değerli arkadaşlar
namlu iç çaplarına bu kadar takılmayın . namlu iç çapı 18.80 0lan backbore namlulu tüfekler belli. yerlilerde olsa onuda bilirdik .
namlularda 0.1 - 0.2 gibi töleranslar bence o kadar mühim diil . neden derseniz , attığınız fişekleride göz önünde bulundurun . gramajların hepsi birmi , saçmaların hepsi sıfır hatalımı .
namlu kadar fişeklerde önemli . saçma gramajları saçma noları , barut hakları hepsi aynımı . saçmalar hafiften yamru yumru ise illaki sağa sola savrulacaklardır . illaki balans yapacaklardır .
tüfek üreticilerine burada haksızlık yapılıyor gibi geliyor bana . tamam , eleştiri olsun ama , başarılarda alkışlansın , ( şakşakçılığı bunun dışında tutuyorum) .
suçu hepte tüfeğe bulmamak lazım . her tüfek her fişek yüzde sıfır hatalı olamaz . illaki 0,1 lik gibi çok cüzi derecede hatalı olabilir . her denemede aynı patterni aynı değerleri yakalamak zor gibi .
elinizdeki tüfeği genel itibariyle tanıdıktan sonra , ortalamasını , neler yapabildiğini anladıktan sonra ne kullanmanız gerektiğini zaten anlayacaksınız . öyle 0.1 - 0.2 gibi cüzi miktarlara takılmamak lazım .
tüfeğinize uyum sağlayan , kaliteli ve dengeli fişeği bildikten sonra , sorun kalmaz diye düşünüyorum . ama kaliteli fişekte , tüfeğinizin av kalitesini ve performansını son derece yükseltir .