Gönderen Konu: Slug namlu???  (Okunma sayısı 35382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Slug namlu???
« Yanıtla #25 : 09 Mayıs 2014, 18:51:40 »
 Ben slug s.poze tüfeğimin namlu et kalınlığını 1.0mm den 2.0mm ye, slug namlulu otomatiğiminde 1.2mm olan namlu et kalınlığını 1.5mm ye çıkarttırdım namluları değiştirerek. Tüfeğin namlu kalınlığı atış anındaki tüfeğin sarsıntısını ve tepmeyi önemli ölçüde azaltıyo. Basınç dayanımı haricinde namlu kalınlığı en çokta o işe yarıyo. Resimdeki tek kırmanında namlu kalınlığının asıl amacı tüfeğe ağırlık kazandırmak diye düşündürüyorum. Resimdeki tekkırma sıradan bir s.poze kadar ağırdır.
 Buna benim 56cm slug poze. Tek kurşunda 28gr saçma fişeğinden daha fazla tepmiyo ;)
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 18:53:00 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 09 Mayıs 2014, 19:13:38 »
1mm et kalınlığı aşırı ince değil mi ?

Bu benim tüfeğimin namlu ucu.Namlu içinde şokun bittiği yerde yaklaşık 0.1 mm gibi bir kalınlık daha oluyor.2mm şokun et kalınlığı.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2014, 19:33:51 Gönderen: Mert PASTIRMACI »
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 09 Mayıs 2014, 22:42:26 »
 1mm et kalınlığı slug namluya göre çok ince benim tüfek bide kısa namlu olduğundan ağırlık dengesi çok kaçıktı. Ve aşırı derecede tepiyodu. Zaten namluları değiştirtme sebebimde buydu. 2mm et kalınlığına geçince tamam olay budur dedim.
 Bazı firmalar namlu ucunda mobil şok giriş kısmını 7 cm kadar şişkin yapıyolar namlu kalınlığı 1mm kullanıyolar bazı firmalarda sizin tüfeğiniz gibi namlu ucunu şok için şişirmiyolar çünkü namlu etli olduğu için mobil şok havşası açıcak pay kalıyo. Mesela huğlu firması namlu ucunu 7cm şişirir mobil şoklar için bence tüfeğin tipinide çok bozuyo tuhaf bişey oluyo. Zaten üretici firmalarda şaşırmış durumda malesef bizim avcılar atıcılar fizik kuralları dışında hem hafif hem tepmiyen hemde sağlam tüfek istiyolar  ??? Farzımisal stoeger tüfeklerini ağır tüfek diye eleştirenler var başka bir firmada tüfeği hafifletmek için tetik gurubunu plastik yapar onada düz dünya laf ederler malzemeden çalmışlar ucuza kaçmışlar v.s. v.s.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 09 Mayıs 2014, 22:52:54 »
en az 2mm ve üstü olması atıcıya tek kursunda güven verir diye düşünüyorum bihassa kendi tüfeğimde şoku çıkarınca sigara jelatini gibi incecik görünüyo namlu eti
1985
BURSA

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 09 Mayıs 2014, 23:33:28 »
Peki abilerim ben yedek namluma 2 mm kalınlığında olacak desem yaparlar mı?
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 09 Mayıs 2014, 23:50:43 »
en az 2mm ve üstü olması atıcıya tek kursunda güven verir diye düşünüyorum bihassa kendi tüfeğimde şoku çıkarınca sigara jelatini gibi incecik görünüyo namlu eti
İnce etli namlularda malesef darbelerde kolayca göçme meydana gelebiliyo. Sonradan içeriden aparatla şişirip dişarıdan çekiçle biyere kadar düzeltiyolar. Hatta müşteri görmüyo nasıl olsa diye ateşi basıp ısıtıp çekiçliyende vardır buda çeliğin suyunu kaçırır. sonuçta hertürli orjinallik gidiyo.
Peki abilerim ben yedek namluma 2 mm kalınlığında olacak desem yaparlar mı?
Ben 2 tüfeğimede Ramazan Aknarçay ustaya namlu yaptırdım. 2mm istedim cnc tornada özel çektirdi yanlız özel istek olduğundan makinanın seri üretiminin boşalmasını bekledik oda 2 ay sürdü. Daha kısa sürede çıksın isterseniz ellerinde hazır olarak slug namlu için 1,5mm 1,6mm gibi gayet yeterli et kalınlığında namlular var. Tüfek firmaları kendi standart üretimleri haricinde namlu yapmazlar takmazlar fakat Ramzan Usta gibi serbest çalışanlar isterse 3mm bile takar   ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 10 Mayıs 2014, 00:18:48 »
Vallahi sizin namlunuzu beğendim.Bende slug superpoze alacaktım sonra otomatiğe döndüm bayide:) Şahsen 1mm etli bir namluda bırakın tek kurşunu en ince saçmayı bile atmaya korkarım.Kağıt gibi...

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 10 Mayıs 2014, 00:51:37 »
 Bende pozede çift tetik takıntısı olduğundan hazır slug s.poze almak yerine huğlu 104a kasasını kullandık.
http://avlakforum.com/forum/tufek-muhimmat-kiyafet-tamirat-gravur-ve-aksesuar-hizmeti-verenler/ramazan-aknarcay-ustadan-kursun-tufegi/
 Eski tüfeklerede bakarsak ispanyol çiftelerin geneli hafiftir ince namluludur. Bizim burdaki eski avcılar kuş tüfeği diye tabirederler onları  :) Yani hafif dolu ince saçma atmak için. Ama hafif tüfek talebi çok olduğundan şimdiki tüfek piyasamız kuş tüfeği doldu  ;D

Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 10 Mayıs 2014, 09:15:26 »
Bende pozede çift tetik takıntısı olduğundan hazır slug s.poze almak yerine huğlu 104a kasasını kullandık.
http://avlakforum.com/forum/tufek-muhimmat-kiyafet-tamirat-gravur-ve-aksesuar-hizmeti-verenler/ramazan-aknarcay-ustadan-kursun-tufegi/
 Eski tüfeklerede bakarsak ispanyol çiftelerin geneli hafiftir ince namluludur. Bizim burdaki eski avcılar kuş tüfeği diye tabirederler onları  :) Yani hafif dolu ince saçma atmak için. Ama hafif tüfek talebi çok olduğundan şimdiki tüfek piyasamız kuş tüfeği doldu  ;D

O zamanın balistik bilimiyle şimdiki bir değil tabi.Bir robustla remington high velocity atmak gibi birşey şuanki fişeklerle eskileri karşılaştırmak :D

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 10 Mayıs 2014, 13:52:09 »
O zamanın balistik bilimiyle şimdiki bir değil tabi.Bir robustla remington high velocity atmak gibi birşey şuanki fişeklerle eskileri karşılaştırmak :D
Sen onu robust değilde browning auto 5 yap  :D yine bizim tüfeklerin dağıldığı yerde 40 senelik browning ilk günki sağlamlığıyla devameder  ;) şimdi fişek yatağını uzatıp tüfeğin kasasına magnum yazıyolar ama ben hiçbir yerli tügeğe magnum fişek sokmam. Kasa aynı malzeme namlu aynı çelik bitek markalar modeller farklı türkiyede. Eski avrupa tüfeklerin balistik bilimiyle bile şuanki türkiyedeki kıyaslanamaz zaten bilim diye bişey yok biri aynı malzemeyi alıyo şu şekilde üretiyo biri alıyo bu şekilde üretiyo.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 10 Mayıs 2014, 14:36:31 »
Sen onu robust değilde browning auto 5 yap  :D yine bizim tüfeklerin dağıldığı yerde 40 senelik browning ilk günki sağlamlığıyla devameder  ;) şimdi fişek yatağını uzatıp tüfeğin kasasına magnum yazıyolar ama ben hiçbir yerli tügeğe magnum fişek sokmam. Kasa aynı malzeme namlu aynı çelik bitek markalar modeller farklı türkiyede. Eski avrupa tüfeklerin balistik bilimiyle bile şuanki türkiyedeki kıyaslanamaz zaten bilim diye bişey yok biri aynı malzemeyi alıyo şu şekilde üretiyo biri alıyo bu şekilde üretiyo.

Tüfeğime 52gram magnumu gönül rahatlığıyla koyar gözüm kapalı atarım o konuda güvenim tam.Da kaç kişi hayatında kaç kere magnum atarki zaten:) Birde süper magnum tüfek alıyor insanlar

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 10 Mayıs 2014, 18:33:12 »
 Ben tek kırmaylada magnum atarım o önemlideğilde nekadar sürede tüfek dağılıcak o önemli. Ördek tavşan domuz daha benim karşıma magnum fişek gerektiricek av çıkmadı. Uzak mesafe kaz avı yapanlara belki gerekliolur. Onun dışındakiler av vuramıyodur magnum fişekten medet umuyodur.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 11 Mayıs 2014, 00:38:42 »
Ben tek kırmaylada magnum atarım o önemlideğilde nekadar sürede tüfek dağılıcak o önemli. Ördek tavşan domuz daha benim karşıma magnum fişek gerektiricek av çıkmadı. Uzak mesafe kaz avı yapanlara belki gerekliolur. Onun dışındakiler av vuramıyodur magnum fişekten medet umuyodur.

15.000 magnum fişek ömrü var benim tüfeğimin.Normal fişekle 30.000 leri geçeceğini söylediler hatta.500 liralık tüfekten magnuma dayanıklı olmasını beklememek lazım zaten.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 11 Mayıs 2014, 02:57:18 »
 Türkiyede 4140 tan başka namlu çeliği yok kasa olarakta hepsi sert aliminyum kullanıyolar. Aynı malzemeden farklı dayanıklılık beklemeye gerekyok bence.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 11 Mayıs 2014, 04:40:41 »
Türkiyede 4140 tan başka namlu çeliği yok kasa olarakta hepsi sert aliminyum kullanıyolar. Aynı malzemeden farklı dayanıklılık beklemeye gerekyok bence.

İşçilik ve malzeme işçiliği çok fark ediyor aslında.Ahmet abi üretimi bir 4140 crmo çelikle bir suhl bir böhler çeliği bir olmasa gerek.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 11 Mayıs 2014, 13:06:39 »

Bu resimde iki slug namlu arasında ki fark nasıl göze çarpıyor

maşaallah boru gibi namlu alt sağdaki gibi bende yaptırsam iyi olur ramazan usta kaça yapar acaba
çok hoşuma gitti aslında tüm tüfeklerin namlusu böyle olması lazım
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 11 Mayıs 2014, 19:12:19 »
maşaallah boru gibi namlu alt sağdaki gibi bende yaptırsam iyi olur ramazan usta kaça yapar acaba
çok hoşuma gitti aslında tüm tüfeklerin namlusu böyle olması lazım

Normal bir namludan en az 2 kat daha ağır olacaktır ben hiç kullanışlı olmayacağını düşünüyorum.

The following users thanked this post: Hüseyin YALÇIN

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 11 Mayıs 2014, 22:43:38 »
Normal bir namludan en az 2 kat daha ağır olacaktır ben hiç kullanışlı olmayacağını düşünüyorum.
evet çok ağır olur ama benimki korkudan ,benim şuan ki tüfeğin namlusu iyi denebilir ne kalın ne ince ama bazı tüfeklerin namlusunu görünce pes diyorum
burada insan hayatı önemli. istanbul istoç ta bir süperpoze gördüm inanın namlu sac gibiydi incecik bırakın tek kurşunu insan saçma atmaya korkar ben şahsen korkuyorum
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 12 Mayıs 2014, 02:14:58 »
İşçilik ve malzeme işçiliği çok fark ediyor aslında.Ahmet abi üretimi bir 4140 crmo çelikle bir suhl bir böhler çeliği bir olmasa gerek.
Senin tüfeğin namlu çeliğinin 500tl ye satılan yerli tüfekten daha kaliteli olduğunu kim söyledi? 15.000 magnum fişek atabiliceğini söyleyen firmamı? Tüfek firmalarının her söylediği tutsa tüfek tamircilerinin eli dağılmış yerli otomatiklerle dolu olmazdı. Çoğu yeni avcı hevesle elindeki tüfeği yere göğe sığdıramamayı sever ama biraz tecrübe birikmesi lazım diyorum. Enazından git biyerde remington, beretta, browning falan incele sonra kendi tüfeğinin mekanizma sesine bak ozaman bile belli bir yol katetmiş olursun.

O tüfeğin amacı normal namludan iki kat daha ağır olması zaten. Kullanım amacı farklı çünkü buda kullanım amacına göre kullanışlı olucağını gösterir. Av ve atış tüfeğinde tek amaç elime alayım omzuma asayım 3-5 saat yürüyeyim beni yormasın olayı değildir.
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 02:17:23 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 12 Mayıs 2014, 07:41:36 »
Senin tüfeğin namlu çeliğinin 500tl ye satılan yerli tüfekten daha kaliteli olduğunu kim söyledi? 15.000 magnum fişek atabiliceğini söyleyen firmamı? Tüfek firmalarının her söylediği tutsa tüfek tamircilerinin eli dağılmış yerli otomatiklerle dolu olmazdı. Çoğu yeni avcı hevesle elindeki tüfeği yere göğe sığdıramamayı sever ama biraz tecrübe birikmesi lazım diyorum. Enazından git biyerde remington, beretta, browning falan incele sonra kendi tüfeğinin mekanizma sesine bak ozaman bile belli bir yol katetmiş olursun.
  O tüfeğin amacı normal namludan iki kat daha ağır olması zaten. Kullanım amacı farklı çünkü buda kullanım amacına göre kullanışlı olucağını gösterir. Av ve atış tüfeğinde tek amaç elime alayım omzuma asayım 3-5 saat yürüyeyim beni yormasın olayı değildir.

Benim tüfeğimin sırf yedek namlusunun fiyatı 600-700 lira civarı alman böhler çeliğinden imal.Kullandığım markayı tanımak isterseniz sizi istanbula yolunuz düşerse avcılara götürüp yöneticileriyle tanıştırmak isterim.

Teknolojinin geldiği nokta o kadar kalın namluya ihtiyaç duymadan aynı dayanıklılığı sağlıyor bize zaten.Bu 3b içinde geçerli namlu açısından en hafif metalle en iyi dayanıklılık üretmek peşindeler.Ben tüfeğim bir remingtondan daha iyidir diye bir iddiada asla bulunmadım ki yabancı tüfek alacak olsam avrupalılara bakmam bile winchester ve remingtondan başka yabancıda gözüm yok onların yeri apayrı.

Sizde kabul edersinizki şuanki namlu teknolojisinde o top namlusu gibi namluya 100gram fişek koysanız atarsınız ne gerek var bu kadar ekstra güce anlamadımki.

Ayrıcada yaklaşımınıza üzüldüm avcılıkta daha çok yeni olduğum doğru ama benim tüfeğim diye asla kötü yanlarını söylememezlik yapmam.Benim aldığım modelin çok hoş bir boyası var ama çabuk çiziliyor mesela.Bunu dün fişek almaya gittiğimde anlattım bana yeni modellerinden birini gösterip çok cüzi bir rakama böyle boyayabiliriz memnun değilseniz diye çözüm ürettiler.Ha şöylede birşey var 500 600 liralık tüfeklerden şöylede bir farkı var benim tüfeğim 5 yıl resmi garantili.Sakın tüfeğimi övdüğüm sanılmasın sadece kendimi savunma ihtiyacı hissettim şuan.Saygısızlık ediyorsam özür dilerim.
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2014, 07:52:42 Gönderen: Mert PASTIRMACI »

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 12 Mayıs 2014, 15:19:09 »
Benim tüfeğimin sırf yedek namlusunun fiyatı 600-700 lira civarı alman böhler çeliğinden imal.Kullandığım markayı tanımak isterseniz sizi istanbula yolunuz düşerse avcılara götürüp yöneticileriyle tanıştırmak isterim.

