Gönderen Konu: Remington Magnum Slugger High Velocity Rifled Slug ve diğerleri...  (Okunma sayısı 10444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Herkese merhabalar.Bugün high velocity magnum slug alayım dedim bulunsun diyerek.Elimdeki yaf speedy slug ve özkursan hızlı kurşunla kabaca bir karşılaştırma yaptım.Alaşımlarının farklı olduğu kesin remington saf kurşun gibi dururken yaf ve özkursan içine başka birşeyler katılmış izlenimi verdi bana ayrıca remington daha yumuşak bir kurşun.Remingtonun resmi verilerinide burada paylaşmak isterim.Remington 90 metre mesafede yaklaşık 10cm düşüş yapıyormuş.Fişek hızı 571.5 metre/saniye imiş.Kurşunun ağırlığı ise 25 gram foster kurşun.Bu kadar iyi kurşun yapmayı geçtim bu kadar basit bir balistik tablosu bile veremeyen fişek üreticilerimiz biraz olsun kaliteyi yakalasalar artık nede güzel olacak... Herkese saygılar sevgiler...

« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2014, 19:05:41 Gönderen: Mert PASTIRMACI »
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Hedef atışları için yaf speedy slug kullanıyorum 75 metreye kadar sıfır hata payı, sapma ve hedeften düşme yok. domuz için de yaf gold slug kullanıyorum. 50 metre mesafede merkez noktadan ortalama 10 cm civarı sapma yapabiliyor bazen fakat domuz üzerinde tahribatı mükemmel. ikisinden de fiyat-performans açısından son derece memnun kaldım. Ama remingtonun yeri elbette başkadır. paylaşım için teşekkürler...

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hedef atışları için yaf speedy slug kullanıyorum 75 metreye kadar sıfır hata payı, sapma ve hedeften düşme yok. domuz için de yaf gold slug kullanıyorum. 50 metre mesafede merkez noktadan ortalama 10 cm civarı sapma yapabiliyor bazen fakat domuz üzerinde tahribatı mükemmel. ikisinden de fiyat-performans açısından son derece memnun kaldım. Ama remingtonun yeri elbette başkadır. paylaşım için teşekkürler...

Rica ederim bende sizin gibi hedef atışı için aldım özkursanıda yaf ıda.Çok sık domuz avına gidemeyeceğim için gidersem remington kullanırım vurdummu tam vurmak için.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Rica ederim bende sizin gibi hedef atışı için aldım özkursanıda yaf ıda.Çok sık domuz avına gidemeyeceğim için gidersem remington kullanırım vurdummu tam vurmak için.
Ben özel olarak domuz avına çıkmıyorum öyle olsa aynen sizin gibi kalite takılırım :) sadece çulluk avında denk gelirsem, onu da mecbur kalırsam vuruyorum. Normalde bırakıyorum çoğu zaman yoluna gidiyor. Ama arada bağ bahçeye zarar veriyor ozaman özellikle beklediğim oluyor...

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben özel olarak domuz avına çıkmıyorum öyle olsa aynen sizin gibi kalite takılırım :) sadece çulluk avında denk gelirsem, onu da mecbur kalırsam vuruyorum. Normalde bırakıyorum çoğu zaman yoluna gidiyor. Ama arada bağ bahçeye zarar veriyor ozaman özellikle beklediğim oluyor...

Uçar avına pek merakım yok belki ilerde ördek için bir namlu yaptırmayı düşünüyorum ama.Şuan tek hedef domuz ki istanbulda yaşadığımdan av sıkıntı oluyor şile çatalca taraflarınada hadi gidelim diyemiyorsunuz hemen vasıta olmayınca:)

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Uçar avına pek merakım yok belki ilerde ördek için bir namlu yaptırmayı düşünüyorum ama.Şuan tek hedef domuz ki istanbulda yaşadığımdan av sıkıntı oluyor şile çatalca taraflarınada hadi gidelim diyemiyorsunuz hemen vasıta olmayınca:)
Uçar avı da zevklidir.. İleride merak salarsan tavsiye ederim. Ben uçar avıyla başladığım için kaçanlara pek merak duymadım.

Çevrimdışı Murat YILMAZ 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu remington kurşunu yafla karşılaştırmak için belli bir yere nişan alarak yaptığımız atışta yaf kurşun 200 metreye düştü düşüş zamanı biraz zaman aldı aynı yere nişan alarak remingtonu attık 250 metreye anında düştü  arada ciddi fark var..yafın 200e vurmasından çok daha hızlı 250 ye vurdu remington ..Tepmesi seside baya yüksek..bu dediğim mesafeler göz kararı örneklendirmek için yazdım aşağı yukarı yazdığım gibidir mesafeler...Sonuç adamlar hakketen yapıyor..bizimkilerde bunlara yakın yapsa 2 liradan satsa iyi olurdu..demekki ha dedinmi yapamıyor bizimkiler.
1983   ist -  Trabzon

