Volkan Bey, yüklediğiniz resimde ilk 2 dolumda kapsül cx2000' den cx1000' e değişirken, barut 0,15 artmış. Yaklaşık %8.. Sonuç; basınç değişmeden hız artmış. Acaba cx50 ile 2,1 gr. doldursak, yine 700 bar civarlarında fakat 405 m/sn' nin üzerinde namlu çıkış hızı olur mu acaba? Hoş, kapsüllerin güçleri sabit olarak artıp azalmıyor ama mantık bu heralde değil mi? Ben tek kurşun doldururken faydalanırım bundan sanırım. Ya da ağır gramajlı iri saçma sararken..
Belki oluyordur Tarkan Bey ama hatırımda böyle örnek yok şu anda. Yalnız buradakine benzer başka örneklere rastlamıştım. Normalde 32 g barutuyken, bu ağırlıkta saçmayı iterken basınç çok yükseldiği halde orta kuvvet kapsülle 36 gram fişeği bile hem hayli süratli hem mutedil basınçlı oluyordu.
Çok şaşırtıcı veriler gördüm. Baruta göre kapsülün etkisi değişiyordu. Beklenmeyecek şeyler değil aslında ama... neyse uzun konular.
Hüseyin Bey'in dediği gibi riskli işler bunlar. İşin doğrusu, doldurduklarımızın 5-10 tanesinin basınç ve hız gibi testlerini görmeden fazla yüklenmemek. Mamafih Hüsyin Bey'in testlerini, cesaretini görünce bana da biraz cesaret geliyorsa da yeterli gelmiyor
Öneremiyorum da.