herkes değişik değişik fikrini söylemiş.
kimi keçe az teper demiş kimi çok teper demiş
kimi kaçırır kimi kaçırmaz demiş
kimi daha delicidir kimi değildir demiş
öyle yada böyle herkesin ortak noktası doğa olunca herkes bu noktada birleşmiş
ne güzel. evet keçe tapa doğa dostu.
ben bir sav daha atayım ortaya
keçe tapa namluyu silip temizler
he beni sorarsanız ben keçe tapa pek kullanmıyorum pompalı tüfekle avlandığım için kadeh tapayı
tercih ediyorum. 2. atış şansım daha az olduğu için zamanlamayı diğer tarz tüfek
kullanan avcılara göre daha iyi yapma ihtiyacı hissediyorum ve kadeh tapa her zaman
bana daha öldürücü geliyor. çünkü hedefi ortaladınmı daha çok saçma alıyor hedef.
keçe tapa fişek hiç almam. ama iş doldurmaya gelirse keçe tapa en çok doldurduğum fişek türüdür.
genelde keçe tapa dolduruyorsam 34-36 gram gibi ağır dolum yaparım. 76 mm uzun kovan kullanırım
1 veya 3 şokla atarım. 30 gram power tapalı fişek hedeflemesine hedefe vuran saçma miktarı olarak aşşa yukarı denk gelir.
hem hayvanda az saçma alıp yaralı gitmemiş olur. birde kadeh tapa ile daha hafif dolular daha uzaklara daha toplu
gidiyor. keçe tapa bence günümüzde bir zevk meselesi olduğundan bende bu zevki bu şekilde çıkarıyorum.
ama inanın keçe tapa ile avlanmanın ayrı bir zevki vardır. her marka diğer tapalardaki gibi keçe tapalarda
çok çeşit sunmuyor. ve günümüz plastik tapaları tepme nasıl olursa olsun bence daha çok esnediği için
tüfeği yormuyor.
arkadaşa yanıt olarak 12 ga 28 gram fişekle 16 ga 28 gram fişek yapabilirsin.
pekte bir fark olmaz. doldur gitsin.