Gönderen Konu: Ceyhun ERİM ATA VENZA TESTLER...  (Okunma sayısı 60222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ceyhun ERİM ATA VENZA TESTLER...
« Yanıtla #100 : 14 Haziran 2014, 10:20:40 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:41:37 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #101 : 14 Haziran 2014, 10:45:30 »
O0

sayın alkan

bu forumda herhangi bir üyenin yanlış yapması hatalı bildirimde bulunması başka,,,,,  yönetici durumundaki birinin hatalı bildirimde bulunması çok ama çok başka..........

bir paylaşım yapılıyor... yapan arkadaşın emegine saglık...... bir yönetici olarak paylaşılan bilginin dogruluk derecesini sorgulamak ilk önce size düşer.....

zahmette bulunup okadar ressam hikayesi anlatmak yerine.......ilk önce paylaşılan resimlere bakıp mesafe,,,,, fişek numarası,,,,,gramaj,,,,, hedef çapı,,,,pattern ve penetrasyon gibi unsurların ne derece dogru denklemde  olduguna bakmanız gerekmez miydi

sonra üyelere fırça atıyorsunuz sapla samanı ayırmaya çalışıyoruz diye......  karşıdaki kim olursa olsun önce adalet adalet adalet...................................... saygı ile
Hüseyin bey, kastettiğiniz hatalı bildirim nedir biraz daha açık yazsanız da herkes anlasa...
Hiç bir üyemizin yapmış olduğu paylaşımı, kasıtlı ve yanlı paylaşım olmadığı müddetçe sorgulamak yada yargılamak ne benim ne de sizlerin hakkı...
Paylaşım yapan arkadaşımız hata yapmış olabilir. Yapılan hatadan daha kötüsü, bu hata da kasıt aramaktır.
Bazı firma temsilcilleri dışında, hiç bir üyemizin, hiç bir markadan menfaati olduğunu sanmıyorum. Daha önce de belirttiğim gibi bu tür önyargılı ve kasıtlı eleştiriler yüzünden üyelerimiz paylaşım yapmaz oldu...
Ayrıca kimseye fırça falan attığımız da yok. Elimizden geldiğince, zamanımız oldukça, adil bir şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz.
Daha iyisini yapabileceğinize inanıyorsanız buyrun size de Yönetimde görev verelim...
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2014, 10:52:37 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #102 : 14 Haziran 2014, 11:05:17 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:40:57 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #103 : 14 Haziran 2014, 11:48:23 »
Selçuk kardeşim ben şahsa değil, genele bir kıssa anlattım. Kime ne hisse düşerse.....
Ben de dahil olmak üzere insanlar sitede bu tür paylaşım yapmaktan korkar oldu. Elbette her paylaşımı olduğu gibi kabullenmeyebiliriz. Ancak, bu tür paylaşım cesareti gösteren arkadaşlara karşı eleştirilerimizde sorgulayıcı olalım ama, suçlar gibi cümleler kurmamaya özen gösterelim...
Yazılan yazılarda jest ve mimiklerimiz belli olmadığı için kurduğumuz cümlelere çok dikka etmeliyiz.
Ev internetim de sorun var. Bu konuya gönderdiğim bazı mesajlar gitmemiş.
Cwyhun ERİM Bey yada elinde Ata Venzası bulunan arkadaş varsa ve benzer test yapıp paylaşabilirse konu biraz daha netleşir.

Hüseyin Bey,
Ben ne yazarsam yazayım siz konuya görmek istediğiniz açıdan bakacaksınız. Yukarıdaki mesajlarım da aynı konuyla ilgili, demek ki onları farketmediniz.
Teklifimi kabul etmeyerek, Ressam örneğimi haklı çıkardığınız için de teşekkür ederim. Ben size "gelin resmi düzeltin teklifinde bulundum" ama siz kabul etmediniz...
Bizler elimizden geldiğince ve vakit buldukça görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı konularda da zaman bizi haklı çıkarıyor. Örnek;
Alkan hocam selamlar..nitro beast tartışmasında Kartal Kafadar isimli bi üye vardı huğlu çalışanı olmadığını söyleyen o kişi büyük ihtimalle huğlu koop adına çalışıyor satış elemanı sanırım...o konuda ortalığı karıştırmıştı takdir sizlerin

https://www.facebook.com/kartal.nur.3?fref=ufi

o konuda size karşı da ayıp ettim kusura bakmayın o adamı masum bi kullanıcı olarak görmüştüm
Bu konudaki tartışmalar benim açımdan uzun zaman önce kapanmıştı. Konunun uzatılmamasını rica ediyorum...
Son olarak; Yöneticiler de insandır hata yapabilir. Bu hatalarımızı özel mesajla ya da telefonla bizlere bildirmeniz bizleri mutlu eder...
Not: Çoğu üyemiz biliyordur; Yöneticilik görevi, hiç bir menfaat olmadan fahri olarak yapılmaktadır. Bu nedenle her tartışma çıkan Tüfek yada fişeği satın alıp, deneyip burdada paylaşmamız mümkün değil. En azından memur olarak çalışan benim gibi birinin bütçesi buna müsait değil. Bu nedenle bu konuyla ilgili olarak daha önce yaptığım çağrıyı tekrar ediyorum. Ceyhun ERİM Bey yada elinde Ata Venzası bulunan bir üyemiz varsa ve benzer test yapıp paylaşabilirse konu biraz daha netleşir.
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2014, 11:59:09 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #104 : 14 Haziran 2014, 12:35:05 »
50 mt mesafede 33gr 3 numara fişekle 20 cm bir daireye ateş ettim.huğlu 401 b kinetik tüfekle.66cm namlu  2nolu şok ile. 4ad saçma ile vurulmuş.bu tüfek 37 mt de bu şokla % 70 grupman yapıyordu.6 numara saçmayla.dünyada en uzak grupman yapan fişek 55mt civarlarında idi.remington du yanılmıyorsam.(60 yarda)fişek firmaları boşuna arge yapmasın herkese ata venza tavsiye etsinler....!
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #105 : 14 Haziran 2014, 13:05:26 »
Ceyhun kardeşim emek vermişsin paylaşmışsın. Çok teşekkür ederim.
Burda fotoya yorum yapmak kolay oturduğun yerden bilgisayardan yaz çiz  :)
Ortada bir emek var,masraf var,gayret var.

Gerçek randıman avda belli olur.

Fişek ne marka kaç gram? fişekte kaç saçma var? hedefe isabet kaç tane? tenekeyi delmiş mi? şişirmiş mi?
Bu kriterler avdaki randımanla bire bir uyum sağlamaz.
Kağıda arı gibi saran saçma avda işe yaramayabilir, tenekeyi delen veya şişiren saçma avı öldürmeyebilir.

İlk silahı elime 12 yaşında aldım yaş 42 oldu.
13-14 yaşımdan beri elde tüfek önde köpek avcıyım.
Çok aşırı teknik bilgim yok ancak edindiğim av tecrübeleri kesin ve net sonuçlar verir. 

Sayın Tuncay Kahraman'ın bir sözü çok hoşuma gidiyor '' Her tüfeğin karakteri farklıdır tüfeklerin ruhu vardır. ''

Aynı marka ve aynı özellikteki her tüfeğin aynı fişek ve gramla yaptığı iş farklıdır.

İmalattaki çok küçük toleranslar ve ustaların el farkı vs. ne derseniz deyin hiç bir tüfekte aynı değildir.

