Gönderen Konu: Tüfek seçimi  (Okunma sayısı 2399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taner ÖZKOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek seçimi
« : 21 Nisan 2014, 18:03:58 »
Sevgili arkadaşlarım ben aranıza yeni katıldım öncelikle hepinizi selamlıyorum benim aslında sizlerin bilgisine ihtiyacım var konu ise tüfek seçimi ben dediğim gibi bu silah işinede yeni gireceğim lakin silah konusunda sizlerin deneyimine ihtiyacım var aklımda 3 marka var ama nasıldır bilmiyorum bunlar (PHENOMA)(NITRO BEAST)(VENZA) bunlar hakkında beni yönlendirmenizi rica ediyorum   
1976 Gaziantep

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Tüfek seçimi
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2014, 19:07:53 »
Taner bey aramıza hoşgeldiniz..dilimiz döndüğünce yardıma hazırız..belittiğiniz 3 markadan Phenoma olanını zevkle kullandım..yalnız phenoma nın bir miktar ağırlığı fazladır..vücut yapısı geniş olanlara daha iyi uyum sağlar..yeni başlıyorsanız size AKDAŞ ve AKKAR ın yarı otomatiklerini öneririm..hem daha uyumludur hem daha ekonomiktir..çalışma konusunda bir problem yaşamazsınız..her ikiside garanti konusunda ciddi firmadır..Akkar bu konuda bir adım öndedir..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2014, 19:39:44 »
Sevgili arkadaşlarım ben aranıza yeni katıldım öncelikle hepinizi selamlıyorum benim aslında sizlerin bilgisine ihtiyacım var konu ise tüfek seçimi ben dediğim gibi bu silah işinede yeni gireceğim lakin silah konusunda sizlerin deneyimine ihtiyacım var aklımda 3 marka var ama nasıldır bilmiyorum bunlar (PHENOMA)(NITRO BEAST)(VENZA) bunlar hakkında beni yönlendirmenizi rica ediyorum
Taner bey hoşgeldiniz. hangi avlarda ve hangi şartlarda kullanmak istediğinizi yazsaydınız daha iyi yardımcı olabiliriz. yazdığınız 3 modelin de sahibi olan firmalar Türkiyenin en başta gelen firmaları arasında. Ata venza henüz piyasaya çıkmadı, ama merakla beklenen bir tüfek. şekil olarak fevkalade güzel. özel bir gaz sistemiyle fişeğe göre gaz tahliyesi ayarladığını söylüyorlar. hakkında fazla bilgimiz yok. Phenomayı kullananlar oldukça memnun. bayide elime alıp inceledim işçilik güzel ve kaliteli görünüyor ama ben kullanmadım. özellikle de uzun şoklar sayesinde dengeli ve yoğun saçma dağılımı yönünden çok beğenilen bir tüfek. Nitro beast modeli de huğlunun yeni tüfeği, 2013 te satışa çıktı. tüfeği arkadaşlarım vasıtasıyla yakinen inceleme ve kullanma şansım oldu. ilk üretimlerde namlu sol atma sorunları ve küçük mekanik sorunlar yaşandı bu tüfekte. fiyat olarak 1700 tl avcılara fazla geldi. sonradan şikayetleri değerlendiren firma yeni parti üretimlerde namlu sol atma sorununu ve küçük teknik problemleri giderdi. şuanda kullananlar memnun. her nekadar fiyatını tasvip etmesemde av için etkili menzili yüksek ve güzel bir tüfek. tüfekleri kullanmış olan ve daha tecrübeli olanlar size yardımcı olacaklardır..
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2014, 19:41:21 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Taner ÖZKOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2014, 19:52:04 »
İlginiz için çok teşekkür ederim aslında ben hem av hemde güvenlik amaçlı kullanmak istiyorum silahımı avcılık konusunda hiç bir bilgim yok ama arada sırada kendimi bir dağa atıp kafamı dinlemek istiyorum o esnadada ne bileyim bir şeylere nişan alıp stres atmak istiyorum yoksa hiç bir canlıya kıyamam ben işin aslı bu yani
1976 Gaziantep

Çevrimdışı Taner ÖZKOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2014, 19:55:36 »
Silaha para verdikten sonra kalıcı birşey olsun istiyorum aynı zamandada biraz yakışıklı olsun  ;D değilmi onun için phenoma venza ve nitro üzerinde çok duruyorum
1976 Gaziantep

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2014, 21:41:51 »
Taner bey hoş geldiniz huğlu nitro konusunda pek olumlu yorumlar olmadı en çok bu tüfeğin grupmanda sol çektiği belirtildi bazı kullanıcılarda geri iade ettiğni söyledi saydığınız markaların içinde size brinci tavsiyem phonoma olurdu tabi akkar ata akdaşda hatrı sayılır firmalar ben bunların içinde akkarı y.o kullandım tüfek çalışma ve grupman olarak çok iyiydi fakat ahşap ve metal kalitesi dipçik ve kundak kısımları oldukça vasattı tabiki karar sizindir selametle
1985
BURSA

Çevrimdışı Taner ÖZKOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2014, 22:47:35 »
Aslında phenoma nın aura cantilever diye slug namlu bir silahı var ve oldukça beğeniyorum benim kafamda en ağır basan model de o ama venza yıda merak etmiyor değilim lakin ileride venzaya Ata'nın yeni geliştirdiği promax namlu olurmu diye düşünüyorum ve bir diğer konuda kinetik sistemmi olsun yoksa gazlımı sizlerinde bildiği gibi Ata kinetik ama armsan gazlı sistemdir hangisi olmalı sevgili dostlarım ne olur beni bu ikilemden kurtarın
1976 Gaziantep

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2014, 23:12:46 »
kinetikmi gazlımı derseniz ikisinde birbirlerine karşı avantajları dez avantazları mevcut
kinetik sistemlerin geri tepmesi daha fazla
desteksiz çalışmaya bilir
30 gr altı tutukluk yapabilir
gazlı sistemde olsa kaliteli markaların şaçma kalitesi kinetiklerden geri kalmıyor
1985
BURSA

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2014, 00:39:13 »
Sipahi marka yarı otomatikleri önerebilirim.Çelik kalitesi muazzam mekanizması gayet kaliteli.Yalnız bende olan cavalier modeli boyasının kadife gibi olmasından dolayı kasa kısmı başka bir metalle temas edince anında çiziliyor.Bu konuya dikkat ediyorsanız söylemeliyim.Tüfekler 1400 bar garantili.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2014, 00:40:32 Gönderen: Mert PASTIRMACI »
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası