Gönderen Konu: Vurulan Domuzların etleri nerelerde Degerlendiriliyor.  (Okunma sayısı 28199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Vurulan Domuzların etleri nerelerde Degerlendiriliyor.
« Yanıtla #25 : 28 Nisan 2014, 22:09:04 »
Burak Sezer kardeşim o yazılanları herkes biliyor. Ancak Türkiyede kanun ve yönetmelikler çıkar maddeleri sıralanır, en altında son madde yürütmenin buna  uyma zorunlulugu yoktur der. Ve işleyen hep o madde olur.Ben köylüyüm dagdaki yabani geyikler,atlar benim bagımı ,bahçemi yiyor,talan ediyor ben devamlı kaymakamlıgı valilige şikayetimi bildirecegim velhasıl devlet kurumlarınımı arayacagım.Yapacagı ne var, Diyecek ki biz birşey yapamayız. Geriye ne kalıyor bilirmisin?Kendi işini kendin gör.Yani kaymakama gitsen sana verecegi cevap ;Kardeşim siz nasıl köylüsünüz. Eliniz silah tutmuyormu.Bu ülkede en iyi uzmanlar devlet planlama teşkilatında çalışır ama her üç ayda bir yapılan anket sonuç degerlendirmelerinde hep açıklar verir.Biz vergimizi verip pulumuzu alıyoruz av yapmaya çalışıyoruz ama en iyi avı ruhsatı belgesi olmayanlar yapıyor.Bizim sezon açılışına hiçbirşey kalmıyor.SEN ÇIKARIP YÖNETMELİGİ GÖSTERİYORSUN: KENDİNDE ASLINDA İNANMIYORSUN Benimle aynı fikirdesin.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2016, 21:08:17 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2014, 13:43:17 »
Burak Sezer kardeşim o yazılanları herkes biliyor. Ancak Türkiyede kanun ve yönetmelikler çıkar maddeleri sıralanır, en altında son madde yürütmenin buna  uyma zorunlulugu yoktur der. Ve işleyen hep o madde olur.Ben köylüyüm dagdaki yabani geyikler,atlar benim bagımı ,bahçemi yiyor,talan ediyor ben devamlı kaymakamlıgı valiligi şikayetimi bildirecegim velhasıl devlet kurumlarınımı arayacagım.Yapacagı ne var, Diyecek ki biz birşey yapamayız. Geriye ne kalıyor bilirmisin?Kendi işini kendin gör.Yani kaymakama gitsen sana verecegi cevap ;Kardeşim siz nasıl köylüsünüz. Eliniz silah tutmuyormu.Bu ülkede en iyi uzmanlar devlet planlama teşkilatında çalışır ama her üç ayda bir yapılan anket sonuç degerlendirmelerinde hep açıklar verir.Biz vergimizi verip pulumuzu alıyoruz av yapmaya çalışıyoruz ama en iyi avı ruhsatı belgesi olmayanlar yapıyor.Bizim sezon açılışına hiçbirşey kalmıyor.SEN ÇIKARIP YÖNETMELİGİ GÖSTERİYORSUN: KENDİNDE ASLINDA İNANMIYORSUN Benimle aynı fikirdesin.

Muzaffer bey benim ne domuz avıyla ne etiyle ne butuyla işim olmaz...Ben sadece buradaki tartışmanın yasal çerçevesini ortaya koydum..Bu kurallara uymak isteyen uyar..Uymayana da sen niye uymuyorsun demem..
Pekçok kanun ve yönetmeliği bende saçma buluyorum fakat bu konu farklı..İnsan sağlığı bu konuda işin içerisine giriyor..Eğer bu işin ticareti yapılacaksa en azında vet hekimler tarafından bir sağlık raporu almak şart diye düşünüyorum..Diğer kaideler zaten yönetmelikte belirtilmiş...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2014, 18:57:40 »
5-10 kilo etini alırsın kalanını dağda bırakırsın.
Bizim evde cadı kazanı var kocaman içine parçalayıp atarsın. üzerinede ağzına kadar su eklersin.
altına ateşi yakarsın. 1 saat sonra ocaktan indirirsin.
fırıncıdan allah rızası için bayat 5-10 tane ekmek istersin.
çamaşır leğeninde ekmekleri parçalar üzerine cadı kazanındakini bocalarsın
saat 23:00 da kapının önüne indirirsin.
sabahada boş tencereyi yıkarsın.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Yavuz YILDIZ, Y.Emre SARIGÜL

Çevrimiçi B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 03 Mayıs 2014, 19:05:50 »
millet şaşırdı sana katılıyorum burak veterıner kontrolü sart cunku pekte sterıl bı hayvan degıl kımse aksını ıdda etmesın vurdum yerde bırakırım trofe dıs olursa alırım yoksa dengeye katkıda bulunmak sart okadar karakulak vaşak vuruldu bızde onların eko sıstemıne katkıda bulunanlım kurt vuruyorlar ayı vuruyorlar ama dengeyı düşünmüyorlar yıyen adamada helal olsun serfıtıkası sart ozaman .......
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

The following users thanked this post: Yavuz YILDIZ

Çevrimdışı Kurter KANINCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 06 Kasım 2015, 10:34:46 »
 Doğaya bırakmak, her zaman çözüm olmuyor. Satmakta etik değil ben bir kaç defa derisini yüzüp parçalayıp hayvan barınaklarına  götürdüm. Yalnız, barınaklarda ki arkadaşlar domuza dokunmuyor bile. Neymiş pis hayvanmış. Malum İstanbul ve Çevresi başıboş hayvan kaynıyor. Bu diğer şehirler içinde geçerli. Biraz uğraş istiyor, o hayvanlara verdiğinizde gözlerinde ki minnettarlığı görüyorsunuz. Bu hiç bir maddiyatla değiştirilmiyor. Özellikle köpeği olan arkadaşlar daha iyi anlayacaktır. Avcılık; iki şey için yapılır biri tarlada ki ürünleri korumak, ikincisi de tutku için. Ben tutku için yapanlardanım ama bir hayvanın canını alıyorsam onu asla o hayvanı çürümeye bırakmam. Domuz ve Tavşan hızlı üreyen ve çabuk büyüyen bir hayvanlar o yüzden tercihimdir. Doğada ki canlılar her zaman yiyeceğini bulur. Fakat şehirde ki kedi ve köpeklerin böyle bir şansı yok. Bir hayvanı vurunca şehirlerimizde ki barınakları düşünmenizi rica edeceğim. HEPİNİZE RASTGELE! KAZASIZ BELASIZ AVLAR!
1966 İSTANBUL

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 06 Kasım 2015, 13:11:57 »
bence hayvanat bahçelerine vahşi hayvanların yemesi için satılmasında bir mahsur yoktur.
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Yavuz YILDIZ

Çevrimdışı Y.Emre SARIGÜL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 06 Kasım 2015, 19:35:26 »
Küçücük bir kısmını köpekler yiyor gerisi kurtlara ziyafet..
1994 ORDU/MESUDİYE

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #32 : 08 Kasım 2015, 19:48:33 »
şimdi domuz eti 70 derece üzerinde pişince parazitler ölüyor diye biliyorum.
ne olacak kocaman basınçlı kapta 110 derecede  3 saat pişirin.

bence tüm şehir belediyelerinde olmalı. sokaklarda çok aç hayvanlar var.
fırıncıda çok bayat ekmek var su ise Allahın suyu. Ben bu şekilde değerlendirilmesinden
yanayım (he vuran yiyorsa konu ayrıda) domuz vurulduğu zaman ne varki belediye 1 araç çıkarsa
avcılarda gönüllü yardım eder araca yüklenmesine sokaklarda inanın aç hayvan kalmaz.

hayvanat bahçesindeki hayvanlar risk alınmayacak kadar çok değerli büyük paralara geliyor.
çiğ yemesi lazım. bence vermezler.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2015, 19:50:01 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 02 Ocak 2016, 16:11:04 »
islam şartlarına göre haram olan bir malın bilerek ve isteyerek her türlü vesile olunması aracılılğı vede ticareti büyük haram.eğer müslümansanız bunu yapmanız büyük günah.

Çook haklısınız
1993 Ankara

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 03 Ocak 2016, 19:37:01 »
Bizlerde vurduguuz domuzları oldukları yerde bırakıyoruz.Cakallar tilkiler ve sokak kopekleri bayram yapıyorlar.Sevapta kazanıyoruz.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2016, 19:38:58 Gönderen: Fazlı BOZ »
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Aziz BAŞ

• *
« Yanıtla #35 : 24 Ocak 2016, 11:41:02 »
bizim burdada bende gürcüler var hayır duası alıyorum onlara vererek :D tabi attığım fişek karşılığında :D
Aziz BAŞ
1982 ORDU

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 01 Şubat 2016, 15:24:19 »
Arkadaşlar beni şu Numaradan arayan bir arkadaş gürcüstana domuz eti  ihraç ettigini ,isteyene Numarasını verebilecegimi söyledi.Bana pek inandırıcı gelmemesine ragmen beni arayan üç dört kişiye tel. nosunu verdim.05324615146

• Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #37 : 02 Şubat 2016, 18:53:06 »
ben bazı şeylerin abartıldığından ve içimizede öyle işlediğinden yanayım.

domuzun etinin müslüman bir insan tarafından tüketilmesi haram domuzun kendisi haram değil.
domuz kuyruk tüyünden yapılan fırçanın satılmasını haram olarak görmüyorum. derisinide dişinide
domuz yağından yapılan yanık yara merhemleri var mesela tüpü ağzına sıkmıyorsunki yemiyorsunda
yarana sürüyorsun. Allah büyük dert veripte derman aratmasın ama ciddi yanıklarda kullanıldığını duydum.

sokaktaki hayvanlara etini taşıyıp getirmek onlara güzel bir mama yapmak yine Allah bilir ama hiç haram olduğunu sanmıyorum.
bana kalırsa sevabı bile büyük olabilir. bu hayvan nasıl olsa vuruluyor. etinede dolgun bir hayvan ziyan ve israf edilmemesinden
yanayım. İnsana vermekten yabancıya vermekten bir müslüman olarak töhmeti olduğunu onları müslümanlığın güzelliklerine
alıştırmak için kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Ama sokak hayvanları başka kediler, köpekler insanın eseri. Biz evcilleştirdik
biz besledik biz ürettik şimdi işimiz bitti modern çağda gerek kalmadı biz sokağa attık. onlar özellikle köpekler bize muhtaç.

kısaca hayvanlara gidecekse (mama olarakta olabilir) ticaretinin karşısında değilim ama insanlara gidecekse karşısındayım

insanın dahili kullanımı için vesileye niyete çıkara karşıyım.
haricen kullanılabilir şeklinde düşünüyorum.

bununla ilgili bir yayın bir fetva (devlet kökenli o hoca bu hoca kabulum değil) varsa yayınlarsanız sevinirim.
dıoğrusunuda öğrenmiş oluruz.
1978 Bursa

The following users thanked this post: Hasan BOZKURT

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 20 Haziran 2016, 22:02:51 »
eti yenmeyen hayvanları hiçbir insana yedirmeyelim para ile alan olsa dahi çünkü harama iştirak etmiş oluruz  domuz şart değil tilki ayı kurt fil köpek sansar
ne varsa işte ama bazı yırtıcı hayvanlar evcil hayvanlar yiyor onlara verebiliriz bazı hayvanlar eti yenmesede insana sevimli gelir severiz okşarız kaşırız bazı hayvanlara el sürmeye dahi çekiniriz yılan fare köstebek domuz gibi bu tür hayvanlara dokunmak en fazla abdesti bozar necaset olduğu için ama dokunmak istemeyiz normal bir durum. birde asla av bıçağınızı onlara değdirmeyin tavşan kestiğimiz bıçakla domuz derisi yüzmenizi tavsiye etmem
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN