Senin tüfeğin namlu çeliğinin 500tl ye satılan yerli tüfekten daha kaliteli olduğunu kim söyledi? 15.000 magnum fişek atabiliceğini söyleyen firmamı? Tüfek firmalarının her söylediği tutsa tüfek tamircilerinin eli dağılmış yerli otomatiklerle dolu olmazdı. Çoğu yeni avcı hevesle elindeki tüfeği yere göğe sığdıramamayı sever ama biraz tecrübe birikmesi lazım diyorum. Enazından git biyerde remington, beretta, browning falan incele sonra kendi tüfeğinin mekanizma sesine bak ozaman bile belli bir yol katetmiş olursun.
O tüfeğin amacı normal namludan iki kat daha ağır olması zaten. Kullanım amacı farklı çünkü buda kullanım amacına göre kullanışlı olucağını gösterir. Av ve atış tüfeğinde tek amaç elime alayım omzuma asayım 3-5 saat yürüyeyim beni yormasın olayı değildir.
Benim tüfeğimin sırf yedek namlusunun fiyatı 600-700 lira civarı alman böhler çeliğinden imal.Kullandığım markayı tanımak isterseniz sizi istanbula yolunuz düşerse avcılara götürüp yöneticileriyle tanıştırmak isterim.
Teknolojinin geldiği nokta o kadar kalın namluya ihtiyaç duymadan aynı dayanıklılığı sağlıyor bize zaten.Bu 3b içinde geçerli namlu açısından en hafif metalle en iyi dayanıklılık üretmek peşindeler.Ben tüfeğim bir remingtondan daha iyidir diye bir iddiada asla bulunmadım ki yabancı tüfek alacak olsam avrupalılara bakmam bile winchester ve remingtondan başka yabancıda gözüm yok onların yeri apayrı.
Sizde kabul edersinizki şuanki namlu teknolojisinde o top namlusu gibi namluya 100gram fişek koysanız atarsınız ne gerek var bu kadar ekstra güce anlamadımki.
Ayrıcada yaklaşımınıza üzüldüm avcılıkta daha çok yeni olduğum doğru ama benim tüfeğim diye asla kötü yanlarını söylememezlik yapmam.Benim aldığım modelin çok hoş bir boyası var ama çabuk çiziliyor mesela.Bunu dün fişek almaya gittiğimde anlattım bana yeni modellerinden birini gösterip çok cüzi bir rakama böyle boyayabiliriz memnun değilseniz diye çözüm ürettiler.Ha şöylede birşey var 500 600 liralık tüfeklerden şöylede bir farkı var benim tüfeğim 5 yıl resmi garantili.Sakın tüfeğimi övdüğüm sanılmasın sadece kendimi savunma ihtiyacı hissettim şuan.Saygısızlık ediyorsam özür dilerim.