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
domuz avı ve tek kursun atışlarında yaf speedy sulug 29 gr ve fiocchi 31 gr favorim özellikle yaf 29 gr 75 metreye kadar isabetli atışları garanti ediyor üstelik fiyatıda çok uygun kötü tarafı fazla sıvazlanıyor remigton a diyecek bir sey yok saf kursun olduğu kesin  keşke fiyatları biraz uygun olsa ama özkursanı kimseye tavsiye etmem yafla özkursanı kıyaslarsak yaf 10 üzerinden 10 alır
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2014, 22:32:53 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Remington magnum bir fişek.Yaftan o açıdan üstün çıkmıştır muhtemelen testlerde.Ama sonuçta 571 m/s gibi bir hızdan bahsediyoruz.

domuz avı ve tek kursun atışlarında yaf speedy sulug 29 gr ve fiocchi 31 gr favorim özellikle yaf 29 gr 75 metreye kadar isabetli atışları garanti ediyor üstelik fiyatıda çok uygun kötü tarafı fazla sıvazlanıyor remigton a diyecek bir sey yok saf kursun olduğu kesin  keşke fiyatları biraz uygun olsa ama özkursanı kimseye tavsiye etmem yafla özkursanı kıyaslarsak yaf 10 üzerinden 10 alır

Şuan elimde 20 özkursan hızlı fişek 10 yaf speedy slug  10 tane yaf gold slug ve 10 tane yaf shock star slug var.Atışa gittiğimde deneyerekte bunları karşılaştıracağım.Hatta bunlara sterling slug ta eklemeyi planlıyorum.Remingtonu anca kesin atış yakalayabilirsem kullanırım herhalde 5 fişek için 30 lira verince insan tetiğe basarken düşünüyor:)
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 07:58:15 Gönderen: Mert PASTIRMACI »

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
domuzda bunu kullandım çok fazla bir sesle beraber 45 derece bi dönme yaptım tüfekle birlikte :) bence düz remington daha konforlu hemde yeterince güçlü buda çok büyük domuzlar olur onlara karşı kullanmak için olabilir 
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Remington Magnum Slugger High Velocity Rifled Slug ve diğerleri...
« Yanıtla #10 : 12 Mayıs 2014, 09:08:28 »
domuzda bunu kullandım çok fazla bir sesle beraber 45 derece bi dönme yaptım tüfekle birlikte :) bence düz remington daha konforlu hemde yeterince güçlü buda çok büyük domuzlar olur onlara karşı kullanmak için olabilir

Gövde gösterisi yapmayı seviyorum zaten bundan başka magnum fişek atmıyorum arada kullanalım magnum özelliğini:) Normal slug 28 gramdı yanlış hatırlamıyorsam ve fiyatıda 25 liraydı.Dün onu vermişlerdi bana ilk ama ben magnum istiyorum diyince bunu aldım

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 12 Mayıs 2014, 09:21:12 »
bunun tepmesine sesine alışmak için bir kaç denemeden sonra domuzda kullanmak daha yararlı bence
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 12 Mayıs 2014, 09:35:44 »
bunun tepmesine sesine alışmak için bir kaç denemeden sonra domuzda kullanmak daha yararlı bence

Ben vücut geliştirmeylede uğraşıyorum yıllardır tüfeğimde gazlı yarı oto olduğu için tepmesi o kadar etkilemez diye düşünüyorum.Ama tabi denedikten sonra kullanmak en doğrusu.

Caution:Be sure your gun is in good condition and designed for ammunition of this gauge. Remington demişki kullanmadan önce tüfeğinizin bakımlı olduğundan ve bu mühimmata uygun olduğundan emin olun.
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 09:48:06 Gönderen: Mert PASTIRMACI »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 12 Mayıs 2014, 21:46:42 »
Aslında gramından dolayı büyük domuz denilen canlıların üzerindeki etkisi tepmesi ve çıkardığı sesle kıyaslanırsa fazla olmayabilir..Bu fişekten daha güçlü bir fişek varsa 36gram federal 131rs dir oda bir kaç yıldır ithal edilmiyor..
1983   ist -  Trabzon

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2014, 08:08:18 »
Aslında gramından dolayı büyük domuz denilen canlıların üzerindeki etkisi tepmesi ve çıkardığı sesle kıyaslanırsa fazla olmayabilir..Bu fişekten daha güçlü bir fişek varsa 36gram federal 131rs dir oda bir kaç yıldır ithal edilmiyor..

Hafif gramajlı olmasına rağmen aşırı gücü gram eksiğini fazlasıyla telafi ediyor bence.Domuz üzerinde ileriki zamanlarda denediğim zaman etkilerinide paylaşacağım Allah izin verirse.Yabancılarda belki olabilir ama yerlide bunun vereceği zarara yakın bir fişek olduğunu sanmıyorum.

The 7/8 oz. Slugger® High Velocity delivers 200 ft-lbs. more energy at 50 yards with flatter trajectory on deer than standard 1 oz. slugs. Designed for the avid deer hunter using smooth bore guns.

ilk 50 yardada 28 gram kurşunlardan daha güçlüymüş yanlış çevirmediysem.Geyik avı için üretilmiş zaten bir domuza fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2014, 08:14:12 Gönderen: Mert PASTIRMACI »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 13 Mayıs 2014, 08:39:07 »
ben düz remington kullandım onda bile son derece tesirliydi diğer yerli kurşunlardan 3 tanasine bedel bana göre bu magnum kurşun hayli hayli iş görür atış yaptığım domuz 100 metre olmasaydı da vurabilseydim onun içinde  fikrimi diyebilirdim ama eminim fazla bile gelecektir
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Mayıs 2014, 12:18:42 »
ben düz remington kullandım onda bile son derece tesirliydi diğer yerli kurşunlardan 3 tanasine bedel bana göre bu magnum kurşun hayli hayli iş görür atış yaptığım domuz 100 metre olmasaydı da vurabilseydim onun içinde  fikrimi diyebilirdim ama eminim fazla bile gelecektir

Bu fişekle ölümcül noktasından vurulupta ölmeyecek bir domuz olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı Serkan MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 19 Mayıs 2014, 20:48:42 »
sarsılmaz slug tüfeğimi remington magnumla sıfırladım. Her attığımda omuzum çürüdü ama attıkça atası geliyor adamın. İnşallah domuzada atmak nasip olur. Federal magnumdan daha hızlı.
Serkan MADEN
1981 Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 21 Mayıs 2014, 19:17:51 »
sarsılmaz slug tüfeğimi remington magnumla sıfırladım. Her attığımda omuzum çürüdü ama attıkça atası geliyor adamın. İnşallah domuzada atmak nasip olur. Federal magnumdan daha hızlı.

Şuan piyasadaki en hızlı fişek high velocity magnum remington diye biliyorum.Federalin çıkış hızı ne kadar acaba ?

Çevrimdışı Serkan MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 21 Mayıs 2014, 19:51:12 »
remington high velocity magnum   1875 fps           25 gr      570m/s
federal magnum  131rs                 1600 fps           36 gr      486m/s
remington magnum                      1760 fps           28 gr      535 m/s

Bunların hepsini slug namluyla attım. Domuzun üzerindeki etkiyi bilmem ama atarken arabanın üstünden destekli atmıştım. İlk atışta arabanın kapı sacının içine çöküp geri çıktığını hissettim. (araç jetta)Sonra iki kapı arasındaki direğe dayanarak attım. Omuzdaki çürükler ayrı tabi. Sağlam tüfeklerle atmanızı tavsiye ederim. Müthiş ses, müthiş etki.
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2014, 20:00:52 Gönderen: Serkan MADEN »
Serkan MADEN
1981 Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 21 Mayıs 2014, 21:25:12 »
Remington daha hızlı olsada federalin enerjisi ağırlık dolayısıyla daha fazla.Top gibi patlıyordu mübarek.(federal)
1983   ist -  Trabzon

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 25 Mayıs 2014, 12:16:17 »
Federalin gramı daha az olduğu kesin ama 1600 fps ile çıkan 36 gram kurşunun belirli bir menzilden sonra çok yavaşlayacağını düşünüyorum (remingtona göre).Remington ile aralarında 11gram fark var ve daha yüksek hızla çarpmak demek daha düşük gramajla daha büyük tahribat yaratmak demek.Sonuçta ikiside amerikan top gibi patlayacağı kesin özelliklede kısa namluda:)

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #22 : 31 Mayıs 2014, 13:04:47 »
winchester da iyidir. hep remington federal bahsediliyor denemenizi tavsiye ederim.

zaten hepsi amerikan dolum. bizim kurşunlardan bence farkı
1. barutu
2. kurşunu

barut olarak karabarut gibi birşey kullanıyorlar bazende silikon gibi beyaz oluyor.
kurşunuda tahribat fazla olsun diye sanırım sıcak dökmüyorlar soğuk presleyerek şekillendiriyorlar. e tabi kurşunda bir darbede eski haline dönmeye genişlemeye çalışıyor.
suya at suya çarpınca bile deforme oluyorlar.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 31 Mayıs 2014, 14:17:24 »
Tunç abiye katılıyorum.winchesterın tek kurşunlarıda mükemmel.geçen haftasonu bir kutu aldım.tanesi 3.5 lira.kurşuna tırnağınızla biraz sürtünüğünüzde yumuşaklığını farkedebilirsiniz.federalin bulunmadığı şu günlerde federali aratmayacak kurşunlardan birisi winchester.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #24 : 01 Haziran 2014, 14:40:40 »
İbrahim çakır; Bende bursadayım, Korupark taraflarına geldiğinde beni arar mısın? sana kendi doldurduğum misket kurşunlardan vereyim. Deneyip karşılaştırma yapar msıın?

« Son Düzenleme: 01 Haziran 2014, 16:05:39 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"