Fatih Bey Tahtalılar Afyon, Uşak gibi yerlerin yüksek yerlerinde yaşamını sürdürüyor.O yörelerde kış şartları agır geçerse yani kar fazla olursa diger bölgelere kar olmayan yörelere beslenmek amcıyla geliyorlar.Eskiden Kemalpaşa ve spil dagının eteklerine çok Tahtalı gelirdi. Şimdi ise fazla kar olmadıgı için gelmiyorlar. Çünkü yaşadıkları bölgeler kar altında kalmayınca beslenebiliyorlar.Anlattıklarımı dogrulayan bir anımı aktarayım.Yıl 1980 30 Mayıs günü Eskişehirin sivrihisar kazasının 35 km batısına Han kazasının tam kuzeyine düşen bir köyüne gittim.Dagları ve virajlı yolları aşarak etrafı daglarla çevrili çukur bir vadinin içersinde bir köy. Şu an adını unuttum.Tahtalıların evlerin saçak altına köylüler tahta uzatmışlar üzerlerine yuva yaptıklarını ve yavruladıklarını gördüm.İki tane henüz uçamayan yavrulardan alıp İzmir Kemalpaşanın Damlaçık Köyüne getirdim.Bu yavruları Agustos ayına kadar evde besledim.İnsana alıştılar. Gündüz uçup gidiyor yayılıyor akşam eve geliyorlardı.Agustos ayında ilk önce birisi gitti,bir hafta sonra geldi.Sonra öbürü gitti bir hafta on gün sonra geldi. Sonra ikisi birden kayboldular birdaha gelmediler.Ben İzmirin yaz sıcagından etkilendiklerini düşünüyorum. Tabiki bu bölgede yerleşik olup yaşayanlarda var. Görülmeside normal...