Emre Bey rica ediyorum. Arkadaş yapabildiği kadar yapmış. Bize bir şey ispat mecburiyeti zaten yok. İnanıp inanmamak da herkesin kendi tasarrufunda. Lütfen eleştirilerimiz yapıcı olsun. Tanıdığım ve bilgisine, tecrübesine kıymet verdiğim bazı avcı arkadaşlar ve hatta ben de dahil, paylaşım yapmaktan çekiniyoruz. Fabrika yetkilileri haricinde burada hepimiz amatörüz. Eksiğimizle, hatamızla kabul etsek ne olur ki? Selamlar
Ben etmiyor değilim Ceyhun bey. 2 Gün önce nitro tartışmasında 1 arkadaş Nitroyu överken ona ne dediler? sen Huğlu'dansın. Şimdi bu arkadaşada sen Ata'dansın mı diyelim? Bunu hepimiz biliyoruz ki 32 gr 7 no saçmadan 500 saçma çıkmaz, (fizik kurallarına aykırı, hadi 400 çıktı diyelim 40 metrede benim diyen tüfek hepsini 2 numara deil en dar şokun en darı ile bile 40 metrede tüm saçmaları 1 metrekareye toplayamaz (7 numara saçma için geçerli)
Bu bilgiler ışığında biz bu testin taraflı olduğu kanaatindeyiz bunu söylemek suç mu?
Saçma sayısı hesabı : 1cm³ kurşun 11,3 gr. 7 no saçma iç çapı 2,6mm
2,55 mm çaplı küre hacmi = 8,68 mm³
1 mm³ küp kurşun = 0,0113 gr
8,68 mm³=0,0980 gr
32 gr/0,0980 = 326 adet çıkar
fizik ve matematik böyle diyor. diyelim ki makine sapıttı. 2,5 yaptı çapı 346 2,4 yaparsa zaten o 7,5 numara saçma olur. ondada 391 çıkar, 2,2 8 numara saçma olur 499 tane çıkar. Standardı budur. Sapmasıda 10 olur 5 olur 15 olursa standart olmaz.
İşte bizde diyoruz ki bilen var bilmeyen var test sonuçlarını aktarırken arkadaşlar bu saçma 32 gr 7 no ama bundan 500 saçma çıktı bu saçma 8 numara denmesi gerekmez mi diyorum ?
Sonra denmesin saf kurşundan yapılmaz bütün saçmalar. Evet bazı saçmalara kalay, antimon eklenir veya çelikle kaplanır, ama bunların özkütlesi kurşundan farklı olduğu için bu saçmalarda sayı daha az çıkar.