''Tahtalı avında lüzumsuz çok fişek attığımdan'' Benden bahsedildi sanki
@Tuncay KAHRAMAN Hocam, tüm üretimin saçmaları bu şekilde değil galiba..
Bizim ilçede av bayii İzzet abi var aynı zamanda forumda üyedir kendisi.. İlhan GÜNEN abim de tanır.
Geçen yaz, Emrah dedi Sterling firmasına özel fişek yaptırasım var. Normal 34 gramları kışın beğenmiyor avcılar dedi.
Bizim buranın ördek avcısı kış havasında hep 34 atar ve etkili fişek ister. Normalde sterling 34 gramlarında çoğunda standart olarak 206S barut kullanır ve iklim zaten nemli, soğukta eksiye düşünce gerçekten iş yapmıyor fişekler. Barut sonbahar barutu olarak geçiyor zaten..
Sen anlarsın bu işten ne tavsiye edersin dedi. Abi dedim eğer senin istediğin gibi yapacaksa bu adamlar, özkütlesi ağır saçma, kışlık etkili barut kullansınlar ve mümkünse tapayı da değiştirsinler dedim. Soğuk havada mesafeli avlarda iş yapacak fişek olsun diye söyle dedim.
Üretim müdürü Ercan bey, tamam demiş ben sizin iztediğiniz fişeği yaparım.
Bu özel sipaşten 3 palet geldi, 90 bin adet.. 34 gr 4-5-6 numara olarak..
Fişeği kestik baktık, 1,76 gr A6 SP barut koymuşlar. NobelSportun 36 gr için önerdiği güzel bir barut. Balistik başarısı F2 baruttan daha iyiymiş..
Tapayı BP model seçmişler. Saçmaları da ağırlaştırmışlar. Avda kullanmaya başladığımda zaten farkını belli etti. Normal 34 gramından daha başarılıydı. Geçit avlarımda keyifle kullandım..
Bunun haricinde normal modellerde bazılarında yine Bp tapası kullanmış. 32 gramlarında vardı mesela..
34 gr olup A1 sp barutlu olanları da gördüm. Onlar da etkili..
Ucuz seçenek olarak Sterling 34 gr alacaksanız eğer, yuvarlak yeşil 206s barutlu olanları değil de A serisi kare yeşil barutlu olanlar daha başarılı oluyor. Şeffaf beyaz veya yeşil kovanlardan belli olur zaten o..
206s barut, 32 gramda daha güzel iş yapıyor.. Tercihen Bp tapalı olanlar, namlu uyumu açısından daha iyi..
Bu da sipariş diye bahsettiğim fişeğin içeriği..