Gönderen Konu: mountain remington (effe) ve remixson neopren tulum çizme  (Okunma sayısı 4985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ceyhun MİRİLİ

• *
Merhaba arkadaşlar, aranızda başlıkta bahsettiğim tulum çizmelerden kullanan varmı? Hangisini tavsiye edersiniz. Bana Remixon daha mantıklı geldi ama birde sizlere sorayım dedim.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2014, 11:36:28 Gönderen: Ceyhun MİRİLİ »
Ceyhun MİRİLİ
1985 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Özgür AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: mountain remington (effe) ve remixson neopren tulum çizme
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2014, 00:18:29 »
Remixon 4 mm 1000 gr Neopren boy çizmesini gecen hafta önümüz kış ördek avına hazırlık olsun diye aldım. Diğer boy çizmelerinden hersene yaklaşık 2 3 tane eskittim. Genelde gogo delmesi kayık in/binlerinde çivi geçmesi gibi sebeplerden dolayı yapılan yamaların sağlıklı tutmamasından dolayı her 1 ayda yenisini almak zorunda kalıyordum. Eski tiplerde genelde beden ve boyum battal olduğundan rahat hareket edememek, yürüyememek ve aşırı soğuklarda terlememe rağmen titreme gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyordum.  İlk izlenimim Neopren boy cizmesi vucuda tam oturduğu için hareket kısıtlılıgı getirmemesi esnek olması ve eski tiplere göre daha sağlam olması avantaj.. Aşırı terleme yapmasıda dezavantaj diye düşünüyorum genede kış gelmeden net bişey söylemek mümkün değil.
1985 Samsun/BAFRA

Çevrimdışı Ömer BÜYÜK

• *
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2014, 15:29:01 »
4 mm Remixonu geçen sene ördek avında kullandım. Verdiğim para analarının ak sütü gibi helal olsun. Ama kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu çizmelerle yürüyerek av yapmanız pek mantıklı değil. Çünkü terleme yaptığı için bek avlarında üşümenize neden oluyor.
Ömer BÜYÜK
1982 NEVŞEHİR

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2015, 01:02:44 »
4 mm Remixonu geçen sene ördek avında kullandım. Verdiğim para analarının ak sütü gibi helal olsun. Ama kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu çizmelerle yürüyerek av yapmanız pek mantıklı değil. Çünkü terleme yaptığı için bek avlarında üşümenize neden oluyor.

yürümeden kayıkla gümelere gidiyoruz ama asıl sorun burda beklerken ayaklardan çok soğuk alıyor, ayakların önlemi alınırsa tulum bence çok iyi
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2015, 21:08:18 »
Her iki tulumu da denedim ben remixon un neopreni biraz daha kaliteli duruyor ama vucudu çok sandığından hareketi zorlaştırıyor
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego