Gönderen Konu: Domuz avında Kral A12 namlu seçimi  (Okunma sayısı 1509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KOCAUSTA

• *
Domuz avında Kral A12 namlu seçimi
« : 19 Nisan 2014, 01:58:53 »
Selam ustalar elimde Kral A12 magnum 12cal 76cm namlu 5li otomatik var tek kurşun atışları 80-100 metrede etkisiz oldugunu düşünüyorum namluyu 61cm slug'a çevirsem etki ve menzilde değişme olurmu ?
Osman KOCAUSTA
ÇAL / DENİZLİ

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Domuz avında Kral A12 namlu seçimi
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2014, 02:39:18 »
ustalar daha iyi bilir kanımca kurşun için iyi olur ama saçmada gurupman zayıflar.ayrıca slug namlu 250 lira pekte pahalı değil sanırım.saygılar..
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Osman KOCAUSTA

• *
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2014, 01:28:30 »
2 yılı fazla oldu tüfegimi alalı çok ava gittim yakın mesafelerde çok av vurdum tahtalı domuz tavşan ws ama uzun menzil atışların hepsi karavana, bu gün 40 tane tek kurşun attım 55-60 metreden 18lik yağ tenekesi koydum hedef aralıklarda konsantre olacak destekli-desteksiz atışlar taptım 1 delik bile yok tenekede aşırı alta atıyor tüfek kendimden şüphelendim yanlışmı ateş ediyorum diye yanımda eski tecrübeli avcılardan bi abide vardı yanımda bir kaç atışda o yaptı sonuç aynı tüfek çok aşırı derece alta atıyor 60 metreden küçük bir hedefe atarak benmi abartıyorum yoksa tüfeğin avansımı ayarsız bu durumu nasıl test edebilirim? saygılar.
Osman KOCAUSTA
ÇAL / DENİZLİ

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2014, 02:01:57 »
Abi 50 metreden bile bir yağ tenekesini vuramıyorsa o silahla domuza gitmek pek hayırlı bir hareket olmaz gibi.Domuz için genel olarak 61cm namlu öneriyor üstadlar.Eğer kaliteli yabancı fişek kullanırsanız benim gibi 51cm bile yaptırabilirsiniz ama maksimum barut yanması için 61cm öneriyorlar.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası