Gönderen Konu: armsan phenoma grey laminated cantilever'e karar kıldım sizce  (Okunma sayısı 8066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Orhan TANRIVERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
iyi günler domuz avı için armsan phenoma grey laminated cantilever'e karar kıldım sizce doğru bi seçimmi bilgileriniz almak istiyorum
1982-Giresun

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
bu armsan phenoma grey nasıl birşey hiç resmi yokmuydu....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1982-Giresun

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
armsan phenoma carbo kullanıyorum.herşeyi ile güzel sadece dipcik pedinde sıkıntı var bir türlü omuzladığımda omuzuma oturmuyor tüfek elbiseme takılıyor.atışımı etkiliyor.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
armsan phenoma carbo kullanıyorum.herşeyi ile güzel sadece dipcik pedinde sıkıntı var bir türlü omuzladığımda omuzuma oturmuyor tüfek elbiseme takılıyor.atışımı etkiliyor.
dipçik pedi düzelmiyormu yeni yada daha farklı modeli olmuyormu
1982-Giresun

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
CANTILEVER  bir slug namlu ile daha önce atış tecrübeniz varmı??? Dipçik pedi yapısı itibari ile değişmez farklı bir ped istenirse ağaç aksamın kesilmesi gerekir oda ancak işin ehli bir usta tarafından yapılır diye düşünüyorum
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
CANTILEVER  bir slug namlu ile daha önce atış tecrübeniz varmı??? Dipçik pedi yapısı itibari ile değişmez farklı bir ped istenirse ağaç aksamın kesilmesi gerekir oda ancak işin ehli bir usta tarafından yapılır diye düşünüyorum
şimdiki tüfeğim walter 55 cm slug namlum var herhangi bi sıkıntı olmadı bi arkadaşa verceğim onun için başka bi slug namlu tüfek almak istiyorum CANTILEVER namlu diğer slug namlulardan ne gibi bi farkı var
1982-Giresun

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Orhan bey, cantilever almaya karar verdiyseniz muhtemelen üzerine optik vs. bağmayı düşündüğünüzü var sayarak söylüyorum. Üzerine bağlayacağınız optik vs. nin ağırlığını iyi hesap ediniz. Bildiğim kadarı ile arsmsanların pikatini rayları alüminyumdam yapılmış. Üzerine bağladınınızın ağırlığı fazla gelirse rayı ezer. Onun dışında tüfeğin biraz hafif olması ağır dolularda onuzunuzu yoracaktır. Bunları göz önünde bulundurarak alırsanız sıkıntı yok. Hayırlı olsun.
Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Orhan bey, cantilever almaya karar verdiyseniz muhtemelen üzerine optik vs. bağmayı düşündüğünüzü var sayarak söylüyorum. Üzerine bağlayacağınız optik vs. nin ağırlığını iyi hesap ediniz. Bildiğim kadarı ile arsmsanların pikatini rayları alüminyumdam yapılmış. Üzerine bağladınınızın ağırlığı fazla gelirse rayı ezer. Onun dışında tüfeğin biraz hafif olması ağır dolularda onuzunuzu yoracaktır. Bunları göz önünde bulundurarak alırsanız sıkıntı yok. Hayırlı olsun.
tamam abi bilgi için teşekkürler
1982-Giresun

Hamza İNCE

• Ziyaretçi
Phenoma tüm serileri mükemmel,ancak bu tüfeklerin dipçikleri sorunlu kanatindeyim.ayarlanabilir dipçik pedi imal ettiler ondanda aldım,ancak ne yaparsan yap tüfeklerde omuzlama sorunu var.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: armsan phenoma grey laminated cantilever'e karar kıldım sizce
« Yanıtla #10 : 25 Nisan 2014, 19:17:17 »
Phenoma tüm serileri mükemmel,ancak bu tüfeklerin dipçikleri sorunlu kanatindeyim.ayarlanabilir dipçik pedi imal ettiler ondanda aldım,ancak ne yaparsan yap tüfeklerde omuzlama sorunu var.
anladım abi araştırmalarıma göre olumsuz bi sonuç çıkmıyor herkes olumlu görüşler söylüyor bakalım hayırlısı olsun
1982-Giresun

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2014, 23:47:31 »
sipariş yapayım dedim küçücük parça 55 tl. anlamadığım şey tüfek kaliteli herşeyi tamam yalnız dipcik pedinin böyle sıkıntı yapacağını bu firma hiçmi düşünmedi acaba...

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Hamza İNCE

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 26 Nisan 2014, 00:16:13 »
sipariş yapayım dedim küçücük parça 55 tl. anlamadığım şey tüfek kaliteli herşeyi tamam yalnız dipcik pedinin böyle sıkıntı yapacağını bu firma hiçmi düşünmedi acaba...

Dipçikler avrupa standartlarına göre yapılıyor,tetik çekme mesafesi 37.5 cm.tüm ünlü firmaların ölçüleri aynı.Armsan gelen itirazlar üzerine uzun bir aradan sonra üç kademeli dipçik pedi yaptırdı.Kundaklar dipçik pedi italyada yapılıyor.Armsanın tüm silah ölçüleri aynı,firma son derece sağlam güvenilir müşterisiyle ilgilenen bir firmadır.Daha öncede yazdım ben dipçik pedini değişmeme rahmen kundağa uyum sağlıyamadım ama tüfeğin kalitesinden dolayıda kıyıp satamıyom.günül rahatlığıyla alabilirsin yerli üretim olarak daha kalitelisi yoktur.umarım yardımcı olmuşumdur
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2014, 00:25:59 Gönderen: Hamza İNCE »

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2014, 19:23:38 »
seçim süper hayırlısı olsun.yoruma gerek yok fazla.al kullan..yivsiz bir mauser gibi resmen bu tüfek..

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Mayıs 2014, 19:32:48 »
Arkadaşımda var. Atış konforu ve isabeti gayet güzel bir tüfek.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Naim ZENGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 13 Temmuz 2015, 02:08:46 »
Cantilever slug namluda optiksiz nişan alınabilir mi? Yoksa illa ki optikle mi kullanmalıyız.
Armsan Paragon combo set
akus hunter lux 71 cm namlu
Remington 870 express

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #16 : 13 Temmuz 2015, 07:36:45 »
iyi günler domuz avı için armsan phenoma grey laminated cantilever'e karar kıldım sizce doğru bi seçimmi bilgileriniz almak istiyorum

bu tüfek yerine ATA NEO SLUG öneririm.
bildiğim kadarıyla Armsanların gaz delikleri 22 cm de. (diğer markalarda 30 cm civarı)
22 cm de olmasının + / - nedir derseniz;
+ : 24 gr fişekte bile tüfek sorunsuz çalışır. tüfek çalışmada hiçbir sorun yaşamaz.
-  : gaz deliği fişek yatağına yakın olduğu için, atış sırasında mekanizma çok çabuk açılır. gaz kaçağı fazladır. özellikle kışın soğuk havalarda attığın kurşunun penetrasyonu azalır. aynı penetrasyonu karşılamak için daha ağır gramaj kullanmak zorunda kalırsın.

(bende Armsan düşünüyordum. üstteki sebeplerden dolayı ATA NEO SENTETİK aldım. kinetik sistem olduğu için gaz kaçağı derdi yok. tavsiye ederim. )
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"