Teknolojinin geldiği nokta o kadar kalın namluya ihtiyaç duymadan aynı dayanıklılığı sağlıyor bize zaten.Bu 3b içinde geçerli namlu açısından en hafif metalle en iyi dayanıklılık üretmek peşindeler.Ben tüfeğim bir remingtondan daha iyidir diye bir iddiada asla bulunmadım ki yabancı tüfek alacak olsam avrupalılara bakmam bile winchester ve remingtondan başka yabancıda gözüm yok onların yeri apayrı.

Sizde kabul edersinizki şuanki namlu teknolojisinde o top namlusu gibi namluya 100gram fişek koysanız atarsınız ne gerek var bu kadar ekstra güce anlamadımki.

Ayrıcada yaklaşımınıza üzüldüm avcılıkta daha çok yeni olduğum doğru ama benim tüfeğim diye asla kötü yanlarını söylememezlik yapmam.Benim aldığım modelin çok hoş bir boyası var ama çabuk çiziliyor mesela.Bunu dün fişek almaya gittiğimde anlattım bana yeni modellerinden birini gösterip çok cüzi bir rakama böyle boyayabiliriz memnun değilseniz diye çözüm ürettiler.Ha şöylede birşey var 500 600 liralık tüfeklerden şöylede bir farkı var benim tüfeğim 5 yıl resmi garantili.Sakın tüfeğimi övdüğüm sanılmasın sadece kendimi savunma ihtiyacı hissettim şuan.Saygısızlık ediyorsam özür dilerim.
Estağfurullah kardeşim, benim senin kadar yerli tüfek piyasasına itimadım kalmadı oyüzden aynı noktada buluşamıyoruz birtürlü oyüzden sana şahsi değilde sitemim tüfek üreticilerine, kırıcı bişey söylediysem ben özürdilerim. Zaten ben lafetmesem o lafetmese yakında parçaları çinde üretip getirip burda montajedip marka vurucak hale gelicekler. Hep yalan dolan üzerine abartı üzerine reklam üzerine bir piyasa kurmuşlar. Ülkeye girişteki saçma sapan vergiler yüzünden insanların çoğu avrupa tüfeğe yaklaşamıyo bunlarda meydanı boş bulmuş ne dayarsak gidiyo diye. Ortalıkta 150 tane tüfek firması var birinin namlu çeliği farklı değil. Biri seçenek olarak çelik kasa otomatik üretmiyo. Sorsan çelik kasaya gerekyok aliminyumda başımıza sorun gelmedi diyolar cevap hazır. Aliminyumu işlemek çok daha az maliyetli ve kolay demiyolar.
 Boya kalitesi desen aynen senin dediğin gibi suyu çıkmış durumda. Bende huğlunun ilk çıkarttığı pozelerden var, 20-25 senelik üzümlü poze var üzerlerindeki boya fabrikalarından ilk çıktığı günki gibi duruyo yeni boyattığım yada aldığım tüfeği kılıfına 15-20 kere sokup çıkartsam namlu ucu yanları açılma yapıyo. El kundağını 10 kere söküp taktığımda el kundağının namlulara sürten kısmında boya kalmıyo.
 Kalınlık konusuna gelirsek dediğim gibi kalınlığın aslıl amacı namlu yarılmasından çok atış anındaki sarsıntıyı önlemek ki ben kendi tecrübemden söylüyeyim benim 2mm namlu kalınlıklı pozem 4kg a yakın ağırlıkta ben havalıtüfekte saçma atar gibi kurşun atıyorum.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 12 Mayıs 2014, 16:46:14 »
Serkan bey yerli sanayi hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum.Armsan,Ata,Hatsan slug namluyu 400 liradan ucuza yapmıyor dandik x firmasıda neredeyse yarı fiyatına tüfek satıyor.Sorsan Avrupa tüfeği aratmaz diyor ama biliyoruzki SU BORUSU :)
1993 ERZİNCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 12 Mayıs 2014, 17:54:34 »
Yok abi estafurullah kırılacak birşey yok haklısın sende.Sektörde yetkili bir abimin bana dediğine göre yurtdışına 80 dolara (!) tüfek satan firmalar varmış.Ve ayrıca fason ürettikleri burada fiyatı 3000 lira değerindeki tüfeğinde avrupada 12000 lira gibi rakamlara yükseldiğini söyledi.

Hem mühimmat hemde silah sanayii olarak bir standart tutturamadık henüz.Bunda kalite değilde ucuzluk aramamız büyük etken olsa gerek.Kimse tüfek almasa adamlar daha kalitelisini daha ucuza üretmek zorunda kalacaklar zaten.Ama bizde bu bilinç yok malesef.Hala 300 liraya satılan tüfekleri satın alan insanlar var...

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 13 Mayıs 2014, 00:58:23 »
 İşin kötü yanı kalitede düşüş var. Ucuz tüfek arıyan çok insanlar kaliteye değil fiyata bakıyolar heraldeki firmalarda kaliteyi azaltıp üretimi hızlandırmaya bakıyolar. 20-25 sene önce üretilmiş yerli tüfeklerim var 40-45 sene önce üretilmiş ispanyol çiftem var her atıştan sonra tel fırfır harbiyle içindeki kurşun atıklarını temizliyorum babam yaşında tüfeğin namlusu çizilmiyo yeni üretilmiş tüfeğimi bugün atıştan sonra harbiledim ayna gibi yaptım sonra baktım namlu içinde 5 yerden çizik. 20 senelik tüfeği her atıştan sonra harbiliyorum çizik yok aynı harbiyle yeni tüfeği harbiledim çizik bu nebiçim namlu içi sert krom kaplama? Tanıdığım çoğu avcı tüfeğini temizlemiyo bile çoğu kullan at gözüyle bakıyolar tüfeklerine. Daha bugün 60 yaşında tüfek tamircisiyle oturduk konuştuk adam gençken browning auto 5 almmış çıkartı gösterdi halen onunla ava gidiyomuş. Türkiyede şuana kadar üretilen bütün tüfekler zaten avrupa tüfeklerin kalitesiz kopyaları.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 15 Mayıs 2014, 19:31:43 »
İşin kötü yanı kalitede düşüş var. Ucuz tüfek arıyan çok insanlar kaliteye değil fiyata bakıyolar heraldeki firmalarda kaliteyi azaltıp üretimi hızlandırmaya bakıyolar. 20-25 sene önce üretilmiş yerli tüfeklerim var 40-45 sene önce üretilmiş ispanyol çiftem var her atıştan sonra tel fırfır harbiyle içindeki kurşun atıklarını temizliyorum babam yaşında tüfeğin namlusu çizilmiyo yeni üretilmiş tüfeğimi bugün atıştan sonra harbiledim ayna gibi yaptım sonra baktım namlu içinde 5 yerden çizik. 20 senelik tüfeği her atıştan sonra harbiliyorum çizik yok aynı harbiyle yeni tüfeği harbiledim çizik bu nebiçim namlu içi sert krom kaplama? Tanıdığım çoğu avcı tüfeğini temizlemiyo bile çoğu kullan at gözüyle bakıyolar tüfeklerine. Daha bugün 60 yaşında tüfek tamircisiyle oturduk konuştuk adam gençken browning auto 5 almmış çıkartı gösterdi halen onunla ava gidiyomuş. Türkiyede şuana kadar üretilen bütün tüfekler zaten avrupa tüfeklerin kalitesiz kopyaları.

Önemli olan seri üretimi hızlandırmak değil seri bir şekilde belirli bir standartta tüfek üretebilmek.Bizim ülkemizde büyük denen markaların tesisleri bile bir remington tesisinin yanında gülünç kalır tabi kalitede o doğrultuda.Yoksa neden bir browning kalitesinde üretim yapamayalım.Ne onlardan eksik teknolojimiz var nede hammaddemiz...