Bu Jet tuttuğuna CSB koyuyor galiba yada ben mi yanılıyorum ?
@Tuncay KAHRAMAN hocam fiyat / performans açısından iyi bir barut olduğu için yerlide sıkça tercih ediliyor.
Her yola gideri var, mesela 28 gr dan 34 grama kadar dolum yapılabilir bu barutla
Esasında, maxam firması 32 grama 1,72 önermiş.. Tabi malumunuz kovan, tapa, kapsül veya baskı tipi kombinasyonlarıyla basınç ve hız değiştiği için firmalar barut miktarını da ona göre ayarlıyorlar.
Firmalar için dolumda "standart" kabul edilen ve aşılmaması gereken bazı aralıklar varmış.
Örneğin 34 gr için değerlerin 600-650 bar arası ve ortalama 400 ms olması gerekiyorsa, bu değerleri ellerindeki barutun hangi ölçüsünde yakalayabiliyorlarsa o şekilde kullanıyorlar.
Tapa çapını genişletip baskıyı sıkınca, ayrıca yine hızlı yanan kapsüllerle de, daha düşük miktar barut kullanıp bu değerler yakalanabilir. Çoğu yerli firma için önemli olan da bu değerleri tutturmak.. Av performansı sonraki mesele
Ben de uygun fiyata CSB1 bulunca klasik tadında dolular hazırladım. 32 grama 1,75 kullandım, denemelerde sonuç mükemmel çıktı.
Barutu olması gerekenden fazlaca koymak da iyi bir şey değil ama hakkını verdiğiniz zaman gerçekten performansa ciddi etkisi var...