2 göz atış yapmaya daha bende tam alıştım diyemem bazen atıyorum bazen kapıyorum.
bazen 2 göz bakıyorum tam tetiği çekecekken tekini kapatıyorum.
Eski alışkanlıkları yok etmek zaman alıyor. şimdi tek kurşun için kapatabilirsin sonuçta daha keskin atış yapmaya çalışıyorsun anlık durumlar için 2 göz açık atış yapmak faydalı ama tek göz kapatmış gibi keskin atılmaz tabi. ama uçar avında kendine uyumlu bir tüfek ile 2 göz açık atış yapmak çok avantaj oluyor. mert çok güzel açıklamış.
Çok pratik gerektiriyor. Paran varsa trap plakası yoksa patates soğan arkadaşın değişik açılardan havaya fırlatsın sen vur. böyle böyle baya alışıyorsun. trap makinasının attığı plak çok hızlı gidiyor ilk alışma evresinde tavsiye etmem elle atılması daha iyi. sonra daha güzeline geçersin.
patates soğanlada pek ala güzel oluyor. daha uygun fiyatlı vurduğunu anlayabileceğin ağırlıkçada atmaya uygun hedeflerde düşünebilirsin.
konserve kapaklarının kalıp gibi kullanıp içinde çamur dondurabilirsin. kapağı alıyorsun ama donduktan sonra büzülüyor biraz içinden çıkarabiliyorsun. buda en ekonomik yöntemlerinden biri.
malum trap plakası ucuz bir şey değil. ben 1 kere 1 kutu aldım. 50 lira verdim yarım saatte bitti ve içim cız etti. şu anda atışa giderken soğan alıyorum (hem havada 1 saçma bile gelse kabuk atıyor vurduğunu anlıyorsun) artık mevsimine göre
mandalina denemedim ama oda güzel küçük hedef tufandalardan kullanmayın pahalı oluyor.
havada vurduğunuzu anlayacağınız parçalanacak hedefler işte.