stoeger m3000 le rcs4 uyumu gertekten iyi ben 5 numarasini denedim.. rcs4 un 4 numarasi daha mi randumanli olur m3000 de ismail abi.
aslında 4-5 numara çokda farklı deil. hava biraz soğuksa 5 numara daha iyi ısınıyor, bariz bir fark görmedim 4 numara devamlı avı yıktı, memnun kaldığımdan değiştirmedim. bazen bayiilerde 4 numara bulunmuyor mecburen 5 alıyorum,
genel görüşüm M3000 lerde RC S4 ün çok başarılı olduğu, havada rüzgar tamamen durup veya güneş ortalığı çamaşır havası tabiriyle ısıttımı SİPE 32 gr ma dönüyorum o da mükemmel indiriyor 4ve 5 numarası, şunu da söylemeden geçemiycem. ben hiç yerli fişek kullanmadım ama dün çivrilde bizi götüren kayıkçıyada fişek alıyoruz hani olurda ördek yaralı düşerse kayıkçı hemen hareket edip yaralı ördeği vuruyor kaçmasını engelliyor işte bunun için ona bir kutu sterling aldım 32 gr 5 numara. içinden sırf demek için 5 adet aldım, bu fişekleri mekelere attım 5 fişekten 4 ü cansız düşürdü. yerli fişeklere karşı bakış açım aslında biraz değişti hatta şuan an itibariyle yerli fişeklerin barut özelliklerini inceliyorum.
bizim tüfeklerimizin fişeği 33 gr S4 bu en azından benim için sabitlendi. ama bazen saçma fazla geliyor rüzgar durunca . 32 gram en iyi fişeği araştırıyorum şuan. SİPE biliyorsun 32 gr çok da iyi , bunun alternatiifi yerlileri araştırıyorum