Gönderen Konu: Ceyhun ERİM ATA VENZA TESTLER...  (Okunma sayısı 60176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: Ceyhun ERİM ATA VENZA TESTLER...
« Yanıtla #75 : 12 Mayıs 2014, 10:45:32 »
Emre bey kardeşim
Elinizde bir iç çap pergeli bir dijital kumpas varsa yada bir bore gauge diameter e sahipseniz yada bir tornacı tanıyorsanız hiçbirşey sır olarak kalamaz..
Ölçtüğüm Ataların %90 ı 18.25-18.45 mm aralığında Venza görmedim henüz...
Namlu iç çap tolerans sınırları en büyük firmalarda bile .003 toleransında değil.Ölçünce anlıyorsunuzki bu tolerans +-0.2 civarı maalesef..
Ben namlu çapı ölçülmeyen ve şok çapı ölçülmeyen hiçbir testi çok ciddiye almam..
Buradaki testler arkadaşların fikir vermek için özveriyle yaptıkları testler..Bu bağlamda düşünüp destek vermek gerekiyor..
Bence tartışmalar çok sert gidiyor..Kırmaya yada kırılmaya gerek yok..Burada firma sahipleri de fanatikleri de belli ..Onları bile biryere kadar hoş görmek gerekiyor..
Geçen hafta 25 metreden  Urika 2 ve Affinity i Trap fişekleriyle kıyasladım Hem 3 farklı Full Şok Hem 3 farklı fişekle..Namlu çapları ölçüldü şoklar ölçüldü bore sighter la tüfeklerin nişan hatları ölçüldü..
Sonra tartışmalara bakıp hevesim kırıldı hepsini çöpe attım..
Yalan söyleyende yanlış ölçende sadece kendini kandırır..
Volkan beye katılmamak elde mi?
Selam ve saygılarımla

tuncay hocam şimdi oldu mu yaptığınız. emekler zayi olmaz takdir eden illa ki çıkar siz çalışmalarınızı paylaşın bakın hiç işim olmazdı böyle test işleriyle bende aşka geldim siz ve arkadaşların sayesinde denemelerim oldu.
ayrıca VOLKAN KÖYDEMİR AĞABEYİME  bir test sözüm var hala aklımda canlılığını muhafaza etmekte. şevkimi kırmayın durmak yok yola devam ustam  ;)
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ersen ÖLMEZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 12 Mayıs 2014, 11:39:25 »
Ben etmiyor değilim Ceyhun bey. 2 Gün önce nitro tartışmasında 1 arkadaş Nitroyu överken ona ne dediler? sen Huğlu'dansın. Şimdi bu arkadaşada sen Ata'dansın mı diyelim? Bunu hepimiz biliyoruz ki 32 gr 7 no saçmadan 500 saçma çıkmaz, (fizik kurallarına aykırı, hadi 400 çıktı diyelim 40 metrede benim diyen tüfek hepsini 2 numara deil en dar şokun en darı ile bile 40 metrede tüm saçmaları 1 metrekareye toplayamaz (7 numara saçma için geçerli)

Bu bilgiler ışığında biz bu testin taraflı olduğu kanaatindeyiz bunu söylemek suç mu?

Saçma sayısı hesabı : 1cm³ kurşun 11,3 gr.  7 no saçma iç çapı 2,6mm

2,55 mm çaplı küre hacmi = 8,68 mm³
1 mm³ küp kurşun = 0,0113 gr
8,68 mm³=0,0980 gr
32 gr/0,0980 = 326 adet çıkar

fizik ve matematik böyle diyor. diyelim ki makine sapıttı. 2,5 yaptı çapı 346 2,4 yaparsa zaten o 7,5 numara saçma olur. ondada 391 çıkar, 2,2 8 numara saçma olur 499 tane çıkar.  Standardı budur. Sapmasıda 10 olur 5 olur 15 olursa standart olmaz.

İşte bizde diyoruz ki bilen var bilmeyen var test sonuçlarını aktarırken arkadaşlar bu saçma 32 gr 7 no ama bundan 500 saçma çıktı bu saçma 8 numara denmesi gerekmez mi diyorum ?

Sonra denmesin saf kurşundan yapılmaz bütün saçmalar. Evet bazı saçmalara kalay, antimon eklenir veya çelikle kaplanır, ama bunların özkütlesi kurşundan farklı olduğu için bu saçmalarda sayı daha az çıkar.

Ben etmiyor değilim Ceyhun bey. 2 Gün önce nitro tartışmasında 1 arkadaş Nitroyu överken ona ne dediler? sen Huğlu'dansın. Şimdi bu arkadaşada sen Ata'dansın mı diyelim? Bunu hepimiz biliyoruz ki 32 gr 7 no saçmadan 500 saçma çıkmaz, (fizik kurallarına aykırı, hadi 400 çıktı diyelim 40 metrede benim diyen tüfek hepsini 2 numara deil en dar şokun en darı ile bile 40 metrede tüm saçmaları 1 metrekareye toplayamaz (7 numara saçma için geçerli)

Bu bilgiler ışığında biz bu testin taraflı olduğu kanaatindeyiz bunu söylemek suç mu?

Saçma sayısı hesabı : 1cm³ kurşun 11,3 gr.  7 no saçma iç çapı 2,6mm

2,55 mm çaplı küre hacmi = 8,68 mm³
1 mm³ küp kurşun = 0,0113 gr
8,68 mm³=0,0980 gr
32 gr/0,0980 = 326 adet çıkar

fizik ve matematik böyle diyor. diyelim ki makine sapıttı. 2,5 yaptı çapı 346 2,4 yaparsa zaten o 7,5 numara saçma olur. ondada 391 çıkar, 2,2 8 numara saçma olur 499 tane çıkar.  Standardı budur. Sapmasıda 10 olur 5 olur 15 olursa standart olmaz.

İşte bizde diyoruz ki bilen var bilmeyen var test sonuçlarını aktarırken arkadaşlar bu saçma 32 gr 7 no ama bundan 500 saçma çıktı bu saçma 8 numara denmesi gerekmez mi diyorum ?

Sonra denmesin saf kurşundan yapılmaz bütün saçmalar. Evet bazı saçmalara kalay, antimon eklenir veya çelikle kaplanır, ama bunların özkütlesi kurşundan farklı olduğu için bu saçmalarda sayı daha az çıkar.
Sanırım birazdan forumdan atılacağım :)) son yarım saat ama bu konuda beni mutlu etti öncelikle site yöneticilerini bilmeden tahminlerle maddi kazançları var diye suçladığım için kusura bakmasınlar ancak gerçekten bizi taraflı huğlunun adamı diye suçlayan aynı yöneticiler ben taraflı firmların adamı var dedikçe bizi üyelikten çıkarma yoluna gidiyorlar.Bu konuda kağıtta 450 saçma deliği olduğu ifade ediliyor ancak fişekte 350-400 saçma çıkıyor.bunu söyleyende takdir edilmiyor bu sayıları yayınlayanlar takdir ediliyor yöneticiler bir bir destek çıkıyorlar bence garip ama yanlı bir forum sitesi değil burası yada en azından öyle diyorlar ...:))
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 11:40:35 Gönderen: Ersen ÖLMEZ »
1983 ANKARA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #77 : 12 Mayıs 2014, 13:11:02 »
Ersen Bey, kusura bakmayın biraz kaba bir benzetme olacak ama, biz sapla samanı ayırmaya çalışıyoruz.
Sizde ricam Ceyhun ERİM Beyin profiline bir bakın. Ben baktım öyle bir marka fanatikliği falan göremedim. Pek çok konuda mesajı ve paylaşımı var. Bazı arkadaşlar gibi bütün mesajları aynı marka hatta aynı konuda değil...
Elbette her teste inanmayacağız ama sorgularken kullandığımız cümlelere dikkat edeceğiz.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #78 : 12 Mayıs 2014, 13:19:21 »
Ev internetim de sorun var. Bu konuya gönderdiğim bazı mesajlar gitmemiş.
Cwyhun ERİM Bey yada elinde Ata Venzası bulunan arkadaş varsa ve benzer test yapıp paylaşabilirse konu biraz daha netleşir.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 12 Mayıs 2014, 21:47:17 »
Sizde ricam Ceyhun ERİM Beyin profiline bir bakın. Ben baktım öyle bir marka fanatikliği falan göremedim. Pek çok konuda mesajı ve paylaşımı var. Bazı arkadaşlar gibi bütün mesajları aynı marka hatta aynı konuda değil...
Elbette her teste inanmayacağız ama sorgularken kullandığımız cümlelere dikkat edeceğiz.
Aynen katılıyorum.Yargısız infaz yapmamalıyız.Bunu yaptığımızda doğruyu bulmak için yaptığımız çalışmaları burada kimse  paylaşmaz.Paylaşıp yoruma açmadığımızda kendi bildiğimiz doğrularla yaşar gideriz.Burada paylaşılan en kötü avcı testi fabrika testinden kıymetli bence.Bu kadar zahmete katlanıp doğrusuyla yanlışıyla buraya test yapıp paylaşan arkadaşlara eleştirilerimizde pozitif ve yapıcı olmalıyız.En azından en kötü testi yapan arkadaş kadar bir testi yapıp sonra empati yaparak  adres gösterip rol model belirlemeliyiz.Bu işe kalkıştığımızda hedef kağıdı bulmanın bile ne kadar zor olduğunu o zaman anlarız daha pozitif oluruz.
 Bu arada Ceyhun 7 no fişeğinde bir problem var.7 no fişekde o kadar saçma çıkması için 45 gr olması lazım.Sana zahmet rc 32 gr 7 no başka bir kutudan fişek alarak say gerekirse atışı tekrarla..Bana gönder ben paylaşırım yine ;)
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #80 : 12 Mayıs 2014, 21:55:40 »
Ersen Bey, kusura bakmayın biraz kaba bir benzetme olacak ama, biz sapla samanı ayırmaya çalışıyoruz.
bende göremedim böyle bir fanatiklik.
Aynen katılıyorum.Yargısız infaz yapmamalıyız.Bunu yaptığımızda doğruyu bulmak için yaptığımız çalışmaları burada kimse  paylaşmaz.Paylaşıp yoruma açmadığımızda kendi bildiğimiz doğrularla yaşar gideriz.Burada paylaşılan en kötü avcı testi fabrika testinden kıymetli bence.Bu kadar zahmete katlanıp doğrusuyla yanlışıyla buraya test yapıp paylaşan arkadaşlara eleştirilerimizde pozitif ve yapıcı olmalıyız.En azından en kötü testi yapan arkadaş kadar bir testi yapıp sonra empati yaparak  adres gösterip rol model belirlemeliyiz.Bu işe kalkıştığımızda hedef kağıdı bulmanın bile ne kadar zor olduğunu o zaman anlarız daha pozitif oluruz.
 Bu arada Ceyhun 7 no fişeğinde bir problem var.7 no fişekde o kadar saçma çıkması için 45 gr olması lazım.Sana zahmet rc 32 gr 7 no başka bir kutudan fişek alarak say gerekirse atışı tekrarla..Bana gönder ben paylaşırım yine ;)

bu testleri yapıp paylaşmak gerçekten zaman , emek , ve özveri isteyen bir iş .  kaldıki ceyhunun  ve bu paylaşımları yapanların  , bu işten hiç bir menfaati yok . merakımız tüfekler olduğu için , diğer arkadaşlarla bilgi paylaşımda bulunmak , istifade etmek ve ettirmek . bu bağlamda , kastı aşmadan yorumlayabilirsek , hem ortam gerilmez , hemde daha güzel daha kaliteli  bir  forumumuz olur  .
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 17:12:57 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #81 : 12 Mayıs 2014, 22:41:35 »
tuncay hocam şimdi oldu mu yaptığınız. emekler zayi olmaz takdir eden illa ki çıkar siz çalışmalarınızı paylaşın bakın hiç işim olmazdı böyle test işleriyle bende aşka geldim siz ve arkadaşların sayesinde denemelerim oldu.
ayrıca VOLKAN KÖYDEMİR AĞABEYİME  bir test sözüm var hala aklımda canlılığını muhafaza etmekte. şevkimi kırmayın durmak yok yola devam ustam  ;)

Canın sağolsun Kemal Bey kardeşim, geç olsun güç olmasın ama sezon açılana kadar mühlet :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 12 Mayıs 2014, 22:55:49 »
Ev internetim de sorun var. Bu konuya gönderdiğim bazı mesajlar gitmemiş.
Cwyhun ERİM Bey yada elinde Ata Venzası bulunan arkadaş varsa ve benzer test yapıp paylaşabilirse konu biraz daha netleşir.

+1
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #83 : 12 Mayıs 2014, 23:56:40 »
hayırlı olsun tüfeğiniz ceyhun bey yazılanları okuyunca aklıma bir şey takıldı belki bir hayal benimki neden firmalar her büyükşehirlerde bir tehşir yeri açmıyorlar biz avcılar da gidip oralara kendimize özel ölçüleri verip tüfeklerimizi alabiliriz ve böylece bu konular tartışılmaz hem  yeni ava başlayan solak avcılarda benim düştüğüm hataya düşmezler sol avanslı tüfek alırlar
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 23:58:23 Gönderen: Mehmet KILIÇ 41 »
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 13 Mayıs 2014, 00:58:10 »
hayırlı olsun tüfeğiniz ceyhun bey yazılanları okuyunca aklıma bir şey takıldı belki bir hayal benimki neden firmalar her büyükşehirlerde bir tehşir yeri açmıyorlar biz avcılar da gidip oralara kendimize özel ölçüleri verip tüfeklerimizi alabiliriz ve böylece bu konular tartışılmaz hem  yeni ava başlayan solak avcılarda benim düştüğüm hataya düşmezler sol avanslı tüfek alırlar

Aslında gidip yurt dışında fuara katılmak yerine Adana'da İzmir'de Gaziantep'te bi poligonda yeni yapılan bu tüfekleri tanıtıp atış yapma şansı verseler, biz fişek tüfek görmemiş adamlar deiliz ama ateş etmeden Ruhsata girdirmek zorundayız tüfeği ne abes ya: ))
1982 osmaniye

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 13 Mayıs 2014, 01:05:35 »
ya bu arada ben bu venzaya baktım bayide. Oynar namlu diyorlardı. Namlu milim oynamıyor. Atış sırasında oynuyor mu ? pek oynayacağa benzemiyor.
1982 osmaniye

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #86 : 13 Mayıs 2014, 12:20:28 »
Geçen hafta Girsan mc312 testleri yaptım adımla ölçtüm kesin 35 - 36 metre vardır dedim paylaştım sonra merak edenler oldu tam ölçülerini merak ettiklerini söylediler başta sn. Tuncay abim bende tekrar metreyle ölçtüm yanılmışım 32 metre geldi 35 - 36 gelir dedim yer olabilir hata yapmışım. Ordan tornacıya git şokları ölçtür atış yerine git hedef ayarla ölç biç fişek tenekedi kağıttı yukarıda okudum hedef kağıdı bile bulmak zor aynen öğle nerden bulcan hemen hedef kağıdı ben ilk önce 110 cm'e 75 cm bi kağıt buldum size kağıt üzerinde göstermek istedim hava çok rüzgarlıydı bantla yapıştırdım kağıdı atış yaptım ordan kağıdı sökerken yırttım ne bantmış yav delirdim kendi kendime baktım olmucak hedef yerine buzdolaplarını her atışta taşıdım tek başıma canım çıktı kolaymı otun içinde her atışa buzdolabı getirmek. Emeğine sağlık diyorlar harbiden kendime dedim emeğime sağlık diye :) yani kolay gibi görünen bu basit şeyler halbuki emek isteyen zahmetli işler onu için emeğe saygı lütfen Ceyhun abininde taraftar olduğu bi markası var diyemeyiz hiç görmedik burada adam bişeyler paylaşmış saygı duyalım net video eşliğinde yapılan sonuçlar olmadığından tabi net sonuşta budur demiyor hiç kimse. Net sonuç isteyenler varsa alır kendileri yapar video eşliğinde yada fabrikasına yaptırırlar bizleride aydınlatırlar. yukarıda yine okudum avcının yaptığı test fabrikanınkinden daha değerlidir diye aynen öğle. lütfen bu konularda kesin taraflı gördüğünüz birileri hariç konuyu uzatmayalım birbirimizi kırmayalım keşke burda atıp tutmak yerine dışarda böğle çat pat testler yapıp hepimiz paylaşsak. Saygılar sunuyorum yazımı ortamı sakinleştirmek adına yazıyorum lütfen dahada germiyelim kapatalım.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 13 Mayıs 2014, 20:06:55 »
Aslında gidip yurt dışında fuara katılmak yerine Adana'da İzmir'de Gaziantep'te bi poligonda yeni yapılan bu tüfekleri tanıtıp atış yapma şansı verseler, biz fişek tüfek görmemiş adamlar deiliz ama ateş etmeden Ruhsata girdirmek zorundayız tüfeği ne abes ya: ))

emre kardeşim , satın alma belgeni aldığın zaman av bayiisine veriyorsunya , oda sana faturasını  kesip tüfeği veriyorya ,  o zaman tüfeği al , git dene  , çalışmasına ,  grupmanına ,  penetrasyonuna bak   , öyle al .  tüfek kelekse neden işleteyim ki teskereye . 4 tane tüfek aldım , üçünü deneyip öyle aldım .  bu konuda sıkıntı yok yani . denenmeden bakılmadan tüfek işletilirmi .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #88 : 13 Mayıs 2014, 22:59:07 »
Canın sağolsun Kemal Bey kardeşim, geç olsun güç olmasın ama sezon açılana kadar mühlet :)

Eyvallah ağabeyim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 13 Mayıs 2014, 23:50:42 »
Arkadaşlar satın alma belgesine istinaden tüfeğe fatura kesildikten sonra 7 gün içinde ruhsata işletilmesi lazım tüfeğin..İşte bu 7 gün tüfeği deneme süresidir aslında..Ama tüfeği alır almaz daha denemeden hemen emniyete koşuyoruz birazda suçu kendimizde arayalım..Bu arada konu çok dağıldı sanki başka başlık altında tartışılabilir bence..Konuyu açan arkadaşımıza haksızlık olmasın...
Ayrıca iyisiyle kötüsüyle arkadaşlar emek verip birşeyler paylaşmıssa lütfen daha yapıcı olalım..Bu platformda ava yeni başlayan kardeşlerimizde var ve çok şey öğreniyorlar..Bu iş emek isteyen bir iş ve de paylaşan arkadaşımızın hiçbir mecburiyeti yok..Bu tüfeği alacak olan arkadaşlarada fikir vermesi açısından vede her nekadar bilimsel olmasa da yine de faydalı olabileceğini düşündüğüm paylaşımlar..Ayrıca hem emek isteyen hemde maddi açıdan zahmetli işler...
Ceyhun kardeş eline emeğine sağlık...Selametle..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #90 : 15 Mayıs 2014, 21:30:01 »
Ata venza tüfeğini tanıdık bayiide bugün ilk defa elime alıp inceleme fırsatım oldu. Hem dışarıdan hem de söküp içine bakarak inceledim tüfek işçilik olarak iyi yapılmış, ata firması gerçekten güzel iş çıkarmış. tüfek sanırım 3,2 kg ama elime aldığımda ağırlık bariz bir şekilde namlu tarafına yığılıyor,el kundağı bölgesi biraz ağır. avda belki hafif yorgunluk yapabilir ama ağırlığın namlu tarafında olması, hem seri atışta şahlanmayı önler, hem de uçar avında hedef takibini daha kolay ve keyifli hale getirir. el kundağı ve dipçikten tutuşu çok rahat ve ele yatkın. namlu boyası kromu tüfeğin gövdesi ve genel olarak kozmetiği iyi. 7 cm civarı uzun şok kullanılmış, ve namlu ucuna bakınca namlu çapının ve şokların diğer tüfeklerden dar olduğu hemen göze çarpıyor. 3 no şok sanki 1 no şok gibi dar gözüküyor.bunun elbette grupmana etkisi olumlu olur. Ben normalde ata tüfeklere pek sıcak bakmadım buzamana kadar fakat Ata venzayı gerçekten merak ediyordum, bu tüfeğin gerçekten güzel bir atış konforu sunacağı belli.
Ceyhun Beyin verdiği paranın karşılığını bulmuş olduğunu sanıyorum. Umarım sorunsuz bir şekilde güzel günlerde kullanırsınız. tüfek gerçekten güzel...
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2014, 21:31:22 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı S.Emre ÇALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 13 Haziran 2014, 02:42:13 »
Yöneticiler cevaplayabilir mi ?

Defalarca mail attığım halde cevap gelmedi. Ersen Ölmez'in yaptığı, forum yönetiminin taraf tuttuğu ve işi paraya döktüğü yorumları nedeniyle neden beni banladınız???

Ben ne forum işi paraya dökmüş dedim. Ne de bariz taraf tutuyor dedim. (ata yada başka firmaya ilişkin değil) buradaki bazı kullanıcıların yorumlarını destekliyorlar dedim.

Şimdi biri bana açıklasın benim forumda yasaklanmama neden olan mesajım hangisi buraya paylaşsın bende özr dileyim. 
1982 osmaniye

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #92 : 13 Haziran 2014, 11:54:29 »
Yöneticiler cevaplayabilir mi ?

Defalarca mail attığım halde cevap gelmedi. Ersen Ölmez'in yaptığı, forum yönetiminin taraf tuttuğu ve işi paraya döktüğü yorumları nedeniyle neden beni banladınız???

Ben ne forum işi paraya dökmüş dedim. Ne de bariz taraf tutuyor dedim. (ata yada başka firmaya ilişkin değil) buradaki bazı kullanıcıların yorumlarını destekliyorlar dedim.

Şimdi biri bana açıklasın benim forumda yasaklanmama neden olan mesajım hangisi buraya paylaşsın bende özr dileyim. 

http://avlakforum.com/forum/tanisma-dayanisma-kaynasma-bolumu/forum-yoneticileri-cevaplayabilirmi/?topicseen
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #93 : 13 Haziran 2014, 12:34:07 »
tüfeğiniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. grupman testi saçma sayısından dolayı belki çelişki uyandırabilir ama 70 metre atışınız çok çok güzel. böyle bir tüfek herkese denk gelmez sanırım. oldukça şanslısınız.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 13 Haziran 2014, 15:18:27 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:42:37 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 13 Haziran 2014, 15:33:19 »
O0

selamünaleyküm :)

ceyhun bey.... öncelikle elinize emeginize saglık diyorum..... 
aydınlatıcı olması açısından bir tablo paylaşmak istedim

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/sacma-numaralandirmasi-(ulkelere-gore)/msg1153769/#msg1153769

ceyhun bey  yukardaki resimlere baktıgımda........  metreyle ölçülmüş olarak   70m  mesafedeki tenekeye 42gr 2no fişek atışı yaptıgınızı yazmışsınız....

tenekenin 2 tarafınıda fotograflamışsınız .....

1.  fotograf  tenekeye atış yapıldıktan sonra tenekeyi delip geçen saçma izleri için çekilmiş arka taraf görüntüsü...  saçma çıkış izleri öyle gösteriyor....

2. fotograf ise tenekenin atış yapılan yüzeyi.....  delen ve delemeyip iz yapan saçmalar.....

5lt ebadındaki yag tenekesi metre ile 15cm genişlik 30cm yükseklik olarak ölçtüm...... 2. fotografın üzerinde 57 adet delinmiş ve iz yapmış saçma saydım....

2no 42gr saçmayı hassas terazide 143 adet olarak saydım aslan avcı ve mke kiloluk saçma....  yukardaki tabloyada bakarsak 2-3 farkla aynı çıkıyor....

pattern  olarak 70m mesafede 15*30 hedefe 143 saçmadan 57 isabet  ??? ??? ???bildiğim kadarı ile hiçbir şokla yapılamaz......

farz edelimki yapıyor... aynı fişegi 36.60m mesafede 76cm daire hedefe atarsak saçmanın hepsini 50cm çapta toplaması lazım

yanıldıgım veya yanlış gördügüm birşey varsa affola ve düzeltiniz......   eger resimleriniz ve yazdıklarınızda bir hata yoksa
mesafe ve saçma numaranızı tekrar kontrol edermisiniz....
+1000
lütfen video çekimi yapın görelim. eğer varsa böyle bir tüfek ben de alayım hemen.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 13 Haziran 2014, 15:37:49 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:42:18 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Mehmet ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 13 Haziran 2014, 15:45:56 »
Konuyu baştan sona okudum, bazı arkadaşlarımız haklı gerekçeleriyle yanlış olabileceğini düşündükleri noktaları belirtmişler, şahsi kanaatim konuyu açan arkadaşın bu konularda açıklama yapacağıdır, ayrıca hiç kimsenin iyi niyetinden şüphem bulunmamaktadır.

Ancak;  "iç-güdüsel" yada "sebebini tam olarak bilmediğim bir şekilde"    bu marka/model tüfeğe karşı antipatim gelişti, soğudum.
Mehmet ÖZ
1978 KONYA

Çevrimdışı Mustafa AYDINLIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 13 Haziran 2014, 16:00:00 »
ceyhun bey elinize ve emeğinize sağlık .paylaşım için teşekkürler
1980 ADANA
KARLI DAĞLAR İZİN VERMESEDE KINALI KEKLİĞİN HASRETİ DAHA BASKIN GELİYOR.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 13 Haziran 2014, 20:35:52 »
                 Hüseyin Üstün Bey'in yorumlarına katılıyorum.Hiç bir tüfek 70 metre mesafeden  bir tenekeye 50 küsür saçma isabet ettiremez.Hangi şoku takarsanız takın.Şimdiye kadar 32 farklı tüfek kullanıp, böyle hedefe deneme amaçlı belki de 2000 atış yapmışımdır.Henüz böyle tüfek ve şok görmedim ben.70 metre av tüfekleri için çok uzak bir mesafedir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