Merhaba.
Bugün Benelli marka Rafaello Elegant model, 2006 üretim, 66 cm namlu tüfeğim ile pattern testi yaptım. (Not: Benelli firması ile uzaktan yakından ilgim yok, kız alıp vermişliğimiz de olmamıştır
) Şimdi gelelim teste:
Yükseklik 740 m.
Hava sıcaklığı 24 derece
Basınç 925 hpa.
Hava açık, rüzgar yok sayılır.
Federal 28 gram 6 no saçma, saçma adedi 220, 36 metre mesafe, 3 no (modified) şok takılı.
Hesaplamalar 100*100 ebadında kağıdın saçma yoğunluğu en çok olan yerindeki 75 cm çapındaki dairede yapılan isabet sayısına göre yapılmıştır.
1. Atış: 147 saçma. (isabet oranı%67)
2. Atış: 157 saçma. (isabet oranı %71) olduğunu gördüm.
Devamında Winchester Silver power tapa 28 gram 7,5 no fişek (saçma adedi 350) ile atış yapıldı.
1. Atış: 36 metre 270 saçma (isabet oranı %77)
2. Atış: 26 metre 305 saçma ( isabet oranı %87) <2. atışta uygun ebatta kağıdı eksik götürmüşüm, bu nedenle atış 50*70 ebadında kağıda yapıldı ve saçmaların 50cm çapındaki daireye isabet edenleri sayıldı.>
Winchester ile yaptığım atışlarda pattern daha düzgündü ve 2. atışta ki %87 isabet oranı beni şaşırttı. Çünkü en çok avını yaptığım kekliğe genel olarak 25-40 metre arası atış yaparım, daha uzak atışlar da yapılmaz değil ancak yaralı giden kuşa acırım. (Kekliğin ve avının benim gözümde yeri bambaşkadır. Atış yapıp da çelgin giden veya bulamadığım avı da çantaya girmiş sayarım, limitten düşerim, köpek besleme imkanım olmadığı için tüfeğin de fişeğin de imkanım dahilinde en iyisini kullanmaya çalışırım) 28 metrede böyle isabet. (ancak 20 kadar da bitişik saçma vardı. ) Şimdi vurduğum kekliklerin neden havada şekil değiştirdiğini daha iyi anlıyorum. Winchester Silwer'ı bu yıl kullanmaya başladım ve çok iyi randuman aldım, kullandığım power tapa, yanlış bilmiyorsam bir de keçe tapa olanları var, onun hakkında bir fikrim yok. Bir de dikkatimi çeken bir şey daha oldu. Federalin power tapası 2 parça ve parçalar birbirinden ayrı. Fişeği kesince gördüm, şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim. Bir de geçenlerde Briley marka şok sipariş ettim elime ulaşınca onunla da test yapıp bilgilendirmeye çalışırım.
Fotoları en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım. İnternete sürekli telefondan giriyorum, becerebilirsem yüklemeye çalışacağım. Herkese selamlar, rastgele.