Değerli Kerim kardeşim öncelikle Termeden Merzifona selamlar. Ben KAYHAF Yönetim Kurulu Üyesi olan bir arkadaşınızım. Seni daha önce yapmış olduğumuz bir alışverişten dolayı tanıyorum, telefonda falanda konuşmuştuk. Değerli kardeşim bu oluşumun içinde inan kimse kimsenin hakkını yemez, orada bizim ve hiçbir arkadaşımızın hakeme şu veya bu şekilde puanlama yapacaksın diye bir yönlendirmemiz olması ne insani nede ahlaki olarak mümkün değildir. Hakem arkadasımızda AVKIF den gelen bir arkadaşımızdır ve orada hiçkimsenin köpeğini felan bilmez tanımaz. Değerlendirmede 5-6 tane kriter vardır. Sizin veya arkadasınızın köpeği çok güzel ferma verebilir, ırkınını bütün özelilklerini taşıyabilir fakat itaat etmesi zayıftır, sahibiyle uyumu iyi değildir. Hakemler bunların herbirini ayrı ayrı değerlendirerek puanlama yaparlar. Orada kimse hakemin verdiği puanı yargılamaz, müdahale etmez ve tartışmaz. Örneğin Yetişkin kontinental lerde birinci olan Sayın Ahmet YAMAN Arkadasımız ilk defa bu etkinliklere katılan ve ilk defa tanıştığımız bir arkadasımızdır, köpeğide hakkıyla birinci olmuştur. Bizim kendi köpeklerimiz finale bile kalamamışlardır. Dolayısıyla bu tür önyargılarla yaklaşılmasının ve bu gibi bize göre ağır olan ithamların uygun olmadığını belirtmeyi isterim. Bir bütünün parçalarını bir araya getirerek Türlü emeklerle oluşturduğumuz KAHYAF ın bu tür söylemlerle zarar görmesini hiçbirimiz istemeyiz. KAYHAF olarak biz bütün avcı arkadaşlarımızın menfaatleri için bir aradayız. Selam ve Saygılar...
Ben sizin veya federasyonunuzun hakemi yönlendirdiginiz gibi bir yorumda bulunmadım...Baki abiyi ne kadar tanıyorsam birinci olan Atilla abiyi de o kadar tanıyorum..Bu gibi bir organizasyonada ilk defa katılmıyorum ve ilk mera yarışmasını ve ilk av köpeginide burada görmedim...Yalnız şunu söylemek isterim...Bu işin profosyonel yapılan (futbol) süper ligde bile hakemlerin yaptıgı yorumlar yanlış olurken sizin getirdiginiz hakemlerinizin hatası yapması kadar dogal bişey yoktur...
Ayrıca Baki beyin köpeginin 1. olmasını ben degil orada o yarışmayı izleyen birçok insan bekliyordu..Sonuçları duyunca biraz şaşırdık dogrusu...Aynı şekilde Ramiz beyin köpeginin başarısıda gözlerimizden kaçmadı..1. olmasını bekliyordum ve de öyle oldu...Her konuda hatalıydı demiyorum hakeminiz..Baki beyin 2. kez çift köpek salındıgındada köpeginin başarısı bana göre tartışılmazdı..Ama hakem bunu nasıl yorumladı onu bilemiyoruz...
Konunun özü kimsenin kimsenin hakkını kasten yedigini ve böyle niyette oldugunu veya organize bişeyler yapıldıgını söylemedim...Ama bu baki beyin köpeginin görsel şölenini meradaki hızını fermalarını estetik hareketlerini ve bana göre haklı zaferini yaşaması gerekirken aldıgı sonucu degiştirmiyor...
Tabiki AVKIF gibi köklü bir federasyonun yurt dışında mera hakemlerinin yaınında egitim almış FCI dan kabul hakemleri eleştirmek bize düşmez...