Gönderen Konu: tarsus-çamlıyayla ve ilçeleri ''keklik'' avcıları dikkatine;  (Okunma sayısı 4788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 sevgili avcı arkadaşlar,

20 mayısta veya müteakibindeki tarihte yapılacak olan ''avcıların haklarını sormadan yeme'' toplantısı süreci kafamı karıştırdı.
2014-2015 taslak metninde geçen doğu akdeniz avlanma bölgesinde kalan mersin in yakın avlanma bölgelerimizde kalan tarsus-çamlı yayla ve ilçeleri diye keklik avına yasak getirilmiş görünüyor ben geçen senede aynını tarsus avcılar kulübü sitesinde okumuş ve sitede paylaşmıştım bana yok öyle şey diye yazan arkadaşlarda oldu, yine söylüyorum biz nerede av yapacağız kekliğe zaten niğde ve havarisi bizim bölgeden gelen avcıdan bıkmış her bu bölge avcısının niğde veya başka illere yığılmasını avbis denilen rezaletin çamurdan duvarlarının  sağlam olmayan temellerde yatan kirişlerin çürüklüğünü bu kararı alanlar neye dayanarak almış kim akıl vermiş yarın taslak metni ile dernekteyim dernek başkanıma söyleyeceğim her avcı arkadaş üzerine düşeni yapsın bölge temsilcisi arkadaşımız ankaraya giderken bizim hakkımız yenmeden bastırarak ankar ya gittiğinde beyler müdürüm vs. her ne kimse sayın zat a ''bölgem avcısı buna karşı'' demeli, yosa sonuçları cidden hoş olmayacak kaçak av bohçacılık vs. iyiden iyiye hortlayacak  . bu yasaklayacakları bölgede popilasyon tehlikede felanda deyil. gelsinler dolaştırıp gezdirelim tür tehlikede diyenlere vurmaya bile kıyamadığımız avcı başı birer vurunca avı bıraktığımız gezdiğimiz güzelim doğa parçamda gezmeyin diyorlar bana küren küren kınalılarımı gece rüyada görelim hep, yok kardeşim ben onu dosında merasında görmeyi seviyorum,..
  legal avcı değil başka etkenlerin azalttığını birileri anlatmalı bu keyfi karara karşıyım, hangi dernek hangi ziraatçi hangi müdür bu kararı alanlara yalan yanlış bilgi verdi bilmiyorum ama ahım ahirete kadar yakalarında yalancıları allahta kuluda sevmezmiş.
 ey mersin ey tarsus avına avlağına sahip çık yoksa senin olan herşeyini elinden alacaklar.

bu tüm avcı milletine örnek olsun diye ve duyurmak amaçlıdır yazılarım tüm türkiyenin başına gelecek budur. 
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Berat KARADEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tarsus-çamlıyayla ve ilçeleri ''keklik'' avcıları dikkatine;
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2014, 17:45:53 »
Bir Mersin -Çamlıyaylalı avcı olarak bölgemizle ilgili halen taslak halinde olduğunu duyduğumuz  MAK. karşıyım keklik nesli avlanma ile değil bilinçsizce  aşırı zirai ilaç gübre kullanımı ile azalmaktadır.Ayrıca bu uygulama Bohçacılığın önünü açacaktır...tüm bölge avcılarının tepkisini bekliyoruz....
1967-ÇAMLIYAYLA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2014, 00:03:18 »
Bir Mersin -Çamlıyaylalı avcı olarak bölgemizle ilgili halen taslak halinde olduğunu duyduğumuz  MAK. karşıyım keklik nesli avlanma ile değil bilinçsizce  aşırı zirai ilaç gübre kullanımı ile azalmaktadır.Ayrıca bu uygulama Bohçacılığın önünü açacaktır...tüm bölge avcılarının tepkisini bekliyoruz....

yasaklasan ne olurki avcılıktan yana kuşu vergiden muaf geçinen aç gözlüler zaten bilinçsizce yarınları düşünmeden kuşu her yerde telef ediyor
maalesef berat bey benimde korkularım bunlar zaten ziraatteki keklik meralarının dibindeki zehir tehlikesi avrupa gübresi diye isimlendirdiğimiz gübre başta olmak üzere bakanlıgın bu konularla alakadarsız kalışı bilindiği halde kayıtsızlıklarını sürdürüyorlar masa başından bilinçsizce bilime dayalı olmayan keyfi kararlarla taslak metnini bölgelerden gelen bölge temsilcilerine imzalatıyorlar kuzu kuzu hemde gitmeyin kardeşim katılmayın bakanlıktan eli boş meralarımızı koruyamıyorsanız avımıza avcımıza sahip çıkamıyorsanız neden derneğin paralarını boş yere ve masainizi boşuna heba ediyorsunuz oturun kulüp ve derneklerinizde avcılarınızı bilgilendirin doğruları anlatın daha faydalı bir iş yapmış olursunuz zaten ölü sezon her avcının mutlak bir zamanı vardır toplayın üyelerinizi bilinçli avcılar yetiştirin hakkınızı arayın arkadaşlar, sayın bakanlığımız ayhak tan başkasını muhatab almıyor, sorarım size avcı camiası sayın kamil üçbaş tan ses seda varmı ben  duymuyorum sesini siteleride bakımda herhalde nedense bi türlü faaliyete geçemedi uyutma politikaları bunlar uyumayın avcı camiası atı alan üsküdarı geçmeden uyanın lütfen avımızda avlağımızda elden gidiyor be arkadaşlar yazık.
 isyanımız budur , boçacı tayfasının önü açılacak denetimsiz bir bölgeyi yasaklasan ne olur iş yaptım sanıyor bu karaları ıaldıranlar meralardan bi haber işgüzar insanımız. allah onları ıslah etsin yeni nesil elbet bunun hesabını yarın sorar kaçarı varsa hesabını müstehakını mevlam zaten verecektir.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2014, 10:38:07 »
 geçen yıl tarsus avcılar sitesindeki haber buydu ama uygulanmadı uyuma sürecine uyutulmamız üzere askıya alınmış olsa gerek, ama bu sene ise 2014/2015 taslağında tarsus-çamlıyayla ve ilçelerinde keklik avı yasak demekte sayın başkan tufan tokucu lütfen imzalamayınız ilçenizde ve merkez iliniz mersinde bohçacılık kaçak av vs. kabahatler kanununu çatır çatır yiyecek bir sürü avcı ile dolu yazık doğamıza yazık meralarımıza

tarsus avcılar kulübü sitesinden geçen yılki bilgi metnidir;

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 2013 İlçe Av Komisyonu Toplandı
Kategori : Avcılık Haberleri, Genel, Tarsus Haberleri - Etiketler :2013 tarsus avcılık haberleri - Tarih : 01 Şubat 2013

Kulüp Başkanımız Sn. Tufan Dokucu’nunda katıldığı Tarsus ilçe Av Komisyonu toplantısı yapıldı. Kaymakam ve Komisyon Başkanı Orhan Şefik Güldibi, kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıda, doğanın ve nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına ilişkin çalışmaların çok ciddi şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de çok sayıda hayvanın neslinin yanlış avlanma nedeniyle yok olmakta olduğunu, bunun için başta kamu görevlileri, muhtarlar ve diğer yetkili ve görevliler ile vatandaşların doğanın korunması noktasında son derece duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Güldibi, alınan kararlara herkesin riayet etmesini istedi.

Güldibi, her avcının bir çevreci ve doğa dostu olduğunu belirterek, ”Gelecek kuşaklara güzel bir çevre doğa bırakmak için son derece dikkatli ve duyarlı olunması gerekiyor. Avcılığın sosyal ve ekonomik boyutları bulunuyor. Doğayı üreterek korumamız gerekir. Doğanın ne kadar önemli olduğunu en iyi şekilde anlatmalıyız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tarsus Mühendisi Özlem Kökçü de yaptığı sunumda, 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi verirken, Tarsus’ta kayıtlı bin avcı bulunduğu, kaçak av yapanlara karşı muhtarlar ile vatandaşların da duyarlı olmaları istedi.

Köylerde muhtarlar ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme eğitimleri verildiğini belirten Özlem Kökçü, Nisan ve Mayıs aylarında doğaya keklik bırakacaklarını ve 2015 yılında ise devlet avlağı sistemine geçileceğini söyledi.

Toplantıda, kulüp başkanımız Tufan Dokucu İl Av komisyonuna gidecek isim olarak belirlendi.  Toplantıda Tarsus ilçesi sınırlarında Keklik popülasyonunun yeterli düzeyde olmaması nedeniyle 2013-2014 yılı av sezonunda Keklik avının yasaklanmasına karar verildi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bölge avcısı geçen sene uyutuldu , ama bu sene taslak metninde geçen yasağı uygulatacaklar uyan bölge avcısı uyan.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2014, 15:13:46 »
Sn. Murat Ali abim, söylenecek çok şey varda, yeri burası değil.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2014, 15:52:32 »
tarsusta oturan çamlıyaylalı biravcı olarak keklik meralarına hakimim,kekliğin azalmasının avcılıkla ilgisi yok berat abinin dediği gibi,zirai ilaçlar en büyük suçlu,birde son zamanlarda çok artan tavuk kümesleri; bu kümesler yerleşim yerleinin dışına kuruluyor hem hastalık bulaştırıyor kekliğe,hemde ölü tavukları bilinçsizce atıyorlar buda yırtıcıların nüfusunu patlattı resmen,kargalar çoğaldı tilkiler çoğaldı vs. vs.
ne yapılabilir ne edilebilir insan şaşırıyor doğrusu,kanunen bir yaptırım gücü yok malesef,kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz...
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2014, 16:39:29 »
Ülkede bilinçli bir şekilde doğaya saygı duyarak yapılan ne var gösterin. Plansız şehir düzeni artışı bunun beraberinde bilinçsizce ve hunharca zirai arazilerde kullanılan ilaçlar ve tohumlar. Bu ilaç ve tohumların sadece hayvanlara değil, o zirai bölgedeki toprağa ve suyada sayısız zararı var. Kendimize ait özel nitelikte bitki türlerimiz ve kendi kalitemiz varken dışarıdan genetiği değiştirilmiş, kısırlaştırılmış, toprağı verimsizleştiren tohum almak ne demek? Arjantine bakarsanız adamlar hiç kimyasal zirai ilaç kullanmıyor. Görüyorsunuz ki tarımda hiçte verimsiz değiller. Hem doğa hemde insan olarak faydalı şekilde yararlanıyorlar zirai mahsüllerden. Biz ne yapıyoruz hem doğayı hem insanları zehirliyoruz ve sakatlıyoruz.

Bölgenizdeki duruma gelince; tahminim doğrultusunda söylüyorum ki, tüm ülke aynı ve bunun daha fazlasıyla dertten müzdarip olacaktır. Avcının karar vericisi bohçacı ve sadece işin mali gelirini düşünenler oldukça biz avcılar avcumuzu yalayacağız.
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2014, 19:52:09 »
Sn. Murat Ali abim, söylenecek çok şey varda, yeri burası değil.

ersin bey;
naçizane olarak ne yapılabiliniri aramaktan bezdim vallahi ama geri adım atmazlarsa ortalık bohçacıya kalacak , kınalım tüm düşmanlarına nasıl karşı koyacak onu koruyacak yegane gerçek avcı ruhlu insanlardır buna inanın.
fakat, bu işin vebali kekliğin yok olmasına ve bilim dışı gerçekolmayan kararı alanların aldırtmaya alet olanların olacak bu kararlara imza atacak dahili ve harici her baş allaha hesap verecek ben geçen tüm haklarımı vede emeklerimi haram ediyorum.
tarsusta oturan çamlıyaylalı biravcı olarak keklik meralarına hakimim,kekliğin azalmasının avcılıkla ilgisi yok berat abinin dediği gibi,zirai ilaçlar en büyük suçlu,birde son zamanlarda çok artan tavuk kümesleri; bu kümesler yerleşim yerleinin dışına kuruluyor hem hastalık bulaştırıyor kekliğe,hemde ölü tavukları bilinçsizce atıyorlar buda yırtıcıların nüfusunu patlattı resmen,kargalar çoğaldı tilkiler çoğaldı vs. vs.
ne yapılabilir ne edilebilir insan şaşırıyor doğrusu,kanunen bir yaptırım gücü yok malesef,kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz...

fatih bey;
bu kararları alan arkadaşlar popilasyondan anladıkları zaten yokki icraatları malum anca keklik salımı o neki varolanında neslini tehlikeye taşıdığı bakterileri bulaştırıp popilasyonu darbelemezlerdi en azından. bakanlıklardaki sn. zirarat mühendisleri gübre ve zararlı ilaç bilinçsizce kullanılan''bol ver usta ilacı kurt böcek olmasın'' zehirli ilaçları keklik meralarından uzak tutsun bölgede baskın kontrol yapsın hem binadan çıkar gezer hemde deneyim sahibi olurlar görmedikleri güzellikleri görür temiz hava oksijen alırda es kaza kafaları çalışır bizde rahatlarız bu esnada tavuk çiftliklerinin ulu orta attıkları leş tavukları toprağa ğömüp kireçlemeden imha etmeyenlere ceza keser yolluk harcırahlarını çıkartırlar doğaya fayda sağlarlar bu vesile ile yırtıcı popilasyonu zaten cabası kontrolsüz ve başıboşlukla cebelleşiyoruz , hani demişsiniz ya kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz.
 bizler bu işin okulunu okumadık mektebinin mürekkebini yalamadık ama nedense sevgimizden ötürü doğayı avı avlağımızı koruyor duyarsız kalamıyor ve doğru bildiğimiz konularda fikir paylaşımı yapıyoruz, kaldıki bakanlık birimlerindeki yersiz kararları bizlere dayatanlar bizleri bu konuda yönetenler bizim bilgilerimize bile sahip olmayan çaptadır veya duyarsız veya işini yapamayan vs.

eveeet.. yine ben çaldım yine ben söyledim onları umurunda değil tabi bunlar salla başı al maaşı hesabı onlarda kendince haklı,
amma bu millet büyüktür allahına güvenir duası tutar , hakkım haram ediyorum hakkımı yiyenlere,..

Ülkede bilinçli bir şekilde doğaya saygı duyarak yapılan ne var gösterin. Plansız şehir düzeni artışı bunun beraberinde bilinçsizce ve hunharca zirai arazilerde kullanılan ilaçlar ve tohumlar. Bu ilaç ve tohumların sadece hayvanlara değil, o zirai bölgedeki toprağa ve suyada sayısız zararı var. Kendimize ait özel nitelikte bitki türlerimiz ve kendi kalitemiz varken dışarıdan genetiği değiştirilmiş, kısırlaştırılmış, toprağı verimsizleştiren tohum almak ne demek? Arjantine bakarsanız adamlar hiç kimyasal zirai ilaç kullanmıyor. Görüyorsunuz ki tarımda hiçte verimsiz değiller. Hem doğa hemde insan olarak faydalı şekilde yararlanıyorlar zirai mahsüllerden. Biz ne yapıyoruz hem doğayı hem insanları zehirliyoruz ve sakatlıyoruz.

Bölgenizdeki duruma gelince; tahminim doğrultusunda söylüyorum ki, tüm ülke aynı ve bunun daha fazlasıyla dertten müzdarip olacaktır. Avcının karar vericisi bohçacı ve sadece işin mali gelirini düşünenler oldukça biz avcılar avcumuzu yalayacağız.

ramazan bey;
vaktiyle üç beş sene  öncesiydi zannedersem tarımdan sorumlu sn bakan ''bizim gen bankamızda tüm yerli genetiği oynanmamış tohum stoğumuz tamamdır'' diyordu hani nerde, toprak tabiri caizse piç oldu kısırlaştı hibrit domatesini eken yaylalık yerlerde domates eken seneye ekemiyor çünkü toprak kendinde değil mahsülü yetiştiremiyor ki anasıyla genleriyle tabiatıyla oynanmış herşeyin toprak ne yapsın aklı kıtlar var oldukça açıkgözler meydanlarda at koşturur bu böyle,.. yazık vatanımın topraklarına yazık benim insanıma.
 israilliler ve tohumları sarmış dörtbir yanımızı, genlerimizin yerine geçmeye çalışıyor bu hainler , zararını bildiği halde sebep olanların topunun allah müstehakını versin. sonuçta para para para bu, insan kisvesindeki açgözlü tayfası var oldukça biz milletçe daha çok benliğimizden ödün veririz biz.

duyarlı olan tüm avcı dostları sevgi ve saygı ile selamlıyor teşekkürlerimi iletiyorum sağlıcakla esenliklerle kalınız.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 19:57:30 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2014, 22:10:54 »
Çok acıdır bir insanın kendi ülkesinde yapılan çalışmalara anlam verememesi. Herşeyi güzelleştirecek, doğayı, çevreyi ve en önemlisi sonucunda bundan etkilenecek olan biz insanları koruyup, herşeyiyle daha güzel bir ülke haline getirebilecek kuram ve kavramlara sahip o kadar önemli derecede insan var ki; ancak sadece işin özüyle alakasız insanlar görev başında. Umarım ki avlağınız dilediğiniz gibi kalır. Yakında tüm ülkede olacak şeylerin ayak sesleri zaten duyuluyor. Bir yanda titizlikle kurallara uyan nacizhane insanlar varken; diğer tarafta tarlalarına güme inşaatına başlamış insanlar da var. Benim anlamadığım şey, kurallara uyan neredeyse hiç avlanamazken, kuralsızlar aynı anda tek başlarına 3-4 kişinin hatta daha da fazlasının limitlerine ulaşıyorlar ve avcılığın etiğinde olmayan yöntem ve uygulamalarla.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2014, 00:50:13 »
Çok acıdır bir insanın kendi ülkesinde yapılan çalışmalara anlam verememesi. Herşeyi güzelleştirecek, doğayı, çevreyi ve en önemlisi sonucunda bundan etkilenecek olan biz insanları koruyup, herşeyiyle daha güzel bir ülke haline getirebilecek kuram ve kavramlara sahip o kadar önemli derecede insan var ki; ancak sadece işin özüyle alakasız insanlar görev başında. Umarım ki avlağınız dilediğiniz gibi kalır. Yakında tüm ülkede olacak şeylerin ayak sesleri zaten duyuluyor. Bir yanda titizlikle kurallara uyan nacizhane insanlar varken; diğer tarafta tarlalarına güme inşaatına başlamış insanlar da var. Benim anlamadığım şey, kurallara uyan neredeyse hiç avlanamazken, kuralsızlar aynı anda tek başlarına 3-4 kişinin hatta daha da fazlasının limitlerine ulaşıyorlar ve avcılığın etiğinde olmayan yöntem ve uygulamalarla.

RAMAZAN BEY,

şAHSİ KANATLERİMDİR YANLIŞ ANLAŞILMASIN!..

denetim tayfasının yetersizliği aşikar anlatmaya fayda görmüyorum,
amaç doğayı korumak avı korumak ekolojik denge felan değil,
gelir kapısı olarak görülen sektörümüzün duayen  avcılarını ab. denilen abc yasalarına uygulatacakları ülge gerçeğine asla uymayan dayatmaca kararlar doğrultusunda avcılaraı özel avlaklara yönlendirmek ve deli paralar kazandırmak birilerine peşkeş çekilecek onlarca mali gelir kaynakları aç gözlü insanlar tarafından kaymak tabaka aralarında pay edilecek  bana göre etik olmayan ama kanunlara dyalı boşluklardanda yararlanılarak yapacaklar bu işlerini allah ömür verirde yaşatırsa avcı milleti olarak bunları göreceğiz.

amaç kontrol denetim koruma olsaydı benim ve diğer bölgelerin meralarında bıldırcında kaset sesleri duyulamazdı, kekliğe çığırtkan keklik kullanılıp kafes avcılığı yapılamazdı , hes ler doğada ardı sıra sıralanamazdı nülkleer reaktörler dünyda kabul görmez sökülürken benim topraklarımda temelleri atılamazdı felan filan  daha birsürü örnekleme var gerçek olan ama ben bunları yazdığım içim bile suçlu konumundayım.,,
çünkü para denilen illetin pençesinde çıkarlara ters düşer benim söylediklerim,..
 mevlam arsızları ıslah etsin vicdan merhamet versin benim cennet vatanımdaki habitatı ekolojiyi yabanı korusun bu cenneti cehenneme çevirmek isteyen tüm insanlardan vatanımızı korusun allah milletimize akıl fikir ihsan etsin ne diyelim sonumuz hayrolur inşallah.

sağlıcakla kalınız avcılığa gerçekten gönül veren sevgili avcı arkadaşlar.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2014, 00:34:42 »

RAMAZAN BEY,

şAHSİ KANATLERİMDİR YANLIŞ ANLAŞILMASIN!..

denetim tayfasının yetersizliği aşikar anlatmaya fayda görmüyorum,
amaç doğayı korumak avı korumak ekolojik denge felan değil,
gelir kapısı olarak görülen sektörümüzün duayen  avcılarını ab. denilen abc yasalarına uygulatacakları ülge gerçeğine asla uymayan dayatmaca kararlar doğrultusunda avcılaraı özel avlaklara yönlendirmek ve deli paralar kazandırmak birilerine peşkeş çekilecek onlarca mali gelir kaynakları aç gözlü insanlar tarafından kaymak tabaka aralarında pay edilecek  bana göre etik olmayan ama kanunlara dyalı boşluklardanda yararlanılarak yapacaklar bu işlerini allah ömür verirde yaşatırsa avcı milleti olarak bunları göreceğiz.

amaç kontrol denetim koruma olsaydı benim ve diğer bölgelerin meralarında bıldırcında kaset sesleri duyulamazdı, kekliğe çığırtkan keklik kullanılıp kafes avcılığı yapılamazdı , hes ler doğada ardı sıra sıralanamazdı nülkleer reaktörler dünyda kabul görmez sökülürken benim topraklarımda temelleri atılamazdı felan filan  daha birsürü örnekleme var gerçek olan ama ben bunları yazdığım içim bile suçlu konumundayım.,,
çünkü para denilen illetin pençesinde çıkarlara ters düşer benim söylediklerim,..
 mevlam arsızları ıslah etsin vicdan merhamet versin benim cennet vatanımdaki habitatı ekolojiyi yabanı korusun bu cenneti cehenneme çevirmek isteyen tüm insanlardan vatanımızı korusun allah milletimize akıl fikir ihsan etsin ne diyelim sonumuz hayrolur inşallah.

sağlıcakla kalınız avcılığa gerçekten gönül veren sevgili avcı arkadaşlar.

Bilinçli bir avcı olduğunuzun dışında, bilinçli bir vatandaş olduğunuz için saygı duyuyorum. Kuruyan akarsular ve göllerin sonuçları ortada. Sadece göçmen kuş yoğunluğunu değil, o bölgede yaşayan insanlarında hayatlarını aşırı derecede etkiledi bu durumlar. Allah yar ve yardımcımız olsun.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Mayıs 2014, 11:49:19 »
Bilinçli bir avcı olduğunuzun dışında, bilinçli bir vatandaş olduğunuz için saygı duyuyorum. Kuruyan akarsular ve göllerin sonuçları ortada. Sadece göçmen kuş yoğunluğunu değil, o bölgede yaşayan insanlarında hayatlarını aşırı derecede etkiledi bu durumlar. Allah yar ve yardımcımız olsun.

baraj yapacağız diye hasankeyf ide sular altına gömdük olanca tarihiyle maksat doğuda sulu tarım,

üreticinin elindeki hasat ettiğiürün para etmiyorki ekli ordan burdan gelen tohum toprağı neyleydi de sen o barajın suyu ile sulayacan neyi niçin?..

dediğiniz gibi kuruyan göller, doğa bu elbet biryerde hesap sorar, doğanın dengeleri ile oynayan biz insanoğluyuz neticede akademik gerçek eğitim eğitim eğitim ezbere dayalı olmayan ve mezun olanların doğru konuçlanması , felanca paşanın torunu ayıp olmasın paşaya suraya atayalım torpilliler diyarının önü kesilerek gerçek akademisyenlarin önü her alanda açılmalı , cehalet başka türlü aşılması zor bir engel,..

dediğiniz gibi allah arsızı ıslah etsin.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN