Ata venza tüfeğini tanıdık bayiide bugün ilk defa elime alıp inceleme fırsatım oldu. Hem dışarıdan hem de söküp içine bakarak inceledim tüfek işçilik olarak iyi yapılmış, ata firması gerçekten güzel iş çıkarmış. tüfek sanırım 3,2 kg ama elime aldığımda ağırlık bariz bir şekilde namlu tarafına yığılıyor,el kundağı bölgesi biraz ağır. avda belki hafif yorgunluk yapabilir ama ağırlığın namlu tarafında olması, hem seri atışta şahlanmayı önler, hem de uçar avında hedef takibini daha kolay ve keyifli hale getirir. el kundağı ve dipçikten tutuşu çok rahat ve ele yatkın. namlu boyası kromu tüfeğin gövdesi ve genel olarak kozmetiği iyi. 7 cm civarı uzun şok kullanılmış, ve namlu ucuna bakınca namlu çapının ve şokların diğer tüfeklerden dar olduğu hemen göze çarpıyor. 3 no şok sanki 1 no şok gibi dar gözüküyor.bunun elbette grupmana etkisi olumlu olur. Ben normalde ata tüfeklere pek sıcak bakmadım buzamana kadar fakat Ata venzayı gerçekten merak ediyordum, bu tüfeğin gerçekten güzel bir atış konforu sunacağı belli.
Ceyhun Beyin verdiği paranın karşılığını bulmuş olduğunu sanıyorum. Umarım sorunsuz bir şekilde güzel günlerde kullanırsınız. tüfek gerçekten güzel...