Bugra kardeşim neden atılmasın. Ançak avcı olacaksan Silahını alınca ilk önce hassas terazi ile mermiler yapıp silahına en uygun gelen mermiyi bulacaksın.Bir huglu 1,70Barut ,34gr saçmayı seviyor diye bütün huglular aynı olacak diye bir durum yortur.Eski avcılar bazı silahların deniz kenarında kurutuyor dag başına çıkınca öldürmedigini söylerler duymuşundur.Bunun nedeni o silahın barut saçma oranının yani mermisinin bulunmadıgının göstergesidir.Saçma barut oranı bulunan silah yaz kış heryerde aynı sonucu verir,sadece merminin güçlü olması uzak yakın kalkan avda fark eder .Örnegin ben 1995 yılında Hugluya özel Skeet Süperpoze yaptırdım.(ben silahın özel olmasından sadece Bantının,arpacıgın bir,iki olması,kundagının ortapetikolması, kundagının 1,2,3,4,5,numaralı agaç, gravürlü olması ve kişinin ölçülerine göre yapılması olarak anlıyorum. yoksa çeliginde falan fark yok.)hassas terazi ile mermiler yaptım iki türlü mermisi ortaya çıktı. Birisi1,50 ye28 gr,Digeri 1.70 34 gr ikiside ölüm saçıyor.Keklik bıldırcın avında 28 gr, uzak kalkan avlarda 34 gr atıyorum.Av canlı düşerse yada kaçarsa suç benim.Silahıma 10 milyar verseler satmam. Yaparmı tabiki hayır ama satmam kimse alamaz benden.Şimdi seçenekler çogaldı degişik mermileri al silahın mermisini bul milletin söyledikleri sadece fikir verir .son karar yine senin,