Gönderen Konu: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?  (Okunma sayısı 2701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Metin ARSLAN

  • *
  • İleti: 13
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« : 11 Mayıs 2014, 20:40:10 »
KALDİRİK hayatıma eşimle girdi ve çok sevdiğim lezzetli çok doğal bir yemek. eşim Karadenizli ve bu sayede öğrenmiş olduk bu sabah ani bi kararla avm lere gitmektense gider uludağın eteklerinde sezon öncesi hem gezer hem de kaldirik toplarız deyip çıktık ve çok güzeldi tüm avlak ailesine saygılar  ;)
1989 BURSA
 

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

  • *
  • İleti: 100
  • Thanked: 21 times
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2014, 22:48:03 »
ismi yöreye göre değişir bizim burda çiçekli mancarı derler hodan diyener var kaldirik veya kaldirek  toplama zamanı şubat mart aylarıdır havanın durumuna göre nisan da toplanır taze yaprağıyla çok güzel dolma oluyor
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT
 

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

  • *
  • İleti: 320
  • Thanked: 38 times
  • Herkese rastgele
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2014, 17:26:31 »
Ben bilmiyorum ama bizim ziraat fakültelerimiz ne iş yapar lar onuda bilmem İnt de baktım çok güzel yemekler yapılıyormuş.bu bitkinin kültür çalışması yapılabilir  tadını da merak ediyorum...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS
 

Çevrimdışı Adem KOCA

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 1698
  • Thanked: 174 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2014, 17:52:44 »
. BİZİM YÖREMİZDE  BİLENLER ÇOK SEVER BENDE ÖYLE. İSTERSENİZ TURŞU YAPIN İSTERSENİZ KAVURMASINI YAPIN HARİKADIR. ASLINDA BİZ İNSANLAR BAZEN DEĞİŞİK VARLILARIZ İNEKLERİN BİLE YEMEDİĞİ BİTKİYİ YİYORUZ NE GÜZEL DDEĞİLMİ :))  DAHA ÇOK DEĞİŞİK BİTKİLER VAR . TURŞUYA KATILAN MESELA ZAGODA HEM TURŞUYA KATILIR HEMDE LAHANA YEMEĞİNE . VE DAHA NELER NELER VAR DOĞADA YENİLMEYİ BEKLEYEN VE YENİLEN :))
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 17:54:52 Gönderen: Adem KOCA »
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82
 

Çevrimdışı Metin ARSLAN

  • *
  • İleti: 13
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2014, 22:16:52 »
bilmiyorum ama ben ot yemeklerini böreğini yaniher türlü bayılıyorum ve vaz geçmem KALDİRİĞE gelince vaz geçilmezim dondurucuya stok yaptım.
1989 BURSA
 

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

  • *
  • İleti: 320
  • Thanked: 38 times
  • Herkese rastgele
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2014, 10:47:16 »
Ben bilmiyorum ama bizim ziraat fakültelerimiz ne iş yapar lar onuda bilmem İnt de baktım çok güzel yemekler yapılıyormuş.bu bitkinin kültür çalışması yapılabilir  tadını da merak ediyorum...
Arkadaşlar yazımı yazdıkdan sonra, benim sevdiğim otlardan biri olan şevketi bostanı int araştırdım. Meğer 2006 dan beri kültürleme çalışması yapılmış tohum olarak çiftçiye satılıyormuş . İnşallah daha nice yöresel olarak bilinen bu bitkilerimizin çalışması yapılır.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS
 

Çevrimdışı Adem KOCA

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 1698
  • Thanked: 174 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2014, 11:38:58 »
Arkadaşlar yazımı yazdıkdan sonra, benim sevdiğim otlardan biri olan şevketi bostanı int araştırdım. Meğer 2006 dan beri kültürleme çalışması yapılmış tohum olarak çiftçiye satılıyormuş . İnşallah daha nice yöresel olarak bilinen bu bitkilerimizin çalışması yapılır.
şevketi bostanı  dostum bu bitki bizim buralarda çokca var vede hiç sevmem dikenli birşey. nasıl pişiyor nasıl yapılıyor dikenleri nasıl temizleniyor. yazarmısın deneylim bizde
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82
 

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

  • *
  • İleti: 320
  • Thanked: 38 times
  • Herkese rastgele
Ynt: KALDİRİĞİ BİLEN VARMI?
« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2014, 11:52:06 »
şevketi bostanı  dostum bu bitki bizim buralarda çokca var vede hiç sevmem dikenli birşey. nasıl pişiyor nasıl yapılıyor dikenleri nasıl temizleniyor. yazarmısın deneylim bizde


Arkadaşım şevketi bostanın yemeği gerçekden çok güzel olur. Ben İzmirde ava gittiğim zamanlarda usta avcı abilerim onu kazma ile toplardı. Kökü de yeniyor. Ama ona benzeyen çok ot var ben pek ayıramıyordum. Eğer tam olarak tanıyorsan int nasıl pişirildiğini yaz nasıl temizlendiğine kadar herşey video olarak önüne gelir. Ben Ankaradayım eğer banada toplayıp gönderirsem sevinirim :)
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS