Gönderen Konu: miras olarak kalmayan yivsiz kırma tüfek ruhsat işlemi  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pittador

• Ziyaretçi
öncelikle merhabalar. bir kaç gündür internette araştırıyorum. sorumun cevabını tam olarak buldummu emin değilim. ve sizlerin bilgilerinize başvurmak istedim.
dedem geçen yıl vefat etti. yıllarca gözü gibi baktığı yivsiz çifte tüfeğini ben aldım. miras olarak kimseye bırakmadı. herhangi bir belgedede bu tüfekle ilgili bir talimatı yok. iki dayım var ikiside yurt dışında. yani zaten bu tüfekle herhangi bir ilişkileri olamaz. teyzelerim zaten istemezler. anlıyacağınız tüfekte hak iddaa eden kimse yok. bu tüfeğin ruhsatını üzerime almak istiyorum. fakat araştırırken şöyle bir şey okudum. mirasçıların tümünün yani dedemin çocuklarının tümünün bizzat yada noter onaylı belgelerle tüfekten vazgeçtiklerini belirtmeleri gerekiyormuş. ancak o zaman bu ruhsatı alabilirmişim. dayılarım yurtdışında teyzelerim istanbul dışında. yani anlayacağınız onlara tek tek ulaşıp bu belgeleri toplamam gerçekten zor. bu ruhsatı alabilmemin başka bir yolu olabilrimi. saygılarımla......

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: miras olarak kalmayan yivsiz kırma tüfek ruhsat işlemi
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2014, 09:27:43 »
Ruhsatı almanın başka yolu yok. Dedenizin diğer miras işlemleri ile beraber tüfekte birisinin üstüne geçer oda size devir yapabilir.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2014, 09:58:33 »
aynen dediğiniz gibi tgek tek vekaletlerini alacaksnız ancak ozman silahı siz alabilirsiniz. yada dede yadigarı diyerek asacaksınız ava gitmeyecek. ha unutmadan amcalarınız veya teyzeleriniz istemeyebilir silahı ama onların çocukları isteyebilir onlarında  rızasını alın ki hak yerini bulsun.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Mesut AKDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2014, 11:14:03 »
Akrabalarınızdan vekalet almayacaksınız feragetname alacaksınız ikisi farkli şeyler feragatname daha kolay ve ucuz
1981-Ankara

Pittador

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2014, 14:10:34 »
cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. akrabalarımın haklarından feragat ettiklerine dair bu belgeleri toplamam biraz zor. hatta böyle bir işe girişirmiyim bilemiyorum.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2014, 20:51:52 »
mirasçılardan herhangi birinin 6 ay içerisinde o silahı üzerine ruhsatlandırmaması durumunda o silah ruhsatsız kaçak bir konuma düşer ve kolluk kuvvetleri tarafından müsadere edilerek mülkiyeti kamuya geçer..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg