Razaman kardes tesekürler,
Eski avcilar yaslanmis Ava gidemidigi zamanlarda bir avci keklik avlayip getirdiginde kekliye Eline alirlardi gözleri dollar ve kekliye oksarlardi oksamakla kalmaz kekliye kokarlardi kekligin kokusuna hissetmek icin sanki bir cocuguna oksar gibi ve cocuguna sever gibi cocuguna kokar gibi kekliye kokardi,
Avlarin kiralidir Keklik ve en nezzetli AV etine sayiptir,
Avinin özelligi Île essiz bir avdir,keklik,
Eski avcilarin arasinda bol bol muhappeti gecen bir AV varsa Oda keklik avidir.
Günlerce aylarca yillarca avci böyüklerimden keklik avi hikayeleri dinleye dinleye böyüdüm,
Bu siteye tafük AV konusunda bitmek bilmez yazilar nerden geldiki yazdim,
Iste bu avci böyüklerimden
Yüzlerce hikaye keklik avi bitmek bilmez avlari, av hikayerleri keklik avilari...
Efelerin hikayelerine girmis keklik avlari, mavzerle avladiklari keklik avlari olarak,
Neyi yazayim,
Yukardaki resmindeki sol elimde bir keklik sag elimde bir Dolna tüfekle fotorafima cektiler,
Nedeni avi cok sevmenden Kirk yila asmis bir fotoraf,
Ne avcilar. Tanidim avlandim beraber, avciliklari akil almaz avcilardi hepsi bir hikaye oldu gitdi, sürü súrú keklikler,sürü súrú güvercinler,bir kac kilo metrelik alanda bulunan en AZ üc dört tavsan
O yillarima yazsam innanik kitap olur,
inanin o yillar, köyler, daglar, dostlar, avcilar, avlar, avcilar, otlar, havalar, akliniza ne geliyorsa BAM baskaydi O yillar cicekler bile baska acardi daha güzel kokardi,
Yedigimiz meyvalar yemekler bile tadindan yenmezdi, inekler bile ókúzler bile cobanlar koyunlar keciler bile baska idi..
Son yirmi yilda Denisen hava iklimleri ortamlar yasam sartlari insanlarin yasam sartlari arazi tarim sartlari her güzelligi silindir gibi ezip gitdi,
Tere yagi Île yapilmis ve tere yagi Île kizartilmis pilavli keklik eti yaninda cevizli ve eksi üzüm korugu suyundan eksisi yapilmis börülce tursusu yaninda en güzel yemektir,benim icin.
Keklik keklik keklik, bir Avcinin duyabileceyi ve duymak istedigi en güzel sözdür.
Bir avci böyúgümden söglenen Türkü kendi bestelemistir,
Cam dallari gölgeli o kizin Adi gülperi, o Benin olmassa aydin damlari süpeli,
Atdim düstü kinali keklik gülperimin bohcasi gibi, o kizin Adi gülperi Oda Benin olmassa aydin damlari süpeli,
Kumbur kuslar olsam Osman ödüne konsam yoldan gelen gecenleri kamil beyi sorsam,
O kizin Adi gülperi o Benin olmassa aydin damlari süpeli,
Atdim düstü kinali Keklik gülperimin bohcasi gibi,
Bu türküye besteleyen avci gelmis gecmis en böyük keklik avcilarindan bir avciydi rahmetli olali otuz yil olmustur hala bir arkadas AV muhappeti yapsin muhappetin icinde gecer bu efsane keklik avcisi,
Hayatinda hic tüfek atmamis avcilik yapmamis kisiler bile bu avcinin muhappetine yaparlar,konusurlar,
keklik neden tek ayak ústúnde durur tavuklarda dinlenme esnasindada tek ayak ústúnde durur,
benim tek fikrim insan civt ayakla sicrayamaz tek ayakla sicrar,
keklikler bir tehlike aninda hizli sekilde ya hareket etmek icin tek ayak ústúnde duruyor emniyet acisindan,
yada ben uyumamak icin veya uyumadan kestirmek icin domuz avinda bir ince normal kalinlikta bir agaci yaslanirdim uymuya gecinde devrilme yikilma gibi sekil yasayinca uyanirdim bu sekilde uyumamis olurdum agaci yaslanarak oturdugumdan uykum geldiginde,
tavuklari izledigimde tavuklar tek ayak ústúnde dinlenmeyi gectiginde tavuk uyumayi gectiginde tavuk, tavuk cekmis oldugu ayagi asagi dogru iniyor. bu sefer uyumayi gecen tavuk uyaniyor,
BENÍM ANLADIGIM OLAY SUDUR KEKLÍYÍN KENDÍNE TEHLÍKELERDEN KORUMAK ÍCÍN UYUMAMAK ÍCÍN TEK AYAK ÚSTÚNDE DURMASI, EMÍNÍYET ÍCÍN....