bps nin 32.fişekte c7 zannedersem italyan barutu kullanırken 34 ve üst gramajlarda niye çek imalatı tecna barut kullandı, iki barutu ayrı ayrı ülkeden ithal etme (prosedüründeki zorluk açısından) ihtiyacı duydu. Şeytan dedi, yaf firmasının elinde kalan yaf premium fişeklerde kullanılan tecna muadili barutları bps firması kullandı. Stok bitince de nsi barutlara devam etti. Tabi ki bu benim şahsi fikrimdir.
@Ali SARAÇ Bey sizin bu yorumu okuyunca ben de kuşkulandım ve eldeki numunelerden kesip biçtim
Yaf premium serisinde kullanılan barut ile Bps nin muadil tecnası aynı barut değilmiş.. Fotoğrafları detaylıca çekmeye çalıştım ama telefonla bukadar oluyor.
Yaf premium fişekteki barut parlak siyah. 1,8 gr geliyor ve fişek anormal şekilde sert patlıyor. Avcılar arasında 8 kıvrım ve sıkı baskı falan denilse de bence alakası yok olay tamamen barutla ilgili..
Bu arada tapa çapı da 18,00 mm.. şaka gibi. Hani geniş çap tapa sert patlamaya sebep oluyor diye biliyoruz ya, bu fişekte de bu işin tersi bir durum var..
Bps nin elimde kalan tecnalı modellerinden birini kestim. Barut rengi mat. Premium fişeğindeki barutla tanecik boyutu ve kesimler aynı gözüküyor. Ama kesinlikle farklı bir tür..
Hazır karşılaştırma yapmışken Rc s4 fişeği de kestim. Onun barut tanecikleri daha ufak. Renk yine mat. Şekil olarak Bps nin tecnasına benziyor gibi. S4 fişeğinde de 1,4 gr barut var.
Tenekeye de basitçe test yaptım. Renova 61 namlu sabit şok ile 35 metre atışlarda Rc s4 6 no ve Bps 34 gr 6 no hemen hemen aynı sayıda isabet verdi. Delicilikle Bps biraz daha iyi.
Yaf premium redleg 34 gr 6 no ise çok sert patladı ve saçmayı dağıttı. İsabet eden sayı diğerlerinin yarısı kadar.
Hava sıcaktı ve belki namluyu da sevmemiş olabilir.
Kesinlikle kış şartlarında atılması gereken bir fişek.
Bu arada Rc s4 ün saçma yapısı muazzam. Bugüne kadar gördüğüm en iyi saçmalara sahip nadir fişeklerden biri..
Yaf Premium Mandarin İncelemesi..
Barut Karşılaştırması..
Teneke Atışları. Sırasıyla RC S4 6, BPS 34 GR 6 ve YAF REDLEG 6