olacak. çulluk ve bıldırcın harici power (piston, kadeh) tapa fişek kullan.

mobil şok ise namlun ona bir uzatma şok al. iş görür. 10-15 cm alsan 60-65 namlu olur. belki swing zor atarsın ama bence iş görür.
Hindi şok alma ama uzatmayı namlunu yorarsın silindir al ucuna farklı şok takarsın yine.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2014, 02:30:10 »
Arkadaşlar bizde yabancı hayranlıgı almış yürümüş. Artık kendimize güvenmemiz gerekiyor.Basit bir fişekte yerli şöyle yabancı böyle demeye gerek yok.MKE Fişekleri yapılırken bütün aşamaları bilgisayar ile kontrol edilerek,ölçülerek yapılıyor.Bizde heralanda oldugu gibi  kısa  yoldan köşe dönmeye çalışanlar ne yazık ki adımızı kötüye çıkarıyorlar.Bizde kurumsallaşamamış,müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmaların eksikligi hissediliyor.Kaç avcımız MKE fişegi kullanıyor.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2014, 08:21:07 »
Mke kendi üretmiyor fason üretiyor...ayrıca saçma belkide tapa dışında onlarda ithal malzeme kullanıyorlar....fişek üretim şekli makinalar teknoloji hemen hemen hepsi aynı sistem..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2014, 09:29:39 »
Ben domuz avı için aldım tüfeği ondan kısa namlu aldım.15cm uzatma alacağım aklımda var öyle bir düşünce bu aralar.Yerli üreticilerimiz bırakın barutun cinsini fişeğin özelliklerini bile yazarlarsa bize lütuf yapmış sanıyorlar kendilerini sanırım.Bu soruyu birazda o yüzden sordum.

Size şöyle diyeyim.Remingtonun 5 tane fişeği 30 lira özkursanın 10 tane fişeği 10 lira.Yabancı hayranlığından fazlası var biraz bu konuda...
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2014, 09:31:43 Gönderen: Mert PASTIRMACI »

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2014, 01:18:10 »
sakın uzatma şoku takıp remington kurşun atayım deme he. :) sokla birlikte gidebilir :) hatta yerli tek kurşun bile atma.

dedim ya yanan kısmın gücü yeter sana 50 olmuş 70 olmuş o kadar fark etmez ama o tüfekle rahat sving atamazsın o yüzden yazdım.

tek kurşun için soruyorsan uzun kısa farketmez sana tek kurşunlar hızlı yanan barut olur.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2014, 19:26:24 »
sakın uzatma şoku takıp remington kurşun atayım deme he. :) sokla birlikte gidebilir :) hatta yerli tek kurşun bile atma.

dedim ya yanan kısmın gücü yeter sana 50 olmuş 70 olmuş o kadar fark etmez ama o tüfekle rahat sving atamazsın o yüzden yazdım.

tek kurşun için soruyorsan uzun kısa farketmez sana tek kurşunlar hızlı yanan barut olur.

50cm namluda saçm atmaya pek niyetim yok eğer dediğiniz gibi bütün tek kurşunlar hızlı yanan cinsse kafa yormaya gerek yok teşekkür ederim:)

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Mayıs 2014, 20:15:23 »
Mert Bey yüregini serin tut,rahat ol.Ben 47 namlusunu aldım.Kurşunda sorun olmazmış.
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2014, 22:31:20 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2014, 21:16:23 »
Herkese merhabalar.Tüfeğim 50cm namluya sahip ve teknik olarak öğrendiğim kadarıyla kaliteli fişekler için yeterli olsada yavaş yanan barutlu fişekler için performans kaybı yaşayabileceğimi öğrendim.Bir fişeğin hızlı yananmı kısa yananmı baruta sahip olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Yada hızlı yanan baruta sahip yerli fişeklerimiz nelerdir ? Saygılar...
Mert kardeşim barut cinslerinden fazla anlamam. iyi bildiğim 3 barut var biri ispanyol maxam biri F2 diğeri de jk6 barut. maxam barutun faydasını soğuk havalarda tahtalı avında(meca hunting), jk6 ve F2 barutlarının faydasını da ördek avında görürüm
Jk6 olarak RC, Cheddite ve Mirage, F2 olarak (B&P F2 Classic ve RC 2 Caccia) fişeklerini özellikle ördek avında kullanıyorum.
Uçar avında soğuk ya da sert havalarda hızlı ve etkili olduğu için jk6 barutlu fişekler özellikle tercihimdir.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2014, 15:58:26 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:26:24 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2014, 08:50:01 »
Atışlarımın %90 ı tek kurşun ve avımında yine %90 ı domuz olacağı için birde gazlı yarı otomatiğe sahip olduğumdan yaşayabileceğim en ufak kaybı istiyorum.Bu konuyuda o yüzden açtım bazı fişeklerin maksimum gücüne ulaşması 61cm i bulduğunu öğrendim içime kurt düştü haliyle.Sonuçta daha öldürücü güç demek hayvana daha az acı çektirmek demek.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2014, 11:32:55 »
merhaba göz gezdirirken siteye bakınırken konu dikkatimi çekti ve yazma ihtiyacı duydum ithal mermiler diye konuşuyoruz evet gönül isterki yerlide bu seviyeye gelsin fişek konusunda diyorum tüfekler konusunda bizim tüfekler yabancı ülkede kendini kanıtladığını düşünüyorum tabancalarımızda aynı şekilde. yalnız biz Avrupa nın fişeğini tutamayız bizzat izlediğim atışlarda ata neo kulanan bir arkadaş faceden video paylaşmıştı 50 metreye atıyorfişekleri ve misket atıyor misket hiç ezilmeden kalıptan çıkmış gibi duruyor burada barutun yanması alakalı diye düşünüyorum dünyada 82 çeşit yada daha fazla barut var kimisi yavaş yanıyor kimisi daha hızlı yanıyor bunların katolokları var nekadar barut koyacağın ve hangi barutu kulanırsan hızı yanması aldığı yol yani halk değimi ile kaç metre gideceği gibi konular yazıyor adamlar buna beyin patlatmış 82 çeşit yada daha fazlası için pütün barutlara adamlar mühendislik yorumlar getirmiş peki dönelim bizim yerli fişek üreticilerine Türkiye de 3, 4çeşit bunları genelde mke barutu beli bir kalıplaşma var kara barut diyorlar galiba herşeye kulanıyoruz birde fişek kapsülüne deyinmek istiyorum Avrupa 410 gauge 36 cal için konuşmak isterim adamlar pirinç kısmını kalın tutuyor örneğin çatüs b1 kulandım ve çatüs b2 kulandım çatüs b1 için Avrupa fişek diyorlar ve 5 adet atış yaptım kesinlikle sorunsuz ama yerli fişekte tırnak piriç kısmı yarıyor namlu içinde kalıyor etkalınlığı yetersiz bence birde geçen bir arkadaşla konuştum bursadan yaf fişek kulanmış kıvırma yerlerinde sorun olduğu için otomatik tüfekte sorun yaşıyo 12 cal bunuda burdan belirtiyim bizim yerli üreticilerin fişek için söylüyorum parayı bulunca yerli piyasada avrupaya satığından pahalıya satılıyo avrupaya giden fişek daha kaliteli yerliye daya gitsin mantığı var gelelim namlu ölçüsüne Avrupalılar genelde 61 namlu kulanırlar otomatikte performans açısından bunu ilk sarsılmazlarda göre biliriz genelde 61 namlu otomatk üretirdi ve franchi  sarsılmaz benzerliği ve namlu üzerinde bazı sarsılmazlarda da luigi franchi yazar sonrasında bu 61 slug namluda 61 slug namluyu armsan yaptı mesela 55 ve 51 slug namlu ata yapıyordu şimdi oda 61 yapar oldu 61 namluda manevra kabiliyeti iyi olması çalı çırpıda namluyu döndermek  daha rahat 71 namluya göre eski tüfeklere baktığımızda genelde 71 namlu yada 76 namludur gibi kısa namluda kesinlikle kinetik bence benelli iyi bence  birde namlu boyu kadar doğru şok kulanımıda çok önemlidir eğer doğru fişek ve doğru şok doğru namluda iyi sonuçlarda alabilirsin örnek bir kac video paylaşmak isterim
bu video da namlular arasındaki kurşun atarken namluların  içinden çıkan kurşun ne kadar etkili olduğuna baka bilirsiniz
http://www.yabantv.com/video/10380-atis-sanati-kursunun-delme-gucu-11
2. videoda kurşun atarken şokun etkisini göre bilirsiniz
http://www.yabantv.com/video/10383-atis-sanati-kursunun-delme-gucu-12 umarım yardımcı olmuşumdur birde fuarda siphai 51 namlu ve 55 namlusuda çok hoşuma gitmişti güzeldi güle güle kulan saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 17 Mayıs 2014, 12:35:57 »
merhaba göz gezdirirken siteye bakınırken konu dikkatimi çekti ve yazma ihtiyacı duydum ithal mermiler diye konuşuyoruz evet gönül isterki yerlide bu seviyeye gelsin fişek konusunda diyorum tüfekler konusunda bizim tüfekler yabancı ülkede kendini kanıtladığını düşünüyorum tabancalarımızda aynı şekilde. yalnız biz Avrupa nın fişeğini tutamayız bizzat izlediğim atışlarda ata neo kulanan bir arkadaş faceden video paylaşmıştı 50 metreye atıyorfişekleri ve misket atıyor misket hiç ezilmeden kalıptan çıkmış gibi duruyor burada barutun yanması alakalı diye düşünüyorum dünyada 82 çeşit yada daha fazla barut var kimisi yavaş yanıyor kimisi daha hızlı yanıyor bunların katolokları var nekadar barut koyacağın ve hangi barutu kulanırsan hızı yanması aldığı yol yani halk değimi ile kaç metre gideceği gibi konular yazıyor adamlar buna beyin patlatmış 82 çeşit yada daha fazlası için pütün barutlara adamlar mühendislik yorumlar getirmiş peki dönelim bizim yerli fişek üreticilerine Türkiye de 3, 4çeşit bunları genelde mke barutu beli bir kalıplaşma var kara barut diyorlar galiba herşeye kulanıyoruz birde fişek kapsülüne deyinmek istiyorum Avrupa 410 gauge 36 cal için konuşmak isterim adamlar pirinç kısmını kalın tutuyor örneğin çatüs b1 kulandım ve çatüs b2 kulandım çatüs b1 için Avrupa fişek diyorlar ve 5 adet atış yaptım kesinlikle sorunsuz ama yerli fişekte tırnak piriç kısmı yarıyor namlu içinde kalıyor etkalınlığı yetersiz bence birde geçen bir arkadaşla konuştum bursadan yaf fişek kulanmış kıvırma yerlerinde sorun olduğu için otomatik tüfekte sorun yaşıyo 12 cal bunuda burdan belirtiyim bizim yerli üreticilerin fişek için söylüyorum parayı bulunca yerli piyasada avrupaya satığından pahalıya satılıyo avrupaya giden fişek daha kaliteli yerliye daya gitsin mantığı var gelelim namlu ölçüsüne Avrupalılar genelde 61 namlu kulanırlar otomatikte performans açısından bunu ilk sarsılmazlarda göre biliriz genelde 61 namlu otomatk üretirdi ve franchi  sarsılmaz benzerliği ve namlu üzerinde bazı sarsılmazlarda da luigi franchi yazar sonrasında bu 61 slug namluda 61 slug namluyu armsan yaptı mesela 55 ve 51 slug namlu ata yapıyordu şimdi oda 61 yapar oldu 61 namluda manevra kabiliyeti iyi olması çalı çırpıda namluyu döndermek  daha rahat 71 namluya göre eski tüfeklere baktığımızda genelde 71 namlu yada 76 namludur gibi kısa namluda kesinlikle kinetik bence benelli iyi bence  birde namlu boyu kadar doğru şok kulanımıda çok önemlidir eğer doğru fişek ve doğru şok doğru namluda iyi sonuçlarda alabilirsin örnek bir kac video paylaşmak isterim
bu video da namlular arasındaki kurşun atarken namluların  içinden çıkan kurşun ne kadar etkili olduğuna baka bilirsiniz
http://www.yabantv.com/video/10380-atis-sanati-kursunun-delme-gucu-11
2. videoda kurşun atarken şokun etkisini göre bilirsiniz
http://www.yabantv.com/video/10383-atis-sanati-kursunun-delme-gucu-12 umarım yardımcı olmuşumdur birde fuarda siphai 51 namlu ve 55 namlusuda çok hoşuma gitmişti güzeldi güle güle kulan saygılar

Namlu ne kadar kısa olursa sıklık ormanda o kadar rahat ve seri nişan alınıyor.Kendi tüfeğimi avda denemek kısmet olmadı ama yakınımın tüfeğini kullandım oradan biliyorum.

Fişek üreticilerimiz bizim tüfeklerimizin farklılıklarını düşünerek en azından şu fişek için şu özellikler gerekir yanmasını 60cm de tamamlar gibi bilgiler verseler böyle karışıklıklar olmaz bizde hiç satın almayız.Tabi onlarında işine gelmez.

Batılılar bu işi para için olduğu kadar prestij içinde yapıyorlar.Kaliteli fişek demek iyi reklam ve iyi satış demek.Dünyada ucuz olsun mantığı birtek Türk toplumunda var sanıyorum.Bunun içinde firmalar maliyeti dolayısıylada kaliteyi kısıyorlar.

Yabancı fişeklerde remingtonu ele alırsak 5 fişeğinin fiyatı 5 dolar civarı.Buda 10 lira yapıyor ortalama.Buraya getir kar marjı koy vesaire fiyatı 25 lira oluyor.Bizim firmalarımız bu kalitede fişek üretse ben eminim kimse remingtona para vermez.Hem daha ucuza aynı kaliteyi alırız hemde firmalarımız daha iyi para kazanır.5 fişek üretip 10 liraya satmak daha iyi bir kar getirir diye düşünüyorum.

Ben sipahilerden hem kalite olarak hemde müşteri hizmeti olarak çok memnunum.Şimdiye kadar tüfeğime şöyle yapmak istiyorum dediğimde yapamayız dedikleri birşeye rastlamadım.Sipahilerin fiyatı türkiye ortalamasının çok üzerinde ama sundukları kalitede o oranda.Sipahilere ilgi duyanlar kesinlikle fuarda Bekir Sipahi ile birkaç kelime sohbet etsin anlar zaten.

Benim tüfeğim 50 namlu muadillerine göre ağır bir tüfek 3280gr benim tüfeğim.Ama şikayetçi değilim elime aldığımda kasa eti kalınlığı namlu eti kalınlığı kesinlikle güven veriyor aldığıma pişman değilim.Bir tek benim modelimde boya biraz kolay çiziliyordu onu yeni üretimlerde düzelttiler.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 17 Mayıs 2014, 13:26:12 »
kısa namlu pratik tabi ben bu konuda kesinlikle yanlış anlamayın ben de 51 namlu otomatikleri çok severim uzun namlu sevmem gerekte yok benim için konuşuyorum amacım av olmayınca sıkıntı değil kaç yılı üretimi sizin tüfek acaba en düşük kaç gram attınız acaba mert kardeşim diyorum benden küçüksün çünkü ama inan bizim yerli fişek üreticileri kaliteli fişek üretmesi barutu ithal etmesi demek fişeği tapayıda ithal eder maliyet 25 tl yi geçer zarar eder :D bu işin espirili boyutu tabi yalnız kardeşim bu fişek işi özveri ister sabır ister teknolojik bilgi ister yani biz avrupanın neyazık ki çok gerisindeyiz bişe daha söyliyim eski üretim otomatiklerin bazıları yeni fişeği atmıyor şimdiki fişekler mikron belki kaçık ve bir olay daha varki bazı fişekler poze ve çift kırmalar için üretiliyor tırnak çekmiyor en alt tabanı fişeğin pirinç kısmı yatsı olmalı genelde bombeli radüslü tüs kare köşeli olmalı benim kanatim bu poze kulanan kolay kolay sorun yaşamıyor çifte kulananda ama otomatik birsıkıntı tüfeğinin ağırlığından bahsetmiştin şimdi aklıma geldi istersen sentetik dipçik el kundağı ile hafifletede bilirsin doğada sentetik dipçik çizilmesi zor çizilsede beli etmiyor diye bilirim ahşap çizildimi ezildimi çok kötü duruyor birde genelde taktik tüfekler 51 namlu olur genelde savunma amaçlı düşünüyorsa biri seri atış seviyorsa otomatiği şiddetle tavsiye ederim

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2014, 19:28:48 »
kısa namlu pratik tabi ben bu konuda kesinlikle yanlış anlamayın ben de 51 namlu otomatikleri çok severim uzun namlu sevmem gerekte yok benim için konuşuyorum amacım av olmayınca sıkıntı değil kaç yılı üretimi sizin tüfek acaba en düşük kaç gram attınız acaba mert kardeşim diyorum benden küçüksün çünkü ama inan bizim yerli fişek üreticileri kaliteli fişek üretmesi barutu ithal etmesi demek fişeği tapayıda ithal eder maliyet 25 tl yi geçer zarar eder :D bu işin espirili boyutu tabi yalnız kardeşim bu fişek işi özveri ister sabır ister teknolojik bilgi ister yani biz avrupanın neyazık ki çok gerisindeyiz bişe daha söyliyim eski üretim otomatiklerin bazıları yeni fişeği atmıyor şimdiki fişekler mikron belki kaçık ve bir olay daha varki bazı fişekler poze ve çift kırmalar için üretiliyor tırnak çekmiyor en alt tabanı fişeğin pirinç kısmı yatsı olmalı genelde bombeli radüslü tüs kare köşeli olmalı benim kanatim bu poze kulanan kolay kolay sorun yaşamıyor çifte kulananda ama otomatik birsıkıntı tüfeğinin ağırlığından bahsetmiştin şimdi aklıma geldi istersen sentetik dipçik el kundağı ile hafifletede bilirsin doğada sentetik dipçik çizilmesi zor çizilsede beli etmiyor diye bilirim ahşap çizildimi ezildimi çok kötü duruyor birde genelde taktik tüfekler 51 namlu olur genelde savunma amaçlı düşünüyorsa biri seri atış seviyorsa otomatiği şiddetle tavsiye ederim

Benim tüfeğim 2014 Mart üretimi.Bu fuarda yeni modelleri tanıtacaklar.Özellikle innovia superpoze muhteşem bir silah türkiyede eşi benzeri yok.

Benim tüfeğimin çalışma aralığı 28-52gram arası.Şimdi hiç 24 gram atmadım çalışıyor yada çalışmıyor dersem yalan olur.Domuz için aldığımdan 30 gram altını tüfeğime sokacağımı pek sanmam zaten.

Fişek üreticileri zaten neredeyse herşeyi ithal ediyorlar.İstediğimiz baruta sahip olabilsek kendi dolularımı yapacağım.Özkursandan iyi olacağı kesin.

Tüfeğim için kabzeli dipçik ve el kundağı sipariş ettim zevkime göre boyayıp avda kullanacağım.Ahşap dediğiniz gibi kolay çiziliyor kıyamıyorum cevizi çizmeye.

Benimki taktik model değil hatta özellikle şerit namlu aldım gözüme gelişinden hedef kolaylığından çok memnunum.İleride superpoze aldığımda bunu taktik modele çevireceğim öyle bir planım var.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2014, 18:46:41 »
sizin tüfek klasik standart bir tüfek bunun farkındayım ahşap hem çizilir de demedim zamanla çiziliyor plastik hem hafiflik bakımından iyi hemde güzel ben şahsen ahşap dipçiği pek sevmiyorum ben 2012 fuarında bizzat inceledim hoşuma gitmedi desem yalan söylerim çifte yada poze pek ilgimi çekmiyor amacımada uymuyor ben otomatik ve pompalı seven biriyim ama otomatik daha çok hoşuma gidiyor yerlilerde şimdilerde beğendiğim bir pompalı pek aman aman alıyım demem bence 2.tüfek benim gözümde bence plastik aksamları kulandıktan sonra resimleri çok merak ediyorum taktik tüfeklerin enbüyük özeliği kısa olmasıdır ve genelde av değil savunma amaçlı kulanılır taktik ve pratik ikisini bir arada kulandınmı süper sonuçlar çıkarır

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2014, 01:27:37 »
Tek kurşunda gramaj farketmez. Tüfeğini çalıştırır. 28 gram yerlileri kullanabilirsin bence.
1978 Bursa

The following users thanked this post: Deniz HANÖZ