Volkan bey bu fişeğin 4 nosunu söktüm 1.63 gram barut vardı. Ayni durum rc dede var 6 nosu 1.58 f2 iken 3 nosu 1.71gr f2 dolu idi. Bazı fişeklerin sadece tapaları degisince bile performans degisiyor. Ama barutu ince sacmada azaltıyorlar.
Onu biraz anlayabiliyorum. İnce saçma nisbeten sıcak havada gerekiyor ve yazın barut azaltılabilir. Fakat 6 no pek ince sayılmaz bana göre. Bunun da bir amacı vardır ama kullanan bilebilir. Yani bu haliyle süratini bilebilmek iyi olur. Hadi bugün olmasın da 1-2 ay önceki süratini diyelim.
F2 iki türlü mü, üç türlü mü öyle bir şey. Bir F2x32 bir de F2x36 olduğunu biliyorum. Rengi mengi de aynı. Hangi fişekte hangisi olacağı da kesin olmayabilir. Şimdi neden kesin olmasın, 32 gram için, 36 g için ayrı kullanırlar diyebilirsiniz ama madem saçma iriliğine göre barut hakkı değiştirilebiliyorsa, cinsi de "belki" değiştirilmiş olabilir. Fişek dolduranlar ne kastettiğimi anlamış olabilir. Kısacası sözkonusu F2 ise, bence hangi F2 olacağını da hesaba katmamız gerekir. Aslında aynı şey Sipe için de belki geçerli olabilir. Sipe, S4 benzer görünüşte barutlar. Mamafih yukarıdaki bahsettiğimiz fişekte S4 yoktur.
İşin doğrusu, bir sürat ölçümü iyi bir fikir verirdi. Diğer türlü doğrudan av üzerinde tecrübe etmeye mecbur kalıyoruz ki, bu şekilde tartışılan fişeklerin verimi (vurması, yakması, tüyü, suyu) bir hayli sübjektif oluyor. Yine de tecrübesini paylaşanlara teşekkür ederiz, hiç bilmemeye nazaran çok faydası olabilir.