Aynen bende yük olarak göruyorum. Ayrica Mirag rio ve sterlingte ne var bilmiyorum ama 50 gr fīsekler hep sacma döktü aklima ilk gelen elbette baruttu bende bunlarin sacmasini eksiltip bakmistim hersey duzeliyor . Bir stadart yakaladim ölçek ile 2.10 yapip 38 gr koyunca eğer birde tapa kanatlarini yapiştirirsak saniyorumki sacma 25 metreden sonra acilmaya basliyor adimlamada 110 adim 75 metreyi yakaliyor . Aslinda 34 gr ile 40 gr arasi hizlandirilmis bir fisegin önûnde duracak av tanimiyorum birde sacma yumşak ise kaynak yapar. Fabrikalar eğer baruttu artirsa çok kurşun tasarruf sagliyacaktir ama ticari kar herseyin önûnde
@İbrahim YILDIRIMElimde mevcut bulunan RC magnum 50 gr fişekleri aynen bu şekilde kullandım.
Üstten açıp saçmayı 38 gr olarak ayarlayıp mika kapak düz kıvırma ile geri kapattım.
İçeriğinde 1,95 gr Tecna mevcut. Bu haliyle 50 gr fişek 400 m/s hız 900 bar basınca sahip.. Omzuna güzel masaj yapıyor, baş ağrısı da cabası.
Aşşağıdaki tabloya sadık kalarak 1,95 tecnayı 38 gram olarak tekrar ayar çekince hızlı yanan kapsül için bile 770 bar basınç oluşuyor.
Avda bu şekilde kullandım ve etkisi müthişti..
Boşuna 50 grama omuz masajı yaptırmaya gerek yok..
Senin de tabirinle, hızlandırılmış ve/veya uygun barut miktarlı 36-38 gr fişeğin önünde durabilecek av yok...