Bazen en pahalı ve bilinen silahı en sıradan tüfek ezip geçebilir.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #106 : 14 Haziran 2014, 13:44:50 »
Arkadaş yapabildiği kadar yapmış. Bize bir şey ispat mecburiyeti zaten yok. İnanıp inanmamak da herkesin kendi tasarrufunda. Lütfen eleştirilerimiz yapıcı olsun. Tanıdığım ve bilgisine, tecrübesine kıymet verdiğim bazı avcı arkadaşlar ve hatta ben de dahil, paylaşım yapmaktan çekiniyoruz. Fabrika yetkilileri haricinde burada hepimiz amatörüz. Eksiğimizle, hatamızla kabul etsek ne olur ki? Selamlar

Volkan Abi uzun zamandır S56 ile bir çalışma yapayım ve paylaşayım diye düşünüyordum.
Bu saatten sonra kendimi yormam üzmem.
Forumdan çoğu arkadaş beni S56 ve armusa fişek konusunda tanır bilir.
32 gram Armusa fişekle S56 müthiş randıman yakaladı.
Avda yanımdaki arkadaşların atmaya yeltenmediği mesafelerden defalarca istisnasız cansız kansız av düşürdüm.
Ve artık S56 ile kolay kolay başka fişek atmıyorum.
Sadece bıldırcında ve çullukta bir iki deneme yapacağım.
Lambro direct 32 gram ve lambro dispersente clasic 32 gram fişekleri tecrübe edeceğim.
Artık her avımı S56 ile yapmayı düşünüyorum.
Elimde 6 ve 8 numara armusa fişekler var.
İş icabı uzun şerit metrem var, buzdolabı kartonlarından atış levhaları da kestim.
Net mesafe ölçüp test atışları yapayım diyordum lâkin vazgeçtim.
Nasılsa avda kullandığım fişeklerin ve tüfeğimin nerde ne yaptığını kesin net biliyorum.
Şimdi arabaya bin mazot yak,atış yeri bul,mesafe ölç,fişek yak,foto çek,video çek uzun iş beeee   :D
Maceraya gerek yok.   :)

Hayır yemeği düğün yemeği gibi toplu organizasyonlarda da bu durumlar yaşanıyor.
Yiyenler diyor ki ; yağı çok olmuş,tuzu az olmuş,şuyu eksik,buyu olmamış bir sürü terane ..
Oysa ki ziyafeti veren kişi masraf yapmış emek vermiş hizmet vermiş.
Ama gel gör ki insanımız bu durumda ..

Bizim buralarda hac dönüşü hacı yemeği vermek adettir.
2007 yılında Hac dönüşü Hacı yemeği verecektik eşimle ancak bu yüzden vermedik.
Oraya yapacağımız masraf miktarı Nakdi yardım yaptık bir yere daha iyi oldu  :) 

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2014, 13:54:21 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Alper BEKRET

• *
« Yanıtla #107 : 14 Haziran 2014, 13:59:35 »
Abi sana katılmamak elde değil ama iyilik yap denize at misali burda insanlar az çok fikir sahibi oluyorlar açık arayıp eleştirmek yerine daha olumlu yorumlar ve tavsiyeler söylenebilir kanaatimce çünkü hepimiz avcıyız ve en iyiyi bulmaya çalışıyoruz kimsenin bu işten maddi bir çıkarı yok saygı ve selametle O0
  • Dörtler tüfek sanayi çifte huğsan otomatik
  • Fortuna Suhl çifte
  • sarsilmaz kilinc 2000mega
  • Kopay__ŞANS___
Alper BEKRET
1989 Çorum.
EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #108 : 14 Haziran 2014, 14:44:07 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:40:35 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #109 : 14 Haziran 2014, 14:57:31 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:40:18 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 14 Haziran 2014, 15:08:01 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:39:55 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #111 : 14 Haziran 2014, 15:08:21 »
Hüseyin Bey; ortak noktaya yaklaşmamıza sevindim. Yalnız bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Benim tavrım haklı eleştirilere değil. Eleştirilerinde paylaşımda bulunan arkadaşa karşı,  suçlayıcı ifadeler kullanan arkadaşlara. Zira bizler Yönetim olarak bu arkadaşlara sahip çıkmazsak, hiç bir üyemiz emek verip paylaşımda bulunmaz.
Sonuçta emek verilip, bir paylaşımda bulunulmuş. Yapılan denmelerde hata da yapılmış olabilir. Elbette eleştiri de olacak, önemli olan yapılan hatalarda kasıt aramadan, paylaşımda bulunan arkadaşımız kırmadan, uyarıp saygı çerçevesinde eleştiride bulunabilmektir. Buna sizin  eleştirlerinizi örnek verebilirim...
Aksi takdirde yakında sitede paylaşımda bulunacak arkadaş bulamayacağız. Size, bu tür denemeler yapıp, yapılan bu ve benzeri paylaşımlardaki suçlayıcı eleştirileri görünce paylaşmaktan vazgeçen  2-3 üye arkadaşımızın ismini sayabilirim...
Korkarım bu nedenle, Ata Venza konusu da, açıklığa kavuşmadan bu şekilde kalacak. İnşallah elinde Ata Venza olan arkadaşlardan çağrımıza kulak veren birileri çıkar.Selamlar...

« Son Düzenleme: 14 Haziran 2014, 15:10:47 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #112 : 14 Haziran 2014, 15:50:24 »
http://avlakforum.com/forum/baikal-toz-av-tufekleri/baikal-grupman-ve-penetrasyon-testi-(russian)/ yukarıdaki linki inceleyin aynı teneke 30 mt 4 numara fişek. sonra 70 mt 2 numara 42gr fişek..... şaka gibi.....!
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2014, 16:23:56 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #113 : 14 Haziran 2014, 16:02:22 »
Ve aleyküm selâm Hüseyin Usta ;
Ustalık iddiasında değiliz bizden olsa olsa çömez olur bizden ustaları mutlaka vardır.

Sizin dediğiniz gibi tüyü savrulan,vurulmamış gibi giden,ilerde düşen,ertesi gün bulunan,hiç bulunmayan çok av gördük.
Kağıda çok saçma takmak,az saçma vurmak,tenekeyi delmek veya şişirmekden kastım da o zaten.

Selâm ve dua ile  O0

• Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #114 : 14 Haziran 2014, 17:12:57 »
Ziya abim bu gibi denemeler yeni piyasa çıkan silahlar için s56 yı
test etmeye gerek yok kendini her türlü avda  kanıtlamışbir tüfek. Gönül ister ki
bu test islerini firmalar yapıp yayınlasın isi son kullanıcıya bırakmasın ama  nerde öyle firma.
Test yapan arkadaşlara da helal olsun tebrik ediyorum. Klavye avcı ve atıcılarına teessüflerimle .
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #115 : 14 Haziran 2014, 18:36:33 »
Ziya abim bu gibi denemeler yeni piyasa çıkan silahlar için s56 yı
test etmeye gerek yok kendini her türlü avda  kanıtlamışbir tüfek. Gönül ister ki
bu test islerini firmalar yapıp yayınlasın isi son kullanıcıya bırakmasın ama  nerde öyle firma.
Test yapan arkadaşlara da helal olsun tebrik ediyorum. Klavye avcı ve atıcılarına teessüflerimle .

Serkan'cım amacım S56'yı test etmekten ziyade Armusa fişeğin saçma grupmanı ve delme gücü nasıldır onu görmekti ki zaten vazgeçtim  :)

Yeni sezonda beraber av yaparsak sende görürsün S56 ve armusa neler yapıyor.
Emin ol uzak veya yakın müthiş randıman var.
S56 ve Armusa yakın atışlarda zaten sorun amma iş uzak atışlara gelince dudak ısırtacak menzilde av vuruyor.
Kan yok can yok kırk yıllık ölü gibi düşüyor.

Şimdi iş zamanı yaz sezonu açılıyor işime gücüme bakmam lazım.
Yazın başı pişenin kışın aşı pişer   8)

Klavye avcı ve atıcıları kumda oynasın    :D
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #116 : 14 Haziran 2014, 19:00:31 »
Yerli markalarımızın en son modelleri forumda olay oldu ya :) geçenlerde nitro üzerine epey bi tartışılmışdı şimdi sırada venza var :) öncelikle ortada bir emek var, paylaşım var, olaya bu açıdan bakarsak Ceyhun beyin ellerine sağlık deriz. Dğer taraftan bilimsel verilere ters düşüyor denilen durumlar var, burda kimseyi suçlamamak gerekir. ortada eğer bir yanlışlık varsa bu illaki düzeltilir. başka bir venza sahibi çıkar aynı fişekle aynı testi yapar. sonuçlar örtüşürse olay kesinleşir örtüşmezse ozaman net bir şekilde etraflıca konuşulur. ben şahsen grupmanlara laf etmiyorum, olabilir veya olamaz kimseyi zan altında bırakmak istemem, belki beretta 42 gr kova tapalıdır saçma yı uzak sürer vs bilemiyorum. benim sadece kafama takılan nokta 42 gr 2 no dahi olsa 70 metre mesafede tenekenin delinmesi.. bu biraz kafa karıştırıyor ama yine diyorum kimseyi zan altında bırakmamak gerek.

bütüün bu tartışmalar bir yana, bir şey duydum onu aktarayım, aldığım duyumlara göre venzada ki namlu hareket olayına patenti bizde diye huğlu kooperatif itiraz etmiş. eğer itiraz kabul görürse venza geri toplatılabilirmiş. ama venzanın çalışma sistemi namlu hareketine bağlı olmadığı için eğer geçersiz olursa ozaman herhangi bir sorun yok. bu aldığım bilginin kesinliğini bilemiyorum. sadece duydum. herkese saygı ve selamlarımla...

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #117 : 14 Haziran 2014, 20:43:53 »
bugün 10 kg zeytin tenekesine 45 adımdan s4 5 no ile sarsılmaz sp303 71 namlu 1-3 ve fix şoklu 66-76 namlu huğlu 104 a ile atışlar yaptık bir tane delen olmamış tenekenin arka yüzünü yakında fotolar gelecek
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #118 : 14 Haziran 2014, 21:16:18 »
geçen senede böyle bişey olmuştu Yıldız pattern testi yapıp fotoğrafları göstermişti onada yalan diyenler imkansız diyenler oldu sonra aynı testi  video çekerek yaptılar yalan diyenler epey zor durumda kaldı :D şoklar standart ölçüde olmayabilir fazla dardır büyük ihtimal
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #119 : 14 Haziran 2014, 23:00:53 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:31:46 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Ümit DEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #120 : 14 Haziran 2014, 23:56:17 »
Paylasim ve bilgilendirme icin tesekkurler.
Peki ya tek kursun atislarinda ki performansi nasil ? mesafe atisi isabet orani ve etkisi nasil denedinizmi? bundan kastim domuz av icin ideal bir tufekmidir .
Tesekkurler...
Umit DEMIR
1983
Cenevre - Isvicre - BOLU
[email protected]
Tel : 0041797354320 - 00905319290051

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #121 : 15 Haziran 2014, 00:20:31 »
bugün 10 kg zeytin tenekesine 45 adımdan s4 5 no ile sarsılmaz sp303 71 namlu 1-3 ve fix şoklu 66-76 namlu huğlu 104 a ile atışlar yaptık bir tane delen olmamış tenekenin arka yüzünü yakında fotolar gelecek
bırak delmesin Özgür abim boşver... ben anlayamıyorum bu delicilik olayını. nacizane 10 senedir birfiil av yapıyorum 104a tüfeğimle, ilk defa denediğim fişeklerin hepsini teneke üzerinde test etmişimdir, bak istisnasız söylüyorum, tenekeyi delip geçen fişekten bugüne kadar hiç bir şekilde randıman alamadım. 30 metre 35 metre mesafede 10 kiloluk karadenizbirlik ayçiçek yağ tenekelerine sıkıyorum, eğer delmemişse ezip kalmışsa saçma o fişekle vurduğum av yere düşmeden havada can veriyor. tenekeyi delen fişekler de ne hikmetse avı havada tüy yumağı yapıyor, av devam edip gidiyor... tenekeyi delen fişeklere karşıyım benden uzak olsunlar :)
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2014, 00:24:49 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #122 : 15 Haziran 2014, 02:28:11 »
Şimdi acemi bir arkadaşın Venza alacağını düşünelim. Adam 1. sayfayı siteden okusun 

Acemi ya !  ooooo Venza almalıyım işe bak 40 metrede ne güzel Pettern yapmış 7 no saçma ile mükemmel

( bence o petternde 2 fişek var çünki vezayı bende denedim. )

Arkasından   oooo 7 metrede tenekeye bak venza almalıyım çünki 70 metrede 140 saçmanın 57 tanesiin tenekeye geçirmiş

(bence bu tenekede de 2 fişek var)

Şimdi ben forumun yöneticisi olsam. Acemi bir avcı arkadaşı yanıltmasın diye konunun tepesine

BU PETTERN VE PENETRASYON TESTİNİN FİZİK, MATEMATİK. MATIK YOLUYLA TARAFLI OLDUĞU KANITLANMIŞTIR YAZARIM ..

Hiç bir  tüfek içinde 326 saçma olan fişekle 450 küsür saçma isabeti yapamaz,
Hiç bir tüfek 143 saçmanın 57 tanesini 70 metrede 50 cm daire içine alamaz.

Peki forum yöneticilerinin forumu okuyan kişilerin yanlış yönlenmemesi için (bu konu için söylemiyorum) yalan yanlış test ve sonuçlarını forumdan temizleme, yada yanlıştır ıspatladı diye ayrı bölüme taşıma görevi yok mudur?

1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #123 : 15 Haziran 2014, 02:42:15 »
Ek olarak

Burdaki tüm dostlara soruyorum, bu pettern ve penetrasyonu veren tüfeğiniz olsa gidip Franchi Affinity'e 3 300 Tl verirmisiniz, Ceyhun Erim yenilerde Franchi aldı.

Her bahse varım Franchi Affinity bu resimlerdeki sonucu asla veremez.
326 saçma ile 450 isabet, 70 metrede 143 saçmada 57 tane 1 tenekeye. Olmazsa Tuncay abi denesin görelim.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #124 : 15 Haziran 2014, 09:30:53 »
Sayın S.Emre ÇALIK; üstüne basa basa denedim demişsiniz. Madem denediniz kolaycılığa kaçıp Yönetimi eleştirmek ne yapmamız yönünde akıl vermek yerine siz de denemelerinizin sonuçlarını paylaşsanız. Herkes bilgilense.
Size tavsiyem Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. Böylece Yönetim ve üyelerin görev ve sorumlulukları hakkında fikir sahibi olursunuz. Yasaklama süreniz bittiğinden bu yana ısrarla Forum Kurallarını ihlal ediyorsunuz. Lüten bizi kuralları uygulamak zorunda bırakmayınız.
http://avlakforum.com/forum/yonetim-ve-duyurulari/forum-kurallari/

25-Forumda, Yönetim,  Moderatör ya da Genel Moderatörlerce yapılan bir uygulamayı, Özel mesaj yada telefonla site yönetimine sormak yerine, direk siteyi veya yöneticileri suçlayıcı mesaj yazan üyelerin üyelikleri ilk etapta 10 gün, tekrarında 30 gün süre ile askıya alınacak, ısrarcı olan üyelerin üyelikleri silinecektir. Bilginize.

« Son Düzenleme: 15 Haziran 2014, 10:01:55 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK