Sayın Ahmet ÖZYILMAZERLER öncelikle sorduğum soruya cevap verdiğiniz teşekkür ederim yabancı av barutu tabirini kullanırken bir genelleme yapmak istemiştim sit6eden öğrendigime göre onlarca cins barut farklı mirmalarca (m.k.e dışında yabancı firmalarca
üretilmekte :onun için yabancı tabirini kullanmıştım) ve hepside sizin söylediğiniz gibi farklı amaç için üretilmiş kimyasallardır anladığım kadarıyla mke barutu ile 28 gr ile 36 gram arası dolum yapabileceğimiz ancak bu barutun yavaş yanan mı hızlı yanan mı onu anlayamadım cevabınız için teşekkürler
Ahmet Bey,
Rica ederim, zaten forumların amacı karşılıklı olarak bilgi paylaşıp, bilgiyi artırmak
Şimdi, diyebilirim ki MKE barutu ne hızlı ne de yavaş yanmalı, orta yanmalı bir baruttur. Sonuçta memleketimiz şartlarını bilen MKE bence doğru bir seçim yaparak tek tip baruta yöneldi zaten bizde avı yapılan kuşlar belli, onlara da genelde 32-34 gr fişek atılıyor ekseriyet.
Kış aylarında ördek için 34gr fişek dolduracaksak (hassas teraziniz olduğunu varsayıyorum) 1.85-1.90-1.95 gr barut hakkıyla en az 5'er fişek doldurup deneme yaparak sizin için en uygun ölçüyü bulmanızı tavsiye ederim. Tapa ve kapsül konusunda ne yazık ki piyasada fazla bir seçenek yok, e-temin de şu anda Cheddite marka piston tapa var, pahalı ama çok yumuşak ve güzel bir tapa deneyebilirsiniz. Kapsüle gelince piyasada sadece hızlı yanan kapsül var, orta veya yavaş yanmalı kapsül bulursanız, bana da haber verin şöyle 1000-2000 tane alayım
Son olarak, MKE barutu ile terazide 2gr'ı görmenizi ben önermem, zaten gerek de yok sadece basıncı anlamsız artırırsınız. Birde havanın -5'in altına indiği gerçekten çok soğuk havalarda da MKE barutunu kullanacağınız fişekleri çok tavsiye etmem. Eksi dereceleri gören ağır kış şartlarında bence doğru tercih JK6 barutlu fişekler. JK6 çok soğuk havalarda sizi hiç yanıltmayacaktır.
Fişek doldurmak kendi fişeğinizi atmak çok zevklidir ama aman dikkat ve tedbiri elden bırakmadan!