@Suat ÇALIŞKAN hocam bu durum firmaların üretim anlayışıyla alakalı. Bu olay hepsinde var.
Hiçbir firma barutun miktarını "avcıya göre" ayarlamaz Onlar laboratuvar ortamındaki balistik değerlere bakarlar.
Misal 32 gramın basıncı 550-600 bar arası olması icap ediyorsa, o an elinde hangi barut varsa o barutun hangi miktarında o basıncı yakalamışsa o şekilde kullanılıyor. (Bunlar bizzat üretici ağzından duyduğum cümleler)
Mesela 206s barutu 32 grama 1,57 gr kullanıyorlar. Csb1 barutu 1,73 kullanmış demekki aynı basıncı o değerde yakalamış.
Ben eğer bulursam fotoğrafta paylaşılan csb1 barutlu olanı tercih ederim.
Kapalı ortam balistiği beni ilgilendirmiyor. Sahada 1,73 csb1 barut 1,57 206s den bariz daha iyi sonuç verir/veriyor da zaten denendi bu...
Firmalarımızın hepsi tedarikçi ve dolumcu. Üretici değil. O yüzden avcının dikkat etmesi gereken nokta:
Güzel randıman aldığınız bir seriyi mi yakaladınız ? Hemen stok yapın. Barut vs değiştiyse, eski randımanı alamıyorsanız, o seriden almayın.
Ben olaya bu gözle bakıyorum artık. Fişeklerden randıman alma açısından da gayet mutluyum. Sorun yaşamıyorum..
Kullanıcı seçim yapmakta özgürdür sonuçta. Canımız hangisini isterse onu alabiliriz...