selamünaleyküm
mustafa bey lütfen FULL ŞOKLA kurşun atışı önermeyin.... bakın sayın ÖZBAYRAK farklı bir konuya değinmiş okadar eski bir tüfek yeni nesil fişeklere dayanırmı diyor.... elimde bir video var... x markanın sıfır tüfeği 61cm slug namlu... namlu çıkışı dijital kumpasla 18,08 geldi... sadece 1 adet 76mm remington HIGH VELOCİTY hızlı magnum kurşunu attım SONUÇ: piston içindeki sekman yerinden çıktı mekanizma en geride takılı kaldı tüfek elimden fırlayacak duruma geldi konuyu açan arkadaşın tüfeğinin şokları ney bilinmiyor namlu uzadıkça basınç dahada artacak namlu uzunluguda belli değil...
murat yılmaz bey tavsiye ettiği kurşunlardan FEDERAL 131 RS kendi adıma en isabetli ve en agır basınç vuran fişektir... şuan bulsam 4-5 paket alırım... ama konuyu açan arkadaşın çiftesi için aynı şeyi söyleyemem....
CESARET 10 İSE 9u TEDBİR... HZ. ALİ saygı ile allaha emanet olun
Merhaba Hüseyin bey
Sizin bakış açınızla haklı olabilirsiniz. Bende otomatik öncesi çiftsan 555 sp vardı( halen var
) Şokları 17.6 ve 18.00 şeklinde fixed şok ( sabit şok ) idi. Domuz avına gitmek için can atınca araştırmıştık o dönemde. Benim silah sağlam çıktı 1988 den beri çalışıyor. Williams brenneke denilen adam şoklu silahlar için kurşun üretmiş ve genel piyasada ortası delik ıslık kurşunu gibi kendi içinde ezilen ( orio gibi ) kurşunlar üretildi. Diğer kurşunlaragöre daha sağlıklı fakat kağıt gibi eski 16 piperlerin namlusunu bilen varsa yada 65 yatak 19. yy tüfeklerinden varsa bişey diyemem, bulaşmasınlar...
O zaman şöyle söyleyeyim, domuz için tüfek alın yada gitmeyin arkadaşlar.
(Dünyada çeyrek şoku öneriyorlar yani : yani en dar 1/4 , şoklu ise 4 şok , ideali silindir yada 5 şok.
Grupman arayan 4 şok ile deneyebilir fakat elinizdeki tüfeğin namlu iç çapını ve şoklarının ölçüsünü bilsin, benim tüfek 18.40 tır fabrika öle dedi demeyin riski kucağa almayın ölçün.)