Gönderen Konu: sevgiliabilerim bi sorum olacak  (Okunma sayısı 3912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevgiliabilerim bi sorum olacak
« : 07 Mayıs 2014, 20:00:00 »
Sevgili abilerim sizlere ufak bir soru soracagim en dar şokla şevrotin atmanın bi sakıncası veya avantajı varmı ?
1993-Malatya

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: sevgiliabilerim bi sorum olacak
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2014, 20:03:32 »
Furkan kardeşim şevrotin çok basınçlı olduğu için 4 veya 5 şokla atılması lazım.Ayrıca şevrotin için en iyisi uzun namlu ve geniş şoktur.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2014, 21:05:19 »
Furkan kardeşim şevrotin çok basınçlı olduğu için 4 veya 5 şokla atılması lazım.Ayrıca şevrotin için en iyisi uzun namlu ve geniş şoktur.
kardeşim bilgi için tesekkurler yafin 1050 barlik sevrotininin tapasi ne bior mu keçe mi yoksa powermi bilgin varmi
1993-Malatya

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2014, 21:14:35 »
bior tapa olması lazım.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2014, 22:38:11 »
               Şavrotini 3 nolu şok ile atmanı tavsiye  ederim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2014, 11:29:44 »
Mehmet abi teşekkürler cevabin icin
1993-Malatya

kartalkafadar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 08 Mayıs 2014, 11:52:03 »
Furkan bey.  Şevrotin fişeğini 4 - 5 şoklar ile kullanılması tüfeğiniz için daha sağlıklı olucaktır. yinede kullanmış olduğunuz tüfeğinizin yetkili servisi ile irtibata gecerseniz tüfeğinize zarar vermeyecek Şevrotin fişeklerinde kullanabileceğiniz ŞOK numarasını daha sağlıklı olarak öğrenebilirsiniz. Şevrotin mermileri sağa sola çok sekme yaptığından dolayı kendi şahsım olarak kullanmıyorum. saygılar.

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2014, 00:34:01 »
Furkan bey.  Şevrotin fişeğini 4 - 5 şoklar ile kullanılması tüfeğiniz için daha sağlıklı olucaktır. yinede kullanmış olduğunuz tüfeğinizin yetkili servisi ile irtibata gecerseniz tüfeğinize zarar vermeyecek Şevrotin fişeklerinde kullanabileceğiniz ŞOK numarasını daha sağlıklı olarak öğrenebilirsiniz. Şevrotin mermileri sağa sola çok sekme yaptığından dolayı kendi şahsım olarak kullanmıyorum. saygılar.
Saygı değer Kartal abi. İlk olarak yorumun için tesekkur ederim. Kullanacağımdan değilde bilgi birikimi yapma için sormuştum. Beni aydınlattığın için teşekkürler.
1993-Malatya

Çevrimdışı Soner ÇAPANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2014, 18:46:50 »
furkan kardeşim  tek kurşun atışlarında şok kullanımına diikat etmeni öneririm.şavrettinler pek sıkıntı yapmaz, kurşun atışlarında şoksuz atmanda fayda var çünkü şoklara biriken pislikler namlu ağzını yarar. tüfegin namlu yapısı çelik olmalı kib.Sağlıcakla kal.
1983 soner çapanoğlu manisa+ YOZGAT

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 10 Mayıs 2014, 23:10:15 »
bahsettiğin 9 lu şevrotin sanırım 0/11 no saçma. fişekte 3 er 3er yanyana durur ama namludan o şekilde çıkmaz. dağınık vaziyette çıkar. oyüzden şevrotin kurşun gibi değildir ille de 4-5 şok gerektirmez. ama yine de geniş şokla atman daha iyi tabiki. açık arazide kullanmanı pek tavsiye etmem çünkü 20-25 metreden sonra nereye gittiği belli değil. ama ormanlık içinde kısa mesafede domuza karşı etkili olur ama yine etrafına dikkat etmen lazım. domuz ihtimaline karşı çulluk avında ormanlık alan içinde 0/7 no fişek bulundururm yanımda. içinde 20 tane olur. 1 defa kullanmak zorunda kaldım. 2 atışta temiz bir şekilde domuzu almıştım. 0/7 ya da 0/9 kullanman tüfeğin için daha iyi olur. 0/11 no 9 lu şevrotin eğer tüfeğin yarı otomatikse biraz yorabilir...
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2014, 23:11:55 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2014, 03:17:31 »
Furkan kardeşim tek kursun sevrottin şaçma fişeği fark etmez hangsi olursa olsun bunları atarken tüfeğinin şoku takılı olsun şoku çıkarıpta atmaya kalkalsan tek kursun ve şaçmalar sok yuvasındaki dişleri bozacağından bir daha namluya şok takamaz ve namluyu kestirmek zorunda kalırsın sana soku çıkartta at diyen arkadaş yanlış bilgi vermiş
1985
BURSA

Çevrimdışı Soner ÇAPANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2014, 17:58:30 »
caner kardeşim şavrottin pek bişey yapmaz tüfekler merdiven altı üretim deilse namlu delme çelikse ve ben tüfegin ne marka oldugunu bilmeden yazdm tüfek kaliteli ise 4ve 5 nolu şok kullanılır.detacılıgın içinde tebrik ederim.
1983 soner çapanoğlu manisa+ YOZGAT

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2014, 18:15:03 »
şuan kullanımı yasak zaten bence hiç kullanma derim hem avını yaralı gönderirsin hemde çok dagıldıgı için köpegine yada bi arkadaşına isabet ederse telafisi olmayan sonuşlar açabilir ama yinede sen bilirsin illede kullancam dersen tüfeğin kaliteliyse her şokla kullana bilirsin saygılar
1985 İSTANBUL

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2014, 22:21:30 »
arkadaşımızın kullanacağı tüfek kral a12 yani üzümlü tüfeği bu soruyu daha tecrübeli ustalara soralım istersen soner bey şoksuz atış yapılırmı bakakalım kim nasıl değerlendirecek
1985
BURSA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2014, 22:41:13 »
arkadaşımızın kullanacağı tüfek kral a12 yani üzümlü tüfeği bu soruyu daha tecrübeli ustalara soralım istersen soner bey şoksuz atış yapılırmı bakakalım kim nasıl değerlendirecek
Mobil şoklu tüfekte şoklar takılı değilken atış yapmak özellikle kurşun ve şevrotinde daha sakıncalı olabilir. klavuzlara sıvanma yapabilir. ayrıca şok yuvasında namlu normalden daha ince olduğu için şişme yapabilir.. ama bir arkadaşım şok takılı değilken çulluk avında hafif gramaj fişek kullanıyorudu daha fazla dağıtması için. yine de oyunu kuralına göre oynamak gerek...
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2014, 22:43:35 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 12 Mayıs 2014, 00:27:29 »
bende bunu Soner beye anlatmaya çalışıyorum Emrah bey kardeşim ağır fişeklerde ve tek kursunda mahakkak şok yuvası  dişlileri ezilecek ve Furkan kardeşimizde bir daha şok takamacak tüfeğine
1985
BURSA

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 17 Mayıs 2014, 12:17:27 »
Cevaplariniz için tesekkur ederim abilerim zaten sevrotin kullanmam hem yasak hem tehlikesi büyük sadece bilgi amaçli sordum tesekkurler
1993-Malatya