İyi akşamlar Hüseyin Bey,
forumda gezerken bu konu gözüme çarptı. Ben de bu şevrotin diye tabir ettiğimiz 9lu olayına kendi doldurduğum yüzlerce belkide binlerce fişek harcadım. Neler denedim neler.9lu doldurdum, 10lu doldurdum 6lı doldurdum 8li doldurdum 15-12li doldurdum hepsini denedim. Amacım malum en uzak mesafede en iyi dağım en iyi penetrasyon... Remingtonun içindeki bu beyaz toz olayını inceledim, bu na benzer bir dolum yapmak için beyaz toz yerine marangozlardaki ince odun talaşını kullandım... Ama bir faydasını görmedim belkide odun talaşındandır
Ama sonunda uzak mesafede (yaklaşık 60m) en iyi grupmanı elde ettim. Gazete kağıdının ortasında 5 adet delik.
Tarif şu:
Kışlık fişek: 70 mm kovan içine 1,64 gr tekna barut, power tapa(x Wad tapa kullanıyorum) içine 2 şerli 5 sıra 12 lik şevrotin,yanlız power tapanın etrafını kırtasiye tipi bantla 1 -2 tur sarmak gerekiyor , fişeğin ağzı
kesinlikle yıldız kavırma olacak..
Yazlık ise her şey aynı sadece barut 1,35 d 20 barut kullanılacak.
Düz kıvırma daha fazla dağıtıyor tecrübeyle sabittir. Fakat bu fişeği full şokla atılacak. Bu fişek power tapayla yapıldığı için hem fazla dağıtmıyor hemde full şokla atılsa bile silaha zarar vermiyor...
Arkadaşlar yukarıda verdiğim bilgiler tamamiyle tecrübe eseridir... Umarım yararlı olmuşumdur.... iyi akşamlar...